DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vânzare Solenza la suprapreț..., motive...

dragOn
post 6 Apr 2005, 09:39
Post #1

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Group: Members
From: Bucuresti

Eu vreau să o dau pe a mea cu 6200 pentru că atât m-a costat pe mine!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 6 Apr 2005, 09:44
Post #2

the 7 stars of Pleiades constellation

gogule pb ?

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Robert SLZ
post 6 Apr 2005, 09:44
Post #3

Membru autentic

Pai da si detalii despre ea.

Eu ma gandeam pe Clima mea, tinand cont si de preturile care sunt pe piata, plus mp3 cu 4 boxe, la 13k sa cer 6500. Oare m-am tampit ?

--------------------
Volkswagen Passat 2001 - B-XX-YYY
+
dragOn
post 6 Apr 2005, 09:48
Post #4

Păi a mea e fabricație 2005. Detalii la: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=16886

--------------------
+
dragOn
post 6 Apr 2005, 09:49
Post #5

QUOTE(GeorgeB @ 6 Apr 2005, 10:44)
gogule pb ?
*

nu, doar că vreau să-mi iau altă mașină. nu e voie?

--------------------
+
bolt
post 6 Apr 2005, 09:52
Post #6

Membru

From: Tulcea

Poate va e de folos : am dat pe Clima mea 4500 de Euro (48000 km parcursi). smile.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
dragOn
post 6 Apr 2005, 09:58
Post #7

Bun preț, dar și 48000 de km...

--------------------
+
roby
post 6 Apr 2005, 13:01
Post #8

Membru incepator

Sincer mi se pare extrem de exagerat. Parerea mea este ca nu poti sa ceri pe o masina din gama Solenza mai mult de 5100 euro oricare ar fi varianta de echipare
sau data fabricarii.
Nu stiu ce putea sa coste 1000 de euro dupa cumparare dar poate detaliezi putin deoarece ma ia cu groaza daca in cazul cumpararii unei masini noi ar trebui sa mai adaug inca 1000 sa o pun la punct.

In alta ordine de idei la 6500 TTI iti iei un Logan Preference bunicel dotat ca sa nu mai spun ca la 7600 TTI iti iei un Clio Symbol. Pentru asta vezi linkurile de mai jos:

http://www.autocobalcescu.ro/oferte/promotii_renault.htm
http://www.dacia.ro/tarife_logan.html

Comparatia se face totusi intre o Solenza Europa (jumate dacia/jumate renault) si 2 masini full renault.

Iti doresc succes la piata dar s-a mai discutat parca in alt topic ca nu e wacko.gif cine cere si e wacko.gif cine da.

Mai cred ca "isteria Solenza" nu o sa dureze mai mult de trei luni asa ca putintica rabdare pentru doritori.

S-auzim de bine!
roby

--------------------
+
asarban
post 6 Apr 2005, 13:03
Post #9

Membru autentic

Group: Banned

Care "e" masinile alea FULL RENAULT?
Logan si Clio?
Poate Clio..ca Logan e FULL DACIA!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Robert SLZ
post 6 Apr 2005, 13:12
Post #10

Membru autentic

Roby, e chiar exagerat, dar daca totusi masina fabricata in 2005, mai are si vreo 200-300 km, si a mai costat si vreo 6300 "TTI", tu cum vrei sa ceri 5100 ? Iar la Clio, iti mai trebuie macar vreo 1000-2000 TTI, in cont, ca nu se stie de ce nevoi mai ai la revizii sau reparatii.

asa la 7000 iti iei un astra clasic full, dar ai bani sa-l intretii ? bafta

--------------------
+
roby
post 6 Apr 2005, 14:09
Post #11

Membru incepator

QUOTE(Robert SLZ @ 6 Apr 2005, 13:12)
Roby, e chiar exagerat, dar daca totusi masina fabricata in 2005, mai are si vreo 200-300 km, si a mai costat si vreo 6300 "TTI", tu cum vrei sa ceri 5100 ? Iar la Clio, iti mai trebuie macar vreo 1000-2000 TTI, in cont, ca nu se stie de ce nevoi mai ai la revizii sau reparatii.

asa la 7000 iti iei un astra clasic full, dar ai bani sa-l intretii ? bafta
*

Ai dreptate. Ideea e ca in momentul cind si-a gasit proprietar la iesirea pe usa fabricii masina a pierdut instant 10% din valoare.
Pe de alta parte daca faci greseala sa spui ca ai 5000-6000-7000-8000 euro sa iti iei masina noua si dupa aia nu mai ai nimic in cont ca sa o intretii cit de cit e nasol rau. Daca nu o iei sa produca ceva pe firma si sa isi amortizeze valoarea va fi doar consumatoare de bani si resurse. Si asta e valabil atit pentru cele noi cit si pentru cele second hand.
Am 2 prieteni care si-au luat masini bengoase si acuma nu stiu cum sa scape de ele deoarece daca mai circula mult cu ele prin gropile ce au rasarit primavara asta si le fac praf la toamna o sa scoata bani seriosi pentru suspensii si alte alea.

Stiu ca pentru proprietarii care au "strins" cureaua sa isi poata lua cite o masina nu le pica deloc bine cind vad ca investia lor scade odata cu timpul dar asta e piata.
Oricum o cerere de genul lui dragOn nu se va intilni niciodata cu o oferta.
Parerea mea e sa o dea instant daca are oferta la 5800 ca maine s-ar putea sa fie doar 5500 sau chiar mai putin.

S-auzim de bine!
roby

--------------------
+
dragOn
post 6 Apr 2005, 17:51
Post #12

Cine și-a dorit cu adevărat SLZ și nu a apucat să-și ia v-a da banii ăștia! Nu am chef să intru în detalii dar 1000E am dat de la ridicarea mașini până acum pentru buna stare a mașinii. Din start 50E șpagă la adras(să fie bine) + 200E Casco, 150E cass + 50E boxe + 250E alarmă, închidere, montat și montat cass cu boxe, deci: 700E! + covorașe, huse, pregătire vânzare (taxa nr provizorii, RCA, trusa, stingator, etc...) înmatriculare și drumurile necesare.
În concluzie, să nu mai facem pe deștepții și să acceptăm realitatea: atâta a costat, cu atât o dau.

PS: Nu țin neapărat să o vând!!!!!! Dacă iau banii ceruți bine, dacă nu, să fiu sănătos!!! Nu e obligatoriu să o vând!!!
Sunt de acord că trebuia să las la preț dacă mai exista ofertă, dar cum nu mai este...

--------------------
+
clr
post 6 Apr 2005, 20:25
Post #13

Membru autentic

De acord cu tine, dar mai este un aspect: o masina care nu se mai fabrica isi pierde repede din valoare. La momentul actual este inca prematur, nu a iesit de mult din fabricatie, dar pe masura ce ne vom departa de acest moment ... Nu te combat neaparat pe tine, dar ma uit la DSN - ul meu, care achizitie + diverse alte inverstitii de genul celor spuse de tine m - au dus lejer la 6000.

Are doi ani, 30.000 km si e impecabila (mai putin scartzaiel si trancanituri specifice de care parca nu mai scap).

Nici nu vreau sa ma gandesc cat as lua pe ea ca incep sa plang.

Cat daca vrei o parere personala: decat o Solenza Scala aproape noua, mi - as lua fara sa ezit cel mai ieftin model de Logan cu 0 km.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
bomicabomic
post 6 Apr 2005, 20:33
Post #14

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(roby @ 6 Apr 2005, 14:09)
Ai dreptate. Ideea e ca in momentul cind si-a gasit proprietar la iesirea pe usa fabricii masina a pierdut instant 10% din valoare.
*

Pai daca e asa, atunci ar trebui sa dam Dacia in judecata, ca noi o luam de la dealer si factura e facuta dupa cea iesit de pe poarta fabricii. tongue.gif

Ca idee generala, orice om e liber sa ceara cit vrea. Daca i se da e OK, daca nu la fel.
Nu trebuie sa venim noi , sa fim atit de categorici, ca masina X sau Y merita sau nu. Economia de piata functioneaza in tirg poate mai bine decit in alte parti.
Cum bine pot sa spun ca daca Dacia si-a permis sa ceara pe o SLZ Confort 5100, tot la fel de bine cineva cu o Scala care a dat 6500, poate sa ceara cu mult peste, categoricul tau 5100.

--------------------
x x - x
+
Doru
post 6 Apr 2005, 20:40
Post #15

Membru autentic

QUOTE(dragOn @ 6 Apr 2005, 19:51)
Cine și-a dorit cu adevărat SLZ și nu a apucat să-și ia v-a da banii ăștia! Nu am chef să intru în detalii dar 1000E am dat de la ridicarea mașini până acum pentru buna stare a mașinii. Din start 50E șpagă la adras(să fie bine) + 200E Casco, 150E cass + 50E boxe + 250E alarmă, închidere, montat și montat cass cu boxe, deci: 700E! + covorașe, huse, pregătire vânzare (taxa nr provizorii, RCA, trusa, stingator, etc...) înmatriculare și drumurile necesare.
În concluzie, să nu mai facem pe deștepții și să acceptăm realitatea: atâta a costat, cu atât o dau.

PS: Nu țin neapărat să o vând!!!!!! Dacă iau banii ceruți bine, dacă nu, să fiu sănătos!!! Nu e obligatoriu să o vând!!!
Sunt de acord că trebuia să las la preț dacă mai exista ofertă, dar cum nu mai este...
*

Pai si tu vrei sa recuperezi spaga?!Ca sa nu mai vorbim ca la casco nu se face transfer de responsabilitate, deci pe potentialul cumparator nu-l intereseaza ca masina are casco.

--------------------
VW PASSAT TDI 4 MOTION - B-05-TIE
Keep It Real!!
+
Kramer
post 6 Apr 2005, 21:12
Post #16

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(Robert SLZ @ 6 Apr 2005, 11:44)
Pai da si detalii despre ea.

Eu ma gandeam pe Clima mea, tinand cont si de preturile care sunt pe piata, plus mp3 cu 4 boxe, la 13k sa cer 6500. Oare m-am tampit ?
*

Nu stii celebra vorba "prost nu e ala care cere"? Daca tu crezi ca piata iti permite sa vinzi la pretul asta, go ahead!

--------------------
+
osirus
post 6 Apr 2005, 21:42
Post #17

Milionar de week-end

Group: Banned
From: Salajan

Mai daca omul atita cere,ce aveti voi cu el?Stiu ca e o vorba:"fiecare marfa are prostul ei"!Asa ca se va gasi cineva sa cumpere si masina lui!

--------------------
Dacia/Skoda Logan ambition - Octavia L&K
vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"...............
+
dantes
post 7 Apr 2005, 08:29
Post #18

Membru

From: Tzaranoaia

Asigurarea casco e transmisibila...cel putin eu asa am procedat, si e la Allianz...

In rest omul are dreptate...atata a dat, atata vrea...ca nu face asta e la atitudinea fiecaruia...La DSN o clima e pe la 3800, si nu are decat 2 ani de cand nu se mai fabrica...
Nu uitati ca berlinele inca se mai vand..si inca sunt preturi mari...

Problema acestui pret e ca la banii astia, ai mai multe optiuni decat o SLZ sh...parerea mea...dar, fiecare marfa are prostul ei, dupa cum s-a mai spus...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
roby
post 7 Apr 2005, 09:24
Post #19

Membru incepator

QUOTE(dantes @ 7 Apr 2005, 08:29)
Asigurarea casco e transmisibila...cel putin eu asa am procedat, si e la Allianz...

Nu uitati ca berlinele inca se mai vand..si inca sunt preturi mari...

Problema acestui pret e ca la banii astia, ai mai multe optiuni decat o SLZ sh...parerea mea...dar, fiecare marfa are prostul ei, dupa cum s-a mai spus...
*

De acord cu ambele afirmatii.
La prima pot sa mai fac un mic comentariu: nu cred ca se mai fac tranzactii la preturile afisate si cred ca se repeta situatia de pe piata imobiliara cind e full de oferte la suprapret iar agentii se pling ca nu fac mai mult de o tranzactie sau 2 pe luna sau chiar someaza de 2 sau 3 luni.

In rest sunt de acord ca fiecare cere cit vrea (se poate cere si 10.000 pe o berlina ca nu te opreste nimeni). Am vrut doar sa subliniez ca la acel pret vinzatorul nu are intentie clara de vinzare (cum de altfel a confirmat si draGon) deci nu stiu cita relevanta mai poate avea in acest caz pretul cerut.

s-auzim de bine!
roby

--------------------
+
Robert SLZ
post 7 Apr 2005, 09:28
Post #20

Membru autentic

QUOTE(Kramer @ 6 Apr 2005, 21:12)
Nu stii celebra vorba "prost nu e ala care cere"? Daca tu crezi ca piata iti permite sa vinzi la pretul asta, go ahead!
*

Ntz, m-am razgandit, cer si eu ( asta numai daca o vand), 7.000 E, ca si eu am casco, audio panasonic, covorase, alarma, deschidere portbagaj, inchidere geamuri, triunghi, trusa medicala, plus servo, airbag. si mai am briz-briz-uri dastea. Plus revizia de 10.000 care mai costa si asta 100 e, si catalizator schimbat. Mamaaa, cred ca adunate da mai mult de 7000, dar hai, ca e oferta promotionala.

--------------------
+
dragOn
post 7 Apr 2005, 09:29
Post #21

roby, sunt de acord cu tine că dacă aș fi vrut neapărat să o vând, prețul ar fi fost altul, dar dată fiind situația eu nu vreau decât să-mi scot banii pe mașină în situația în care Solenza nu se mai fabrică și este încă cerută.

PS: Oferta primită s-a ridicat la 5900E wink.gif

Robert, când am comandat eu SLZ în noiembrie 2004 mi se oferea Scala din 2003 cu 20.000km + garanție la Adras 6 luni, la prețul de 5000E...
Eu vând mașina aproape nouă, să nu uităm!!!

--------------------
+
bomicabomic
post 7 Apr 2005, 10:14
Post #22

Ex-membru DaciaClub

Intre timp, lucrurile s-au schimbat. Am trecut pe la ADRAS - Oltenitei, acum 2 saptamini si tocmai luase unul un Confort, ianuarie 2004, 14.000 km, cu fabuloasa suma de 5000.
Sa-mi pice fata, pe bune.

Si mai trebuie tinut cont si de alt aspect. Multi au luat SLZ-uri cu 40.000 - 41.000 lei un Euro. Adica au dat de la 200.000.000 incolo si acum isi fac calculul cit sa ceara si zice 160.000.000, pentru o masina de 1 an, nu e mult care transformat in euro la cursul de azi, face ca diferenta sa para mai mica fata de una noua.

This post has been edited by bomicabomic: 7 Apr 2005, 10:22

--------------------
x x - x
+
Robert SLZ
post 7 Apr 2005, 10:52
Post #23

Membru autentic

Pai aici este si cazul meu, eu am dat pe ea 257.000.000, apoi vreo 30.000.000, restul de imbunatatiri. Deci ajung in jur de 7900 E, si cu revizia, iaca 8.000. Asa ca la 13k si 8 luni, parca merge pretul de 7000

--------------------
+
bomicabomic
post 7 Apr 2005, 11:09
Post #24

Ex-membru DaciaClub

Da, dar e mai bine sa ceri 250 mil, decit 7000. Vad ca se poarta la greu preturile in lei.

--------------------
x x - x
+
Bihomoldoveanul
post 7 Apr 2005, 15:21
Post #25

Membru autentic

La anul cind voi vinde solenza (va avea 2.5 ani si spre 35-40k km) daca nu o vind cu 5500 i-o dau moca lu sor-mea. Sa fie primit.
Dacia are o traditie in ceea ce priveste preturile mari la second hand. Nova si SNova sint in dezavantaj aici din cauza ca sint jumatati de masini pe jumatati de iepuri schiopi (no offence, Nova cel putin - amin) dar la berlina care are targetul ei clar definit acest lucru e evident. Cred ca se poate spune ca masina romanului se REvinde scump.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
paulp
post 7 Apr 2005, 15:29
Post #26

Bagator de seama!

From: Iasi

O sa fii surprins, dar la Nova au crescut preturile ceva de speriat.
Si eu credeam ca mai mult de 70 de mil nu pot lua pe ea, si am vazut niste vinzari la 80-90 de mil de am inghetat.
Nu cunosc explicatia, nu stiu ratiunile fenomenului, dar se pare ca acea anuntata rematizare pe 30 de mil. a berlinelor vechi a facut sa creasca pretul si la Nove.
Din pacate la Supernove nu s-a mai intimplat acelasi lucru, ceea ce e si mai uimitor.

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Eggy
post 7 Apr 2005, 22:11
Post #27

calm

vreau sa intreb si eu ceva: daca solenza mea are 4000km este scala cu vopsea metalizata (deci model de 6610 euro) + boxe alpine + alarma +casco + garantie
si e in stare foarte buna. Cam cat ar trebui sa cer? huh.gif

--------------------
Renault Clio III 1.6 16v 2007
+
Doru
post 7 Apr 2005, 22:32
Post #28

Membru autentic

QUOTE(Eggy @ 8 Apr 2005, 00:11)
vreau sa intreb si eu ceva: daca solenza mea are 4000km este scala cu vopsea metalizata (deci model de 6610 euro) + boxe alpine + alarma +casco + garantie
si e in stare foarte buna. Cam cat ar trebui sa cer? huh.gif
*

Te apropii amenintator de un logan laureate !! tongue.gif

off topic: au ajuns sa ceara pe berline si nove aproape cat pe sn , ceea ce e aberant...

--------------------
VW PASSAT TDI 4 MOTION - B-05-TIE
Keep It Real!!
+
roby
post 8 Apr 2005, 07:15
Post #29

Membru incepator

QUOTE(bomicabomic @ 7 Apr 2005, 10:14)

Si mai trebuie tinut cont si de alt aspect. Multi au luat SLZ-uri cu 40.000 - 41.000 lei un Euro. Adica au dat de la 200.000.000 incolo si acum isi fac calculul cit sa ceara si zice 160.000.000, pentru o masina de 1 an, nu e mult care transformat in euro la cursul de azi, face ca diferenta sa para mai mica fata de una noua.
*

Cred ca aici e spilul.
Devalorizarea valutei fata de LEU charge.gif a cam dereglat toate pietele iar daca acum 1 an sau 2 plateai 5000 - 6000 euro (echivalent lei 200 - 250 mil.) acuma daca vrei sa iei in calcul aceeasi suma in lei trebuie sa scoti 6000 - 7000 euro.
Exista aici si o latura psihologica a problemei deoarece se cam stie cit au fost masinile in euro si de aceea pare acum diferenta cam exagerata (ca sa nu zic ca in euro e chiar mai scumpa ca la cumparare).
Asa ca fratilor lasati preturile gun3.gif in euro popa.gif fiti patrioti 168.gif si trecti pe leii nostri neaosi.
Sper ca n-am fost
post-336-1110552475.gif

S-auzim de bine!
roby

--------------------
+
bogdan_o
post 9 Apr 2005, 18:54
Post #30

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Problema este in felul urmator. E adevarat ca euro a cunoscut o depreciere vis-a-vis de leu dar asta e riscul pe care ti-l asumi. Eu cred ca e putin fortata nota de a cere pe o masina sh (nu foarte veche, dar totusi sh) mai mult decat banii pe care i-ai dat. Ba mai mult, mi se pare ciudat sa vrei sa-ti recuperezi si banii pe spaga data dealer-ului.

Asa pun si eu anunt ca vand o sticla de cola cu 60 de mii. E adevarat ca nu am baut decat o gura (mi-am pus in pahar, deci nu e nici un risc), dar trebuie sa-mi recuperez si eu banii dati pe benzina pana in Carrefour, curentul consumat de figider ca o tin la rece, pe urma timpul pierdut, etc. Nu tin neaparat sa o vand, dar daca se iveste ocazia....

Nu am nimic cu cei care vor sa isi vanda masinile la supra-pret, pana la urma ii priveste personal. Si daca gasesc cumparatori, norocul lor. Dar e vorba de ideea in sine si de anumite limite.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 07:27
Forum Renault