DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

123 Pages « < 90 91 92 93 94 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul vehicul de teren Dacia - Duster

boobybooby23
post 9 Apr 2010, 23:36
Post #2731

Membru autentic

Group: Members

dar varianta 4x4 n-are motorizarea de 85ci de 110

This post has been edited by boobybooby23: 9 Apr 2010, 23:40

--------------------
Logan LS0A - nt 05 zac 2005,stock
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu_prodan
post 10 Apr 2010, 00:01
Post #2732

Membru incepator

sunt de acord cu 1.2 tsi ca pe hartie consuma putin, are cuplu mare etc, dar e 1.2, pana si cei de la fiat au pus 1.4 t-jet, ca aveau si ei motoare de 1.1 si 1.2. Apropo cate logan 1.2 s-au vandut? De curiozitate!

--------------------
Dacia Logan 2006 laureat dci
+
kmeleonu3
post 10 Apr 2010, 00:15
Post #2733

Membru autentic

From: Bucuresti

ma gandeam la o posibila "estimare" a consumului unui duster1.6 16V.
am putea folosi ca etalon MCV-ul cu 16V.. are 1300 kg. Stie cineva cam cat consuma in mediu urban?

This post has been edited by kmeleonu3: 10 Apr 2010, 00:32

--------------------
Pejos 2.0 83
+
Serje
post 10 Apr 2010, 00:29
Post #2734

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

da ce legatura este intre 1.2 de pe logan cu 1.2 tsi ...? iara vorbiti sa va bagati inseama?

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
minny
post 10 Apr 2010, 01:08
Post #2735

Membru porcos

Referitor la dCi-ul de 85 de cai de ce nu e pe 4X4... Raspunsul e simplu, se dadeau toti dupa aia cu partea dorsala de pamant ca ce naspa e Dacia ca pune motorul ala pe 4X4 (si asa multi zic ca si asta de 110 e prea slab).
In raliul gazelelor aveau gacicile dieselul mic si uite ca a mers si inca si destul de ecologic (masina era eco2) dar in realitate nu s-ar omori lumea sa il cumpere.

--------------------
------ ------ ------
+
C@talin
post 10 Apr 2010, 01:23
Post #2736

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

asta e problema prea multi zic si asa, ce e motorasu ala pe suv .ca trebuia de 2.0 .nu zic nu.da multi cred ca suvurile sunt facute de off road extrem,cand le ziceam ca x5 ramane si intr-o balta de noroi inpotmolit dute domle daici . icon_mrgreen.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 - B 666 IAD Vogue SE
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
TAW
post 10 Apr 2010, 10:34
Post #2737

membru asociatiarenault

From: Bacau

QUOTE(kmeleonu3 @ 10 Apr 2010, 01:15)
ma gandeam la o posibila "estimare" a consumului unui duster1.6 16V.
am putea folosi ca etalon MCV-ul cu 16V.. are 1300 kg. Stie cineva cam cat consuma in mediu urban?
*

Berlina 1.6 16v pe oras cam 8.9-10.2 (cu/fara AC si in functie de trafic). Daca e liber orasu', se duce pe la 8.4-8.8. In iarna asta la -15 am avut si 12 l/100 km.
MCV 1.6 16v in aceeasi conditii - 9.2-10.8. La liber nu prea scade sub 9 nici sa te tai.
In afara diferenta e mai mare. Berlineza merge si cu 6.4, dar MCV (gol) inghite cam 7-7.2.
Acu' astea sunt consumurile scoase de mine cu masinile astea, in Bacau (oras nu foarte liber in orele de varf), conduse in stil nu sportiv, dar relativ mai rapid. Consumuri masurate pe pompa plin-plin.
Scenicul imi ia pe oras 10.5-11 linistit, cu 1.6 16v, cutie TL4...Consum pe CB...Numa ca il folosesc mult mai putin, si nu am facut niciodata 30-40 km intr-o zi in oras cum merg cu Loganul, asa ca nu stiu cat e de relevant conumul asta. Plus ca masina e mai grea.

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
liviu_prodan
post 10 Apr 2010, 15:01
Post #2738

Membru incepator

Serje, nu ai inteles nimic. Asta e, voi ardelenii intelegeti mai greu.
Eram curios intre 1.2 16v logan si 1.4 mpi logan ambele 75 cai, care s-au vandut mai bine.

--------------------
Dacia Logan 2006 laureat dci
+
Serje
post 10 Apr 2010, 15:24
Post #2739

Membru autentic

amu.. nu toti is asa de intelijenti ca tine ... da macar io nu compar mere cu pere ...
da oare de ce nu se mai folosesc atat motoarele de cilindree mare si se incearca reducerea ei cat mai mult? nu conteaza ca 1.2 tsi/tce ... ii mai eficient ca si 1.6... las sa fie mare ca suna mai bine ...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
TAW
post 10 Apr 2010, 16:58
Post #2740

membru asociatiarenault

QUOTE(liviu_prodan @ 10 Apr 2010, 16:01)
Serje, nu ai inteles nimic. Asta e, voi ardelenii  intelegeti mai greu.
Eram curios intre 1.2 16v logan si 1.4 mpi logan ambele 75 cai, care s-au vandut mai bine.
*

Cel mai bine s-a dat 1.4 MPI...Ca se vinde din 2004 biggrin.gif Acum serios, de cand s-a lansat 1.2 16v, majoritatea vanzailor au fost tot pe 1.4, deoarece clientii sunt reticenti (asa cam ca tine wink.gif ), dar si pentru ca 1.2 e mai scump cu 150 Euro (dar are taxa redusa cu cca.130 Euro, ceea ce reduce mult decalajul incepand de la 1 ian 2010).
Oricum din septembrie ac. motorizarile E4 vor disparea, si cum nu prea cred sa vad un 1.4/1.6 8v E5 tongue.gif...va trebui sa ne multumim cu 1.2/1.6 16v.

@Serje: Motorizarile mici au aparut dintr-un singur motiv: EMISII REDUSE DE NOXE. Punct. Pentru a scoate valori ale puterii si cuplului echivalente cu un motor de cilindree mai mare, un tce/tsi etc e cam de doua ori mai complicat, ceva mai scump de produs, si de intretinut. Placerea la volan e intr-adevar surprinzatoare, raportata la cilindree, dar da-mi voie sa fiu sceptic in ceea ce priveste durabilitatea lor in timp...si nu a motorului in sine, ci a echipamentelor de pe el, gen turbina/compresor, injectoare, etc...
Dar deh, asta e pretul reducerii poluarii...In final poate ca beneficiile chiar vor exista...Vom vedea...

--------------------
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
Serje
post 10 Apr 2010, 18:49
Post #2741

Membru autentic

Si io mai cred ca si datorita taxelor mai mici ...
Probabil sa nu tina nspe mii de km ... dar asta ii o tendinta de ceva vreme la cam toate produsele... si oricum foarte putini mai tin o masina multi ani de zile, apar modele noi si sunt atrasi de ele ... asa ca ce rost mai are sa faci o masina care sa reziste 20-30 de ani?

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
sinaxis
post 10 Apr 2010, 19:03
Post #2742

Membru autentic

L-am vazut si pipait atat pe interior cat si pe exterior la reprezentanta. Nu am facut vreo proba de drum. Prima impresie, va rog sa nu dati cu pietre, e micut in comparatie cu alte suv-uri. De fapt nici nu stiu daca se incadreaza ca suv. Si de afara si din interior se vede micut. Da senzatia de fragilitate nu de masivitate. Parerea mea...

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
TAW
post 10 Apr 2010, 19:56
Post #2743

membru asociatiarenault

QUOTE(Serje @ 10 Apr 2010, 19:49)
Si io mai cred ca si datorita taxelor mai mici ...
Probabil sa nu tina nspe mii de km ... dar asta ii o tendinta de ceva vreme la cam toate produsele... si  oricum foarte putini mai tin o masina multi ani de zile, apar modele noi si sunt atrasi de ele ... asa ca ce rost mai are sa faci o masina care sa reziste 20-30 de ani?
*

Asa este, si datorita taxelor; desi in majoritatea tarile normale (nu includem aici Republica Bananiera Romania), taxele sunt din ce in ce mai strans corelate cu emisiile de noxe, si deci un motor mic, si cu emisii reduse va fi mai ieftin la impozitare.
Masinile devin asa cum spui si tu bunuri de larg consum, si nu mai sunt capodoperele de inginerie si design din urma cu 20-30-40 de ani. Si asta ma intristeaza...Partea buna este ca devin tot mai accesibile (de exemplu Dacia wink.gif )... Nu cred ca cineva va mai tine o masina 20 de ani (desi asta era strict un obicei al celor din Est sin motivele cunoscute),dar stau si ma intreb cati km fara probleme importante vom merge cu "minunatiile" astea mici si superdopate. Sincer nu cred ca la fel de mult ca si cu un motor clasic. OK..Tin o masina 5 ani, dar poate ca voi face 200-250.000 km in intervalul asta...
Parerea mea...hic... biggrin.gif

@ sinaxis: Daca si masina asta are un design care inspira fragilitate... blink.gif ... Chiar daca ar fi o masina fragila, din orice punct de vedere, dar cu siguranta nu tradeza "moliciune" in ceea ce priveste perceptia... Poate doar daca o compari cu un MB G-Klasse sau cu un Patrol... tongue.gif

This post has been edited by TAW: 10 Apr 2010, 20:01

--------------------
+
asgard1955
post 11 Apr 2010, 17:14
Post #2744

membru

From: BH

Intre 8 si 12 aprilie sunt portile deschise in Franta asa ca pe forum e multa agitatie:

http://www.forum-auto.com/marques/dacia/sujet1703-4095.htm

11 Apr 2010, 17:31:
Filme Duster:

&feature=related
&feature=related

11 Apr 2010, 17:44:
http://www.automarket.ro/stiri/germanii-de...yeti-29661.html

This post has been edited by asgard1955: 11 Apr 2010, 17:44

--------------------
Dacia Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre 2011
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
daciafan
post 11 Apr 2010, 17:57
Post #2745

/

QUOTE(Serje @ 10 Apr 2010, 15:24)
nu conteaza ca 1.2 tsi/tce ... ii mai eficient ca si 1.6... las sa fie mare ca suna mai bine ...
*

peste 5 ani 1.2 va fi considerat urias

<span class='edit'>11 Apr 2010, 18:01:</span>
QUOTE(Serje @ 10 Apr 2010, 18:49)
... asa ca ce rost mai are sa faci o masina care sa reziste 20-30 de ani?
*

mai are rost
problema cu mediul este insa una falsa
tocmai producand un automobil care sa poata fi exploatat 30 de ani s-ar proteja mediul
nu vreau sa intru in amanunte ca sunt off topic

This post has been edited by daciafan: 11 Apr 2010, 18:02

--------------------
/ / /
+
Aer Curat
post 11 Apr 2010, 19:12
Post #2746

Membru incepator

Asta seara, in Buc. pe blvd-ul Unirii traversand o intersectie, un Duster cu nr rosii.

--------------------
+
nicku01
post 11 Apr 2010, 21:31
Post #2747

Membru

From: Timisoara

Am fost astazi la AutoEuropa in Timisoara si aveau 2 dustere parcate in curte.... unul negru Laureate si unul crem (vestitul crem) tot laureate + kitul ala de aluminiu si argintiu....

impresi la prima inspectie vizulala (vreo 15 min)

- ii mai mica decat imi imaginam.... nu cu mult dar ii mai mica.
- garda la sol mare... oalele rotilor sunt destul de mari.... incap fara probleme si cauciucuri 225/65 R16
- masina este destul de unflata in caroserie (ma refer la aripile fata si spate)... daun luck de masivitate.
- interiorul este mai lucrat fata de Logan si sandel dar nu cu foarte mult sleep.gif
- grila fata si farurile sunt bine lucrate (bravo Dacia)
- spatele nu arata asa de rau (ma refer la unflaturile alea de laga stopuri). mie unul mi-a placut.
- scaunele sunt ca si la logan IDENTICE sad.gif
- schimbatorul de viteze este foarte lung sad.gif
- culoarea aia crem inchis kaki sau cum ii spune arata muult mai bine in poze decat in realitate.... eu unul nu voi alege acea culoare.

Din punctul meu de vedere (doar vizual pana akum) m,asina isi merita pretul... ramane de vazut cum se compotra pe sodea/macadam si semioffroad ma refer la fiabilitate.

This post has been edited by nicku01: 11 Apr 2010, 21:32

--------------------
opel astra G OPC - Dacia Papuc 2004
+
asgard1955
post 11 Apr 2010, 21:49
Post #2748

membru

Poze:

This post has been edited by asgard1955: 11 Apr 2010, 22:12

Attached thumbnail(s)
img_0108.jpg ( Size: 625.6k ) Number of downloads: 1462
img_0122.jpg ( Size: 656.65k ) Number of downloads: 1734
p3190204.jpg ( Size: 5.58mb ) Number of downloads: 4020

--------------------
"Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
+
IRONICK
post 11 Apr 2010, 23:45
Post #2749

-

From: Romania

p3190197.jpg ( Size: 4.65mb ) Number of downloads: 1826

In poza se vad doua din cele trei masini care considera Dacia ca fac parte din concurenta.

QUOTE(http://ioanaonciu.files.wordpress.com)
Suzuki SX4 sau Hyundai Tucson. Credeti-ma, aceste doua masini n-au nicio legatura cu ceea ce face Duster.

Va jur ca ceea ce am facut cu Dusterul nu am putut face cu Suzuki sau Hyundai.

1: In Suzuki stai ingramadit, confortul in fata sau in spate lasa de dorit din cauza spatiului iar comenzile la bord sunt prea complicate si dispuse, cel putin comutatorul de 4Ś4 departe de sofer. Plus ca pe masinile concurente nu le-am putut stapani in noroaie si pe pante inclinate peste 45 de grade asa cum am facut-o cu DUSTERUL.

Cel putin DUSTER Full option, arata de senzatie si la exterior si la interior. Bordul este aproximativ clasicul de Logan, dar insertiile de material nobil il fac diferit. Stiu o sa spuneti ca e tot Logan. GRESIT!!![...]Ce mi se pare mie genial si altora naspa e faptul ca Dacia iti da posibilitatea sa ti-o echipezi cum vrei tu.[...]Sa vedeti voi confort la bord si in spate la Duster!!! In fata, s-a eliminat optiunea de reglare a scaunului pentru partea lombara si s-a introdus ceva sistem prestabilit pentru coloana, e de vis, nu se compara cu acel confort care il intalnim la berlina Logan.[...]n alt punct forte al tot ce inseamna Dacia: stiati ca Dacia fabrica masinile manual????

Adica tot ce inseamna montaj este manual, robotizarea este la nivel de ridicare a componentelor si de vopsire a caroseriei, in rest e manual, ceea ce pe mine m-a impresionat, si va asigur ca este o ordine si precizie de ceasornicar elvetian.

Am fost pe platforma si in Uzina si este impresionant!!!

Nu exista insubordonare, fiecare stie ce are de facut la precizie de ceas, repet, elvetian, nu romanesc.
Aia cu senzatia este priceless. Un consilier de vanzari de vis.

This post has been edited by IRONICK: 12 Apr 2010, 00:13

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
kork
post 12 Apr 2010, 06:27
Post #2750

Membru

Mie imi place aia cu elvetianu' biggrin.gif

--------------------
Dacia Supernova - b12ujv 2002 - Confort
+
asgard1955
post 12 Apr 2010, 07:08
Post #2751

membru

--------------------
+
TAW
post 12 Apr 2010, 08:50
Post #2752

membru asociatiarenault

QUOTE(IRONICK @ 12 Apr 2010, 00:45)
p3190197.jpg ( Size: 4.65mb ) Number of downloads: 1826

In poza se vad doua din cele trei masini care considera Dacia ca fac parte din concurenta.

Aia cu senzatia este priceless. Un consilier de vanzari de vis.
*

Eu m-am abtinut...Dar daca tot ati inceput voi tongue.gif
1. SX-ul si Tucsonu, nu au facut portiunile mai extreme ale traseului...nu intrebati de ce. Oricum, cu SX-ul am dat cu scutul de pamant, pe un drum nu tocmai dificil.
2. Si chiar daca s-ar fi intrat cu Tucson sau SX in noroi, masinile erau penalizate de anvelopele de vara.
3. Faza cu robotizarea si precizia este tipic feminina - na' ca sunt nitel misogin...dar asta e...
4. Sistemul de suport lombar (oricum o mizerie) a fost inlocuit cu NIMIC... "Ceva-ul prestabilit" de care spune d-na Oana, e de fapt sistemul de protectie la impactul din spate, si nu are nicio treaba cu confortul. Chiar daca scaunele par mai OK decat cele de Logan/Sandero...Nu le-am testat la drum lung, dar par ceva mai comode.
5. Robotizarea, sau mai bine zis lipsa ei e un avantaj extrem... Apropie uzina de Bentley sau RR...biggrin.gif
6. Mi-a placut si "insertia de material nobil"...Lemn de plastic...Arata bine si in opinia mea, dar sa o numesti "nobila" e de-a dreptul...tongue.gif
7. "Mastodontul" de 4.31 m, m-a lasat cu gura cascata... smile.gif

In concluzie, desi mi se pare ca Dusteru' e o masina mai mult decat OK, nu pot sa nu zambesc la o asemenea descriere "colorata"...Trebuie insa sa recunosc si faptul ca un asemenea aplomb este estrem de avantajos pentru un consilier de vanzari, care trebuie sa creada in produsul vandut...

--------------------
+
IRONICK
post 12 Apr 2010, 09:06
Post #2753

-

From: Romania

Pe mine m-a distrat la maxim cand am citit (materialul didactic este la fel, te tevalesti pe jos de atatea avantaje fata de concurenta).
Cu SX-ul comparatia este facuta total aiurea, trebuia sa fie in clasa Stepway daca avea 4x4. A uitat sa spuna de avantajele insonorizarii ...
La orice masina din clasa suv, daca nu are 4x4, se pastreaza sistemul de suspensie pe spate. Si aici se putea face la fel.
Chiar daca masina este ok, nu o sa fie niciodata la nivelul uneia care are solutii tehnice mai scumpe. Este doar o dacie un pic mai buna.

This post has been edited by IRONICK: 12 Apr 2010, 09:13

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
GBi
post 12 Apr 2010, 13:56
Post #2754

Membru autentic

mai e putin pana pe 15 Apr. sa vad si eu "minunatia" tehnica cu "multiplele" solutii de insonorizare fata de berlina/mcv/sandel rolleyes.gif

This post has been edited by GBi: 12 Apr 2010, 13:57

--------------------
Daciaaa Golan :)) KissFM 1.6 08 / ex. Laureate 1.4 04
Tot ce e bun tre' sa dispara !
+
asgard1955
post 12 Apr 2010, 14:23
Post #2755

membru

http://www.automarket.ro/stiri/supergaleri...ului-29674.html

<span class='edit'>12 Apr 2010, 15:08:</span>
Alt film din fabrica:

<span class='edit'>12 Apr 2010, 16:36:</span>

Cand am ajuns acasa, surpriza, ma astepta in posta un plic de la dacia cu pliante si o cheie pentru concurs. Cred ca vor primi toti cei care sau inscris pe site.
Am cautat azi in Oradea dupa ziarele in care se spunea ca vor fi cele 150000 de chei, respectiv: Adevarul, Gazeta sporturilor si Ziarul financiar si nimic, nici o cheie.
In zona capitalei ati gasit chei in ziare?

This post has been edited by asgard1955: 12 Apr 2010, 16:39

--------------------
+
b76bgaarh
post 12 Apr 2010, 16:56
Post #2756

Membru autentic

From: Bucuresti

saptamana viitoare va fi masina de test principala in emisiune turbo de pe m6....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
nick58
post 12 Apr 2010, 17:44
Post #2757

Membru autentic

From: BUCURESTI

Eu sunt curios daca motorul pe benzina este la fel de zgomotos ca si cel de pe Logan?! dry.gif

--------------------
Dacia Logan16mpi - B50ANY 2005
LOGAN/BMW-E-46/
+
membru_DC
post 12 Apr 2010, 17:59
Post #2758

-

QUOTE(Aer Curat @ 11 Apr 2010, 19:12)
Asta seara, in Buc. pe blvd-ul Unirii traversand o intersectie, un Duster cu nr rosii.
*

daca avea numere provizorii (rosii) de AG stim cine era.... laugh.gif

--------------------
- - - - -
+
mmxii
post 12 Apr 2010, 18:08
Post #2759

Membru Daco-Roman

From: Bruxelles

Coloana sonora este deja facuta. Mai trebuie filmuletul si imnul este e gata.

--------------------
ACME Categoria B - fara numar MMVIII
+
CGDBZ
post 12 Apr 2010, 18:23
Post #2760

Membru autentic

From: BZ

Am primit si eu plicul cu cheia . Nici in Buzau nu am gasit cheia in ziare , eu am cautat doar in Adevarul.

--------------------
- - -
+
123 Pages « < 90 91 92 93 94 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 20:27
Forum Renault