Vaccinarea impotriva AH1N1, Pro sau contra
![]() ![]() ![]() |
Vaccinarea impotriva AH1N1, Pro sau contra
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
DMG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 28 December 09 From: Ploiesti ![]() |
Cand a fost cu aviara, Streinu Cercel a afirmat televizat ca aceasta din urma va fi contactata de peste 4 mil. de indivizi si ca din acestia se estimeaza a muri in jur de 200 mii! Eu nu stiu sa fi aparut cineva la TV sa spuna ca x sau y au murit de aviara! Asa este cand striga lupii aiurea.... isi pierd complet credibilitatea!
This post has been edited by DMG: 17 Jan 2010, 13:40 |
--------------------
Opel
Vectra B
- PH XX DMG
1998 motor X16XEL
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Fac si ei niste estimari pe baza datelor disponibile la momentul respectiv si merg probabil pe varianta cea mai pesimista din precautie. Eu nu l-am auzit pe Cercel dand ca sigure milioanele alea de bolnavi de gripa aviara, dar o fi cum zici tu. Oricum, au murit de gripa aviara oameni, dar nu la noi (sau nu stiu eu sa fi murit si in Romania).
This post has been edited by Serpico: 17 Jan 2010, 13:53 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
La cat de des a strigat Streinu-Cercel "Lupul!" ar fi trebuit sa fie o haita intreaga p'aci!
|
--------------------
No
Reno
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Cat de des? In afara de gripa aviara si de gripa porcina, la ce pandemii s-a mai referit?
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Garett |
![]()
|
Ai uitat de tam-tam-ul facut cu HPV?
|
--------------------
No
Reno
|
|
Serpico |
![]()
|
Acolo e vorba de prevenirea unei infectii despre care se considera ca produce cancer de col uterin (sau creste riscul de aparitie a tumorilor maligne). In opinia ta a fost vorba de o alarma falsa si vaccinarea ar fi nejustificata in acest caz?
This post has been edited by Serpico: 17 Jan 2010, 14:35 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Daca ai ghinion mori si noaptea in timp ce "stai" cu nevasta/prietena in pat, nu trebuie neaparat sa ai gripa porcina !
Inainte nu existau atatea medicamente (in special antibiotice) si vaccinuri si nu mai murea lumea de gripa. Parerea mea (total neavizata) e ca daca "indopi" organismul cu anticorpi din alte surse acesta nu isi va mai secreta proprii anticorpi si deci ii va scadea imunitatea. Cand eram mai mic, iarna ma jucam toata ziua in zapada, ajungeam acasa ud pana la piele (ca nu erau haine "cu tehnologie" ca acum), imi dadea mama un ceai si nu aveam nici pe naiba. Acum imediat cum tuseste un copil ii da doctorul antibiotice. Daca ai o alimentatie sanatoasa, ii dai organismului ratia zilnica de vitamine si ai si putina grija de tine nu ai nevoie de niciun vaccin din asta "antigripal". PS : Nu contest utilitatea altor vaccinuri. This post has been edited by Shush: 17 Jan 2010, 14:50 |
--------------------
Seat
Leon
- Bv-29-Trei Litere
2008 Reference 1.6 Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Garett |
![]()
|
Atata vreme cat nu exista dovezi concludente care sa sprijine ipoteza ca HPV provoaca intr-adevar cancerul de col da, mi se pare doar o isterie nejustificata.
17 Jan 2010, 14:52: QUOTE(Shush @ 17 Jan 2010, 14:49) Corect, si eu sunt de aceeasi parere, este ok sa folosesti vaccinuri impotriva unor boli "serioase", vaccinuri testate si confirmate in timp. This post has been edited by Garett: 17 Jan 2010, 14:52 |
--------------------
No
Reno
|
|
Serpico |
![]()
|
Orice vaccin "testat si confirmat in timp" a avut un moment zero.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
QUOTE(Shush @ 17 Jan 2010, 14:49) Parerea mea (total neavizata) e ca daca "indopi" organismul cu anticorpi din alte surse acesta nu isi va mai secreta proprii anticorpi si deci ii va scadea imunitatea. Nu acesta este mecanismul imunizarii prin vaccinare. De aceea se si numeste "imunizare activa". Ideea e tocmai ca stimulezi producerea de anticorpi impotriva agentului patogen respectiv. Pe de alta parte, si eu am probleme cu acceptarea vaccinului anti- AH1N1. QUOTE(Garett @ 17 Jan 2010, 14:50) Atata vreme cat nu exista dovezi concludente care sa sprijine ipoteza ca HPV provoaca intr-adevar cancerul de col da, mi se pare doar o isterie nejustificata. In privinta HPV, aceste dovezi exista. |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
hai sa-mi iau si eu niste suturi
![]() eu nu l-am facut....pentru ca am considerat ca toti cei care au murit din cauza gripei au murit pentru ca au avut alte probleme + ca nu s-au tratat la timp....eu sunt tanar si sanatos si nu-mi bag prostii in vene doar pt ca asa spun unii.....in plus mai si port masca si ma spal obsesiv de des pe maini....deic sunt protejat ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Serpico |
![]()
|
Am pierdut 6 minute sa vad prostia aia.
Mai verificati si voi sursa informatiei. This post has been edited by Serpico: 17 Jan 2010, 17:59 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(mirceateodorescu683 @ 17 Jan 2010, 12:37) Parerea mea este ca a continua sa elucubrezi despre asa-zisele interese obscure, efecte adverse, etc. ale utilizarii vaccinului reprezinta o atitudine criminala. Sa va spun cam cum stau lucrurile, din experienta proprie, de medic: pacient tanar (40 ani), vine azi ca nu se simte bine. Este obosit si subfebril. Se interneaza, se incepe tratamentul, inclusiv cu antivirale specifice - Tamiflu- dar starea lui se inrautateste progresiv. Apare sputa hemoptoica ("flegma" cu sange), insuficienta respiratorie, este intubat, ventilat pana cand si aceste manevre sunt ineficiente in a asigura functia ventilatorie a plamanilor bolnavi. Moare a doua zi (la Tulcea sunt cel putin 2 cazuri care au evoluat astfel, sper sa nu fie cazul si celui de-al treilea, internat cu aceleasi manifestari si evolutie, in ATI). La necropsie, plamani modificati inflamator, hemoragic si necrotic, cu H1N1 confirmat. Este de glumit? A murit cineva din cauza efectelor secundare sau adverse ale vaccinului? S-a intoxicat cineva de la asa-zisul mercur? Vaccinat fiind, poti prveni aparitai bolii sau poti diminua severitatea ei. Doctore? Nu veni cu vrajeala de popa de tara p-aici. Mai bine spune clar ce avea ala. Nu-mi spune mie ca era sanatos tun, iar de la porcina, in trei ore, isi scuipa plamanii. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Bun deci acum ne luam dupa Icke ala care a mentionat in 1991
QUOTE The headlines attracted an invitation from the BBC's prime-time Terry Wogan talk show on April 29, 1991. Icke told Wogan, amid howls of laughter from the studio audience, that he was "the son of God," and that Britain would be devastated by tidal waves and earthquakes |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
![]() MD Group: Members Posts: 451 Joined: 17 February 05 From: Tulcea ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 17 Jan 2010, 18:04) Doctore? Nu veni cu vrajeala de popa de tara p-aici. Mai bine spune clar ce avea ala. Nu-mi spune mie ca era sanatos tun, iar de la porcina, in trei ore, isi scuipa plamanii. Ai dreptate. Am uitat sa precizez. NU SE STIAU BOLNAVI si NICI NU S-A DESCOPERIT CEVA CONCOMITENT CU AFECTIUNEA RESPIRATORIE. Si nici n-am spus ca debutul afectiunii e azi si exitus-ul maine. Numai ca cei tineri, mai vulnerabili in cazul de fata, nu prea dau atentie unor semne care lor li se par minore si nu ii impiedica, momentan, sa-si continue activitatea zilnica. Si poate dura zile pana sa se hotarasca sau sa se sperie astfel incat sa ajunga la medic. Amin, Victoras! Sau te " sparie" cum ca tigarea electrica si kilogramele in plus ar fi avut vreun rol. Ei bine, nu toti sunt membri DC! This post has been edited by mirceateodorescu683: 17 Jan 2010, 18:48 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Partea mai putin roza cu vaccinul este urmatoarea: subsemnatul cadru medical ar trebui sa stea acasa 2 saptamani dupa administrarea vaccinului din cauza ferestrei imunologice care apare in mod natural dupa orice vaccinare. Drept urmare am refuzat sa ma vaccinez. In mod obiectiv, daca as fi fost vaccinat la ora asta probabil eram posesorul unei frumoase gripe cu AH1N1 intrucat am fost in contact cu 3 colegi gripati si confirmati.
Ce ma deranjeaza foarte tare in postul lui mirceateodorescu este faptul ca nu mentioneaza lipsa (sau nelipsa) tratamentului antiviral salvator de viata ![]() Pneumonia virala interstitiala netratata este putin cam letala daca este lasata netratata cand in mod evident este o forma grava. Practic asta se intampla la noi in sistem. A nu se intelege ca daca se administreaza medicatia adecvata procentul deceselor este 0%. Nimeni nu iese la TV sa-i sfatuiasca pe cei raciti sa stea acasa, sa poarte masca cand ies in public, sa se prezinte la medic musai in cazul in care simptomele devin serioase. Vaccin, vaccin, vaccin ! Toate posturile ne intoxica cu imagini in care se adminitreaza vaccinul pe banda rulanta cu grave incalcari are normelor de asespsie si antisepsie precum si tehnica a administrarii unei injectii subcutanate ![]() Ce frumoasa-i tara noastra ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Am inteles. Ala aproape ca n-avea nicio simptoma de boala si-a murit in doua zile.
Acuma ce sa zic? Oi fi asa de prost ca nu-mi dau seama nici mort daca am sau nu ceva la plamani. Apropos. La testele de rezistenta fizica am iesit inaintea majoritatii colegilor nefumatori, iar medicii spuneau ca plamanii mei sunt tun. Electronica ce-are la afacerea asta, ca nu ma prind? Eu nu mai fumez de un an. Aaaa. Ba mint. Am fumat de Revelion, numai ca nu ce crezi tu. ![]() LE Ha? ![]() This post has been edited by Victoras2001: 17 Jan 2010, 19:02 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Ca sa fiu lizibil si coerent:
, Unu (L): m-am vaccinat cu "de toate" si n-am patit niciodata nimic, deci si acum, impotriva H1N1. Doi, e bine si ieftin sa tratezi sau sa previi? Trei: cu asepsia si antisepsia oferite Live la antena 1 sunt de acord cu colegul meu. 4: dupa ce m-am vaccinat, nu m-am izolat, ca bubonicu', la domiciliu. "Ca chirurg", sunt obisnuit cu masca, cu spalatu' pã maini si cu evitarea aglomeratiei in sala, ceea ce nu se poate spune de saloane, aici fiind alta discutie. V: cazurile confirmate n-au ce cauta decat in sectii de boli infecto-contagioase, deci io, la chirurgie, nu pot da antiemetic, antisecretor gastric, etc. si TAMIFLU la pancreatita litiazica. Citat din Victoras2001, 17 Jan 2010, 18:58 "Am inteles. Ala aproape ca n-avea nicio simptoma de boala si-a murit in doua zile. " Fara a voi sa fiu malitios. Gripa sezoniera se manifesta mult mai zgomotos. Cea porcina are semne mai atenuate, dupa cum a fost descris: fatigabilitate, subfebra (mai putin de 38 grade), tuse seaca. Nu prea te sperii cand muncesti mult, dormi putin, stai mult in frig si mai si fumezi, ti se par toate explicabile. This post has been edited by mirceateodorescu683: 17 Jan 2010, 19:13 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Daca faci gripa si simptomele sunt mai grave decat in mod normal te prezinti la medic. Daca stii ca persoanele cu care ai fost sunt posibili contacti de AH1N1 iar te prezinti la medic.
Mica completare la postul anterior: nu sunt contra vaccinarii in sine, sunt importiva modului in care se pune si mai rau se impune problema vaccinarii. O doamna profesoara pacienta, astmatica s-a vaccinat si a primit concediu medical sa stea acasa ![]() Recunosti insa ca daca-n cele aproximativ 2 saptamani de la vaccinare esti mai susceptibil sa prinzi un virus decat nevaccinat ? Eu la pneumo am alta situatie epidemiologica si cam la fel vad si restul colegilor situatia. This post has been edited by dr_mKe: 17 Jan 2010, 19:06 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 17 Jan 2010, 19:02) Recunosti insa ca daca-n cele aproximativ 2 saptamani de la vaccinare esti mai susceptibil sa prinzi un virus decat nevaccinat ? Recunosc ![]() Pe de alta parte, chestia cu concediul dupa vaccin este o premiza sau antecedent periculos din puncte de vedere economic, administrativ, etc. Ia da-le ideea unor functionari care urmeaza a fi disponibilizati ![]() This post has been edited by mirceateodorescu683: 17 Jan 2010, 19:12 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Doctore, hai s-o luam pe alineate.
Sa presupunem ca: 1. Eu sunt sanatos tun. Da tun, nu asa. Iau gripa asta a voastra, porcina, sau cum ii zice? Bun. Eu zic c-o tratez ca pe-o gripa obisnuita si-o pacalesc. MOR? ![]() 2. Tot sanatos tun sunt. Iau gripa sulii, dar merg pe principiul "7 zile tratata, o saptamana netratata", deci nu ma tratez. Mai bag un ceai cu miere si lamaie, mai o frectie (ca tot nu-mi poate impune nimeni cat de repede sa mi-o spal). Mor? ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureºti Vale ![]() |
la Caracal orice e posibil.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Şuşea
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
Exact! Te risti?
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Imi raspunzi la intrebari, sau ne luam la misto?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
Serpico |
![]()
|
Daca esti asa de convins de ceea ce sustii pe aici, ce te impiedica sa te infectezi intentionat si sa urmaresti evolutia bolii?
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
prince persia |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 8 November 09 ![]() |
contra
|
--------------------
dacia berlina 1
dacia
- sj02saj
2003 dacia berlina
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Serpico, eu nu sustin nimic. Vaccinati-va pana vi se face rau (sau ti se pare ca am sustinut eu pe undeva ca nu-i bine sa te vaccinezi?). Le cer argumente pertinente celor in care-a intrat febra vaccinarii, pentru ca s-au scris 12 pagini si nimic concret. In ceea ce te priveste, iti spun sincer, daca taceai filozof ramaneai.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
mirceateodorescu683 |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 17 Jan 2010, 20:13) Dupa cum observezi, io n-am facut "misto". Da' nici in serios nu am de gand sa te iau, deoarece consider ca nu esti dispus sa porti un dialog decent. Asa ca mi se pare inutil sa raspund la intrebarile adresate de tine. Eu, cel putin, am fost si sunt bine intentionat in ceea ce recomand in cadrul acestui topic. Observi ca nu zic predic, ci "recomand", ca popa de la tara are, in plus fata de tine, fro ceva ani de studii medicale, domeniu in care nu merita sa ne contrazicem sau sa ne persiflam, asa cum e n-as indrazni sa te combat cat de putin in domeniul tau de activitate. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Si-ai preferat sa scrii 5 randuri in care sa nu spui nimic, in loc sa ma faci praf cu-n argument solid, intr-o propozitie? Vai vai vai...
![]() D-aia va crede lumea. This post has been edited by Victoras2001: 17 Jan 2010, 20:46 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 19:03 |