Privatizarile utilitatilor in Ro, de ce la noi e altfel decit la altii????
![]() ![]() ![]() |
Privatizarile utilitatilor in Ro, de ce la noi e altfel decit la altii????
ashu |
![]()
|
||
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|||
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Nu mai este. Statul are acum doar 15.7% din actiuni.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
ba da, e de stat; gaz de france de stat, enel la fel (agip e divizia de benzinarii a enel), CEZ, ote, omv pana de curand avea statul ca cel mai mare actionar (plus niste fonduri de investitii din emirate); private mi se pare ca sunt MOL, E.on care a cumparat distrigaz nord;
sunem varza.. si cu toate astea se infiinteaza alti operatori de stat: post telecom, intre posta si chinezi.. da-o-n pielea mea... de ce aia au firme de stat calumea si noi? ca suntem gainari, hoti, ne doare-n basca, las-o bai ca merge asa... pai ca anvergura, daca erau conduse corect, si utilitatile nostre si petromul ar fi avut superforta fin. sa se extinda in vest; ccia petromul avea potential el sa cumpere omv; e trist de tot, ma enervez cand ma gandesc ce am fi putut sa fim... adica chiar atat de imbecil sa fii sa nu ai tu mandrie sa devii mare industrias? adica tot gainar.. pai faceam cum au facut rusii in anii 90 privatizam tot intre romania, dar nene adu management strain; nu e obligatoriu ca daca esti actionar tre sa te si implici; ceausescu a facut multe in nebuniile sale...aveam toata gama de industrii.. culmea e ca, in ciuda a tot ce s-a scris la inceput ca nu ai ce sa faci cu ele, culmea e ca daca eram destepti, azi aveam excedent comercial lejer.. nu aveam nevoie sa importam decat citrice, masline, filme, muzica, tehnilogie IT si gaze/petrol.... pe cand noi importam carne de porc, de pasare, legume, cereale, fructe, am inceput sa importam ciment, mobila, etc... chiar asa vine un indian sa te invete management...pai au adus sidexul la 0 numai din eliminarea capuselor, fara prea mare strategie de management... e incredibil... scot bulgarii mai mult din turism ca noi? e scandalos.. ai delta, mare, munte, ape sarate, ape calde, namoale, saline, manstiri, dracula, ... suntem in primii 5-6 cultivatori de vita de vie si noi exportam in majoritate vrac, care e reetichetat si revandut sub marci straine.. exportam ca prostii fructe de padure, in loc sa faci gemuri.. importam gemuri, compoturi, etc.. si cate si mai cate, ca iar ma enervez... |
-------------------- |
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Pai de aceea am deschis topicul, ca deja eram full de nervi. Cind toata lumea asta, tinde sa se externalizeze, internationalize, draci laci, noi nu.
N-am vazut asa ceva, noi intotdeauna am fost contra-curentului, noi intotdeauna am facut ce au facut altii prost si n-a iesit, am stat cu koorul plecat sa ne-o traga altii. In loc sa facem planuri, strategii de dezvoltare pe termen lung, noi a frecat duda. Asteptam UE sa ne dea miliarde, pai pana mea, ca au intrat fara sa fim in UE o basca de bani, SAPARD, ISPA etc. si cum au venit asa s-au si dus, ca n-am fost in stare sa facem proiecte. Ne plingem ca n-avem bani de autostrazi si vin aia de la BNR si spun, ca putem pleca cu 3 odata. Ce s-a intimplat in Romania in ultimii 15 ani, e de predat la scoala cu titlul " Cum sa te opui dezvoltarii". De acord, nu puteam face masini sa iesim in lume sau altele. Dar cind tu ai potential energetic, petrolier.....in loc sa te extinzi......e mai usor sa vinzi, la pret de nimic, sa te bucuri ca vin altii sa dea afara 10.000 de oameni. Atit si nimic mai mult. Iar dupa aia sa te plingi ca n-ai bani la buget, ca deh, asta-i globalizarea, rapoartele financiar contabile sunt facute la firma mama si noi luam frimiturile. Faptul ca s-a vindut PETROM si acum poate BCR, la cererea altora, demonstreaza ca ai nostri guvernanti, recunosc ca nu pot scapa de regimul clientelar, capusar sau cum dracu io zice. Ca daca era altfel, puneau piciorul in prag. Asta-i, buba, bubelor iar peste ani va fi vai mama-noastra, piata de desfacere si atit. Cind altii se vor bate pentru afaceri grele, noi vom sta la masa cu cei care exporta rosii, compoturi si le vom lua de-a gata, nici macar negociate. |
--------------------
x
x
- x
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu mai vorbiti de Petrom !Habar nu aveti ce comision s-a luat la privatizarea acestei companii !Stiti ca exista niste clauze secrete care nu au fost date publicitatiii si care leaga statul roman cu niste lucruri total defavorabile.......
A fost luata de OMV care habar nu are cu ce se mananca ( OMV nu s-a ocupat pana acum de exploatari de zacaminte) .De ce nu s-a vandut lui Occidental ( firma americana buna in domeniu) implicata in ceva locuri in lume in exploatari petroliere? Va spun eu ......spaga.....! Stiti ca de la inceputul anului Petromul(OMV) nu a mai investit nici un leu in proiectari ( conducte , sonde ...etc)? Credeti-ma pe cuvant ca stiu ce spun ( nu lucrez la Petrom dar lucrez in domeniu) . Si probabil ca asemenea Petromului s-a procedat si cu celelalte companii. Bafta This post has been edited by body: 7 Apr 2005, 10:05 |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Body, pai ce spui tu, spunem si noi. Adica PETROM nu trebuia vinduta sau daca se vindea trebuia facuta intr-un moment prielnic, nu in plina criza a petrolului, cind toata lumea nu era interesata si cind au venit firme mici si care au dat si bani putini.
Adica Jos Interesele, comisioanele etc.! |
--------------------
x
x
- x
|
|
Vlad_solenza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 4 January 05 ![]() |
Chestia asta cu comisionul si spaga nu se practica numai la noi, ci pe peste tot in lume. Numai ca altii stiu cum sa le faca, la noi totul e bazat pe lacomie
Si in legatura cu privatizarile utilitatilor, Romtelecom mi se pare ce mai mare nereusita. Acolo s-a mers intr-o directie total gresita. -momentul privatizarii a fost ales foarte prost, mult prea tarziu - contractul plin de spagi, care si astazi este secret - nu s-au orientat cind ar fi putut sa sparga piata de telefonie mobila -iarasi o strategie proasta in ceea ce priveste serviciile de Internet Exemplele ar putea continua |
--------------------
Dacia
Solenza Europa
- -
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Ca tot vorbeam de fonduri, de ISPA :
http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...07042005&idx=10 |
--------------------
x
x
- x
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
zitesc in iarul fin de azi: cez (care a cumparat electrica oltenia), detinuta de statul ceh, are 1 mld pentru achizitii !!!! pentru achizitii, nu mai punem la socoteala investitiile pe care tre sa le faca in ce cumpara... e incredibil cu ce sume se joaca astia, si noi roadem firimituri...
|
-------------------- |
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(body @ 7 Apr 2005, 11:02) Nu mai vorbiti de Petrom! Habar nu aveti ce comision s-a luat la privatizarea acestei companii! Stiti ca exista niste clauze secrete care nu au fost date publicitatiii si care leaga statul roman cu niste lucruri total defavorabile....... A fost luata de OMV care habar nu are cu ce se mananca (OMV nu s-a ocupat pana acum de exploatari de zacaminte).[...] Stiti ca de la inceputul anului Petromul (OMV) nu a mai investit nici un leu in proiectari (conducte, sonde ... etc)? Adevarat grait-ai bodo, frate. Si atunci era doar aprilie 2005. Uite cam care-i situatia la sfarsit de an 2005! Petrom, vândut pe bucăți de austrieci (in Adevarul, 14 ian 2206) In rezumat: QUOTE Într-un singur an, de când a preluat Petrom, bilanțul OMV arată astfel: - vinde la greu activele companiei, - desființează depozitele de carburanți - golește sediile din toată România, - dă oamenii afară și - scumpește carburanții. Iar profiturile OMV cresc, ajungând cel puțin la 700 milioane de euro în 2005. Cum investiții OMV nu se înghesuie să mai facă, petroliștii mor în accidente de muncă, iar consumatorii plătesc o benzină din ce în ce mai scumpă. |
-------------------- |
|
BX_master |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 July 03 From: Lyon-FR ![]() |
Ma amuza cit de inversunati sunteti pe tema asta. Este clar pentru toata lumea ca in Romania chestia asta cu "solidaritatea nationala", cu "interesul comun" nu merg... In opinia mea sunt doua cauze : securitatea care inca e la putere (mi-ar placea sa citesc un audit al tuturor serviciilor secrete din Romania si al turnoverului profesional dintre ele si firmele private) si saracia care inca nu a fost eradicata. Omul sarac pune botul la toate mizilicurile. Asa sunt romanii, si eu inclusiv, si cel mai bine se vede in strainatate de exemplu. Turistii care vin in Franta. Ceilalti, chit ca sunt din Europa de Est, se distreaza. Daca vezi romani, imediat "se orienteaza". Cum sa fac nu stiu ce smecherie ca sa nu platesc aia. Cum sa ma prefac ca sa ciupesc nu stiu ce.
Cind o sa dispara fizic generatia secu cu mentalitatea lor de invingatori (si poporul e o turma de fraieri) si cu ideea ca tinerii le-au zburat de sub nas lovitura de stat comunisto-comunista si cind o sa mai scoatem capul din koor si nu o sa mai traiasca majoritatea populatiei cu ochiul pe ultimul leu intre 20 si 30 ale lunii, atunci o sa avem si alte preocupari. De genul : sunt manager, ce strategie adopt pentru firma mea. Nu, sunt manager, cum capusez firma mea. Cu al doilea aspect lucrurile se amelioreaza, creste nivelul de trai. Cu primul aspect o sa mai treaca ceva timp cred... |
-------------------- We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
A vazut cineva emisiunea de la B1 de acum ceva timp in care A.Nastase recunostea ca S-A DORIT DISTRUGEREA ECONOMIEI NATIONALE . CONCLUZIA: interese mari internationale->coroborate cu comisioanele luate de "privatizatori"->coroborat cu lipsa vreunui guvern care sa tina cu interesul national->Romania piata de desfacere->mana de lucru ieftina pt patronii straini->colonie precum Peru pt japonezi. Si daca aceste companii foste nationale nu mai produc pentru stat ci pentru patroni, de ce oare nu ne convine cand ne trezim cu tot felul de idei noi in privinta taxelor? Ne cam meritam soarta. In strainatate oamenii protesteaza si daca o pisica trebuie data afara din biblioteca orasului, unde a stat ani de zile, daca a fost adoptata o lege ce interzice prezenta animalelor in institutiile publice. O sa vedem noi rezultatele in privinta vanzarii industriilor strategice in situatii similare cu cea a gazului rusesc. Atunci apare un morcov mare la orizontul dosului Romaniei.
Urmeaza CEC-ul, Posta, spitalele..Pana in 2007 terminam tot. "Votati coruptia, publicitatea decide,cine inca 5 ani ucide minti lucide" "N-am dat jos de pe steag sterma, sa fim condusi de minti luminate cu lanterna" Dupa integrare (daca) si noile ei lovituri nestiute si nespuse inca, ne vom indrepta spre un presedinte nationalist indiferent cine ar fi, ca de "vanzatori" lumea de jos va fi satula.. This post has been edited by CIPTUNING: 15 Jan 2006, 13:43 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
kukuruz |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 4 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CIPTUNING @ 15 Jan 2006, 14:30) [...] Romania piata de desfacere->mana de lucru ieftina pt patronii straini->colonie precum Peru pt japonezi. Si daca aceste companii foste nationale nu mai produc pentru stat ci pentru patroni, de ce oare nu ne convine cand ne trezim cu tot felul de idei noi in privinta taxelor? Ne cam meritam soarta. [...] Parca ai fost gand la gand cu materialul aparut azi in Adevarul (campanie de presa? ieri a fost asta): Industria românească furnizoare pentru Petrom, distrusă de OMV QUOTE De ce OMV a început acțiunea de exterminare a benzinăriilor? De ce construiește benzinării marca "Petrom-OMV" chiar în coasta benzinăriilor Petrom? De ce nu apelează la firme românești din industria pe orizontală pentru lucrările companiei? De ce marile contracte externe nu sunt făcute publice, așa cum cere Legea pieței de capital și așa cum fac și alte companii petroliere? This post has been edited by kukuruz: 16 Jan 2006, 13:28 |
-------------------- |
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
mda...
e foarte bine ca toata dezamagirea asta debuseaza din ce in ce mai tare in euroscepticism... este exact atitudinea potrivita pentru romani, acesti norvegieni ai balcanilor... fratilor, dati-mi si mie motivele pentru care romanii ar avea vreun interes, fie el si minuscul, sa nu intram in UE. dati-mi motive pentru care nationalismul is the answer. oare nu cumva toata campania asta nu e gestionata tot de baietii astia? Ex. banal: caldura nu se scumpeste pentru ca platim noi, pentru comision, mai mult pe 1000mc de gaz decat restul europei... NOOOOO! se scumpesc pentru ca vrea UiE. avem o marota cu ungurii care au cumparat zahar din ro. fratilor, au cumparat timp de 3 luni, dupa care s-a rezolvat. "o sa dea faliment toate firmele"... da, o sa dea faliment idiotii care in loc sa se preocupe de dezvoltare si investitii, au bagat fericiti banutu' in bozinar, in șaiene, maibaci si koorve, lucrand cu utilaje de 40 de ani, praduite de pe la vreo falimentara de stat si platindu-si parlitii de muncitori cu 3 milioane pe luna pe principiul "husene, mai sunt 100 ca tine la poarta", exportand si pierzand personal calificat... baietii care au stiut sa faca biznis, si si-au gasti nisa, o sa mearga ca focul. PIATA COMUNA. Ring any bell?? nu taxe vamale, ok la repatrierea profitului etc. etc. etc. o firma de genul alora care fac sticle creative de alcool va da faliment? Think again!!!. Cei care fac mobila adevarata, din lemn, credeti ca vor da faliment? No way! - sunt doar doua exemple gasite in pripa. In schimb, intr-adevar, astia care manaresc acum economia nationala, au tot interesul sa NU intram in UE. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Mai vreti despre Petrom , hai sa va spuna body !
Au luat lucrari la Petrom neste firme , nu spunem care , dar cu 2-3 oameni personal , in general pensionari reangajati , respectivele contracte venind cu dedicatie pe sume umflate chiar din Austria . De ce ? Sunt firme nemtesti sau austriece , iar rezultatul...banuiesc ca nu vreti sa-l stiti ..lucrari de toata jena. Mi-e scarba |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
QUOTE(adso @ 16 Jan 2006, 14:57) mda... e foarte bine ca toata dezamagirea asta debuseaza din ce in ce mai tare in euroscepticism... este exact atitudinea potrivita pentru romani, acesti norvegieni ai balcanilor... fratilor, dati-mi si mie motivele pentru care romanii ar avea vreun interes, fie el si minuscul, sa nu intram in UE. dati-mi motive pentru care nationalismul is the answer. In schimb, intr-adevar, astia care manaresc acum economia nationala, au tot interesul sa NU intram in UE. Sondajele arata ca romanii sunt PRO europeni nici vorba de euroscepticism la noi. Mai mult sunt europenii sceptici si nu doar cand vine vorba de candidatii la admitere din coada, ci cu privire la viitorul Uniunii. Stiti cine vor fi euroscepticii dupa admiterea noastra? Acea tanti Lenuta, care intrebata pe ulita satului daca vrea integrare, zicea DA, dar apoi afla ca va trebui sa produca doar o anumita cantitate de tarie, animale nu va mai creste cum vrea, cat vrea si vinde la fel,cand va vedea cat va plati taxe pt Aro-ul non euro din batatura si D-zeu stie cate altele. Iar despre teoria ca nationalismul romanesc e antieuropean e o prostie. Mai sunt state in UE care si-au pastrat specificul national si stiu sa negocieze interesul lor. La noi INCERCA UNII SA INDUCA IDEEA CA NATIONALISMUL E CEVA RAU SI ESTE EGAL CU EXTREMISMUL SOVIN. Nationalismul s-ar vrea acea verticalitate pe care nu o avem in politica internationala si respect pentru roman la el in tara din partea strainilor si "pseudo romanilor" care desi au aceasta cetatenie,(nu si etnie) habar nu au ca datoreaza fidelitate tarii conform Constitutiei. Romanii sunt usor de asimilat, nu va faceti griji ca sunt nationalisti si reticenti la ce inseamna strainatate. Romanii cand se intalnesc in strainatate, nu stiu cum sa fuga unul de altul mai repede, ca sa nu-si fure afacerea sau masina ce vor sa o cumpere unul altuia. Nu suntem uniti nici ca turcii din Germania si nici nu construim cartiere gen Chinatown prin strainatate.Si sa stii ca ii admir pe norvegieni. Nici nu au nevoie sa intre in Ue. Pacat ca nu avem guvernanti nemti sau norvegieni dar dupa integrare au si ei dreptul sa candideze pentru functii publice la noi in tara si poate va fi bine pentru Romania. This post has been edited by CIPTUNING: 16 Jan 2006, 21:14 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 01:41 |