DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Petitie pentru reducerea..., pensiilor fostilor securis

george_scala_2004
post 20 Jan 2010, 08:59
Post #1

Membru autentic

Group: Members

In contextul dezbaterilor legate de legea unica a pensiilor, SSIR si semnatarii petitiei solicita Guvernului Romaniei sa gaseasca o formula legala si constitutionala prin care pensiile celor responsabili pentru nelegiuirile regimului comunist sa fie reduse. In plan european, Polonia reprezinta exemplul cel mai recent. De la 1 ianuarie 2010, pensiile a peste 24.000 de oficiali comunisti si ofiteri ai politiei politice din Polonia au fost diminuate cu peste 50%. 

mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif
In prezent, pensiile fostilor activisti comunisti si angajati ai Securitatii sunt de cateva ori mai mari decat pensia medie. Reamintim ca angajatii Securitatii au fost pensionati dupa o lege speciala, care i-a favorizat in raport cu restul populatiei. Activistii si securistii au facut parte dintr-un sistem de privilegii inainte de 1989 si au ramas privilegiati si dupa revolutie.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-68287...nisti.htm?cfat=

--------------------
... ... ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 20 Jan 2010, 10:03
Post #2

membru violet

From: Bucuresti

In pare rau pentru generatia PRO care habar n-are pe ce lume traieste si viseaza la petitiionlainpunctro, dar neleguirile nu puteau avea loc fara largul concurs al milițienilor, procurorilor si judecatorilor. Nu putine au fost cazurile in care judecatorii pronuntau sentinte mult mai aspre decat cele cerute de procurori numai fiindca suna un anumit telefon.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
argon
post 20 Jan 2010, 10:04
Post #3

Mesaj semiautomat

pai nentu nu-i generatia pro, are vreo 41 de ani..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vijelie
post 20 Jan 2010, 10:13
Post #4

membru violet

e clar generatia pro n-are limita de varsta biggrin.gif

This post has been edited by vijelie: 20 Jan 2010, 10:13

--------------------
+
Merced
post 20 Jan 2010, 10:30
Post #5

No fear. No limit. No equal.

Sa nu uitam ca omu' a deschis, daca-mi aduc eu bine aminte, printre cele mai prolifice topic-uri din ultimu' timp, mai prolific decat cel cu limuzina de 2000 de euro, ala cu "Va implor nu-l mai votati pe Basescu".
Cred ca incearca sa-si recapete faima anterioara. icon_mrgreen.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
george_scala_2004
post 20 Jan 2010, 10:33
Post #6

Membru autentic

initial nu am vrut sa raspund domnului vijelie. dar cind am vazut ca a afirmat ceva complet nelalocul lui am renuntat.

asadar, decit sa fi copiat un cliseu prafuit mai bine ai fi citit lista semnatarilor. daca acei scriitori, artisti, medici, ingineri, avocati, psihologi, si ce alte meserii or mai avea dinsii reprezinta GENERATIA PRO (unii fiind bunici sau strabunici), prin urmare oameni care au suferit, unii dintre ei, pentru ideile exprimate in perioada comunista, mi se pare o afirmatie total deplasata si decit sa fi fost facuta mai bine nu...sau, cu alte cuvinte, decit sa te exprimi undeva unde nu te pricepi (decit sa preiei ceva deja consacrat) mai bine te abtii...

semnatarii acelei petitii chiar doresc ca pensiile de care beneficiaza fostii securisti, fostii membrii pcr, fostii militieni si tortionari sa fie reduse la minim. exemplul poloniei este edificator. adica de ce cineva care toata cariera lui si-a desfasurat-o rupind miini, schilodind fizic si psihic oameni ca mine sau ca tine, sa beneficieze de reducerea virstei de pensionare si de o pensie uriasa in conditiile actuale ??? de ce un miner sau siderurgist sa nu beneficieze si el de aceeasi pensie ?

domnule vijelie, ti-ai pus aceste intrebari (desigur vor mai fi si altele) inainte sa faci afirmatia pe care ai facut-o ? ti se pare firesc ca in timp ce guvernantii tipa ca nu sint bani de pensii unii dintre cei pomeniti mai sus sa ai ba pensii de 300 milioane lei vechi ????? probabil ca da, daca ai origini din acele zone...

mie nu... tata dupa 35 de ani la cap are o pensie de in jur de 2 milioane lei...el e un caz fericit...dar sint mii, zeci de mii care nici macar 1 milion lei nu au...si viata la tara este grea...dura chiar, in unele zone...

ai putea domnule vijelie sa traiesti cu 2 milioane lei pe luna sau mai putin ? nu ? pai atunci semneaza petitia iar banii economisiti sa se duca la pensionarii adevarati care au nevoie disperata de ei...

lista se gaseste aici. pentru cine doreste.
http://ssir.org.ro/docs/ssir_petitie.doc

This post has been edited by george_scala_2004: 20 Jan 2010, 10:35

--------------------
... ... ...
+
ady77
post 20 Jan 2010, 10:41
Post #7

راحتزیل یو

From: near Bacau

Domnu' george am si eu o intrebare la dvs: Se da vreun premiu pe daciaclub pentru topice deschise? Ca mi se pare ciudat ca aveti 597 de posturi si vreo 50 de topice deschise.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
george_scala_2004
post 20 Jan 2010, 10:45
Post #8

Membru autentic

oooooooooooo cum sa nu ! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif ban ! blink.gif laugh.gif pina acum 20% wacko.gif wink.gif

--------------------
... ... ...
+
vijelie
post 20 Jan 2010, 10:46
Post #9

membru violet

Ar fi trebuit sa stii ca unul dintre semnatari dl Vladimir Tismaneanu (Volodea, mai exact) este fiul lui Leon Tismaneanu (nume real Tismenetki Leon Moiseievici) care a stat si el dupa gratii. Dar nu inauntru, alaturi de detinuti, ci de cealalta parte a gratiilor, pe unde treceau Volgile negre. smile.gif

--------------------
+
Victoras2001
post 20 Jan 2010, 10:54
Post #10

Membru autentic

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
george_scala_2004
post 20 Jan 2010, 10:57
Post #11

Membru autentic

este o judecata strimba.
sa judeci copiii pentru ceea ce au facut parintii. daca americanii l-au acceptat si l-au facut profesor, de ce trebuie sa il condamnam noi ? a facut suficient pentru condamnarea comunismului. cam asta este situatia in romania: nu e bun la noi ! dar cind pleaca afara si este acceptat, laudat, premiat brusc, ne amintim ca este...roman ! vezi cazul herta muller ! cind era in romania era urmarita de cei ale caror pensii se cer reduse, cartile ei erau refuzate la publicare ! iar cind a fost premiata hait ! toti au vuit ca este din romania ! romania care nu a facut mai nimic sa o apere...

zilele acestea se duce, la chisinau, o lupta acerba pentru condamnarea comunismului si modificarea constitutiei (limba romana in loc de limba modoveneasca). inseamna ca oamenii aceia, unii dintre ei fosti comunisti, trebuie condamnati, blamati ?

conteaza ca la un moment dat sa constientizezi si sa renunti. ori ei exact asta fac. exact asta a facut si tismaneanu. exacta asta a facut si roman.

20 Jan 2010, 12:01:
http://www.jurnalul.ro/stire-special/nu-exista-oficial-tortura-exista-insa-torturatii-533075.html

da, asa este. si este dureros. germania a renascut inclusiv prin modul cum si-a asumat trecutul. romania nu va putea renaste daca nu isi asuma si ea trecutul. asa cum a fost: urit, hid, infricosator, criminal.

numai ca asta nu se va intimpla prea curind. de ce ? simplu: prin neaplicarea lustratiei (punctul 8 de la timisoara) majoritatea fostilor activisti, securisti, au acaparat puterea politica si economica, s-au infiltrat in justitie, procuratura, etc.

This post has been edited by george_scala_2004: 20 Jan 2010, 11:01

--------------------
... ... ...
+
vijelie
post 20 Jan 2010, 11:04
Post #12

membru violet

QUOTE(george_scala_2004 @ 20 Jan 2010, 10:57)
... daca americanii l-au acceptat si l-au facut profesor, de ce trebuie sa il condamnam noi ?...
*

Fiindca am pretentia ca dispun de propriul "aparat" cu care imi fabric punctele de vedere. Si, mai important, dispun de amintirea bunicilor mei cu privire la vremurile adevarate din anii '50 cand ofiterii Armatei Regale erau exterminati de catre gunoaiele romane conduse de sovietici. Ala e pacatul originar.
Americanii nu stiu prin ce au trecut ei, ei stiu ce le-a povestit o beizadea sovietica care a dus-o bine tot timpul, ca si majoritatea celor din lista respectiva.

LE Da, am obsevat, pe lista sunt numai romani adevarati, 100% autentici icon_mrgreen.gif

This post has been edited by vijelie: 20 Jan 2010, 11:08

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 12:00
Forum Renault