contract de munca, cat e de legal?
![]() ![]() ![]() |
contract de munca, cat e de legal?
bradone |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 622 Joined: 5 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|||
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
pai atunci sa nu isi dea demisia... sta pana o/ il da afara. in afara de cateva zile fripte ce poate sa pateasca?
E destul de greu sa te dea angajatorul afara pe motive de indisciplina, dureaza ceva. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea de neavizat este ca daca semnezi esti bun de plata. Ce e aia asigurare verbala ? Vorba volent. Daca e musai, solicita un alt contract sau ceva scris, oficial, in care firma renunta la plata despagubirilor.
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
nu are ce sa ii faca din punct de vedere legal
daca semneaza e bun de plata |
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Conform art. 55 din codul muncii contractul de munca inceteaza prin 3 modalitati:
1. de drept (s-a incheiat perioada de contract) 2. ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea 3. ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege. (=demisie sau "demitere"). Daca se incheie ca urmare a vointei unilaterale a angajatului (demisie) atunci, contractual, e bunde plata. Poate rasturna obligatia prin alte metode (sa se duca cu un martor sa-si dea demisia "obligat" si sa poata cineva depune marturie, sa inregistreze cu telefonul). De asemneea poate semna un act aditional prin care se abroga/nu mai e valabil prevederea respectiva din cotnractul de munca. Sau poate inceta contractul prin acordul partilor. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bradone |
![]()
|
Pai cam despre demisie fortata e vorba, persoana in cauza a fost asteptata de sef cu demisia deja scrisa, trebuind doar semnata, alaturi de noul contract cu firma de consultata HR.
|
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Nu stiu ce contine contractul de munca insa nu prea inteleg ce are de pierdut firma daca renunta la serviciile angajatului.
Eu am o mica firme....cu 3 angajati. Cand a venit criza si nu am mai avut un volum mare de munca.....am vorbit cu unul din angajati .....i-am explicat situatia...si am desfacut contractul de munca printr-un articol de genul : Restrangere de activitate. Contractul de munca era unul standard....cu 15 zile preaviz...insa am rugat baiatul sa stea acasa....si i-am mai acordat un salariu. De cand nu mai lucreaza la mine ma impac mult mai bine cu el....ba chiar avem program sambata seara pentru partida de rummy. |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ok ok. Te-ai laudat ce fair esti tu ca patronel, dar in cazul asta NU poate fi vorba de partide de rummy sambata seara dupa ce patronica ala i-a inmanat DEMISIA buna numa' de semnat ...
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu,din ce am inteles,respectiva persoana este angajata de 5 ani in firma,deci nu pleaca in decursul celor 2 ani (primii) => nu are ce plati.
Cred ca firma se obliga conform contractului sa plateasca angajatului o anumita suma daca il da afara si de aceea s-a ajuns la semnarea demisiei,ca sa se sustraga de la plata celor 2-3 salarii(din contact). In cazul asta nu trebuie sa semneze nimic. Daca incep sicanele,sa inregistreze toate convorbirile cu patronii si ii da in judecata! Bafta! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
bradone |
![]()
|
E o magarie facuta de firma pentru a scapa de plata obligatiilor stipulate in contractul colectiv de munca. Dupa spusele lor, vor sa scape de 8-9% din angajati, dar prin modul " placut " pentru ei: demisia.
P.S. Din clauza de 2 ani a trecut doar 1.5 ani This post has been edited by bradone: 8 Jan 2010, 15:19 |
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Ca sa faca concedierea, necesita timp si vizite de la cei de la ITM.. e cu bataie de cap pentru angajator, cateva luni de zile.
Daca restrange activitatea, angajatorul nu are niciun stres. Daca isi semneaza demisia, ciao somaj/plati compensatorii pentru angajat. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
sa stea tare pe pozitie!
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
dandee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
lucrez la stat si in momentul in care nici macar contractul de munca nu il aveam semnat sefa mea m-a pus sa mi scriu demisia mai putin data pe care urma sa o pun cand imi dadea cu flit!nici macar in ziua de azi nu a avut tupeul jegos sa faca asa ceva!de 3 luni stau 8 ore pe zi cu o carte in fat prefacandu ma ca muncesc! si de tot atat de mult se chinuie sa ma uscheasca deci fi tare poti sa ti iei si o carte! nu are ce sa ti faca atat timp cat vii la program si eventul inregistreazal si poti sa te duci la ITM cu inregistrarea sigur dupa o amenda de vreo 200 de milioane nui mai trebuie dat afara!
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
bradone |
![]()
|
Pana la urma totul s-a incheiat cu demisia, semnarea contractului pe 6 luni-perioada determinata cu posibilitate de prelungire. La contractul de fidelizare s-a semnat act aditional de renuntare din partea firmei la toate penalizarile prevazute acolo.Cealalta varianta, de a nu semna, insemna disponibilizare pe motive economice incepand cu data de 01.02.2010, cu salariile compensatorii (2) prevazute in contractul colectiv de munca si somaj. Dintre cele doua rele, cred ca s-a ales raul mai putin rau, sa zic asa...
Multumesc pentru sfaturi. |
--------------------
skoda
octavia II
2008
|
|
dandee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
speram sa ti gasesti cat mai repede alt loc de munca!!!multa bafta! sa le fie rusinica!!!
|
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
dandee, e clar că ai înțeles perfect ce-ai citit... Bravo... Apropo, pe banii cui te prefaci tu că muncești de 3 luni?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 17:23 |