DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> RCA 2010, de ce sa platesc eu pentru toti soferii prosti?

george_scala_2004
post 30 Jan 2010, 10:27
Post #31

Membru autentic

Group: Members

profitind de topicul lu marty wink.gif m-am hotarit:
1. de ce pentru persoane fizice este un tarif iar pentru persoanele juridice este un alt tarif la rca ? daca masini care apartin ambelor categorii sint implicate in accident beneficiaza de aceeasi despagubire nu ? adica o persoana juridica plateste dublu sau chiar triplu fata de o persoana fizica dar, daca doamne fereste, o masina este implicata in accident primeste aceeasi despagubire ca si cind ar fi persoana fizica. si atunci ce maninca companiile de asigurari ca la fiecare leu platit cheltuie 1,50 lei ?
aceeasi situatie la impozitul pe masini: persoanele fizice platesc o suma iar persoanele juridice alta. ma refer strict la autoturisme. sigur, puteti spune ca un vehicul pe firma este utilizat mai mult, fata de unul pe persoana fizica. corect dar prin carburantul consumat firma contribuie mai mult la buget decit persoana fizica !

2. nu inteleg sistemul bonus malus ! pentru persoane fizice este destul de clar. daca este pe sofer atunci cum se aplica firmelor ? sa luam un exemplu: o firma are un parc auto compus din diferite tipuri de vehicule conduse, evident, de diversi soferi. tinind cont ca pe polita de asigurare se scrie detinatorul vehiculului si nu soferul, cum se aplica bonus malus in aceste caz ? pe masina ? pai masina este de vina ca a fost implicata in accidente ? unii ar zica da !, fiindca nu a fost la verificarea tehnica ! pai cine stia cind trebuie facuta ? masina ? sau soferul ? sau cel de la firma care are parcul in ingrijire ? pe de alta parte daca este pe sofer unii soferi din firma poate ca au provocat accidente de-a lungul anului din diverse motive: neatentia, graba, viteza neadecvata, oboseala (unii se justifica spunind ca patronii ii alearga non-stop pentru a face cit mai multi bani, nemaiavind astfel timpul suficient odihnei, verificarii tehnice - orice stationare producind cheltuieli suplimentare patronului, etc.)
cu toate ca l-au luat in brate si il apara cei de la comisia de asigurari sustin ca 90% dintre cei care platesc rca beneficieza de bonus-malus ! dar realitatea ii contrazice: fiemele de asigurari, promovind marirea tarifelor rca practic anuleaza aceste sitem. si atunci ? cui foloseste ? in nici un caz celor carora se presupune ca aceste sistem li s-ar fi adresat: soferilor corecti !
si aici marty, si oricera dintre noi, are dreptate, si pe drept cuvint, sa se intrebe: de ce ? atita timp cit eu am fost si sint corect sa suport ceea ce nu am facut ? sau de ce raspunderea unora, vinovati, sa se rasfringa si asupra altora, nevinovati ? rasounsul l-am dat mai inainte ! raspunsul se vede si din cazurile celor care au dat in judecata unele institutii ale statului roman, au cistigat dar nu li se pun in executare sentintele definitive: DISPRETUL FATA DE CONTRIBUABIL ! ACESTE ESTE BUN DOAR DACA I SE POT LUA CIT MAI MULTI BANI, NU CONTEAZA PENTRU CE ! DACA, DOAMNE FERESTE, I S-AU LUAT BANI MAI MULTI NU EXISTA MECANISME DE RETURNARE ! SAU DACA, SE INDURA SA-I RETURNEZE, VOR TERGIVERSA CIT POT DE MULT, POATE POATE CEL CARE TRERBUIE SA PRIMEASCA BANII VA RENUNTA ! DACA NU I SE VOR COMPENSA CU EVENTUALE DATORII CATRE BUGETE !

--------------------
... ... ...
“The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheFastOne
post 30 Jan 2010, 12:15
Post #32

Membru cu TDI

From: Brasov

1. Ti-ai dat singur raspunsul. Pentru simplul fapt ca statistic provoaca mai multe accidende datorita faptului ca circula mai mult, sunt conduse de mai multe persoane. Similar, eu trebuie sa platesc mai mult pentru ca am sub 30 de ani, pentru ca statistic, reisarii care provoaca accidente au sub 30 de ani. La fel pensionarii, statistic provoaca mai putine accidente pentru ca nu-i asa circula mai putin smile.gif Si cand o fac............
2. Pentru ca asa cum am spus mai devreme, primele RCA vor creste in continuare direct proportional cu foamea si numarul de smecherii executate de si impreuna cu inspectorii de daune smile.gif Lamurit ?

This post has been edited by TheFastOne: 30 Jan 2010, 12:24

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
SiloS
post 30 Jan 2010, 12:49
Post #33

Gangester

From: Buzau

Desi off-topic: cum sa fie mai mare impozitul auto mai mare ca impozitul pe locuinta? Ai cumva castel si domenii?

N-am nici castel si nici domenii, dar cu siguranta impozitul auto este cu mult mai mare decat cel pe locuinta!

Asa ca daca o sa te trezesti ca dai 500E/an pentru un apartament de 2 camere din Damaroaia doar pentru ca ti-l evalueaza idiotii la 50000 sa nu te miri!

Eu nu imi doresc sa platesc mai mult pentru locuinta, ci mi-ar face placere sa stiu ca scad impozitele pentru automobile! laugh.gif

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
Garett
post 30 Jan 2010, 16:37
Post #34

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(SiloS @ 30 Jan 2010, 12:49)
Eu nu imi doresc sa platesc mai mult pentru locuinta, ci mi-ar face placere sa stiu ca scad impozitele pentru automobile! laugh.gif
*

Right! Impozit care sa scada? In Romania? Never!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
adilehanceanu
post 30 Jan 2010, 21:01
Post #35

Membru incepator

From: București

Eu nu înțeleg de ce RCA-ul nu se face pe șofer și nu pe proprietar+mașină? Mașina nu produce pagube, că nu merge singură, iar proprietaru' poate fi tac-su de 50 de ani și de condus o conduce fii-su șmecher de 18 ani...

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI 2007
+
TheFastOne
post 30 Jan 2010, 22:58
Post #36

Membru cu TDI

Buna idee. Chiar ma gandeam sa-i vand masina lu' tata radmasa.gif

--------------------
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
david79
post 31 Jan 2010, 11:03
Post #37

Membru autentic

am platit pentru 6 luni 440 ron la Allianz, am si casco la ei, pentru motor 1990 cmc, masina e pe firma luata. bineinteles niciodata nu am facut vre-o dauna
am obtinut vre-o 10% reducere ptr casco si rca din negociere

This post has been edited by david79: 31 Jan 2010, 11:05

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
b76bgaarh
post 31 Jan 2010, 17:45
Post #38

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Marty @ 29 Jan 2010, 18:02)
Vis, ba da, da' n-au avut altii de suferit.

Barhi, intotdeauna a fost.
*

marty...din moment ce masina este imn leasing..automat rcaul este pe persoana juridica....

esti sigur ca se face diferentierea si la utilizator??????

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
kaspersky
post 31 Jan 2010, 17:53
Post #39

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

da, vezi linkul ce l-am pus pe pagina anterioara la tarifele generali

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Marty
post 31 Jan 2010, 19:33
Post #40

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(b76bgaarh @ 31 Jan 2010, 17:45)
marty...din moment ce masina este imn leasing..automat rcaul este pe persoana juridica....
Nu inteleg unde vrei sa ajungi !? Stiam ca tariful pentru PJ e mai mare decit pentru PF, dar nu ca e o asa mare diferenta intre asiguratori.

esti sigur ca se face diferentierea si la utilizator??????
*

La inceput nu s-a facut, dar ulterior au facut utilizatorii git si societatile de leasing au facut demersuri pe linga CSA.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
b76bgaarh
post 31 Jan 2010, 19:43
Post #41

Membru autentic

nu stiam ca se face diferentierea asta....

oricum f mari preturile.... si diferentele intre cap cilindrica nu prea mai sunt tentante.... poate zic ca sunt motoare mici turbo......

si cica ei merg pe pierderi...

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
C@talin
post 31 Jan 2010, 19:51
Post #42

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

pai sunt motoare mici gen 1.4 TSi de 190 cai biggrin.gif.ala e cel mai bun tongue.gif le dai uie asiguratorilor.

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
TheFastOne
post 31 Jan 2010, 22:15
Post #43

Membru cu TDI

S-a demonstrat cumva statistic ca masinile dotate cu motoare mai puternice produc mai multe accidente?

--------------------
+
vijelie
post 31 Jan 2010, 22:27
Post #44

membru violet

Da, odata cu cealalata demonstratie statistica prin care s-a concluzionat ca PJ sunt mai paguboase decate PF. icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
felceru
post 3 Feb 2010, 11:20
Post #45

membru de partid

From: dej-cluj

Marty ai dreptat,eu din 98 si pana acuma am cutreierat toata europa,si in toata perioada asta am avut un singur incident,mi-am spart o lampa de semnalizare,mare paguba, tongue.gif pe care am platito din buzunarul meu, biggrin.gif .Si acum sa platesc pt bulangii care nu stiu sa conduca.De ce nu se iau in calcul si anii anteriori?pt ca,cu siguranta sunt foarte multi care n-au avut nici macar o avarie din culpa lor.O zi cat se poate de buna si drumuri bune fara evenimente. wink.gif

--------------------
dacia supernova 2001 confort redus***...fier romanesc - cj 14 prg
statie radio cb [cel mai bun detector la ora actuala]
+
Shush
post 3 Feb 2010, 11:48
Post #46

٩(Ś̯Ś)۶

Pana nu o sa se faca RCA-ul pe sofer si nu pe masina nu o sa se tina cont de anii precedenti. Ca asa pot foarte bine sa trec masina pe numele mamei care e pensionara si are si vreo 15 ani fara daune happy.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
OAP
post 3 Feb 2010, 14:06
Post #47

Membru autentic

QUOTE(TheFastOne @ 29 Jan 2010, 19:10)
Eu nu inteleg de ce trebe' unu' cu un motor de 2000 de cmc sa plateasca de 2 ori mai mult ca unu' cu motor de 1400 de cmc.  mad.gif
*

In conditiile in care nu beneficiezi de nimic in plus wink.gif

QUOTE(SiloS @ 29 Jan 2010, 19:19)
Eu nu inteleg de ce impozitul pe casa este mai mic decat cel la masina.
*

Pui gresit problema; impozitul la masina e mai mare ca cel pe casa (la >1500cc)

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 14:43
Forum Renault