DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Recomandati DVD-RW

Lexy
post 5 Apr 2005, 08:36
Post #1

Just ME

Group: Members
From: Bucuresti

Vreau sa-mi iau azi un dvd-writer.Sunt fun Plextor si Teac insa cochetez cu ideea de un dvd writer Gigabyte
GO-W1616A,Viteza citire DVD 16X, Viteza scriere DVD R+/ - 16X..ce ziceti?

Sa fie oare Gigabyte firma buna doar la mb si eventual placi video si doar atat?Stiti pe cineva care are dvdwr gigabyte?

Multumesc anticipat...

PS:Nu ma intereseaza aspectul ca dvd la 16x sunt poate prea scumpe sau greu de gasit sau ca arde Double Layer 8.5GB..ma intereseaza decat performanta si fiabilitatea....

This post has been edited by Lexy: 5 Apr 2005, 08:43

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 5 Apr 2005, 09:03
Post #2

Acaru' Păuna

From: Bucuresti - Dorobantzi

de ce să te risti ... nici macar "marea" diferență de preț nu mai este așa relevanta ... așa că dăi înainte cu Plextor ... (sau Asus, Teac, Memorex, LG, ...)

--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
+
GeorgeB
post 5 Apr 2005, 09:07
Post #3

the 7 stars of Pleiades constellation

PLEXTOR baby... it's the only way

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Lexy
post 5 Apr 2005, 09:11
Post #4

Just ME

Mda ai dreptate....cred ca ramane un Asus 1608p..si vorba ta ma rezum la gigabyte la altele .....Sa vedem si ce gasesc az in magazile.

Oricum ca fapt divers am citit pe net de NEC (dvdwriter laudat ca cica ar fi bun)..acum no offence da si daca NEC a ajuns firma buna de luat in considerare mai bine iau dvdwriter gigabyte ca macar astia fac placi de baza bune!

@George:
Ma bati atata la cap cu Plextor:P, stiu ca-s buni am writer de la ei dar dvdrw PLEXTOR nu gasesc si e cam cu un milion mai mult ca ASUS-ul..si nici asus nu-i de lepadat;)

This post has been edited by Lexy: 5 Apr 2005, 09:13

--------------------
+
BAC
post 5 Apr 2005, 09:21
Post #5

Membru autentic

From: Reghin

Eu am un Sony si nu ma pot plange de el. Scrierea de DVD e conditonata de tipul de DVD. Daca scrie pe el 4X sau 8X n-ai sa poti 16X.

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C 2007 OPC line - MS
+
alx
post 5 Apr 2005, 09:27
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

mah... de unde stiti voi ca gigabyte face placi bune??? eu am avut numai experiente nasoale de incompatibilitati...
si pe mine ma intereseaza daca dvdrw de la metro (teac) la 2.3 mil e bunicel?

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
lar
post 5 Apr 2005, 09:28
Post #7

Agent Smith

@Lexy

Tehnologia de fabricare a DVD-Writerelor e diferita de cea a mobo-urilor deci nu inseamna ca cine face una bine, face automat totul bine. La primul capitol Plextor rulez, iar la al doilea parerea mea e ca Gygabite nu fac niste placi grozave, cel putin nu pt AMD, unde Asus si Abit rulez. Poti incerca pt DVD-writer si ceva de la Pioneer sau Asus, daca ai diferenta serioasa de pret.

Later edit: vezi ca Teac nu mai e ce era odata ... sad.gif

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
Marmota
post 5 Apr 2005, 09:31
Post #8

Membru incepator

Pioneer 108/109, NEC 3520A/3540A, Asus 1608P(Pio OEM), LG 4163B.

Gigabyte nu e stralucit deloc, iar Plex nu-si justifica pretul, iar de Teac s-a zis wink.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX - B xx HVA
+
johnsws
post 5 Apr 2005, 09:31
Post #9

Membru autentic

daca nu e plextor , atunci poate fi orice, inclusiv gigabyte. de fapt am impresia ca producatori sunt destul de putini si acum se comercializeaza mai mult brandul. de exemplu am inteles ca cele asus sunt facute cu pioneer.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
tase
post 5 Apr 2005, 09:33
Post #10

Membru incepator

From: Timisoara

QUOTE(lar @ 5 Apr 2005, 10:28)
@Lexy

Tehnologia de fabricare a DVD-Writerelor e diferita de cea a mobo-urilor deci nu inseamna ca cine face una bine, face automat totul bine. La primul capitol Plextor rulez, iar la al doilea parerea mea e ca Gygabite nu fac niste placi grozave, cel putin nu pt AMD, unde Asus si Abit rulez. Poti incerca pt DVD-writer si ceva de la Pioneer sau Asus, daca ai diferenta serioasa de pret.

Later edit: vezi ca Teac nu mai e ce era odata ... sad.gif
*

plextor. daca nu pentru altceva pentru garantia de 5 ani. sau ricoh, dar nu prea gasesti la noi. asus, gigabyte si alte scule facute de fabricanti de placi de baza, monitoare si jenti de aliaj mai mult ca sigur ca sint sony sau lg pe dinauntru cu o fata pe care e scris asus, benq sau mai stiu eu ce. paradoxal, desi sint firme mari si cu reputatie, nici sony nici lg nu stralucesc la unitati optice, cel putin alea care au ajuns prin romania.

--------------------
dacia 1310 tx
Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
+
mauru007
post 5 Apr 2005, 09:36
Post #11

sir

Lucrez la cea mai mare firma din Romania in materie de calculatoare si sunt intr-o pozitie care imi permite sa fac o analiza pertinenta asupra calitatii produselor marilor furnizori (gigabyte, asus, Lg, etc.). Problema e ca in Romania de multe ori se cunmpara loturi intregi de produse refuzate de altii. Ideea este ca din fiecare lot se testeaza un anumit numar de produse si daca sunt prea multe defecte lotul se refuza. Si atunci intervin firmele romanesti care nu refuza nimic pentru ca nu isi respecta clientii. In Romania totul este loterie... ideea este sa cumperi produsul cu cea mai mare garantie si de la o firma care sa aiba mai multe centre de service. Ca numar de produse stricate si aduse inapoi pentru reparatii pe primul loc ar fi teac-ul si sony, cele mai putine probleme le are LG-ul(vorbesc strict de unitati optice).

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
alx
post 5 Apr 2005, 10:02
Post #12

Membru autentic

offtopic: pai bre nu la NUMAR trebuie sa ne raportam ci la procent de unitati intoarse la service din numarul total vandute...
pai daca maine scot dvd-rw marca "limbis" probabil ca o sa am record mondial la nr de unitati intoarse in service - 1 bucata. dar ca procent vandute si intoarse 100%.

--------------------
+
lar
post 5 Apr 2005, 10:03
Post #13

Agent Smith

Eu merg pe LG la unitati optice de ani de zile si nu am avut absolut nici o problema, dar nici una. M-am ferit totusi sa fac recomandari mai sus de teama de a nu da altii cu bata biggrin.gif . Oricum Plextor e o optiune super daca ai bani.

--------------------
+
Lexy
post 5 Apr 2005, 10:17
Post #14

Just ME

FIRST:
Intradevar Teac CLAR nu mai este ce era odata....numai eu am schimbat acum vreo 3 ani "doar" 3 cd writere..in schimb toate writerele plextor care le-am avut le-am dat ca s-au "demodat" ca viteza nicidecum ca faceau figuri....

SECOND: Plextor:

1.Nu are 5 ani de garantie ca suntem in Ro si are decat 2 ani!
2.716 de ex are o gramada de probleme(busesc din cauza alimentarii(alea pe 5volti) sau scrierii optice ...sunt o gramada in service) cu toate reviw-le bune..versiunea 712 parca e mai bun

Nu neg ca nu e firma bune,dne fereste...dar la raport/calitate/pret de data asta sa ma ierte cdwriterul ca nu-i iau fratior, aleg ASSUS(tot 2 ani garantie, 16x scrie dublu layer la 6x) pret rezonabil 2600.

--------------------
+
lar
post 5 Apr 2005, 10:19
Post #15

Agent Smith

QUOTE(Lexy @ 5 Apr 2005, 11:17)
aleg ASSUS(tot 2 ani garantie, 16x scrie dublu layer la 6x) pret rezonabil  2600.
*

Go for it !

--------------------
+
alx
post 5 Apr 2005, 10:25
Post #16

Membru autentic

unde?

--------------------
+
Lexy
post 5 Apr 2005, 10:30
Post #17

Just ME

Stai sa ma conving eu si sa vad dc au pe stoc si zic;)

--------------------
+
alx
post 5 Apr 2005, 10:32
Post #18

Membru autentic

rhs?

--------------------
+
mauru007
post 5 Apr 2005, 10:39
Post #19

sir

QUOTE(alx @ 5 Apr 2005, 10:02)
offtopic: pai bre nu la NUMAR trebuie sa ne raportam ci la procent de unitati intoarse la service din numarul total vandute...
pai daca maine scot dvd-rw marca "limbis" probabil ca o sa am record mondial la nr de unitati intoarse in service - 1 bucata. dar ca procent vandute si intoarse 100%.
*

LG-ul se vinde cel mai bine si are cele mai putine produse defecte. Cum spuneam problema nu e de firme ci de loturi (gigabyte de exemplu se face pe vapor, produsele vin bulk) Ideea e sa nu cumperi de la o firma mica care iti asigura service prin intermediari ci de la o firma care este importator direct al unei anumite marci, dar si asa sunt tepe f. mari si intervine loteria de care vorbeam mai devreme, dupa norocul sau nenorocul fiecaruia. In Romania numele producatorului nu ofera automat si garantia calitatii...

--------------------
Bucuresti/Salajan
+
Valentine
post 5 Apr 2005, 10:42
Post #20

Old Timer

From: California

QUOTE(GeorgeB @ 5 Apr 2005, 10:07)
PLEXTOR baby... it's the only way
*

QUOTE(luxcor @ 5 Apr 2005, 10:03)
de ce să te risti ... nici macar "marea" diferență de preț nu mai este așa relevanta ... așa că dăi înainte cu Plextor ... (sau Asus, Teac, Memorex, LG, ...)
*

QUOTE(johnsws @ 5 Apr 2005, 10:31)
daca nu e plextor , atunci poate fi orice [...]
*

Pe langa faptul ca voi cred ca nu (mai) sunteti la curent cu piata DVD-RW in general, voi chiar credeti ca 716-le care costa dublu decat orice altceva, a fost retras odata de pe piata pentru "mici imprefectiuni tehnice", si are in continuare tone de bube, si este scos la 6 luni (nu exagerez) dupa ce alte firme au scos DVD-RW-uri cu aceleasi specs la jumatate de pret, care si-au dovedit fiabilitatea in timp (vorbesc de Pioneer A108, NEC 3500A, de alea de la Asus si la LG nu mai tin minte exact modelele) este o alegere buna? Este una dintre cele mai proaste alegeri pe care le poate face cineva in Romania.

Ca sa nu mai punem argumentele bine punctate de Lexy mai sus smile.gif
Plextor intr-adevar are niste CD-RW-uri foarte bune, dar la DVD-RW ... a cam ajuns ca Teac-ul!

This post has been edited by Valentine: 5 Apr 2005, 10:43

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
tase
post 5 Apr 2005, 10:45
Post #21

Membru incepator

QUOTE(Lexy @ 5 Apr 2005, 11:17)
SECOND: Plextor:

1.Nu are 5 ani de garantie ca suntem in Ro si are decat 2 ani!
2.716 de ex are o gramada de probleme(busesc din cauza alimentarii(alea pe 5volti) sau scrierii optice ...sunt o gramada in service)  cu toate reviw-le bune..versiunea 712 parca e mai bun

Nu neg ca nu e firma bune,dne fereste...dar la raport/calitate/pret de data asta sa ma ierte cdwriterul ca nu-i iau fratior, aleg ASSUS(tot 2 ani garantie, 16x scrie dublu layer la 6x) pret rezonabil  2600.
*

mai, io am luat 8 716-uri de la mantis (niste negustori de computatoare locali) si mi-au dat 5 ani garantie pe ele.

secundo, in cele 41 de zile de cind le-am luat, obektele au scris 4820 de CD-uri si 1889 de DVD-uri, statistica de azi dimineata.
0 CD-uri ilizibile, 0 DVD-uri ilizibile. verificate cu un sony 48x si un nec 52x (alea de le gasesti pe toate drumurile) cd-urile si un sony si un teac dvd-urile.

px-716 cu 1.04u
din punctul meu de vedere sint *****

--------------------
dacia 1310 tx
+
Valentine
post 5 Apr 2005, 10:55
Post #22

Old Timer

From: California

QUOTE(tase @ 5 Apr 2005, 11:45)
secundo, in cele 41 de zile de cind le-am luat, obektele au scris 4820 de CD-uri si 1889 de DVD-uri, statistica de azi dimineata.
*

Scuza-ma ca nu cred datele astea de mai sus. Un mic calcul spune ca nu ar mai fi trebuit sa faci nimic altceva in astea 41 de zile decat sa tragi CD-uri, DVD-uri si sa le verifici de erori ... sleep.gif

Si lasa-ma cu 716-le ca stiu destui care au schimbat cate 3 pana acuma. Nu degeaba au fost retrase de pe piata ... dar pana la urma e alegerea ta. La fel au patit si aia care aveau incredere oarba in Teac cand au inceput sa o dea pe aratura.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
luxcor
post 5 Apr 2005, 11:00
Post #23

Acaru' Păuna

@ Valentine
Vorbeam de PX 712 retail cu softuri dedicate pe DVD (fara nici un fel de problema in aproape 1 an de "munca") si cred ca il mai gaseste pe undeva la max. 4.000.000 lei ... dar nu este mai putin adevarat ca NEC si Asus vin tare din urma si nici LG nu si-a spus ultimul cuvant ...

This post has been edited by luxcor: 5 Apr 2005, 11:02

--------------------
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
+
Lexy
post 5 Apr 2005, 11:01
Post #24

Just ME

Baieti ...stati usor!
Omiteti ceva f important.
Exista si componente bune si componente cu hibe.Exista la orice cumparatori multumiti si nemultumiti..depinde de lot/stoc/etc si noroc sa nu uitam.....si eu cand am luat consecutiv 3 writere care buseau cduri a fost ghinion si lot defect..asta nu inseamna ca nu exista oameni care au si acum teac-uri si le merg bine.

716 cu alimentarea pe 5 volti fac figuri si ajung in service..cele cu alimentarea cu 12 nu fac blush.gif asa ca.....!

Asadar amandoi aveti dreptate parerea mea.

@luxcor....
Noi toti vorbeam de 716!(cred...cel putin asa am ramas eu cu impresia)
Si da 712 se pare ca sunt mai bune!

This post has been edited by Lexy: 5 Apr 2005, 11:02

--------------------
+
viulian
post 5 Apr 2005, 11:04
Post #25

Que ?

Eu am luat un LG acum cateva zile (12x, blah blah) si am fost fericit pana cand am zis sa ii dau o verificare dupa scriere.

Din 4.5Gb scrisi la 8x, a belit 3 octeti, suficient ca acel .exe si acele .zip-uri in care a aparut minunea sa nu mai poata fi executate/dezarhivate.
Am scris vreo 5DVD- si 2 busite. Pe DVD+ vad ca a mers ok. Oricum nu conteaza.

L-am dus inapoi la firma, sper sa-mi dea altul, si o sa negociez cu ei probabil un plextor/nec, nu de alta da' n-am chef sa stau mereu sa SI verific ce scrie gandindu-ma ca pot sa pierd ceva important din cauza unu octet aiurea.

Sfatul meu, primele scrieri sa fie facute cu Verify Data.. altfel te poti trezi cu stupize stupize.

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
luxcor
post 5 Apr 2005, 11:06
Post #26

Acaru' Păuna

@ lexy
Atunci cauta un PX 712 nou si pa langa ca va fi ceva mai ieftin decat 716 este si mai stabil nevand probleme cu voltajul ...

--------------------
+
Marmota
post 5 Apr 2005, 12:07
Post #27

Membru incepator

@viulian LG 4163B (si 4160B) are probleme cu scrierea anumitor marci de blankuri (in special Samsung). Totu se rezolva cu update de firmware.

@luxcor acel PX712 este batut de un Pio108.

--------------------
Dacia 1310 TLX - B xx HVA
+
tase
post 5 Apr 2005, 12:34
Post #28

Membru incepator

QUOTE(Valentine @ 5 Apr 2005, 11:55)
Scuza-ma ca nu cred datele astea de mai sus. Un mic calcul spune ca nu ar mai fi trebuit sa faci nimic altceva in astea 41 de zile decat sa tragi CD-uri, DVD-uri si sa le verifici de erori ...  sleep.gif

Si lasa-ma cu 716-le ca stiu destui care au schimbat cate 3 pana acuma. Nu degeaba au fost retrase de pe piata ... dar pana la urma e alegerea ta. La fel au patit si aia care aveau incredere oarba in Teac cand au inceput sa o dea pe aratura.
*

Pai hai sa facem un mic calcul: 4820 de cd-uri / 41 zile = ~117 cd /zi in medie sau ~15 cduri/writer/zi in medie
1889 de dvd-uri / 41 zile = ~46 de dvd-uri /zi in medie sau ~6 dvduri/writer/zi in medie

recapitulam:

15 cd/writer/zi
6 dvd/writer/zi

se dau: 5 copaci CVS la care trebuie facut snapshot de 2x zi si arhivat + build dupa snapshot si arhivat + distribuit *3
un cd/dvd nu trebuie sa fie umplut, de asemenea exista conceptul de multisession astfel ca un cd/dvd poate fi scris/numarat de mai multe ori pina se umple.

ce-i asa de greu de crezut din toate astea?

cit despre plextorurile la schimbat: cred ca ai auzit de curba lui gauss. tu stii "destui", sa zicem 10, care au schimbat cite 3 plextoruri. de unde stii matale ca acele plextoruri nu erau in extremitatea "urite si proaste" a curbei?
daca ai fi zis ca din cele 100000 sa zicem de 716 fabricate, 10% au fost returnate pentru defecte mecanice si 15% pentru defecte la electronica mai ziceam. dar asa tu stii de 30 de unitati cu bube. de aici nu poti sa tragi concluzia ca modelul 716 e prost.
eu stiu de 8 care pina acum au mers perfect in conditii de utilizare intensa (ale mele). nu trag concluzia ca 716 e mesia writerelor ci ca "din punctul meu de vedere sint *****"
daca mai adaug reputatia lui plextor, experientele proprii si cele ale cunoscutilor (stiu si eu "destui") cred ca o afirmatie de genul "daca cumperi un plextor exista sanse mai mari sa fii multumit de achizitie decit daca cumperi orice alta firma" e adevarata.

--------------------
dacia 1310 tx
+
mil
post 5 Apr 2005, 13:22
Post #29

ocupat

From: x

intreb si eu preventiv...de Samsung ce ati auzit? ca am vazut unul la Deck pe la 80 de para cu TVA si inmultind scurt mi se pare mai ieftin decat LG...eu am avut CD-ROM apoi CD-RW samsung si era decent ca performante.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
mauru007
post 6 Apr 2005, 12:49
Post #30

sir

Sunt ok raport pret performanta dar cam zgomotoase. Si nu stiu daca gasesti peste tot teoretic ultra-pro-ul era unic importator dar oricum nu exista concurenta reala in romania si asa ca sunt convins ca o sa gasesti si la alte firme

--------------------
Bucuresti/Salajan
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 10:07
Forum Renault