Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
![]() ![]() ![]() |
Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
sebig |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 July 09 ![]() |
salut.
Am doua intrebari: - Noile tichete (rabla 2) au valabilitate tot pana in 23 noiembrie? - In lege nu scrie ca trebuie copie dupa buletin legalizata insa dealeri cer, eu nu am copie legalizata, o sa am probleme la dealer? |
--------------------
DACIA
1310
98
|
|
sebibv |
![]()
|
Sustinator al industriei romanesti! Group: Members Posts: 134 Joined: 16 August 09 ![]() |
Salut,
-colegii de forum spuneau ca au aceeasi valabilitate. -ai mei au dus la dealer o copie legalizata si una nelegalizata. Trebuie copie neaparat insa. Ei au vrut copie legalizata sau CI in original a lu` taica-meu...ca pe numele lui am luat masina (deh...taxe mai mici) Nu am avut probleme insa la ridicatul masinii (taica-meu adica propietarul nu a fost) si nici la ridicarea cartii masinii. Era culmea sa fie avand in vedere ca eu m-am dus cu banii cash! This post has been edited by sebibv: 20 Apr 2010, 18:32 |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
sebig |
![]()
|
o sa vorbesc maine la dealer, e cel mai sigur.
copie am, e clar, insa nu e legalizata si nu vreau sa alerg dupa proprietar sa imi dea buletinul 5 minute ![]() |
--------------------
DACIA
1310
98
|
|
Marius WAS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 657 Joined: 19 October 08 From: Mioveni / ARGES ![]() |
As fi doritor sa cumpar 2 vouchere , aveti idee unde le gasesc mai ieftine???? Atept PM
|
--------------------
Renault
Megane R26 2.0 230CP
2007
- ** - ** - WAS
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Pe bune? le vrei ieftine? De ce nu le-ai vrea scumpe ?
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
sebig |
![]()
|
copia dupa buletin trebuie legalizata sau buletinul in original
21 Apr 2010, 13:46: La Sicaro nu cer copie dupa BI legalizata! This post has been edited by sebig: 21 Apr 2010, 13:46 |
--------------------
DACIA
1310
98
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Guvernul suplimenteaza din nou bugetul programului Rabla:
http://www.zf.ro/zf-24/guvernul-va-suplime...casate-5994072/ This post has been edited by yoncv: 21 Apr 2010, 15:10 |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Sunt curios sa vad la sfirsit bilantul si mai ales citi vor ramine cu tichetele nevindute dar cu masina casata, ca vad ca tot tin la pret.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Pai tichetele astea au "termen de valabilitate"?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Da au termen de valabilitate.
E bine ca suplimenteaza, dar din pacate dureaza cate 1 luna cel putin pana cand promisiunea se transforma in vouchere. Cred ca taraganeaza special ca sa consume cat mai putine fonduri cu putinta. This post has been edited by diesel_power: 21 Apr 2010, 22:36 |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
sebig |
![]()
|
stiu pe cineva care nu a facut copie la certificatul de inmatriculare, mai are vreo sansa sa isi valorifice tichetul?
|
--------------------
DACIA
1310
98
|
|
patrick |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 10 April 06 ![]() |
Copii legalizate trebuie la toate actele mai putin la buletin. Cel care face legalizare la buletin sau carte de identitate este un nebun. Acel act este practic folosibil oriunde de catre oricine in numele persoanei respective. Daca dealerul cere asa ceva e prost informat si habar nu are ce acte trebuiesc pentru programul rabla 2010 dupa 2 luni de cand a aparut.
Acel cineva care nu are copie la certificatul de inmatriculare ori face rost de acea legalizare ori spune pa la vocuher. CAnd se verifica de catre afm se verifica fiecare act in parte sa fie siguri ca nu au fost falsificate ca in anii trecuti. Toate tichetele au termen de valabiliate (este scris pe ele). Cele vechi (primele aparute) au pana pe 23 noiembrie. Cele noi se pare ca au si ele tot aceeasi data. bobo77 .. as spune ca foarte putini.. din partea sa tina la pret.. In acest moment 94% dintre masinile care se vand, se vand cu vouchere. Si cum intr-un an de criza se vand mai mult de 150.000 masini .. sa vedem noi cine va cumpara fara vocuhere. Desi multi se cearta pe forumuri legat de valoare unei rable si valoarea unui voucher.. eu consider ca pretul normal pentru un voucher este intre 1500-1800 depinzand de negociere. |
--------------------
Renault
Megane II
2005 1,6 16 V Megane II - 1,6 16 V 115+5 CP Mandru fost proprietar al unui Renault Megane II
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Talonul rablei trebuie legalizat pe ambele fete?
Eu am cumparat 1 vaucer+acte, iar talonul este legalizat doar pe fata interioara. |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Pentru siguranța validării: ambele fețe.
Sunt date/serii care apar doar pe o anumită față a actelor. Borbely: Vom suplimenta programul Rabla cu încă 50.000 vouchere QUOTE "Programul Rabla este unul spectaculos. Săptămâna viitoare vom propune suplimentarea cu încă 50.000 tichete valorice. Am cheltuit deja 419 milioane lei și vom cheltui încă 190 milioane lei pentru înnoirea parcului auto românesc", a spus Borbely. "După părerea mea merită, pentru că aceste rable trebuie scoase din circulație, mai ales că România are infringement de la Comisia Europeană pentru că sunt unele zone unde calitatea aerului nu este corespunzătoare. E important să reducem numărul mașinilor vechi care poluează foarte mult", a subliniat ministrul. Borbely a precizat că din cele 11.700 de mașini achiziționate în interval de două luni de la începerea programului Rabla, peste 55% sunt de producție autohtonă. În cazul persoanelor juridice, "unde este nevoie de un dosar mai voluminos", au fost date 300 de vouchere și sunt în analiză alte dosare pentru 1.075 de vouchere. Programul Rabla, al cărui buget era inițiat de 228 milioane lei, a fost suplimentat în martie cu încă 190 milioane lei, echivalent cu 110.000 vouchere. Prima de casare este de 3.800 lei, iar românii pot da până la trei tichete valorice (11.400 lei) pentru achiziționarea unei mașini noi. În ce privește Rabla pentru tractoare, început în 19 martie, Administrația Fondului de Mediu a primit 110 cereri pentru prima de casare de 17.000 lei, iar prin acest program au fost cumpărate până în prezent 6 tractoare. This post has been edited by Squirrel: 23 Apr 2010, 09:09 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Conform comunicatului de mai sus, in linii mari pana in prezent s-au casat cca. 100.000 de masini, deci pe piata au fost lansate cca. 100.000 vauchere, asta ar presupune achizitionarea a cca. 33000 de masini noi. Numarul de masini noi a fost de aproape 3 ori mai mic. Deci exista o "inflatie" de vauchere pe piata. Dar achizitionarea de rable continua. Suma alocata pentru rable este de 419 + 190 milioane. Asta inseamna in total peste 160.000 de vauchere...
In viitoarele luni ori va creste spectaculos (personal mi se pare putin probabil) vanzarea masinilor noi, ori vor ajunge vaucherele sa se vanda cu 600 - 700 lei... This post has been edited by radian: 24 Apr 2010, 00:23 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
cam in 2-3 luni vor incepe cei cu vauchere sa lase din pret, pana atunci vor continua cu 2000 lei /voucher
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
QUOTE(Squirrel @ 23 Apr 2010, 07:33) Pentru siguranța validării: ambele fețe. Sunt date/serii care apar doar pe o anumită față a actelor. Imi poate confirma cineva pt linistea mea daca i-a primit la dealer si validat de afm copia talonului doar pe fata interioara? Pe cel de la care am luat vaucerul il gasesc, dar talonul e la politie.... |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
tm21zay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 289 Joined: 1 October 08 From: Lugoj&Timisoara ![]() |
Cum ati rezolvat greselile de pe voucher, si cele de pe certificatele de distrugere?
La 2 dintre dosare am probleme. Am cumparat 2 dosare de la oradea. Cand am ajuns la timisoara la dealer mi le-a refuzat pe urmatorul motiv: 1. Una din masini era o dacia 1310 TLE, dar la complectarea voucherului si al certificatului de distrugere cel de la remat a scris dacia 1310 tlx. Pe radiere si pe actele masini scrie clar TLE 2. La cealalta e gresit doar pe cerificatul de distrugere, numarul masinii. In loc de bh 83 a scris bh 03. Se face alt certificat si alt voucher? Se modifica datele direct peste acestea care sunt gresite? Cum ar trebui sa procedez? Mentionez ca la remat nu raspunde nimeni la telefoanele de contact. Va multumesc! This post has been edited by tm21zay: 24 Apr 2010, 15:54 |
--------------------
Dacia
500/1100/1300/1307
1991/1970-1971/1970-1974/2003-2004-2006
- zai/arh https://www.facebook.com/MuzeulAutoBanat/
|
|
sebibv |
![]()
|
Sustinator al industriei romanesti! Group: Members Posts: 134 Joined: 16 August 09 ![]() |
Desi nu m-am lovit de aceasta problema, nu iti voi spune ca ai gresit mult ca nu ai verificat...
1. te-as sfatui sa nu faci tu nici o corectura 2. Te-as sfatui sa incerci sa suni la AFM (desi nu stiu ce valoare are ce iti spun aia) 3. Eu stiu ca actele nu ajung la AFM, ci doar tichetul. Actele mie mi-au zis ca le trimit abia in toamna 4. din pacate in textul legii nu scrie nimic de astfel de situatii (sau eu nu am gasit). 5. Daca nu gasesti abosslut nici o rezolvare si vrei sa le arunci efectiv la gunoi, incearca sa corectezi cu pixul, si prezinta-te la alt dealer. Oricum, ma gandesc ca daca cei de la remat modicica si stampileaza ar trebui sa fie OK, mai ales daca seria de sasiu corespunde. Este nasoala situatia in care te aflii. In alta ordine de idei eu am facut 950 de km cu Golanul. Mai am vreo 50 (;e care ii fac saptamana viitoare spre munca) si oficial am scapat de rodaj. Din pacate inca nu am reusit sa imi dau seama cat consuma. La un anumit moment am crezut ca papa bine peste 10%. Acum schimb strategia...urmaresc sa vad cand scade o liniuta si pun cesul la zero. Cica dupa 3000 de km masina atinge performantele cele mai bune...iar apoi incepe ssa devina o epava ![]() Gata si cu masina noua dupa rodaj ![]() |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(akileon @ 24 Apr 2010, 10:35) cam in 2-3 luni vor incepe cei cu vauchere sa lase din pret,... ...si peste 5-6 luni multi le vor arunca la gunoi. |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
sebibv |
![]()
|
Nu chiar.
Le vor folosi pe post de hartie pentru aprins focul! |
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
Phonyx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 8 March 08 ![]() |
Pt @tm21zay si eu am patit la fel pe un certificat de radiere s-a gresit nr.de sasiu ,pe celalalt nu sa trecut adresa completa in loc de 199/A s-a trecut doar 199.Solutie se merge cu actele la remat se face confruntarea cu talonul si se trece datele corecte pe certificat de distrugere cel gresit se corecteaza cu corector alb,se stampileaza de catre remat si se semneaza de persoana care face corectura la remat.Asa mi-au cerut si mie teoretic trebuie mers cu proprietarul,eu le-am dat inapoi dosarul sa le rezolve ca nu am avut timp sa umblu.Bafta.
PS.Si eu am patit la fel in Oradea,tare ne atenti mai is panaramele alea care le completeaza. This post has been edited by Phonyx: 26 Apr 2010, 17:13 |
--------------------
Chevrolet
Cruze
1.8LT
- BH- CRZ
|
|
leinad |
![]()
|
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
sebibv |
![]()
|
Eu nu te pot ajuta. Am facut copie fata-verso, din cauza acelei serii sau ce naiba este!
|
--------------------
Dacia
Logan PH2
2010
|
|
leinad |
![]()
|
Banuiesc ca notarii ar trebui sa stie daca trebuiesc legalizate ambele fete sau doar cea interioara!
This post has been edited by leinad: 26 Apr 2010, 21:07 |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
diesel_power |
![]()
|
Notarii de obicei te intreaba daca vrei doar fata sau fata-spate, intrucat fata-spate costa dublu.
|
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
leinad |
![]()
|
Mda, cam asa e.
Insist cu intrebarea mea pt cei carora li s-au validat vaucerele: e vreo problema la validarea vaucerului de catre AFM daca am copia talonului doar pe fata interioara? |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Boc: 12.300 de masini vandute prin "Rabla 2010"
QUOTE Circa 12.300 de masini au fost vandute de la inceputul lunii februarie pana in prezent in cadrul programului de innoire a parcului auto, in conditiile in care au fost emise 110.000 de vouchere catre unitatile REMAT, a declarat marti premierul Emil Boc, la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry. Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, s-au folosit in medie 2,9 vouchere pentru masinile achizitionate pana in prezent, aproape de limita de 3 impusa in program. El a mai precizat ca dupa suplimentarea programului cu inca 50.000 de vouchere, numarul masinilor vandute in cadrul programului ar putea ajunge la 55.000. Domnu' Boc, aștept cu entuziasm programul de predare a trei laptop-uri vechi pentru un autoturism electric… |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:16 |