Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
![]() ![]() ![]() |
Rabla 2010, Tot ce inseamna programul rabla
akileon |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
|
||
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|||
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu vad suplimentarile astea ca o strategie (foarte posibil castigatoare) a guvernului. Lansand pe piata multe tichete cu termen de valabilitate, cateva mii tot vor ramane nevalorificate, avantaj stat.
Si mediu. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Lasă că și noi suntem în avantaj, poate se mai eliberează locuri de parcare ocupate aiurea de alea ce s-au dus pe platformă la centrele de reciclare. Deși eu unul am impresia că multe au fost uitate printr-un colț de curte în mediul rural…așa că nu influențau locurile de parcare.
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Daca castiga mediul inconjurator, castigam implicit si noi.
La un calcul simplu, ar insemna ca pana in noiembrie sa se mai vanda 40.000 de masini si vorbim de situatia ideala... E greu de crezut ca se va intampla asta in conditiile in care criza e departe de a fi trecut. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE În primele trei luni, au intrat în România 45.000 de mașini second-hand. Valoarea medie a unui automobil este de 7.000 de euro inseamna ca au intrat foaaarte multe masini de lux pe langa zecile de mii de masini din 90' toamna de 500-1000 euro de care s-a umplut tara, ca sa scoata media asta de 7000. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Alea de care zici tu au intrat in Bulgaria. LA noi au intrat de la espero din 95 de 2000 de euro in sus.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
salut,
va supun atentiei o problema interesanta. romania are de vinzare certificate de c02 taxa de mediu taxa de prima inmatriculare paradox ? rea vointa ? protectie ? care sa fie logica acestei masuri ? sa acceptam ca in cazul masinilor vechi - non-euro - s-ar impune...dar pentru cele noi ? This post has been edited by george_scala_2004: 13 Jun 2010, 06:27 |
--------------------
...
...
...
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
salutare tuturor
am radiat si eu o masina si de la poliție mi'au dat 2 certificate de radiere, unul l'am dat cumnatului pt ca voucherul va ajunge la el, dar cu certificatul de radiere rămas la mine ce trebuie să fac? e doar o dovadă sau trebuie depus la vreo instituție? Multumesc pentru ajutor. Adrian |
--------------------
Renault
Symbol
2006 EX1,4 16V
- CJ-x5-DXM
|
|
lucianac79 |
![]()
|
. Group: Members Posts: 153 Joined: 14 June 04 From: Roman,Iasi. ![]() |
Cu celalat certificat de radiere te duci la financiar la primarie unde a fost inregistrata masina pentru a scoate de pe rolul tau fiscal.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 2010
- .
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
După casare/radiere, ce se poate recupera(și în ce mod) din taxele deja plătite pentru răposata?
- RCA, eventual CASCO, - Rovignietă (TURDN), - impozit local. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
cu rca , daca a mai ramas din ea te duci la compania asiguratoare si iti da diferenta
daca ai platit impozitul pe tot anul si o radiezi acum , diferenta ti-o scade la anul din urmatorul impozit la rovigneta nu cred ca se poate recupera ceva |
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
BoboM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Rca-ul il recuperezi facand o cerere la asigurator. Mie, dupa ce am facut cererea, intr-o saptamana mi-au inapoiat diferenta de bani (Astra). De Casco, rovignieta si impozit nu stiu ce sa zic...
|
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
...
|
|
Squirrel |
![]()
|
Pe sistem, se știe™.
![]() Pentru cei care nu aveau idee de ce se tot suplimente4ază programul, poate este o noutate. Pentru cei care au încercat o abordare corectă a programului, goana după voucher-e a „comersanților” le-a adus ceva disconfort cu „pânda la colțul REMAT-ului”. This post has been edited by Squirrel: 16 Jun 2010, 12:57 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
Edmondblue |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 14 July 10 ![]() |
Am 2 intrebari legate de programul RABLA, daca e cineva ce ma poate lamuri...
1. Masina e inmatriculata din 1990...atunci a fost cumparata din uzinele patriei Dacia... de prin 98-2000 statea degeaba in curte la tara. Astfel a ramas cu certificatul de inmatriculare de tip vechi... nu i-a mai fost schimbat in tipul nou, cel albastru. La REMAT la Iasi mi s-a zis ca nu intra in programul RABLA 2010 daca nu are certificat nou de inmatriculare. La REMAT la Roman au primit-o dupa ce au sunat undeva mai sus si s-au interesat. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de "problema"? E ok treaba? Se primesc si masinile cu certificat de inmatriculare vechi in programul RABLA 2010 in vederea obtinerii voucher-ului respectiv? 2. Pe vremea cand matusa si-a luat masina locuia la o anumita adresa... ulterior, acum cativa ani si-a schimbat adresa din buletin, automat nemaifolosind masina de vreo 10 ani, aceasta a ramas in certificatul de inmatriculare pe adresa cealalta (apartamentul respectiv este in continuare proprietate personala). As vrea sa stiu daca din aceasta cauza pot aparea probleme la radierea masinii sau la o ulterioara vanzare a voucher-ului. Daca da, cum s-ar putea evita sau solutiona? allfred_edmond e id-ul meu daca ma poate ajuta cineva si nu vrea/poate sa raspunda pe forum. Multumesc This post has been edited by Edmondblue: 14 Jul 2010, 21:36 |
--------------------
WV
Golf 4
2003
|
|
Squirrel |
![]()
|
Chiar dacă se obține voucher-ul, acesta va fi invalidat la Administrația Fondului pentru Mediu în momentul depunerii dosarului pentru noul autoturism.
Schema logica - Procedura de participare a persoanei fizice la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul 2010 Schema logica - Procedura de participare a persoanei juridice la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul 2010 În documentele de mai sus scrie clar că nu sunt eligibile autoturismele radiate prin efectul legii…adică cele cu numere vechi (NN-JJ-NNNN față de JJ-NN-LLL). De asemenea, numele și adresa trebuie să fie identice, altfel trebuiesc obținute dovezi de schimbare de domiciliu/nume. This post has been edited by Squirrel: 15 Jul 2010, 13:55 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
delpiero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 24 October 06 ![]() |
multumim pt proceduri.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2007 Luxury 2.0 dCi Renault Laguna Expression 1.9 dCi - 2002
|
|
Edmondblue |
![]()
|
@Squirrel
1.Numarul este de tip nou IS-02-xxx, doar certificatul de inmatriculare este tip carton cu 3 parti (din ala mic)... fiind inmatriculata in 96. 2.De ce fel de dovada e nevoie si de unde trebuie procurata? Daca mi-a facut procura matusa in vederea reprezentarii ei la REMAT + politie, etc, pot obtine si dovada respectiva de schimbare de domiciliu pe cartea de identitate? Vechiul apartament este in continuare in proprietatea ei... a schimbat doar adresa din buletin pe apartamentul nou. |
--------------------
WV
Golf 4
2003
|
|
Andrei C. |
![]()
|
![]() Utilizator de diacritice Group: Members Posts: 87 Joined: 19 January 10 From: Timișoara ![]() |
1. Din cate imi amintesc eu e in regula daca are numar de tip nou. Important e sa nu fi fost deja radiata din oficiu. (oricum atunci cand vei merge sa o radiezi vei afla clar daca a fost radiata din oficiu sau nu, desi nu cred ca ai de ce sa iti faci griji)
2. Trebuie ceva adeverinta de schimbare a domiciliului de la serviciul de evidenta al populatiei. Nu cred ca este relevant cine e/era proprietar. In mod normal pe acea procura notariala e trecut si ceva mai generic de genul ca o reprezinti pentru indeplinirea trebii respective si poti cere acte in numele ei in fata autoritatilor etc... Vezi exact cum e formulata procura, dar ar trebui sa fie valabila si pentru adeverinta respectiva. |
--------------------
Dacia
Logan 1.2 16V
Laureate, 2010
|
|
Edmondblue |
![]()
|
1. Daca ar fi fost radiata din oficiu cred ca nu ar mai fi trebuit sa plateasca taxele (impozitul) aferent masininii... tocmai de asta a vrut sa o radieze, sa nu mai plateasca "impozitele" pentru masina.
2. Legat de procura e destul de stufoasa... general e valabila inscrierea in programul RABLA, insa are multe adaugiri: politie, administratie financiara, R.A.R, REMAT, s.a. si va semna orice act/document. Cred ca nu ar trebui sa fie problema in obtinerea unei astfel de adeverinte. Cred ca am sa merg la un dealer sa ma lamuresc cu primul punct. |
--------------------
WV
Golf 4
2003
|
|
Squirrel |
![]()
|
Pare a fi în ordine. Ideal ar fi ca un dealer să vadă actele respective, intrând în atribuțiile lor și verificarea preliminară a actelor pentru programul de stimulare a înnoirii parcului auto.
Succes în achiziția noului autoturism! |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
pavilion8373 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Caut o masina mica de oras pentru prietena mea asa ca am prospectat putin piata.
Legat strict de topic am avut ocazia sa aflu "noutati" legate de acest program, mai exact de preturile la vouchere. Ieri la Citroen, Toyota si Suzuki mi s-au oferit voucher-ele la 1000ron bucata, direct de la dealer. Mi s-a explicat ca din cauza faptului ca pe langa criza, s-au suspendat pe termen nelimitat si leasing-urile pe persoana fizica iar lumea a...si citez"cam intrat in panica" Ideea e ca, chiar si acel pret/voucher era negociabil, ce-i drept doar la Suzuki. Ieri am oferit 800 lei pe forum cuiva, si am primit un reply un pic la misto. Nu e o problema, fiecare e liber sa ceara cat doreste ![]() Opinia mea este ca in maxim o luna, preturile se vor duce rau de tot in jos, iar cei care inca viseaza "1900 ron USOR negociabil" o sa foloseasca dosarele pe post de hartie igienica. Bafta! |
--------------------
Una
mai
tanara
|
|
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Lui taica-meu i s-au oferit ieri vouchere la REMAT in Satu Mare cu 800 de lei...
|
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
akileon |
![]()
|
eu astept luna septembrie-octombrie , am o presimtire ca vor ajunge la 500 lei , sunt foarte multe de vanzare pe piata , daca am noroc , logan mcv scrie pe mine de craciun
![]() |
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
500 lei ar fi pretul real al unei rable, acuma ca tichetul valoreaza 3800....
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Mi-a zis cineva o chestie destul de interesanta, nu stiu daca s-a mai discutat, n-am avut rabdarea sa caut.
Rematurile nu platesc niciun leu pt. fierul vechi, cat valoreaza rabla casata, asa este? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, asa este. A intrebat taica-meu la REMAT si asa i-au zis. Primesti doar cuponul.
|
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Si pe mine ma bufneste rasul cand ii vad pe astia cu 1600 lei usor negociabil, altii mai zic ca au cheltuit o gramada la notariat, sau ca "e pretul corect". Realitatea e ca multi s-au inghesuit sa cumpere masina la inceputul anului, iar atunci chiar se vindeau vouchere cu 1800 lei. Acum s-au cam terminat clientii de masini noi, asa ca in august o sa luam vouchere cu 500 lei
![]() |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
sebastianu |
![]()
|
![]() feel good on weels Group: Members Posts: 591 Joined: 26 April 07 ![]() |
Am luat eu bani de la remat (ORADEA) pe fierul vechi..... o valoare... ce sa zic 17 RON pf....
|
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 10:23 |