Noul vehicul de teren Dacia - Duster
![]() ![]() ![]() |
Noul vehicul de teren Dacia - Duster
PaulT |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|||
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
prea scump in comparatie cu ce? Orice masina costa mai mult decat ofera.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.597 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Prea scump in comparatie cu ce solutii tehnice de unica folosinta sunt pe masina aia. De la un pret de productie de 6,000-7,000E pana la unu de vanzare de 17,000E este o cale lunga. Nu ma intereseaza ca la altii sunt masinile mai scumpe, este irelevant. Au si de ce sa fie, iti ofera mult mai multe decat o coaja prafuita.
Un ou se vinde pentru ce este, nu pentru ca daca il pui la incubator iese o gaina care face oua si asa mai departe. This post has been edited by IRONICK: 16 Jun 2010, 10:13 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
daca iese un cocos din ou,e gaura in bujet ?
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
aphophis - 17.765EUR full este un pret enorm pentru ce ofera... Recomand sa arunci un ochi la concurenta...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
jay333 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 979 Joined: 25 June 07 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 16 Jun 2010, 10:11) Prea scump in comparatie cu ce solutii tehnice de unica folosinta sunt pe masina aia. De la un pret de productie de 6,000-7,000E pana la unu de vanzare de 17,000E este o cale lunga. Nu ma intereseaza ca la altii sunt masinile mai scumpe, este irelevant. Au si de ce sa fie, iti ofera mult mai multe decat o coaja prafuita. Un ou se vinde pentru ce este, nu pentru ca daca il pui la incubator iese o gaina care face oua si asa mai departe. Asa, si? E cineva obligat sa-si cumpere Duster, pardon, coaja prafuita pentru a asigura Daciei profitul ala nesimtit de 10000 euro/bucata ori e alegere personala in (ne)cunostinta de cauza? De ce te-ar durea pe tine atata timp cat nu te intereseaza masina, nu vrei sa ti-o cumperi? Sunt ferm convins ca ceilalti producatori vand masini in scopuri caritabile iar profitul pe bucata vanduta este unul modic menit sa asigure doar, spre exemplu, plata facturii de curent electric pentru aerul conditionat sa nu sufere Fritz de caldura cand strange suruburile pe linia de productie. BTW, de unde ai scos costul ala de productie, ceva date oficiale/verificabile sau stomacul propriu? |
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Da cine a zis ca ma doare pe mine? Ce trebuie sa imi cumpar sau nu masina ca sa ma intereseze? Nu exista firma de caritate, nimeni nu face afaceri sa piarda sau sa cistige putin. Pretul de verifica de oricine prin studierea solutilor tehnice de pe masina. Sunt prea banale si ieftine.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
jay333 |
![]()
|
Aha, deci solutiile sunt banale si ieftine. Totusi adunate la un loc s-ar putea sa coste mai mult de aia 6-7000 euro de care ziceai tu. Cand zic adunate ma refer si la costurile indirecte gen retehnologizare pentru a putea asambla masina sau chiar costurile cu publicitatea.
|
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(jay333 @ 16 Jun 2010, 12:11) Totusi adunate la un loc s-ar putea sa coste mai mult de aia 6-7000 euro de care ziceai tu Nu costa, eu chiar ii stimez pentru cat de ieftin o fac (bine, nu mai zic de cat de drastic o fac si cum sunt munciti injinerii romani). Desi asteptam si eu prafuitul sa imi cumpar unu, bine eu prefer benzina (care nu are nici macar esp ...), nu vreau sa sar din lac in put. Ma asptept sa gasesc optiuni si solutii tehnice mult mai bune ca pe un Logan, nu sa gasesc satelit de radio sau un amarat de material bagat intre plansa de bord si parbriz, lucru pe care l-am facut eu la Logan cu mult timp in urma. Vreau sa evoluez, nu sa platesc materiale care nu fac banii aia. Vreau sa gasesc o alta bascula pe masina aia, nu una din acelasi material cu o placuta sudata in partea de sus ca sa o mai rigidizeze un pic. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
te pomenesti ca suspensia independenta pe spate nu inseamna nimic in plus fata de logan. Sau cutia in 6 viteze. Sau esp-ul .. sau faptul ca sunt si motorizari euro5.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
Mi se rupe la zece metrii in fata de norma euro sau de faptul ca are niste scobitori prinse de un cadru facut la baros. Cand o sa aibe 6 trepte cum trebuie, nu raport final ca la 5, doar se mestec mai mult in cutie, mai stam de vb. Iar esp nu are pe benzina. Oferta este aruncata in scarba.
This post has been edited by IRONICK: 16 Jun 2010, 12:38 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(PaulT @ 16 Jun 2010, 10:32) aphophis - 17.765EUR full este un pret enorm pentru ce ofera... Recomand sa arunci un ochi la concurenta... bre cine te pune sa dai 17,785 pe un duster full cand iei tot ce ai nevoie la un duster cu mai putin. Adica: se ia un Duster Laureate 1.5 dCi 110 CP 4x4 care costa 15600 euro ddp. mai adaugi Radio CD MP3 4x15 W cu satelit de comanda pe volan care e 50 euro. mai adaugi ASR - ESP care e 250 de euro . PLus Geamuri electrice spate care e 100 de euro si Garanție extinsă 24 luni, dar nu mai mult de 100.000 km la 210 euro si ajungi la 16.210 euro ddp. Noh, arata-mi si mie suv-ul din clasa dusterului (deci nu sx4 ca ala e mult mai mic) care sa coste mai putin sau la fel cu dusterul, sa fie nou (deci nu masina ce sta pe stoc de 10 ani)..Cine-si ia duster mai scump de atata, inseamna ca e dispus sa dea bani pentru fitze. <span class='edit'>16 Jun 2010, 12:40:</span> QUOTE(IRONICK @ 16 Jun 2010, 12:37) Mi se rupe la zece metrii in fata de norma euro sau de faptul ca are niste scobitori prinse de un cadru facut la baros. Cand o sa aibe 6 trepte cum trebuie, nu raport final ca la 5, doar se mestec mai mult in cutie, mai stam de vb. Iar esp nu are pe benzina. Oferta este aruncata in scarba. ![]() ![]() ![]() This post has been edited by aphophis: 16 Jun 2010, 12:40 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
De ce imi pui vorbe in gura aiurea? Cand am cerut eu strict suspensie independenta? Am cerut una mai avansata daca tot ii pun. Am cerut lucururi care se simt, nu aiureli. Ceva ce poate sa intre tot in suma aia nesimtita ceruta de francezi.
Vezi ca ti-ai cam ridicat nasul la purtare, nu degeaba ti-au dat aia de pe softpedia ban. Te-am sustinut cand le dadeai peste nas astora cu fumagatorile nemtesti, dar vad ca exagerezi. This post has been edited by IRONICK: 16 Jun 2010, 12:47 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
stii foarte bine ca asa e , ai ajuns si tu sa vrei s-class in bani de duster. Gandeste-te ca pana de curand aia de la kyundai cereau pana la 25.000-30.000 de euro pe un tucson.
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
nicku01 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 18 March 10 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 16 Jun 2010, 10:11) Prea scump in comparatie cu ce solutii tehnice de unica folosinta sunt pe masina aia. De la un pret de productie de 6,000-7,000E pana la unu de vanzare de 17,000E este o cale lunga. Nu ma intereseaza ca la altii sunt masinile mai scumpe, este irelevant. eu cand am spus aku 2 luni ca pretul de fabricatie ii mic iar pretul final ii dublu (cel putin) FARA TVA... mi-au sarit in cap toti..... PS trebuie sa tinem cont ca un logan se fabrica cu 2800 euro si se vinde cu 6000 + varianta cheala..... |
--------------------
opel astra G OPC -
Dacia Papuc
2004
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 16 Jun 2010, 13:47) Gandeste-te ca pana de curand aia de la kyundai cereau pana la 25.000-30.000 de euro pe un tucson. Aia cereau atat pentru si pe masina erau un numar de piese cat in doua prafuite. ![]() QUOTE(nicku01 @ 16 Jun 2010, 13:54) eu cand am spus aku 2 luni ca pretul de fabricatie ii mic iar pretul final ii dublu (cel putin) FARA TVA... mi-au sarit in cap toti..... cel putin ... |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(nicku01 @ 16 Jun 2010, 12:54) eu cand am spus aku 2 luni ca pretul de fabricatie ii mic iar pretul final ii dublu (cel putin) FARA TVA... mi-au sarit in cap toti..... PS trebuie sa tinem cont ca un logan se fabrica cu 2800 euro si se vinde cu 6000 + varianta cheala..... oh brother cand aud de chestia asta de parca dacia ar jefui clientul. Poate metalele costa doar atata, insa proiectarea, publicitatea, reprezentantele, garantiile si cate si mai cate din ce crezi ca le plateste producatorul?Nu din pretul masinii? |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
jay333 |
![]()
|
Tu si altii de prin alte parti tot spuneti de " Ceva ce poate sa intre tot in suma aia nesimtita ceruta de francezi." Veniti cu ceva palpabil, cu niste date clare din care sa reiasa ca se putea luna pe care o vreti in banii ceruti de frantuji.
Pana una-alta, Duster e cel mai ieftin din clasa lui asa cum a fost Logan. Au gasit nisa si o exploateaza, dupa cum orice capitalist intreg la minte ar face, la maximum. Cand clientii se vor "destepta" si le va pute si lor Dacia sau vor avea bani de mult mai mult, probabil Rino va scoate masini conform noilor tendinte ale pietii sau va vinde/falimenta divizia Dacia. Insa mai e mult pana atunci si probabil aia din conducerea Rino/Dacia rad de toti astia care se agita inutil pe internet fie sa le combata, fie sa le apere pana in panzele albe masinile si politicile economice. |
--------------------
.
.
.
|
|
aphophis |
![]()
|
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Nope, a spus doar că sunt un număr dublu de piese. Se mai sparge și plasticul…
Mie-mi place Duster-ul așa dintr-o bucată. Nu l-aș vrea rupt în două ![]() This post has been edited by Squirrel: 16 Jun 2010, 13:05 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(jay333 @ 16 Jun 2010, 13:58) Tu si altii de prin alte parti tot spuneti de " Ceva ce poate sa intre tot in suma aia nesimtita ceruta de francezi." Veniti cu ceva palpabil, cu niste date clare din care sa reiasa ca se putea luna pe care o vreti in banii ceruti de frantuji Ti-am dat un exemplu mai devreme. Am mai dat si altele in alte posturi. Daca nu esti capabil sa intelegi si te repeti ca o moara stricata, nu am ce sa iti fac. Analize tehnice se fac pe bani grei, daca esti chiar asa de curios, plateste. Nu pe mine, sunt destule entitati pe internet care fac asta. Chiar daca as lucra la Dacia la economic, nu as scoate dovezi sa pun pe net cu pretul unui Duster pentru un anonim (ca sa nu zic nimeni) pe un forum.QUOTE(aphophis @ 16 Jun 2010, 13:59) ![]() This post has been edited by IRONICK: 16 Jun 2010, 13:44 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 16 Jun 2010, 13:38) Ti-am dat un exemplu mai devreme. Daca nu esti capabil sa intelegi si te repeti ca o moara stricata, nu am ce sa iti fac. Analize tehnice se fac pe bani grei, daca esti chiar asa de curios, plateste. Nu pe mine, sunt destule entitati pe internet care fac asta. Chiar daca as lucra la Dacia la economic, nu as scoate dovezi sa pun pe net cu pretul unui Duster pentru un anonim (ca sa nu zic nimeni) pe un forum. da mai afofis, pe mine ma lasa rece balivernele cu calitatea materialelor pe care le balbai tu. Mai mult ma intereseaza ergonomia comenzilor, ambianta interiorului, confortul, calitate aerului, nivelul de zgomot din habitaclu, spatii de depozitare, etc, lucuri pe care un Duster nu le are la un nivel acceptabil. corect. la tine intotdeauna nu conteaza atunci cand reiese ca si altii au la fel de prost sau ca dacia are ceva la fel de bun ca restul. Sunt sigur ca unii au orgasme cand au plastic a ala logan pe masina de 25.000 de euro ![]() si cnad ma refer a la logan, ma refer la cel de pe ph1, ca deja la ph2 plasticul e mai calitativ pe logan decat ce era pe tucson ![]() This post has been edited by aphophis: 16 Jun 2010, 13:45 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
IRONICK |
![]()
|
Degeaba am plastice de Mercedes daca scaunele dupa 200km te obosesc cat pentru 2,000km. De ce le-au facut cadrul dintr-o teava ordinara cu un reglaj care are joc din fabrica fara absolut nici un suport lateral? Ca sa zdrangane de noi si sa se rupa lombarul?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
corect. Ca scaunele de pe tucson sunt de s-class nu alta. Haide ironick-ule , troluesti aiurea si stii bine asta. De unde crezi ca e dusterul mai ieftin decat celelalte ?
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
PaulT |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 16 Jun 2010, 13:39) bre cine te pune sa dai 17,785 pe un duster full cand iei tot ce ai nevoie la un duster cu mai putin. Adica: se ia un Duster Laureate 1.5 dCi 110 CP 4x4 care costa 15600 euro ddp. mai adaugi Radio CD MP3 4x15 W cu satelit de comanda pe volan care e 50 euro. mai adaugi ASR - ESP care e 250 de euro . PLus Geamuri electrice spate care e 100 de euro si Garanție extinsă 24 luni, dar nu mai mult de 100.000 km la 210 euro si ajungi la 16.210 euro ddp. Noh, arata-mi si mie suv-ul din clasa dusterului (deci nu sx4 ca ala e mult mai mic) care sa coste mai putin sau la fel cu dusterul, sa fie nou (deci nu masina ce sta pe stoc de 10 ani)..Cine-si ia duster mai scump de atata, inseamna ca e dispus sa dea bani pentru fitze. <span class='edit'>16 Jun 2010, 12:40:</span> ![]() ![]() ![]() Singurul Duster care dpdv cutie/rapoarte are 6 trepte mai reale si care se si misca mai bine este cel 4x2 de 107cp. 4x4 pe un SUV pe mine unul ma lasa totalmente rece. Daca vorbeam de un OFF-ROADER adevarat atunci intr-adevar era cu adevarat necesar. Prin 80% din locurile pe unde treci cu Duster 4x4 treci si cu Loganul. Prin 95% din locurile pe unde treci cu Duster 4x4 treci lejer si cu 4x2... Cine vrea sa faca offroad adevarat nu isi ia un SUV... Ma distreaza 99% din posesorii de SUV-uri care ori nu scot masina din oras, ori pentru care cel mai aventuros drum neasfaltat facut vreodata este un forestier pe care il faci fara probleme si cu berlina din anii '70... Dar isi iau neaparat 4x4. La suma apropiata de cea data ca reper de tine mi-as lua(daca ar trebui sa fie neaparat SUV...ca altfel nu m-ar interesa) ceva de aici : http://www.hyundai-motor.ro/showroom/?id=88 . Sau benzina la 16600 sau diesel la 17200... Motoarele sunt de 2000cm3 ambele ... Nu conteaza ca sunt 4x2. La clasa asta de masini chiar nu ma omor dupa 4x4... This post has been edited by PaulT: 16 Jun 2010, 13:56 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
IRONICK |
![]()
|
Da, scaunele sunt mult mai bune la Tucson. De unde este mai ieftin? Din solutile de unica folosinta de pe masina care sunt destule. Degeba au redus imbinarile, daca ce trebuie cu adevarat la masina aia lipseste.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
PaulT |
![]()
|
Si motoarele sunt altfel. Am condus Tucson, si e "putin" cam altceva. Si ca feeling interior, si ca dinamica, si ca sistem audio, si ca tabla, iar din lista de airbag-uri se vade ca si la siguranta.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(PaulT @ 16 Jun 2010, 13:54) Singurul Duster care dpdv cutie/rapoarte are 6 trepte mai reale si care se si misca mai bine este cel 4x2 de 107cp. 4x4 pe un SUV pe mine unul ma lasa totalmente rece. Daca vorbeam de un OFF-ROADER adevarat atunci intr-adevar era cu adevarat necesar. Prin 80% din locurile pe unde treci cu Duster 4x4 treci si cu Loganul. Prin 95% din locurile pe unde treci cu Duster 4x4 treci lejer si cu 4x2... Cine vrea sa faca offroad adevarat nu isi ia un SUV... Ma distreaza 99% din posesorii de SUV-uri care ori nu scot masina din oras, ori pentru care cel mai aventuros drum neasfaltat facut vreodata este un forestier pe care il faci fara probleme si cu berlina din anii '70... Dar isi iau neaparat 4x4. La suma apropiata de cea data ca reper de tine mi-as lua(daca ar trebui sa fie neaparat SUV...ca altfel nu m-ar interesa) ceva de aici : http://www.hyundai-motor.ro/showroom/?id=88 . Sau benzina la 16600 sau diesel la 17200... Motoarele sunt de 2000cm3 ambele ... Nu conteaza ca sunt 4x2. La clasa asta de masini chiar nu ma omor dupa 4x4... incearca tu sa treci cu loganul pe aici: ![]() ![]() ![]() 16 Jun 2010, 14:10: ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by aphophis: 16 Jun 2010, 14:10 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
PaulT |
![]()
|
Nu stiu de ce vorbeai tu dar eu vorbeam de echiparea style care are standard airbag-uri frontale, laterale si cortina.... La 17200 e si versiune diesel(care, iar nu e necesar cu adevarat decat tot la un offroader). Mai adaugi taxa si gata. Ca a stat 1 an la dealer chiar nu m-ar deranja...
In afara de momentele urmatoare din clip: 01:30/02:30/03:10 il faceam si cu Loganul. Am spus ca se pot parcurge lejer 80% din traseele care apar prin clipuri. Daca tu intelegi ca am zis ca tot ce faci cu duster 4x4 faci cu Logan e problema ta. Si tot traseul din clip se facea fara probleme cu duster 4x2... |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
aphophis |
![]()
|
bre corect, da de ce compari un duster 4x4 dcu un tucson 4x2 ce a stat 10 ani pe stoc?
![]() ![]() ![]() cat despre 4x4 , sunt convins ca toti cei care pun 4x4 pe suv-uri sunt niste fraieri nu? inclusiv aia de la mitsubishi pe asx This post has been edited by aphophis: 16 Jun 2010, 14:30 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 19:38 |