Noul vehicul de teren Dacia - Duster
![]() ![]() ![]() |
Noul vehicul de teren Dacia - Duster
AdrianMC |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
- -
--
-
-
|
|||
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Eh, un pix. Daca era sa ma iau dupa forum nu imi luam Solenza niciodata. Si pana la urma nu o fost dracu asa de negru. Cat dai atata face. Intre timp s-au mai smecherit astia de la Dacia si mai baga 10-15 la suta peste ce face, dar vorba ceea, daca le merge ... Si le merge ca de ani de zile toti numa dau din gura dar de facut un antilogan nu a facut nimeni.
Eu as lua Duster daca as avea nevoie si bani. Mai zicea cineva pe aici ca mai bine mai pui si iti iei altceva. Da, acu dau drumu la tiparnita ![]() This post has been edited by minny: 18 Mar 2010, 22:45 |
--------------------
------
------
------
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(iepure79 @ 18 Mar 2010, 22:20) cred touareg sh scrie pe mine! acum sper sa-l mai aiba! ![]() cand il vezi de la distanta din cauza foamei crezi ca este " carnat" ![]() cand te aprobii de el vezi ca e....un "rahat (c...t)" si care mai si pute pentru ca e "promovat" ![]() acum ce facem ca ne-am cam "rasuflat" ![]() sa-l gustam ........................o fi macar "sarat" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
iepure79 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 90 Joined: 20 February 10 ![]() |
QUOTE(asgard1955 @ 18 Mar 2010, 22:33) Gata! va demoralizat Ironick pe toti ![]() Aproape ca ati demolat masina fara ca macar unul dintre voi sa o fi condus-o, nu mai trebuie sa ajunga la top gear sa rezolvat totul la noi. nuu deloc i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan
2006 uite s-a flatulat mireasa
|
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
- -
--
-
-
|
|
iepure79 |
![]()
|
QUOTE(AdrianMC @ 18 Mar 2010, 22:42) @iepure79 - Astept cu nerabdare jurnalul tau de bord cu touareg sh (nu de alta dar mai am "cunoscuti" care s-au aruncat la astfel de masini si vreau sa vad daca se repeta istoria). Legat de D... imi pare rau ca v-ati desumflat asa usor. Ce credeati? Pret de low-cost si calitate de Mert? Vad tot felul de lamentari in legatura cu vitezele de croaziera pe autostrada, cu viteza pe serpentine, samd. Pt ce luati masina asta? Vreti senzatii? Pai atunci aveti Focus ST, Mazda 3 mps, megane 3 rs, evo si wrx sti. Tot vad comparatii cu Jimny si sx4. Pai nu se compara: jimny e mai bun in offroad dar e limitat pe sosea (motor mic, aerodinamica, inaltime...) iar sx4 e mai bun pe sosea dar nu straluceste in offroad (ambele cu un portbagaj de cacao iar jimny nu prea ai loc). La Duster ma nemultumeste cacanaria cu ESP-ul facuta de dacia-renault pt ca pretul mi se pare corect. @venusake - in tine ramane baza! nu o sa te uit 1 dar eu cred ca ma voi descurca si fara tine! ![]() 18 Mar 2010, 22:57: QUOTE(AdrianMC @ 18 Mar 2010, 22:51) nu dar m-au mutat discilinar si a trebuit sa ma conformez! glumesc ! am cumparat un teren pe care vreau sa fac ceva! si sunt din bucuresti! dar prefer sa fiu de pe margine padurii unde o sa sufer din cauza aerului putin mai curat ! This post has been edited by iepure79: 18 Mar 2010, 22:57 |
--------------------
dacia
logan
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Adev e ca suntem carcotasi, daca zicea cineva in 2005 ca vom avea Dacie cu ESP il apuca rasul. Incet, incet si la timpul lor, si se merge in fata. Deja loganul faza 2 fata de 1, e o diferenta, dar mai daca ne uitam la duster. Si is convins ca la facelift-ul dusterului va fi si mai ok masina.
|
--------------------
------
------
------
|
|
venusake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 5 March 07 From: ARAD ![]() |
Sa nu-mi fie luat postu' ca blamare pt alta marci!
Va expun o experienta cu "mesterul" Jimny .... In Bacau nenea Porche (da, cel ce face masinile Porche) si-a cumparat 6000 ha de padure de la un mostenitor al nustiu ce fost print (cred ca Sturza ... ) si si-a tras un Ocol Silvic propriu! In dotarea personalului deteren are 4 sau 5 Jimny. Acum 2 ani jumate am avut contractata implementarea la ei a unui sistem infomatic de gestiune mai ..... altfel. In acea perioada (doua etape) am avut ocazia sa vad ce poate Jimny on si off road. In teren e manevrabil, m-am cocotat cu el elegant pe oaresce pante si drumuri ..... mai rar (chiar si in Romania). De asemenea, am parcurs si drumul Darmanesti - Onesti si Ramnicu Sarat! Drumu era fain, dar .... pazea ficat ca-ti pun cod de bare de pateu! Referitor la spatiu .... si nu exagerez .... conduceam si scrumam pe fereastra din dreapta (titularul nu era fumator si elminase scrumiera din dotare)! Eu raman la parerea ca pentru ce ofera (nu ma refer la lux sau gadgeturi) e ok Dusterul. Parca inclin sa fiu de acord cu A. Prost (si nu e prost deloc), referitor la faptul ca mai trebuia doar un GPS (uite ca de asta nu s-a legat nimeni pe net! Sc. ![]() |
--------------------
DACIA
DUSTER
2011 - 1,5dci, 2x4 Laureate Black
- AR Rosu ======================
Visele ne ajuta sa pasim INAINTE! ====================== |
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
"Porsche" - si nenea si masinile
LE: Nu era important, da' am zis sa nu-l jignim noi, aici, pe forumul dacia, pe domnul Porsche. Omul face masini ![]() This post has been edited by undemerg: 18 Mar 2010, 23:13 |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
venusake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 280 Joined: 5 March 07 From: ARAD ![]() |
Undemerg ..... chiar era important ? Dar .... iti multumesc! .... nu ma stiu asa bine cu numele straine (chiar proprii si notorii), ba, din contra, gresesc si romaneste scriind !
Merci! LE: Nenea Puch (sau cum i-o fi numele unuia dintre membrii familiei Porsche, e un om extraordinar! Nu s-a suparat cand i-am prezentat factura si, SUNT CONVINS, ca daca citeste acest forum, cu siguranta nu se va supara pt greseala mea! This post has been edited by venusake: 18 Mar 2010, 23:15 |
--------------------
DACIA
DUSTER
2011 - 1,5dci, 2x4 Laureate Black
- AR Rosu ======================
Visele ne ajuta sa pasim INAINTE! ====================== |
|
kmeleonu3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 31 May 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 17 Mar 2010, 15:15) Nu am facut decat se recalculez ce am gasit pe http://www.dacia.ro/#/modele-si-preturi/duster/date-tehnice/ la motorizari rpmh.jpgvit.jpg salutare. Daca modelul 1.6 4x4 are un consum in carte 10,4 % in realitate cat ar fi im mediu urban, ca medie ca depinde de la sofer la sofer. De ex. am o solenza si mie imi ia 9 % in oras. |
--------------------
Pejos
2.0
83
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Inteleg eu bine ca asta iti indica daca e nevoie de un schimb de ulei??
Attached thumbnail(s) IMG_2828.jpg ( Size: 10.08k ) Number of downloads: 1861 |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
iepure79 |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan
|
|
undemerg |
![]()
|
esti negativist, eu ma uit la "jumatetea plina a paharului" si zic ca trebuie sa-i mai scoti
![]() Serios vorbind, semnul ala, exceptand simbolul uleiului inseamna schimb sau reciclare, parca eu asa stiu. In nici un caz umplere... Pentru nivel scazut de ulei e un martor pe mijlocul bordului, langa clipocitorul de antidemaraj electronic. |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
o sa apara in carteu duster ce inseamna fiecare martor .
dar o cautare mica pe gogu ma dus pe forum calibra unde ziceau ca e martor de nivel scazut ulei . ![]() This post has been edited by C@talin: 19 Mar 2010, 00:01 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
undemerg |
![]()
|
inca o impresie: oglinzile alea gri de pe duster-ul maro arata ca luate de la dezmembrari si puse in graba. La fel si manerele de deschis usile din interior, au dat luciu pe unde au putut da' pentru alea "nu s-a ajuns banii".
Astea chiar intra in categoria maruntisurilor care nu ar fi costat nimic in plus/minus sa fie facute normal... Cataline, pai daca stam sa apara si duster-ul si cartile si toate cele, noi ce mai facem aici? Somam? ![]() This post has been edited by undemerg: 19 Mar 2010, 00:00 |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
E posibil sa fie avertizarea de schimb de ulei la varianta laureate cu computer de bord. Indicatorul standard de ulei pare a fi in mijloc
Attached thumbnail(s) duster_galerie13_gross.jpg ( Size: 33.53k ) Number of downloads: 1893 |
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
astept cu interes sa puna lumea bord de duster pe logan,si rotita sa se aprinda in bord 2wd si 4wd
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
kmeleonu3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 31 May 09 From: Bucuresti ![]() |
guys, ce consum estimati ca va avea in mediu urban?
|
--------------------
Pejos
2.0
83
|
|
undemerg |
![]()
|
ce motorizare, ce tractiune, ce oras, ce sofer? Iti dai seama cat de discutabila e discutia, ca sa zic asa...
|
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
C@talin |
![]()
|
nauziti bre ca e eco
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(asgard1955 @ 18 Mar 2010, 22:33) Gata! va demoralizat Ironick pe toti Nu apar selectiv, in functie de preferinte. Si daca tot suntem la una pe zi, s-a schimbat talpa suportului de motor. Acum este din aluminiu, arata asa de bine ![]() ![]() QUOTE(asgard1955 @ 18 Mar 2010, 22:33) Faceti in primul rand un test drive si dupa aia decideti ce va place Un test-drive cu 0km in bord nu este suficient. Unu la macar 50.000km este mult mai relevant. Orice masina cand este noua merge frumos.This post has been edited by IRONICK: 19 Mar 2010, 01:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
kmeleonu3 |
![]()
|
hai sa zicem la benzina ca e mai ieftina versiunea . Conform datelor din carte la motorina platesti cu 600 de euro mai putin la combustibil fata de benzina. Ca etalon am luat cei 15000 km anuali parcursi de mine.
4x4 This post has been edited by kmeleonu3: 19 Mar 2010, 00:38 |
--------------------
Pejos
2.0
83
|
|
Michael |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 August 04 From: Bucharest ![]() |
Ma uitam putin la preturi. De exemplu, varianta de motorizare 1.5 dCi 85 CP in echiparea Laureate pe modelele Dacia:
-Logan: 10.050 euro -Sandero: 11.000 euro -MCV: 12.050 euro -Duster 4x2: 13.050 euro Logan este cea mai ieftina optiune. Sandero, desi ofera mai putin (ca spatiu portbagaj), este mai scump (ca raport pret/prestatii) decat Logan cu cca 1.000 de euro. MCV nu se mai raporteaza ca pret la Logan, ci la Sandero. Deci si el este mai scump ca Logan. In schimb, Duster pare deja mai scump (repet, ca raport pret/prestatii) decat Sandero si MCV cu cel putin 500 de euro si decat Logan cu cca 1.500 de euro. In concluzie, in opinia mea, fata de celelalte modele Dacia (si in primul rand Logan), Duster este mai scump raportat la ceea ce ofera. In schimb, daca il raportam la concurenta, lucrurile stau pe dos. Cea mai apropiata mi se pare in acest moment Skoda Yeti (nu sunt inca disponibile preturi la Hyundai ix35 si Kia Sportage). Un Yeti 2.0 TDI 110 CP 4x4 Active (cu AC) costa aproape 20.200 euro cu TVA. De la dealerii Skoda se pot obtine discounturi de cel putin 3%, deci sa zicem un pret de achizitie de 19.600 euro, adica cu cca 4.000 de euro mai mult ca un Duster 1.5 dCi 110 CP 4x4 Laureate. Pret ce il face pe Duster destul de atractiv la nivelurile de dotari si motorizarile disponibile. This post has been edited by Michael: 19 Mar 2010, 05:19 |
--------------------
Volkswagen
Jetta
2008/Comfortline 1.4 TSI 122 CP DSG7
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
Drive test cu Duster 1.5 110 CP 4x4 cu ESP.
Pareri personale Plusuri: Motor vioi, bine "imperechiat" cu cutia in 6 trepte; face fata cu brio atat on- cat si off-road Izolare fonica mai buna ca la Logan/Sandero Comanda CV care este precisa, placuta in utilizare si comoda (ca forma si amplasare) Capacitate de urcare buna tinand cont de puterea motorului si de tipul de anvelope Usuor de controlat in teren alunecos datorita transmisiei, dar si greutatii reduse, precum si gratie repartitiei maselor pe punti Tinuta de drum apreciabila, inclusiv pe curbe; comportament neutru Sistem ESP care chiar functioneaza in conditii de aderenta redusa Confort corect pe denivelari, chiar si pe un drum rupt cum e cel dintre Campulung si Pitesti Tractiunea integrala care munceste bine in offroad, chiar si cu cauciucuri de "strada" Confortul si mai ales spatiul peste medie (si peste Logan) la bancheta spate Zgomotul de rulare redus (in ciuda anvelopelor late) Pozitia inalta la volan - specifica masinilor de aceeasi clasa Asamblare parca ceva mai ingrijita fata de restul gamei Spatiu organizat de depozitare langa roata de rezerva, asemanator cu cele de la Megane Sedan II Scaune fata parca ceva mai comode fata de Logan Portbagaj modulabil, dar parca ceva cam micut in 4x4 Martor revizie la bord (in functie de km, dar nu si de timp); martor colmatare filtru aer Jante otel cu un aspect chiar elegant - pe Laureate; sunt o alternativa chiar la cele de aliaj Tapiteria de piele care arata chiar bine pentru o marca low-cost Telecomanda radio sub volan Oglinzile rabatabile care ofera o vizibilitate buna pe laterale Acces mai simplu la becurile de far, chiar si la dci... Senzatie de "masivitate" oferita celui de la volan de capota fata mai putin plonjata ca la actualele modele... ![]() Minusuri Lipsa optiunii ESP pe 1.6 16v, sau chiar pe 1.5 85...sau de ce nu si pe 4x2 Lipsa unui diferential blocabil sau autoblocabil - macar pe fata Portbagajul ceva mai mic (mai putin adanc) la 4x4 fata de 4x2 Tetierele de pe spate care ar fi putut fi toate trei "tip virgula" ceea ce ar fi facut mai usoara rabatarea banchetei spate si ar fi oferit mai multa vizibilitate in absenta pasagerilor - nu cred ca ar fi implicat costuri cine stie ce...poate chiar ar fi costat la fel Lipsa incalzirii in scaune (macar la tapiteria de piele) Lipsa sistemului de spalare faruri - extrem de util pe un off-roader, si nu numai... Placheta portbagaj care nu este foarte practica si nu are nici un aspect foarte placut. Este inferioara celei de pe MCV Zgomot la nivelul flansei de amortizor, cand rotile sunt bracate. Se manifesta in teren accidentat si da o senzatie neplacuta. Zgomot usor de etriere la una dintre masini (3800 km parca). Apare la denivelari mici si dese. Probabil ca in timp se va accentua, in genul celor de la Clio 3. O miscare usoara a capotei fata la trecerea in forta peste denivelari mai pronuntate. Poate era doar o impresie dar mie asa mi s-a parut. Cam asta imi amintesc momentan...Daca mai imi vine ceva, voi posta. Nota: Masinile erau de preserie, fabricate la finele lui 2009. |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
mai apare "rontaitul" ala la relanti, cu masina oprita?
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
nicku01 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 18 March 10 From: Timisoara ![]() |
Interesant.... TAW. primul drive test de p;e forum...
P.S. totusi dusterul cred ca va avea performante in teren accidentat mai bune ca si QASHQAI. Inca o chestie legat de DUSTER: vad ca multi de pe forum posibili clienti duster vad in motorul 1.5 dci doar partea consumului de carburant.... nu este chiar asa sau ma rog.... nu numai asta. motorul 1.5 110 cp are cuplu 240 n/m iar cel benzina undeva la 150. in teren accidentant inclusiv noroaie pante mai abrupte ( nu off road in adevaratul sens al cuvantului) aceasta diferenta de cuplu face oarecum departajarea. Diferenta de pret nu se justifica din punctul de vedere al consumului de carburant; aceasta diferenta se amortizeaza in peste 100.000 km.... cuplu ii toata smecheria. This post has been edited by nicku01: 19 Mar 2010, 09:39 |
--------------------
opel astra G OPC -
Dacia Papuc
2004
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(zanzie @ 19 Mar 2010, 08:57) La cel de 1.5 dci 110CP nu se mai aude asa pregnant...Nici la rece... Nu stiu la 85... Oricum asa cum spuneam masina pare la prima impresie mai bine insonorizata ca actuala gama, dar si sistemul de injectie este (cel putin asa e la Renault) altul fata de dci 70/85 CP QUOTE(nicku01 @ 19 Mar 2010, 09:24) Interesant.... TAW. primul drive test de p;e forum... P.S. totusi dusterul cred ca va avea performante in teren accidentat mai bune ca si QASHQAI. Inca o chestie legat de DUSTER: ..........cuplu ii toata smecheria. Nu am facut comparatie directa cu Qashqai, deci nu pot sa spun cam care ar fi diferenta... Ai dreptate, 1.5 dci 110 are drept principal atu cuplul mare disponibil al turatii reduse...Si este ajutat de cutia de viteze, atat in teren cat si pe sosea. |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:43 |