Noul vehicul de teren Dacia - Duster
![]() ![]() ![]() |
Noul vehicul de teren Dacia - Duster
CGDBZ |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Articolul s-a axat mai mult pe Duster si mai putin pe accidentul in sine. Deci reporterul a fost extraordinar de pe langa subiect. Din poze vedem ca s-a rasturnat cu plafonul pe bordura si desi au fost solicitari suplimentare pe caroserie fata de o rasturnare normala, pe suprafata plana, deformarile stalpilor nu au afectat mult celula de siguranta astfel incat ocupantii au supravietuit. Altii in masini cu pretentii nu au avut norocul asta, la accidente cu rasturnari.
Offtopic: http://www.car-accidents.com/pages/2005-ac...a6-wreck-4.html Uite unul norocos dupa un rollover cu un A6. Astea deformatii la caroserie. This post has been edited by D-Ice: 19 Apr 2011, 16:40 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai citit macar de curiozitate descrierea accidentului? Nu are nici cea mai mica legatura cu ce s-a intamplat cu Duster-ul... Asta mergea cu vreo 85mph cand in timp ce vroia sa intre pe banda din mijloc l-a agatat din stanga spate unul care venea cu peste 100mph, l-a aruncat in santul de langa autostrada unde a lovit un copac, ceea ce a dus la smulgerea rotii si la vreo 5 rostogoliri. Pare identic?
L.E. Mea culpa - Acum am vazut ca ai pus off- topic inaintea link-ului. ![]() This post has been edited by PaulT: 19 Apr 2011, 18:05 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
D-Ice |
![]()
|
Offtopicul a fost facut vizavi de afirmatia lui jay333 referitor la deformatiile caroseriei Dusterului. Ideea era ca deformatiile controlate au fost cele care au consumat din energia de impact si au permis supravietuirea ocupantilor.
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
kmeleonu3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 31 May 09 From: Bucuresti ![]() |
Cum se comporta masina in curbe la niste vieze de 70-80-90? Garda de 20 cm la sol imi face cu ochiul dar ma nelinisteste la viraje. Vei fi nevoit la un moment dat sa iei niste viraje cu o viteza destul de mare.....nu va imaginati 130 dar 90 tot nimeresti.....chiar azi am patit-o.
Mie mi se pare cea mai accesibila masina care poate masca un model break, combi sau cum vreti voi sa ii ziceti. Nu vreau sa para una 100 % de familie dar nici nu suport modelele break, combi,etc. This post has been edited by kmeleonu3: 25 Apr 2011, 22:48 |
--------------------
Pejos
2.0
83
|
|
montañes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 4 June 10 ![]() |
0.JPG ( Size: 261.92k )
Number of downloads: 1166
Renault V6 3.5, 330 CV, 235/85R16 Rallyes National 4x4 in Spain This post has been edited by klaus: 27 Apr 2011, 17:30 |
--------------------
-
-
- Spain
|
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
montañes |
![]()
|
|
--------------------
-
-
- Spain
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Hmm, doar pachete de accesorii montate de uzină + sticker…
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Este o versiune "de oras" 4x2. Detalii.
|
--------------------
-
-
-
|
|
montañes |
![]()
|
|
--------------------
-
-
- Spain
|
|
montañes |
![]()
|
July 2012 to India by Renault
This post has been edited by montañes: 9 May 2011, 21:42 |
--------------------
-
-
- Spain
|
|
montañes |
![]()
|
|
--------------------
-
-
- Spain
|
|
D-Ice |
![]()
|
Tuning by Nea Vasile's Workshop
![]() Daca asa trebuie sa arate o masina "cool" ![]() ![]() ![]() This post has been edited by D-Ice: 17 May 2011, 18:38 |
--------------------
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Pentru ca un difuzor de aer sa aibe efect asupra cd-ului, trebuie sa aiba o anumita lungime si un anumit unghi. Cum nu se putea pleca din fata puntii spate, a fost necesar sa iasa cu el in afara caroseriei. Mai multe detalii pe topicul dedicat de la Logan pentru a intelege ce este ala lift negativ, downforce, etc .. inclusiv despre splitter-ul (la pachet cu air-dam) ala din fata ...
000.PNG ( Size: 696k ) Number of downloads: 681 00.PNG ( Size: 664.94k ) Number of downloads: 654 This post has been edited by IRONICK: 18 May 2011, 13:29 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
D-Ice |
![]()
|
M-am referit la calitatea lucrarii spoilerului si difuzorului spate. Nu e tocmai o lucrare a`la Chip Foose
![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pentru ca deflectoarele laterale au fost puse in urma testelor din tunel pentru apasare suplimentara. Se pierdea din avantajului spliterului si se vor monta de carbon pentru cursa. La fel ca si modificarea eleronului, pozele alea spun multe daca sunt intelese. Dar cum noua ne place designul ...
0001.PNG ( Size: 533.43k ) Number of downloads: 577 0002.PNG ( Size: 544.91k ) Number of downloads: 569 This post has been edited by IRONICK: 19 May 2011, 12:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
D-Ice |
![]()
|
Dupa cum am zis si mai sus, nu contest datele rezultate din calcule. Dar calitatea lucrarii e sub un atelier din fundu` curtii. Si daca piesele respective erau provizorii, pentru teste, no problem. Dar daca masina este pentru a fi vazuta si de altii, mai ales de carcotasi care spun ca designul e din topor, ca interiorul e naspa, etc., nu cred ca ajuta la imagine sa te prezinti cu asa ceva. Iar piesele, spun si repet, sunt facute din ciocan si polizor. Asta e parerea mea.
|
--------------------
.
.
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Daca te uiti mai atent o sa vezi ca masina nu este finisata de exemplu aripa (sau bara) spate dreapta nici nu e vopsita.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Este doar o caroserie pragmatică, proiectată să servească unor anumite condiții de rulare, nu de agățat priviri…Că are linii ale caroseriei ce aduc aminte de Duster, asta este altceva.
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(D-Ice @ 19 May 2011, 18:27) Dar calitatea lucrarii e sub un atelier din fundu` curtii.[...]Asta e parerea mea. Esti pierdut. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
D-Ice |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
nicolaem |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 23 September 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(D-Ice @ 20 May 2011, 12:43) Nici pe mine si probabil nici pe multi altii. Toate mesajele tale sunt doar o bascalie ieftina, un fel de ironii de gradinita care poate au fost amuzante la inceput dar acum incep sa enerveze. Daca chiar nu ai nimic de spus oare de ce te chinui sa raspunzi la o gramada de mesaje facand glumite si ironii ? De ce pierzi timpul pe aici daca nu te intereseaza subiectele discutate ? Oricum forumul a fost mult mai "curat" pe perioada absentei tale. Multi actuali sau viitori posesori de Duster evita orice discutie aici pentru a nu fi luati peste picior de cei ca tine. |
--------------------
Dacia
DSN Confort
- B-...
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(D-Ice @ 20 May 2011, 10:43) Vezi ca ti-au mai spus doi mai sus ca vorbesti aiurea, nu la fel de direct ca mine.QUOTE(nicolaem @ 20 May 2011, 10:58) Multi actuali sau viitori posesori de Duster evita orice discutie aici pentru a nu fi luati peste picior de cei ca tine. Nu face nimeni o asociatie? A celor asupriti de mine. ![]() This post has been edited by IRONICK: 20 May 2011, 11:13 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa pastram decenta in exprimare...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Squirrel |
![]()
|
Cât mai este Cx-ul ăstuia de 850CP acum? Că am o bănuială că este sub 0,35…Și am bănuiala că doar forma este asemănătoare cu Dacia Duster, asemenea Daciei Duster Glace din Tropheé Andros…
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
jay333 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 979 Joined: 25 June 07 ![]() |
Squirrel, daca intri aici, ai sa vezi ca Dusterul de PP e doar cu numele si oarecum coaja, in rest n-are nicio treaba cu cel de la Mioveni.
|
--------------------
.
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Squirrel @ 20 May 2011, 11:38) Cât mai este Cx-ul ăstuia de 850CP acum? Că am o bănuială că este sub 0,35… Poate vrei sa spui dublu, la pp ai nevoie de cat mai multa aderenta pentru viraje. Aia 800CP trebuie sa ii pui jos cat mai bine ...This post has been edited by IRONICK: 20 May 2011, 13:57 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Squirrel |
![]()
|
În F1 au Cx = 0,7ś1,1, corect.
În căutarea coeficienților aerodinamici, m-am umplut de bucurie să constat că Dacia Duster are același Cx cu Plymouth Duster(1994) și Lamborghini Countach(1974)…Doar suprafața secțiunii transversale maxime este pe măsură… Cutiile au același coeficient aerodinamic…doar că Dacia Duster este o idee mai pilită la colțuri… This post has been edited by Squirrel: 20 May 2011, 18:20 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
D-Ice |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 02:46 |