Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
![]() ![]() ![]() |
Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
sebibv |
![]()
|
||
Sustinator al industriei romanesti! Group: Members Posts: 134 Joined: 16 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|||
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Si nu-ti vor spune nimic cei de la vc, ca nu-i treaba lor...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
sebibv |
![]()
|
Sustinator al industriei romanesti! Group: Members Posts: 134 Joined: 16 August 09 ![]() |
S-ar putea sa te inseli. Exista niste discutii mai speciale....o sa vedeti la timpul potrivit. Mai multe nu pot sa va spun.
Si da, trebuie sa imi spuna cand au fost depuse tichetele. Ramane de vazut daca voi reusi sa aflu. Oricum, nu vreau sa ajung pana acolo. |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Nicio firmă nu a fost înscrisă în programul „Rabla”
QUOTE Nicio firmă din România nu a accesat încă vreun voucher prin programul „Rabla” din cauza procedurilor greoaie și a condițiilor impuse companiilor, a anunțat, miercuri, directorul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Gheorghe Popescu. „Succesul de care s-a bucurat programul în rândul cetățenilor nu s-a extins și la nivelul firmelor, probabil din cauza condițiilor suplimentare pe care trebuie să le îndeplinească acestea, știut fiind că, pentru companii, programul echivalează cu acordarea unui ajutor de stat, lucru extrem de sensibil”, a afirmat Popescu. Acesta a spus că, în primele trei săptămâni ale ediției 2010 a programului „Rabla”, la AFM s-au înscris pentru evaluare puțin peste 300 de firme interesate să participe la acesta, niciun dosar nefiind până în prezent validat. În aceeași perioadă, AFM epuizase peste 50.000 de tichete pentru persoane fizice, acestea fiind distribuite deja REMAT-urilor, care casaseră în jur de 32.000 de mașini de la proprietari. Voucherele pentru firme au fost transferate către persoane fizice „Este o problemă aici, este nevoie de un dosar, pentru că trebuie să avem în vedere criteriile impuse pentru acordarea legală a acestui ajutor de stat”, a explicat Popescu. Inițial, programul „Rabla” din 2010 avea prevăzute fonduri pentru casarea a 40.000 de mașini de la persoane fizice și 20.000 de la companii. După două săptămâni, 10.000 dintre voucherele pentru firme au fost transferate către persoane fizice, în contextul cererii uriașe. Ulterior, la momentul la care toate cele 50.000 de vouchere destinate persoanelor fizice au fost epuizate, alte 9.000 dintre cele pentru firme au fost și ele transferate. „Mă tem că și o mie este prea mult pentru a putea fi accesate de firme, date fiind condițiile speciale”, a mai spus Popescu. SURSA: Mediafax |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
sebibv |
![]()
|
Da, dar noi suntem PF, asa ca nu ne prea afecteaza.
Oricum, a inceput sa imi placa treaba cu tichetele...am devenit masochist! |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
patrick |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 10 April 06 ![]() |
Nasoala treaba la tine. La mine au fost validate, am platit si masina.. luni urmeaza sa o ridic. Cred totusi ca este doar o problema a dealerului.. la fel ca la citroen ag.. asa cred ca s-a intamplat si la tine. Din ce am inteles perioada generala este de 10 zile lucratoare ptr confirmarea voucherelor.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1,6 16 V Megane II - 1,6 16 V 115+5 CP Mandru fost proprietar al unui Renault Megane II
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Bine ca a scazut numarul rablelor de pe strazi. Daca privim lucrurile fie si numai din acest unghi, programul a fost un succes. Au si suplimentat locurile cu inca 50.000...
Un fapt interesant este statistica facuta, cele mai multe rable au fost, in ordine, Dacia, Oltcit si ...Trabant. ![]() @sebibv, cred ca iti freci deja mainile. ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
daca se scot 100.000 rable din circulatie este un mare succes , probabil se vor cumpara 33.334 masini
![]() chiar si din parcari este de bine This post has been edited by akileon: 14 Mar 2010, 13:05 |
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu se scot din circulatie, se scot din parcari unde stateau infipte.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sebibv |
![]()
|
Nu generalizati. De exemplu toate cele 3 rable pe care eu le-am casat s-au scos din circulatie. Toate erau utilizate!
Treaba cu tichetele e destul de nasoala. Speramc a pana la paste sa am masina insa nu prea mai sper. Sa vedem ce se intampla saptamana viitoare. Oricum, termenul limita este de 2 saptamani incepand de maine. Daca nu se rezolva...cred ca fac scandal. Nu stiu unde dar fac! |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
sebibv |
![]()
|
Mai are careva tichetele validate?
Ca la mine inca nimic! |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
cipic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 26 November 07 ![]() |
QUOTE(sebibv @ 15 Mar 2010, 17:18) Totusi ce spune dealerul? Si la ce dealer daca se poate stii, macar marca. <span class='edit'>16 Mar 2010, 09:27:</span> QUOTE(sebibv @ 15 Mar 2010, 17:18) Nasoala treaba. La fel am patit si eu. Pana la urma am ridicat ieri masina desi tichetele nu au fost inca validate. Am vb la citroen Romania, la dealer-ul cu care colaborau cei din Iasi de la Citroen si pana la urma au zis ca imi dau masina, oricum am semnat cu ei un contract in care scrie ca in caz de ceva cu tichetele tre sa platesc eu contravaloarea lor, deci teoretic ei is asigurati. Bine ca am luat-o chiar aveam nevoie de ea, ar trebuie sa le dau ceva de baut astora de la Citroen ![]() Incearca si tu sa ii presezi, teleaoane de 2-3 ori pe zi, amenintari ca daca expira contractu le lasi masina sa se uite la ea (de exemplu la mine termenul de livrare era in martie, daca depaseau cu 7 zile puteam sa reziliez contractul), fa oleaca de scandal, totusi is validate 2700 de tichete. Din curiozitate despre ce masina este vorba? This post has been edited by cipic: 16 Mar 2010, 09:28 |
--------------------
Dacia 1310 Break
Dacia 1310 Break
1989
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
patrick |
![]()
|
La mine au fost validate si deja am ridicat si masina.. mult succes celor care mai au de asteptat.
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 1,6 16 V Megane II - 1,6 16 V 115+5 CP Mandru fost proprietar al unui Renault Megane II
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Ca idee, cât durează „tărășenia” pe etape?
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
Furyous |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 141 Joined: 9 February 05 From: Ploiesti/Brasov ![]() |
Ieri pe site-ul AFM erau 46 de pagini in pdf-ul ala (aproximativ 2600 tichete validate). In seara asta au ajuns la 107 pagini (6042 tichete). Au fost validate si ale mele, pe care le-am lasat la dealer pe 5 martie. Deci nu doua saptamani cum mi-a fost spus initial.
|
--------------------
Logan
1.6 -
2004 (Fluence 1.6 - 2010)
|
|
sebibv |
![]()
|
Eu inca nu.
Multe tichete azi. de ce oare? |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
Squirrel |
![]()
|
George Buhnici zicea de faptul că ar fi primit ajutoare…
This post has been edited by Squirrel: 17 Mar 2010, 09:53 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
sebibv |
![]()
|
Ce ajutoare? Sper sa ii tina ajutoarele inca vreo 10 zile si scapa de prima transa.
LE http://www.afm.ro/main/info_stuf/parc_auto...ificate_AFM.pdf In sfarsit am scapat si eu si mi le-au validat. Cat este taxa de poluare ptr 1.4 euro 4 si la ce curs? E aproape 500 de euro, nu? This post has been edited by sebibv: 17 Mar 2010, 15:25 |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
cipic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 26 November 07 ![]() |
Da, pana in 500 euro. Mi s-au validat si mie tichetele
![]() |
--------------------
Dacia 1310 Break
Dacia 1310 Break
1989
|
|
patrick |
![]()
|
Toata lumea fericita. Noroc cu cei de la Dacia Juridic care au ajutat foarte mult cu munca lor alaturi de cei de la afm.
![]() Deci toata lumea fericita/multumita. Ptr Logan 1.4 Euro 4 se plateste taxa prima imatriculare echivalentul in RON la cursul de schimb intern din data emiterii facturii. Ptr carcotasi.. vedeti totusi statul din 3 vouchere ptr rable.. primeste inapoi bani din taxe de inmatriculare, taxe de poluare, impozit, tva, etc DECI programul remat 2010 ESTE UN SUCCES CLAR |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Squirrel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
au inceput sa fie distribuite cupoanele noi cu valabilitate 3 luni?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
adryano |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 4 January 06 ![]() |
??? ca sa scape cu specula?? oare?
|
--------------------
daCIA
Hygan
Preferance 1.4 petrol
- TM 320d
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
rabla pe care o predai trebuie sa functioneze?
in ce stare trebuie sa se prezinte?daca o aduc pe platforma e ok? |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
sebibv |
![]()
|
1. si eu stiam ca se ia cursul din luna octombrie anul trecut...deci 4.23. Oricum, la 500 de euro nu e chiar atat de mult.
2. patrik, nu are treaba taxa de poluare cu factura ca aia se plateste la M finante, nu la dealer...sau ratez eu ceva? 3. Ai mei cand au dus rabla mi-au zis ca erau multi cu masinile pe platforma. Sunt curios sa vad ce termen de livrare imi da dealerul maine. Sper ca pentru un ambiance 1.4 alb sa nu trebuuiasca sa astept foarte mult. Mult succes si celor care inca mai asteapta. Ce legatura a avut Dacia cu validarea? |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
Squirrel |
![]()
|
Bugetul „Rabla” a fost suplimentat pentru încă 50.000 tichete
QUOTE Bugetul alocat pentru derularea programului „Rabla” a fost suplimentat, miercuri 17 martie 2010, de Guvern cu 195 milioane lei, pentru achiziționarea unui număr suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea mașinilor uzate, a anunțat premierul Emil Boc. Administrația Fondului de Mediu a anunțat, săptămâna trecută, că a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-și casează mașinile mai vechi de zece ani prin programul „Rabla”, ultimele vouchere fiind distribuite de instituție reprezentanților REMAT-urilor din toată țara în cursul zilei de marți. Ediția 2010 a programului „Rabla” a început în 18 februarie, principalele modificări față de anii anteriori fiind faptul că în schimbul mașinii casate proprietarul primește un voucher care poate fi valorificat la liber, dar și posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei mașini noi. Prima de casare a rămas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunța la momentul lansării că speră să scoată din uz între 50.000 și 60.000 de rable. Tichetele valorice de 3.800 de lei care se eliberează în urma casării mașinilor pentru «Rabla» se tranzacționau la valori în jurul a 1.700 de lei, la 15 zile după startul programului de înnoire a parcului auto. Dacă la startul «Rabla», din data de 18 februarie, prețurile solicitate variau de la 1.300 - 1.400 de lei la 2.000 de lei sau chiar mai mult, la 15 zile de la începerea programului, „piața” voucerelor s-a așezat, pe baza cererii și a ofertei, la aproximativ 1.700 de lei pe tichet. SURSA: Mediafax |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
sebibv |
![]()
|
Pai inseamna ca eu le-am luat bine: 1.500 si 1.650...Si eu care credeam ca am dat mult....
|
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
daca au facut valabilitate pana in noiembrie....
e buna ideea cu valabilitate maxim 3 luni la astea noi.... oricum... pretul in augiust septembrie va scadea f repede... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Da, o idee buna, s-a hotarat sau e inca in stadiul de propunere? Mie si 3 luni mi se pare mult. Vad ca multi asteapta nerabdatori sa-si ridice masina si li se pare mult(corect dealtfel) chiar si perioada asta in care tichetele se valideaza.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 23:23 |