DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Diagnostic?

vijelie
post 6 Feb 2010, 19:26
Post #31

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

Ulei Logan.
Pe bune, la asa mentalitati, asta meritam.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diag
post 7 Feb 2010, 00:25
Post #32

Membru simplu

''adiya''
''Intrebare pt diag: Daca Renault recomanda ELF si Dacia recomanda Dacia Oil eu ce aleg pt ACELASI motor?''

Daca ai o masina in termen de garantie,pentru care faci reviziile la reprezentanta,alegi uleiul pentru care raspunde producatorul masinii,daca modul de utilizare al masinii este conform cerintelor si recomandarilor acestuia.Daca masina nu mai este in termen de garantie,atunci alegi uleiul care doresti,pentru care raspunderea este a ta,indiferent de modul de utilizare al masinii.
Altceva?
Era sa uit, cuvintul corect nu este INDOCTRINAT,mai precis se numeste .....DOCUMENTAT.

This post has been edited by diag: 7 Feb 2010, 09:27

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
IRONICK
post 7 Feb 2010, 00:26
Post #33

-

From: Romania

Asta cu uleiul este la fel de discutabila la fel ca toata revizia. Se poate face in oricare service, doar sa fie autorizat RAR. Legea ce spune?

This post has been edited by IRONICK: 7 Feb 2010, 00:29

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
diag
post 7 Feb 2010, 01:02
Post #34

Membru simplu

Nu stiu,cu legile nu prea sint in tema.
Cunosc doar faptul ca daca in perioada de garantie a masinii,reviziile periodice de reprezentanta nu sint toate afisate si stampilate in cartea de intretinere si garantii,atunci eventualele reparatiile survenite in perioada respectiva nu sint aprobate,decontate de uzina.

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
Bejenaru Ionut
post 7 Feb 2010, 16:16
Post #35

Doar membru, atat.

From: Bacau

Hmmm...se pare ca subiectul pe care l-am abordat eu a dat nastere la niste discutii nasoale.

Daca eu mergeam la un service cu ulei dacia oil dar ei aveau la vanzare castrol, in cazul asta ce scriau pe carnet?
Eu nu am auzit nici un utilizator care sa fi avut probleme din cauza ca nu a pus ulei specificat de constructor si aici ma refer la probleme aparute din cauza uleiului.
Oricumeu raman laidea ca MAJORITATEA celor din service sunt niste cofetari, tepari, s.a.m.d.

O zi buna.

--------------------
Reno Megane 2.1 break 2005, ful opshan, 1.6 16v - Numar de Bacau.
Good things come to those who wait.
Va urma...
"Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..."
+
diag
post 7 Feb 2010, 16:25
Post #36

Membru simplu

Asta trebuie intrebat daca este masina in garantie.de cei unde faci revizia periodica.
In legatura cu parerea ta:
''Oricumeu raman laidea ca MAJORITATEA celor din service sunt niste cofetari, tepari, s.a.m.d.''

Nu am cum sa o verific pentru confirmare sau infirmare.

This post has been edited by diag: 7 Feb 2010, 16:25

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
Bejenaru Ionut
post 7 Feb 2010, 17:21
Post #37

Doar membru, atat.

Haideti sa ne intoarcem la oile noastre, respectiv la problema expusa de mucifer ca, cu discutii despre service-uri si meseriasii care lucreaza acolo ne putem intinde la nesfarsit.

Vad ca a mai aparut un utilizator cu exact aceeasi problema dar la un motor de 85 de cai. Se pare ca renault o da iar cu mucii in fasole... Dupa problema cu pilitura care pare sa fie rezolvata (sper sa nu ma insel) apare foarte frecvent problema regulatorului de pe pompa de injectie.

Pana la urma mucifer ai rezolvat problema sau macar ai primit un raspuns elocvent referitor la problema ta? Nu de alta dar si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine.

Oare aceasta problema se va rezuma doar la intreruperile in functionare sau vom vedea loganuri dci oprite prin intersectii la semafoare?

--------------------
Va urma...
+
klaus
post 7 Feb 2010, 19:31
Post #38

步步

Group: Moderatori

QUOTE(diag @ 5 Feb 2010, 18:56)
Se merita riscul in termenul de garantie,de a folosi alt ulei decit cel de la reprezentanta pentru care ei isi asuma raspunderea?
*

De la NT 9331A Dacia (din 2006), care intareste un raspuns oficial dacia din noiembrie 2005 ( http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=375901 ), nu mai obliga la un ulei, nu-si mai asuma raspunderea pentru un anumit ulei de la un anumit producator, isi asuma raspunderea pentru ORICE ulei care indeplineste anumite standarde, de la orice producator.
In aceasta situatie, clientul de ce sa fie obligat sa puna un anumit ulei?
Aceeasi situatie e si cu benzina (recomanda un standard, nu un producator) si cu lichidul de racire, si cu cel de franare...
Daca ar face altfel ar incalca legislatia europeana a liberei concurente.
In fapt, utilizarea uleiului lor sau a altuia se rezuma la modul de acordare a garantiei. Daca utilizezi uleiul lor garantia e neconditionata, nu pot invoca uleiul ca fiind prost, daca utilizezi uleiul tau pot spune ca vor sa vada ca el corespunde, ca trebuie analize, ca asa si pe dincolo.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Mucifer
post 7 Feb 2010, 20:59
Post #39

Membru autentic

From: Timisoara

Ionut, nu am rezolvat nimic inca, am scris pe pagina anterioara ca am avut o ciocnire cu masina si acum e in service.

Si chiar asa, nu deviati de la subiect. Cum se poate rezolva problema expusa de mine?

--------------------
Renault Austral 1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
+
Bejenaru Ionut
post 7 Feb 2010, 21:51
Post #40

Doar membru, atat.

Gata mi-am adus aminte, nasol moment. Am vazut ca a mai aparut un coleg cu aceeasi problema la un motor de 85 de cai. Se pare ca singura metoda de reparatie, daca intr-adevar este acel regulator de presiune, ar fi schimbarea lui care din cate am aflat de pe celalat forum se gaseste din fericire separat de pompa si costa vreo 550 ron. Eu maine dupa ce ies de la munca o sa dau un telefon la dedeman sa intreb daca au si cat costa si apoi o sa bantui prin oras pe la magazinele de profil poate am noroc.

--------------------
Va urma...
+
diag
post 8 Feb 2010, 11:22
Post #41

Membru simplu

scuze ,ca revin la tema uleiului''klaus'', acest lucru este valabil si in cazul cind un client aduce la revizie uleiul respectiv din oras?Conform afirmatiei lui''bejenaru ionut'' ''La prima revizie am fost cu uleiul meu cumparat din oras.''
Din raspunsul la care te referi in postarea ta, dat de Dacia nu reiese acest fapt, intreb ca sa fiu in tema.

In legatura cu problema lui ''B. IONUT'' in legatura cu schimbarea actuatorului respectiv,inainte de inlocuirea lui as recomanda totusi un test care sa confirme problema,pentru a nu fi inlocuit degeaba.

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
klaus
post 8 Feb 2010, 13:15
Post #42

步步

QUOTE(diag @ 8 Feb 2010, 11:22)
Acest lucru este valabil si in cazul cind un client aduce la revizie uleiul respectiv din oras?
*

Si acu, ca exemplu extrem, ma duc la service, ala are ulei castrol, eu le zic: dacia recomanda Dacia Oil/Elf (mai nou), vreau sa-mi puneti Elf, ca ala il recomanda producatorul.
Intrebarea e, de unde iau ei ulei Elf?
Cumva "din oras"?

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Mucifer
post 8 Feb 2010, 16:36
Post #43

Membru autentic

Ionut, aceeasi problema o mai are si un coleg de al meu. El are motor tot de 70 CP. Dar la el face chiar des chestia asta. Chiar sunt curios daca rezolvi sa stiu si eu ce sa le zic la service la revizie. Bafta!

--------------------
+
Bejenaru Ionut
post 8 Feb 2010, 20:05
Post #44

Doar membru, atat.

Azi am incercat sa sun la dedeman dar nu a raspuns nimeni. Pe la magazine in oras nu am avut timp sa merg sa vad daca au acel regulator, o sa incerc maine.
@diag dupa cei din service ar trebui sa schimb tot motorul.

--------------------
Va urma...
+
pyngi
post 8 Feb 2010, 20:20
Post #45

Membru autentic

From: Tg-Mures

On: Sunt curios cum se rezolva problema lui Mucifer.
OFF: Bai fratilor mecanici la Dacia, aveti voi cota parte din castigurile servisului sau ce le luati asa apararea? Eu nu ma duc la reprezentanta la mine in oras tocmai ca sunt niste magari care nu te lasa sa intri in atelier sa nu vezi ce fac, care nu te lasa cu uleiul tau recomandat de producator pentru ca ei au acelasi ulei, dar la pret dublu, care schimba placute de frana care mai au 12 mm grosime ca cica nu mai sunt bune, care pun in loc de 4.1 L de ulei 4.5 L asta pentru ca scrie on vreo 3 locuri pe sub capota sa nu pui mai mult, care trec in carnetul de garantie "ulei adus de client" si atat fara sa se specifice marca si tipul, care dupa ce testerul arata "lipsa masa sau scurtcircuit" vor sa ma convinga ca am apa in motorina, care au zis sa-i las in pace ca nu-mi schimba stergatoarele chiar daca n-au functionat normal din ziua 1. Mai vreti si alte exemple? Ca astea le-am patit numai eu in 45.000 km cu mesterii necofetari din service-urile Dakenwagen AG. La Toyota stiti ce mi-au spus? Ca pot sa fac revizia si la Dacia daca vreau ca nu se supara si nu pierd nici garantia. Aici este diferenta intre Dakenwagen ca si firma si ca si politica si o firma care isi respecta clientii.

--------------------
Dacia Logan Kiss FM dCI 85 CP 2008
236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
+
IRONICK
post 8 Feb 2010, 20:55
Post #46

-

From: Romania

QUOTE(pyngi @ 8 Feb 2010, 20:20)
La Toyota stiti ce mi-au spus? Ca pot sa fac revizia si la Dacia daca vreau ca nu se supara si nu pierd nici garantia. Aici este diferenta intre Dakenwagen ca si firma si ca si politica si o firma care isi respecta clientii
Exact ce spuneam eu mai sus, toata chestia este din autorizare rar a service-ului.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
diag
post 8 Feb 2010, 22:35
Post #47

Membru simplu

OFF topic

Pentru ''pyngi''

Avind in vedere ca in acest topic s-au purtat discutii si pe tema de garantii,intre mine si altii,presupun ca te-ai referit si la mine in postarea ta cu Nr 45, de aceea doresc sa-ti zic ca Nu sint mecanic la Dacia, Nu am cota parte din cistigurile service urilor respective si Nu le-am luat apararea (si daca totusi as face-o,ar fi dreptul meu la libera exprimare).Nu totdeauna lucrurile sint ceea ce par a fi,ca sa nu dau exemple.S-au pus intrebari si s-au raspuns la ele,simtem pe un forum unde se schimba si se impartasesc informatii.Faptul ca cunosc mai mult sau mai putin tema discutata,nu cred ca este o problema, ca pentru asta sintem pe forum.
Ce se intimpla in diferitele firme si service uri nu este de competenta sau raspunderea mea.

I-mi cer scuze de la moderatorii si administratorii acestui forum pentru OFF topic.

This post has been edited by diag: 8 Feb 2010, 23:00

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
klaus
post 8 Feb 2010, 23:46
Post #48

步步

2 NT-uri, unul chiar din 2004 si cealalta din 2006 referitoare la uleiul din masinile dacia.
In 2002 NT-ul (32) corespunzator specifica uleiurile in clar.

Attached File(s)
Attached File  9331A_uleiuri_in_logan_fr_2006.pdf ( 35.84k ) Number of downloads: 50
Attached File  NT_nr._9331A___Uleiuri_de_motor_fr_2004.pdf ( 27.87k ) Number of downloads: 33
Attached File  NT_nr._32_uleiuri_motor_si_cutie.pdf ( 83.8k ) Number of downloads: 37

--------------------
+
diag
post 9 Feb 2010, 01:05
Post #49

Membru simplu

Multumesc ''klaus ''pentru NT 9331A,acesta este raspunsul (la intrebarea pusa de mine) care m-a lamurit in privinta uleiului la reviziile periodice in termen de garantie.

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
pyngi
post 9 Feb 2010, 20:34
Post #50

Membru autentic

From: Tg-Mures

Daca nu ma insel toate acele date cu privire la normele si tipul de ulei sunt trecute si in manualul masinii si nu scrie pe nicaieri ca esti obligat sa pui ulei de la firma X sau Y. @ diag :1 Apropos s-a rupt suportul lombar la masina mea. Oare il vor schimba, daca n-am luat uleiul de la ei? 2. Sa nu ma intelegi gresit, n-am nimic personal cu tine.

--------------------
Dacia Logan Kiss FM dCI 85 CP 2008
236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
+
diag
post 9 Feb 2010, 21:23
Post #51

Membru simplu

Oare de ce am impresia ca o sa ne comunici rezultatul?

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
adiya
post 10 Feb 2010, 00:40
Post #52

Membru autentic

QUOTE(diag @ 7 Feb 2010, 00:25)
''adiya''
''Intrebare pt diag: Daca Renault recomanda ELF si Dacia recomanda Dacia Oil eu ce aleg pt ACELASI motor?''

Daca ai o masina in termen de garantie,pentru care faci reviziile la reprezentanta,alegi uleiul pentru care raspunde producatorul masinii; daca modul de utilizare al masinii este conform cerintelor si recomandarilor acestuia.Daca masina nu mai este in termen de garantie,atunci alegi uleiul pe care-l doresti,pentru care raspunderea este a ta,indiferent de modul de utilizare al masinii.
     Altceva?
Era sa uit, cuvintul corect nu este INDOCTRINAT,mai precis se numeste .....DOCUMENTAT.
*

you wish

QUOTE(diag @ 7 Feb 2010, 01:02)
Nu stiu,cu legile nu prea sint in tema.
Cunosc doar faptul ca daca in perioada de garantie a masinii,reviziile periodice de reprezentanta nu sunt toate afisate si stampilate in cartea de intretinere si garantie,atunci eventualele reparatii... survenite in perioada respectiva nu sunt aprobate si decontate de uzina.
*

Cate stampile vrei?

This post has been edited by adiya: 10 Feb 2010, 00:41

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
diag
post 10 Feb 2010, 01:01
Post #53

Membru simplu

''adiya'' eu m-am lamurit pe tema cu problema uleiului in garantie. Tu inca nu?
Vezi ca mai ai de corectat aici pe forum, ca fata de mine,altii....eee.
Dar vad ca totusi mi-ai inteles scrisul.

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
adiya
post 10 Feb 2010, 22:17
Post #54

Membru autentic

Sa ne fie cu pardon. Orice absolvent al primei clase stia ce ai aflat tu acum din manualul de intretinere si garantie.

--------------------
+
diag
post 11 Feb 2010, 09:18
Post #55

Membru simplu

''adiya'' treci peste astea,scrie ceva si in legatura topicul

--------------------
Suzuki GSX R 1000 2003
+
adiya
post 11 Feb 2010, 09:50
Post #56

Membru autentic

De acord.
Ontopic: Fii bun si da raport la toate posturile offtopic care iti apartin.

--------------------
+
membru_DC
post 13 Feb 2010, 00:34
Post #57

-

QUOTE(Mucifer @ 4 Feb 2010, 19:44)
Ce ziceti?
*

QUOTE(Mucifer @ 7 Feb 2010, 20:59)
Cum se poate rezolva problema expusa de mine?
*

se putea rezolva daca ai fi condus si tu putin mai preventiv... acum e cam tarziu
sincer acum, cam cat la suta consideri ca a fost vina ta?

--------------------
- - - - -
+
Mucifer
post 13 Feb 2010, 08:28
Post #58

Membru autentic

membru_DC, cred ca te referi la problema cu accidentul. Daca te referi la asta, nu cred ca ar trebui sa ma consider vinovat, el avea cedeaza trecerea, nici macar nu s-a uitat in stanga. Nu poti sa intri cu 10 km/h in orice intersectie in care ai prioritate, de asta s-au inventat semnele de circulatie. Se pare ca nu ai avut nici un eveniment de genul asta, nici nu-ti doresc, e o senzatie nasoala.
Daca te referi la problema cu ralantiul, ar trebui sa-mi explici ce inseamna sa conduci preventiv in problema asta.

This post has been edited by Mucifer: 13 Feb 2010, 08:29

--------------------
+
membru_DC
post 13 Feb 2010, 19:35
Post #59

-

QUOTE(Mucifer @ 13 Feb 2010, 08:28)
problema cu ralantiul
*

raspunsul il ai chiar aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2256270

--------------------
- - - - -
+
MLW
post 14 Feb 2010, 20:18
Post #60

Membru incepator

Salut,
In legatura cu intreruperile la relanti in aproximativ 2 saptamani sa oprit detot si nu mai porneste.
Fara sa arate nimic minunea aia de tester au spus senin ca toate 4 injectoare s-au blocat. Tetsul facut la injectoare cu 3 zile in urma a demonstrat ca sunt bine toate 4, testul acela cu recipientele gradate, era motorina egala in toate 4 am vazut cu ochii mei.
Este posibil ca din cauza IMV-ului sa nu mai porneasca?
Am mai citit ca IMV apare pe test ca si cum ai avea apa in motorina?

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.5 dci 85 CP
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 12:07
Forum Renault