DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Role inline

eek
post 12 Apr 2005, 10:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: McTropolis

Desi nu stiu daca este aici lume interesata de asa ceva, postez cate ceva in legatura cu rolele inline.
Este un sport grozav, o modalitate de a pierde kilograme.
Pentru cei neinitiati, incerc sa fac un tutorial mic.

Rolele inline se impart si ele in mai multe categorii, in functie de ce faci cu ele. Vom incepe cu cele mai putin uzuale:
- Viteza
Rolele de viteza au rotile mari, 78-82 mm, sina este mai lunga, existand variante cu 4 sau 5 roti. Cele cu adevarat pro, au o gheata foarte scurta, incheietura este libera, prinderea pe picior se face cu siret, nu cu cleme. In general sint destul de scumpe.
- Hockey
Am pus si aceasta categorie desi nu stiu nimic despre ele, insa ele exista.
- Teren.
Rolele de teren sint in primul rand scumpe. In general au 2 sau 3 roti mari, de cauciuc, cu striatii cam ca anvelopele auto. Unele au si niste suspensii articulate. Sint mai rare la noi, nu stiu prea multe despre ele. Am vazut cateva variante, toate foarte scumpe.
- Aggressive
Asta inseamna skatepark. Sint preferatele mele, au roti foarte mici si patratoase, arata ca niste bocanci. Ele sint facute sa reziste la socuri. Au margini late pentru alunecarile pe balustrade. Sint foarte grele, pentru a avea inertie si stabilitate.
- Fitness
In categoria asta intra cam toate rolele. Au roti din cauciuc siliconat, semitransparent sau colorat. Gheata este pe cleme sau pe siret, sau combinatii. Au 4 roti, a caror dimensiune difera de la 70 la 80 mm, in general fiind de 78. Ghetele prinse cu cleme sint foarte repede puse pe picior, insa la un moment dat pot deveni inconfortabile. Preferate ar fi cele care au una sau doua cleme, insa si siret care prinde ciorapul ghetei. Gheata poate fi mai mult saumai putin rigida la articulatie. O gheata prea rigida poate fi mai stabila, insa dezavantajul este ca nu te poti apleca maimult pe ea, senzatia va fi aceea de galeata. Mersul cu spatele poate deveni mai greoi daca articulatia piciorului nu este mai libera. In general insa modelele noi au suficienta libertate de miscare. Ciorapul sintetic ar trebui sa fie confortabil. Mergi pentru placere si nu ca sa faci bataturi. In mod sigur, dupa cateva saptamani, veti dori sa mergeti si cu spatele si sa faceti cateva figuri de efect, intoarceri, etc.

NU LUATI PLASTICURI sau alte tampenii. Exista cateva marci consacrate.
Roces si Rollerblade sint optiunea mai scumpa, insa cea mai buna. Asta inseamna mobilitate mai mare. Ciorap comod - asta conteaza enorm. Ambele firme sint lider pe piata fitness si aggressive.
Rossignol este lider pe piata viteza si au si variante bune de fitness.
Bauer sunt in general role de hockey, insa sint si variante fitness bune.
Oxygen sunt role de fitness de o calitate buna, iar pretul este mai mic. Pe piata aggressive, Oxygen sucks.
Roxa este partea de jos a rolelor de firma. Adica pret mai mic, mai incomode...
Mai exista si alte firme bune, insa cam acestea au patruns la noi.
Rulmentii sint foarte importanti. Ei sunt clasificati ABEC 1-7, in functie de calitati. Din partea mea prefer categoria de jos, ABEC 1, foarte ieftini, insa decapsulabili. La praful si apa care exista la noi, rulmentii mai buni, capsulati, sint un pic mai greu de intretinut. Daca s-au dus trebuiesc schimbati. Dusmanii rulmentilor sint nisipul si apa. Feriti cat puteti. Apa face sa si alunece lateral rolele, si dupa prima busitura va veti obistui sa tineti departe de apa. Rulmentii e strang cu imbusuri pe distantierii lor. Trebuiesc stransi atata cat sa nu aibe joc insa sa se miste liberi, usor. Intotdeauna sa aveti la voi imbusurile cu care vin dotate.

Protectiile. Protectiile cele mai importante sint cele pentru genunchi. oricat de surprinzator ar parea, genunchii vor fi primii loviti tare. Protectiile de palme sunt bune, pentru a preveni rani usoare. Casca este utila, insa nu le poti preveni chiar pe toate. Daca se merge cu atentie este mai comod fara protectie. Chiar daca esti echipat si arati ca Robocop nu inseamna ca nu iti poti fractura ceva. De obicei insa accidentele sint minore, julituri mici.

Este un sport excelent pentru mobilitate, si ofera si mare satisfactie. Rolele pot fi extrem de practice chiar si in drum spre serviciu. Distanta Parcul Tineretului - Parcul Herastrau se parcurge normal cu rolele cam in 40 de minute. In cazul in care aveti si un walkman pe urechi plimbarea va fi extrem de placuta. De multe ori patinam cu castile pe urechi pana la 11 noaptea si nu ma induram sa intru in casa.

Exista federatie internationala de rollersoccer. Este beton fotbalul pe role, te distrezi de nu mai stii de tine.

--------------------
Oltena 12 TRS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 12 Apr 2005, 10:29
Post #2

Bagator de seama!

From: Iasi

Misto prezentarea ta, cu o micuta observatie referitoare la mersul la job cu rolele. Se preteaza persoanelor tinere, fara functii si obligatii (tinuta, cunostinte).
Cum ar fi sa ma vezi pe mine, la costum si cravata, cu rucsacelul in spate, pedalind de zor pe dealul Copoului sa ajung la munca. Eventual cu Teo de minuta sa-i dau un vint la gradinita wink.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
asarban
post 12 Apr 2005, 10:35
Post #3

Membru autentic

Group: Banned

Era un avocat..i se spunea Popescu Ca-cat! care venea la Tribunal in roba pe bicicleta...cu geanta de piele balanganindu-i-se de ghidon...
Tipul era criminal..vara purta pe sub roba o pereche de chiloti..daca si aia..iar iarna venea cu cipici de molton...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
mil
post 12 Apr 2005, 10:38
Post #4

ocupat

From: x

sa stii ca eu am vazut oameni la costum pe bicla la Paris
iar in olanda e TEROARE...te calca in picioare biclistii.

cu rolele e mai rar, fiind un sport mai greu de deprins...E F FRUSTRANT sa inveti role...F. F. F. FRUSTRANT ceva in genul ski-ului, iti trebuie cam o sapatamana de oase zdruncinate, julituri, crampe musculare, bataturi, ca sa poti sa te deplasezi mai bine si mai rapid decat pe jos...insa finalmente te face orice bicilist smile.gif !!!

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
paulp
post 12 Apr 2005, 10:42
Post #5

Bagator de seama!

Pe bicla mai e cum mai e, dar pe role ar fi criminal.
Eu stiu sa merg cu rolele (ca am avut profesori buni si am invatat mai intii sa merg cu patinele de gheata), dar tot n-as putea sa ma imaginez mergind spre job cu servieta in mina si salutind de pe role 168.gif

--------------------
+
eek
post 12 Apr 2005, 10:53
Post #6

Membru incepator

Ideea e de prejudecata de fapt, nici eu nu as veni cu role la munca.
Insa in alte tari oamenii sint altfel.... pana si preocuparile ecologice sint altfel.

Da oricum de mers in parc sint super rolele.
E la fel de beton si cu bicla, insa in Bucuresti te iau masinile in bot.

--------------------
Oltena 12 TRS
+
romulus
post 12 Apr 2005, 11:08
Post #7

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

Pe mine ma coace gandul de cateva luni sa-mi iau role ca sa vin la lucru. Mai nou vin cu bicicleta. In prima zi cand am venit cu bicicleta colegii mei au fost un pic cam "socati" de faptul ca nu mai eram la 4 ace ci in trening. Acum cred ca incep sa se obisnuiasca. Abia astept sa-i vad ce mutre fac cand o sa ma vada cu role smile.gif

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
disaster
post 12 Apr 2005, 11:15
Post #8

Membru cu detector de radar

From: UE - Bucharest

QUOTE(eek @ 12 Apr 2005, 12:58)
E la fel de beton si cu bicla, insa in Bucuresti te iau masinile in bot.
*

pai de ce crezi ca ii spune "sport extrem"? LolLolLo.gif

This post has been edited by disaster: 12 Apr 2005, 11:16

--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
+
dady
post 12 Apr 2005, 11:43
Post #9

Membru incepator

From: Bucuresti

ca tot sa deschis topicul de role. eu pentru a mea copila am luat o pereche de role roces cu o gramada mare de bani. dupa prioma iesire am decoperit ca a pierdut o roata cu tot cu sistemul de prindere. unde pot gasi un magazin cu piese de schimb pentru role? mentionez ca nu sunt role de plastic sunt de firma se pare.

--------------------
logan prestige 2007
+
Lexy
post 12 Apr 2005, 11:47
Post #10

Just ME

Eu sunt fun role si as merge oricand de acasa la job cu rolele..dar atunci s-au dus naibii pantofeii cu tocuri cui,fustite bluzite cochete....si neh..se lasa asta pe weekend in parc biggrin.gif...
ps:am o poza cu ce pot face pe role..cred ca cei care nu stiu sa mearga s-ar minuna smile.gif)

Anu trecut am stabilit record: 25 min Unirii-Herastrau..pe sosea binenteles altfel n-ai cum....da dupa 25 min deja puslus e dublat si e esti lac de transpiratie..dar te simti super!

Oricum ca sport e super misto....
Cumasinile n-am avut nici o problema...asta poate ptr ca-s fata biggrin.gif ...asa ca stati fara grija ca nu va mananca masinile daca mergeti de bun simt pe langa bordura sau banda 1...

Silicon la roti....!pe altceva nu dati banii!

This post has been edited by Lexy: 12 Apr 2005, 11:48

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
paulp
post 12 Apr 2005, 11:52
Post #11

Bagator de seama!

Poza, poza, poza, cu sau fara silicon 243.gif

--------------------
+
Lexy
post 12 Apr 2005, 12:04
Post #12

Just ME

rolleyes.gif

well....?

This post has been edited by Lexy: 12 Apr 2005, 12:04

Attached thumbnail(s)
lexy_role.jpg ( Size: 79.41k ) Number of downloads: 382

--------------------
+
paulp
post 12 Apr 2005, 12:12
Post #13

Bagator de seama!

valuri.gif
Se pare ca atunci cind o sa vin la Bucale o sa te solicit pentru niste lectii wink.gif

PS. Andrei, abtine-te, ca nu are SLZ albastra, si gindurile sint chiar curate smile.gif

--------------------
+
eek
post 12 Apr 2005, 12:15
Post #14

Membru incepator

dady, cauta in complexul H, herastrau. Din pacate cred ca va trebui sa iei 4 role si 8 rulmenti. Trebuie sa s potriveasca la dimensiuni.
Posibil ca pretul sa fie foarte mare. In cazul asta nu te descuraja, se poate merge fara probleme cu 3 roti, parerea mea e sa lasi descompletat locul de la rola dreapta al treilea, cred ca ar fi mai putin solicitat.
Nu uita, imbusurile dupa tine

Roata s-a pierdut din neatentie, nu e prima si nici ultima. Vanzatorul ar fi trebuit sa zica ceva de strangere, sau rolele ar fi trebuit sa aibe o carte tehnica.
Roces inseamna firma, silicon. Grija mare la strangere. Nici prea tare nici prea moale. Oricum nu e tragedie cu 3 roti la o gheata. Mai multa atentie pe viitor.

--------------------
Oltena 12 TRS
+
madalina
post 12 Apr 2005, 12:24
Post #15

Membru autentic

eek, de ce postezi consecutiv in majoritatea topicurilor? Exista un buton Edit, poti modifica textul mesajului si mai scrii ceva

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
eek
post 12 Apr 2005, 12:27
Post #16

Membru incepator

Am vazut acuma... m-ia zis si Liviu.
Ultimul l-am editat.
OK, o sa fiu mai atent pe viitor, promit:D

--------------------
Oltena 12 TRS
+
costi
post 12 Apr 2005, 14:13
Post #17

Membru autentic

Lexy ai lasat-o pe bunicuta aia care-si plimba nepotelul, cu gura cascata (si pe Paul, ma rog dar pe el il intelegem, e la virsta critica).
Te dai si pe half pipe ?

--------------------
DSN/SLZ
+
mil
post 12 Apr 2005, 14:35
Post #18

ocupat

From: x

half-pipe smile.gif ?

rasul e din franceza, prietenii francofoni stiu de ce
semnul de intrebare e din romana...adica ce care va sa zica half-pipe?

iqqq ...o s ascriu mai ingrijit, promit

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Lexy
post 12 Apr 2005, 14:38
Post #19

Just ME

"Fac" pe role decat ceea ce consider ca nu-mi pune viata in pericol...m-am dat odata pe pipe si am dat cu capu' si m-am lasat pagubasa...am vrut sa vad cum e.Oricum ce fac copii pe acolo presupune munca si pasiune si timp nene berchet pe role.Eu fac de fun!

--------------------
+
asarban
post 12 Apr 2005, 14:50
Post #20

Membru autentic

Group: Banned

QUOTE(paulp @ 12 Apr 2005, 13:12)
valuri.gif
Se pare ca atunci cind o sa vin la Bucale o sa te solicit pentru niste lectii wink.gif
PS. Andrei, abtine-te, ca nu are SLZ albastra, si gindurile sint chiar curate smile.gif
*

Ai simtiiiit!
Nu conteaza!
Tot te spun lu nevasta-ta!
Si sa-i zici lu MUTU chestia aia...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
costi
post 12 Apr 2005, 17:27
Post #21

Membru autentic

mil half pipe-ul e chiar o jumatate de teava taiata in sectiune transversala si de marginile careia iti dai drumul in cap cum spunea Lexy; se face si pe zapada cu boardul
succes !

--------------------
DSN/SLZ
+
eek
post 13 Apr 2005, 05:52
Post #22

Membru incepator

Si nici macar nu e asa greu pe half, cazi in nas pe un placaj, nu pe ciment.
Eu m-am dat pe half dar subtire de tot... nu am ajuns decat pana la marginea de sus, nu am sarit peste. Oricum senzatia e super.

--------------------
Oltena 12 TRS
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 19:10
Forum Renault