stiu ca aici sunt mai multe discutii ce tin de domeniul auto ........are si prietena mea niste spete la civil care nu prea le da de cap si cum stiu ca sunt oameni de treaba pe aici , poate ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns la ele
1 A il actioneaza in justitie pe B in temeiul art.612 C.civ.,solicitand obligarea paratului de a inchide ferestrele pe care le-a deschis cu nerespectarea distantei de 19 decimetri si in plus la distanta care-i permite o vedere panoramica a proprietatii reclamantului.In cursul dezbaterilor ,B invedereaza instantei ca ferestrele respective nu intra sub incidenta prohibitiei legale invocate de catre A,intrucat au dimensiuni relativ reduse ,de 40/30cm,fiind deschise in peretele podului casei sale ,de asemenea paratul cere respingerea actiuniipe considerentul ca reclamantul nu a dovedit prejudiciul suferit.
a) analizati apararea lui B
b)Solutionati cererea introdusa de A
2 ) La 15 martie 2000,A si B au semnat un accord in vederea incheierii ulterioare a unui contract prin care A sa dobandeasca terenul si fundatia unei constructii apartinand lui B,prilej cu care s-a platit o parte din prêt si s-a predate terenul lui A,care imediat a inceput lucrarile de ridicare a vilei (parter+2etaje)
La 10 februarie 2001 ,A primeste o notificare prin care B il instiinteaza ca s-a razgandit in privinta perfectarii contractului de vanzare cumparare intrucat un alt cumparator i-a oferit un prêt considerabil mai mare ,astfel incat intelege sa-I restituie acontul primit
Prin cererea de chemare in judecata introdusa la 30 martie 2002, A solicita cheltuieli reprezentand sporul de valoare al intregului imobil conform Codului Civil .Paratul B se opune sustinand ca reclamantul este constructor de rea-credinta ,el continuand lucrarile si dupa primirea notificarii.
Rezolvati cererea introdusa de A , cu aratarea problemelor de drept si cu analiza apararii formulate de parat.
22 Jan 2010, 17:03:topicul se poate inchide ..........multumesc
This post has been edited by vallyyy: 22 Jan 2010, 17:03