tuning machete, un alt fel de tuning
![]() ![]() ![]() |
tuning machete, un alt fel de tuning
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ionutzp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 27 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
Alin Calu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 22 July 04 From: Brasov ![]() |
ionutzp, super faina macheta...
astea-s machete de colectie...ar fi bine sa-ti pui alarma in casa, poate vin sa te "vizitez" vreodata (glumeam) si acum, macheta mea asa cum am promis, chiar daca poztez pozele cu o oarecare intarziere...sorry, nu s-a uscat vopseaua... Picture_011.jpg ( Size: 169.91k ) Number of downloads: 35 Picture_013.jpg ( Size: 165.5k ) Number of downloads: 24 Picture_015.jpg ( Size: 151.79k ) Number of downloads: 35 Picture_014.jpg ( Size: 153.12k ) Number of downloads: 29 LE: driverx...e aproape din pet, mai exact e din cartela telefonica, vopsita apoi in negru... farul din dreapta, si stopul din dreapta lipseau, asa ca a trebuit sa le confectionez eu, chiar daca nu au iesit cum am vrut eu... mie imi place cum au iesit, voua? c-ya This post has been edited by Alin Calu: 25 Jan 2006, 20:17 |
--------------------
Audi
A 4
2005
- BV-59-CAD far' car-car, ca fac car-poc
|
|
catalin_tm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 22 Joined: 3 January 06 From: Timisoara ![]() |
vorba ceea: "ce-i frumos, si lui Dumnezeu ii place". felicitarile mele
|
--------------------
dacia
1300
- - daca joci lfs, da un pm mie sau lui silos, sa-ti dam un link, cu liga romana de lfs
|
|
ionutzp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 27 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Avand in vedere lipsa de reactii credeam ca nu le-a vazut nimeni...
Alin, in alta ordine de idei, apreciez eforturile tale dar de ce nu treci la o scara mai mare care iti permite mai multe detalii? Eu initial am incercat sa construiesc kituri la scara 1:24 (plastic). Am renuntat dupa vreo doua tentative modeste: Mercedes Benz 500K si BMW 507 (in pozele atasate). Pe MB l-am vopsit cu pensula, pe BMW cu un aerograf slabut. Banuiesc ca ai avea rezultate mai bune decat mine. Attached thumbnail(s) bmw_507_2.jpg ( Size: 55.05k ) Number of downloads: 10 mb500k_2.jpg ( Size: 63.94k ) Number of downloads: 11 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
Alin Calu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 22 July 04 From: Brasov ![]() |
ionutzp, si eu ma gandeam sa trec la machete mai mari, gen 1/24, sau poate chiar mai mari...problema este ca in Brasov nu gasesc de cumparat asa ceva...ma refer la chituri complete, motor, interior, intelegi tu...
am gasit ceva asemanator in selgros, dar nu erau modele care sa-mi placa, defapt erau vreo 2 modele : vw bettle, si alfa romeo...si cam atat... am facut rost, in schimb, de la un prieten din state de un chit de chevrollet corvette din 1965...mai am de lucru la el...asa ca...pt poze mai asteptati... asta ar fi singurul chit de 1/24 pe care il am... mai am ceva machete 1/24, dar care nu vreau sa le modific pt ca sunt favoritele mele, asa cum sunt ele (precizez ca sunt tot din state) : un ford mustang v6, 2005, si un chevrollet chevelle din 1965, 365 cp. pe astea doua nu vreau sa le modific...imi plac asa cum sunt...o sa pun si poze ceva mai tarziu, ca acum ma cam grabesc... tu de unde ai cumparat chiturile pt mercedes si bmw? ca eu prin brasov nu am vazut... apropo, ce tip de aerograf ai folosit? ce tip de compresor ai folosit? eu am aerograf, dar compresor nu gasesc...sunt numai dinalea super mari de 24 litri, dar mie mi se par prea mari pt ceea ce vreau eu sa fac...caut unul mai mic, de 4 litri, 5, maxim 10, dar nu gasesc...nici in selgros, nici in metro, nici in praktiker, nici in bricostore...si nici pe la reprezentante bosh, machitta...etc... cam atat pt moment, revin mai tarziu... c-ya... si bafta la tunizat machete... |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
ionutzp |
![]()
|
Kiturile sunt Heller (Mercedes) si Revell (BMW) si le-am luat din Bucuresti, dar acu vreo 2-3 ani. BMW-ul l-am vazut insa si la Brasov anul trecut, e un magazin de machete pe Republicii (o mai fi?). Aerograful tot de la Revell il am (ceva de genul basic, cel mai ieftin) si in loc de compresor am folosit spray-uri cu gaz, tot marca Revell.
Exista kituri si la scara 1/18, metalice si care nu necesita vopsire, doar asamblare. Asa atasa si niste poze cu asa ceva dar vad ca iar nu merge. This post has been edited by ionutzp: 30 Jan 2006, 17:57 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
Alin Calu |
![]()
|
ionutzp
am auzit de revell...intradevar, aceasta firma e una dintre cele mai bune in domeniu...parerea mea...raport calitate/pret/detalii macheta... pe aici prin brasov nu am vazut kituri, dupa cum ti-am mai spus, iar magazinul de pe republicii, crede-ma ca nu l-am mai vazut pe acolo...poate nu m-am uitat eu bine, nu se stie...ce-i drept, o sa ma duc sa ma interesez. la chiiturile metalice, dinalea am vazut si eu pe aici, mai exact in selgros, dar detaliile la machetele de genu asta nu sunt la fel de fine ca la cele din plastic... asta e... o sa ma interesez, sa vad poate gasesc ceva... nici aerograful meu nu e unul super tare, e marca paasche, cu actiune simpla...am vrut unul mai tare, cu actiune dubla, dar am zis ca mai bine ma invat pe unul mai slabutz, si apoi trec la ceva mai fain... oricum, nu asta conteaza....chestia e ca eu nu gasesc compresor...cu spray nu ma multumesc... mersi oricum pentru informatii... daca mai ai ceva machete, mai posteaza... bafta c-ya |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
Alin Calu |
![]()
|
salutare...
am mai terminat o macheta...si...tind sa cred ca asta e prima macheta care nu mi-a iesit asa cum am vrut eu... pun o poza cu ea "before", restul sunt "after" astept critici, ca pareri bune nu cred ca vor fi... oricum, nu mai am chef sa stau sa o modific... c-ya P1010033.JPG ( Size: 833.98k ) Number of downloads: 28 Picture_014.jpg ( Size: 120.65k ) Number of downloads: 19 Picture_022.jpg ( Size: 128.2k ) Number of downloads: 24 Picture_020.jpg ( Size: 164.7k ) Number of downloads: 26 Picture_024.jpg ( Size: 139.65k ) Number of downloads: 15 |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
ionutzp |
![]()
|
e ok, culoarea imi place are ceva bordul sau asa ai vrut sa iasa?
zilele astea mi-am scos si machetele mai vechi (si mai mici) de prin cutii... le-am pus pe toate laolalta si le-am tras in poza Attached thumbnail(s) eeIMG_6302.jpg ( Size: 196.29k ) Number of downloads: 47 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
ionutzp |
![]()
|
cateva comparatii intre modele similare dar la scari diferite
Attached thumbnail(s) eIMG_6253.jpg ( Size: 186.12k ) Number of downloads: 18 eIMG_6262.jpg ( Size: 195.49k ) Number of downloads: 19 eIMG_6266.jpg ( Size: 207.46k ) Number of downloads: 20 eIMG_6279.jpg ( Size: 194.58k ) Number of downloads: 22 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
ionutzp, extraordinare machetele!!!
![]() Acolo pe covor e una rosie (pare 1:18) ... Cruella DeVille ... P.S. Avatarul tau = Horch 853 cumva? ![]() This post has been edited by anamana: 25 Feb 2006, 08:28 |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
ionutzp |
![]()
|
Cruella de Ville? asta e o masina sau e din filmul cu dalmatienii? |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
Da, e tipa aia din <101 dalmatieni>.
Avea o masina asemanatoare (ceva de gen Duesenberg), cu tevi de esapament ce ies pe laterala masinii. ![]() |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
ionutzp |
![]()
|
QUOTE(anamana @ 26 Feb 2006, 01:51) Da, e tipa aia din <101 dalmatieni>. Avea o masina asemanatoare (ceva de gen Duesenberg), cu tevi de esapament ce ies pe laterala masinii. ![]() Acum am inteles ![]() Este un Mercedes Benz 500K, pozele lui sunt aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...post&p=17069620 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Postez si eu curand realizarile mele.Ia uite ce fata are tuningul machete pentru unii si ce forme noi poate lua arta..."Submit your photos please!" http://www.wreckedexotics.com/newphotos/art/index.shtml
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Alin Calu |
![]()
|
HEHEHEHEHEHEHEHEHHEEEEEEE.....
ce bine imi pare cand vad ca mai sunt si altii ca mine... apropo, ionutzp, machetele sunt super...am vazut in poza "de pe covor" ca ai si 2 dodge viper...dinalea am si eu 2, numa' culorile sunt diferite...una e tunizata, cealalta inca nu... oricum, super faine... CIPTUNING, astept sa vad si realizarile tale... mai baieti, poate facem intr-o zi o intalnire dinasta in care sa aducem toti care cum ce au lucrat, mai impartim sfaturi... eu as fi dispus....voi? mai vb.. c-ya |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
ionutzp |
![]()
|
foarte tare frate! la diorame cu masini zdrobite nu ma gandisem inca.
Dodge Vyper sunt 2, ambele la 1:24 una Bburago, cealalta Maisto. In alta ordine de idei da, si eu sustin ideea. Dar o intalnire virtuala, un forum, ceva? Unul specializat pe modele auto vreau sa zic. |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
victor23ro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 May 05 From: Timisoara ![]() |
ce ziceti de astea...
![]() This post has been edited by victor23ro: 27 Feb 2006, 13:49 Attached thumbnail(s) solido_06_020126.JPG ( Size: 9.92k ) Number of downloads: 10 |
--------------------
daewoo
tico
- TM Sa traiti, ... bine ?
|
|
Alin Calu |
![]()
|
victor23ro, mai pune o data poza...ca nu se vede...
mersi... apropo, ionutzp, nu ar fi rea nici un site in care sa punem munca noastra... eu am gasit la un moment dat un site pe net, nu mai stiu numele, dar care nu prea avea machete auto...erau mai mult vapoare, avioane si alte dealea... legat de masini aveau doar o sectiune in care erau kituri cu motor, pe benzina, electric, si nu prea aratau tuning la machete...ci mai mult a masini de wrc, rally. kiturile erau gata cumparate de pe un alt site (nu-i spun numele ca dupaia iau ban), erau asamblate si...cam atat... dar where's the all fun? ![]() era mai demult pe aici pe forum un tip, pe nick machete parca, care facea parte din nu stiu ce revista (intelegi si voi, ca acu nu era chiar coperta la revista...duh) si care a organizat un concurs pe tema asta...tuning machete... eu nu am apucat sa particip pt ca nu am reusit sa trimit pozele la timp. insa am primit promiunea ca asemenea concursuri se vor mai organiza...bullshit....pana acum nu s-a mai auzit de nici unu... oricum, idea unui site e buna...eu as vrea sa il facem, numa ca stau mai prost la capitolul web creation... asa ca...daca exista vreun iubitor de machete gata sa ne ajute...ar fi super... mai vb noi... ![]() |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
ionutzp |
![]()
|
QUOTE(Alin Calu @ 27 Feb 2006, 15:00) dar where's the all fun? ![]() oricum, idea unui site e buna...eu as vrea sa il facem, numa ca stau mai prost la capitolul web creation... asa ca...daca exista vreun iubitor de machete gata sa ne ajute...ar fi super... mai vb noi... ![]() Eu nu mor de dragul de a 'tuna' machete si nici copiile lor la scara 1/1. Pentru mine masina asa cum arata ea iesita din fabrica e o lucrare de design si orice adaugire ii va strica farmecul, armonia, conceptul - gandite initial de proiectant. E ca si cum as achizitiona un tablou al unui pictor important si as mai interveni eu un pic cu o tusa doua acolo. Un model si o marca de masina sunt expresia civilizatiei si tehnologiei care le-a produs precum si a timpului cand au fost proiectate Tocmai de-aia-mi plac machetele si de-aia le colectionez: sunt mici copii ale unor opere de arta concepute de designeri ca expresie a modei, tehnologiei si vremii lor. Nu inseamna totusi ca nu va respect optiunea, tunati-le daca va place ideea. Dar daca o sa colectionati machete de 2-3 milioane bucata eu zic ca o sa va ganditi de mai multe ori pana sa va apucati sa interveniti asupra lor... Ideea unui site e f buna pentru ca mai stam de vorba despre un model sau altul, fie ca-i vorba doar de prezentare, review sau tunning... Sunt insa curios cati entuziasti exista in domeniul machetelor auto. Alte forumuri aduna modelisti axati mai mult pe kituri de plastic cu tematici militare in special (avioane, tancuri etc). This post has been edited by ionutzp: 27 Feb 2006, 20:07 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
Alin Calu |
![]()
|
ionutzp, crede-ma ca nici eu nu m-as baga la "tuning" pe o macheta pe care initial am dat vreo2 miloane...aia o las asa cum e ea, ca arata bine asa...
eu ma refer la machete mici (aprox 150.000 ROL bucata) care nu reprezinta realitatea la cele mai mici detalii, si la care se poate interveni un pic... si eu sunt intr-u totul deacord cu ceea ce ai zis tu ca reprezinta o macheta, insa pt mine tuningul e un alt pas in dezvoltarea unei masini, e o alta epoca, chiar daca tuningul are radacini aproape la fel de vechi si adanci ca cele ale masinilor in sine... deci, care va bagati la un site cu si depsre tuning auto....??? c-ya |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
dxr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 27 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Un mic "tuning" la un jeep si la un Suzuki Vitara. De pe vremea cand eram si eu mai pusti.
bburago1_43__13_.jpg ( Size: 430.28k ) Number of downloads: 14 bburago1_43__14_.jpg ( Size: 531.22k ) Number of downloads: 13 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2005
|
|
Alin Calu |
![]()
|
dxr...ma bucur ca mai sunt si altii care au aceasta pasiune....
dar...eu unul nu vad nimic modificat la machete...nu vreau sa fiu rau, insa eu chiar nu vad ceva modificat... singura chestie care ar parea modificata ar fi geamurile de la Suzuki..inclin sa cred ca ele au fost transparente candva, doar ca tu le-ai facut negre...cam asta ar fi tot ce vad eu schimbat... sa nu te superi pe mine acum... ai putea totusi, acum, sa te apuci sa le modifici un pic, dar altfel fata de cum ai fi facut-o cand erai mic...bafta... mai asteptam si pe altii care au pasiunea asta se ne povesteasca si sa ne arate lucrarile lor... ps: mai ramane in picioare idea de a face un site cu tuning pe machete? eu unul sunt pentru, trup si suflet... ![]() c-ya |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Focusul acesta l-am facut in genul celor de curse, pentru ca sunt o mare dragoste pentru mine, si pentru ca masina avea ceva substrat de la mama ei. Asa ca dc ziceti ca e prea incarcata, spun ca asa sunt masinile de curse. Deci: din magazin avea rollbar, discuri de frana gaurite, schimbator inalt, prize pe capota, scaune de curse si centuri in 4 puncte. E burago 1/24. Pentru inceput am dat jos bucatica de plastic ce acoperea priza de aer din bara fata. I-am pus in loc plasa neagra iar in spatele ei un rollbar ca la wrc in "X". Imi pare rau ca nu am renuntat la bucata aia de fier de la mijlocul prizei de aer. A primit
-dungi reflectorizante albe din fata pana in spate; -flacari; -stegulete; -insrisuri RS, RS POWER, SPEED,numere de concurs si nume pilot-copilot; -aparatori noroi spate din radiografie; -toba mult mai mare ca originala dintr-un buton de pix nichelat;Am boala supradimensionarii lor. Am facut si model DTM. -capacul rezervorului e din folia de aluminiu de la un GILETTE MENNEN SPEED STICK iar gaurile (8)le-am facut cu un ac; -farurile de ceata sunt pilite din partea conica a unui pix (pe unde iese varful minei,au folie de AL pe post de dispersor si un plastic transparent, pe care am zgariat linii paralele, ca geam); -farurile fata pleoape rosii. La interior podea din autocolant fluorescent cu striatii din banda izolatoare neagra, pedale din acelasi autocolant, la fel insertii pe bord, schimbator, volan. Scuzati calitatea, atat poate mobilul. Mai am si altele de toate marimile. Astept caldura sa mai finalizez din ele. This post has been edited by CIPTUNING: 5 Mar 2006, 23:58 Attached thumbnail(s) Focus_by_ciptuning__7_.jpg ( Size: 30.34k ) Number of downloads: 13 Focus_by_ciptuning.jpg ( Size: 23.55k ) Number of downloads: 10 Focus_by_ciptuning__1_.jpg ( Size: 24.48k ) Number of downloads: 10 Focus_by_ciptuning__2_.jpg ( Size: 26.45k ) Number of downloads: 12 Focus_by_ciptuning__3_.jpg ( Size: 40.2k ) Number of downloads: 13 Focus_by_ciptuning__5_.jpg ( Size: 32.62k ) Number of downloads: 13 Focus_by_ciptuning__4_.jpg ( Size: 41.25k ) Number of downloads: 13 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
Alin Calu |
![]()
|
CIPTUNING...e frumos...chiar foarte frumos...imi place...
asteptam si altele... bafta |
--------------------
Audi
A 4
2005
|
|
ionutzp |
![]()
|
Renault 12 Gordini 1/18
Attached thumbnail(s) R12_01w.jpg ( Size: 25.26k ) Number of downloads: 141 R12_02w.jpg ( Size: 22.04k ) Number of downloads: 113 R12_03w.jpg ( Size: 24.56k ) Number of downloads: 121 R12_04w.jpg ( Size: 26.75k ) Number of downloads: 131 R12_05w.jpg ( Size: 34.49k ) Number of downloads: 120 R12_06w.jpg ( Size: 23.67k ) Number of downloads: 110 R12_07w.jpg ( Size: 23.47k ) Number of downloads: 117 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
ionutzp |
![]()
|
Renault 12 Gordini 1/18
Attached thumbnail(s) R12_08w.jpg ( Size: 44.29k ) Number of downloads: 103 R12_09w.jpg ( Size: 41.21k ) Number of downloads: 195 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
andrey2003 |
![]()
|
![]() (: Group: Members Posts: 343 Joined: 21 August 03 From: In fata calculatorului... ![]() |
SUPERB GORDINI!! Imi place mult :X
|
--------------------
Skoda / Dacia
Octavia / Clio / Logan
Elegance 1.9TDI / Initiale 1.6 16v / Ambition 1.6
- B89WYNB189WYNB88SFD Renault Megane 2 1.5dci - B 50 WYN
Skoda Octavia 2 1.9tdi - B 89 WYN Renault Clio 2 1.6 16v Initiale Paris - B 189 WYN - SOLD |
|
vierme_ha |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 386 Joined: 6 January 04 From: Fetesti/Bucuresti ![]() |
ionutzp in ultima poza atasata de tine,in partea de jos ce masina este aia de langa gordini(in dreapta)?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX fost 1.8 16v 99kw
1990
- IL-02-XFP Semnat: eu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 12:59 |