DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> infranare excesiva roata, probleme cu frana

comi16108
post 8 Oct 2010, 08:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am si eu o problema cu roata fata stanga.este f ciudat ce se intampla.dupa vreo 20 de min de mers cu masina prin oras asta insemnand franari excesive roata fata stanga mi se infraneaza f mult.prima banuiala este ca ar fi de la etrier ca nu mai merge pistonul ce apasa pe placute si nu se mai retrage iar pedala este f tare aproape blocata ne mai avand cursa.CURIOS este ca daca opresc masina si o las o juma de ora sau mai mult atunci isi revine de parca nu s-ar intampla nimic.

De la ce poate fi? Ca nu vreau sa schimb degeaba etrier.

--------------------
DACIA 1310 BERLINA 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghitza
post 8 Oct 2010, 10:47
Post #2

Membru autentic

From: ARAD

pai verifica etrierul prima data daca mai are garniturile bune si pe urma pompa

--------------------
Dacia/BMW 316i an 99 1310 li 2003 Berlina - Ar-07-GIB/BG
+
Alex4u
post 8 Oct 2010, 12:46
Post #3

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

etrieru banuiesc ca ramane blocat

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
comi16108
post 8 Oct 2010, 13:31
Post #4

Membru incepator

poate fi si de la pompa?sa nu retraga pistonul?

--------------------
DACIA 1310 BERLINA 1998
+
ghitza
post 8 Oct 2010, 14:43
Post #5

Membru autentic

se poate

--------------------
+
comi16108
post 8 Oct 2010, 14:55
Post #6

Membru incepator

daca era doar pistonul blocat...ramanea blocat...insa dupa o pauza de juma de ora o ora nu are nici pe dracu.merge ca noua iar in mers dupa repetate frane nu mai merge.ramane blocat de imi iese fum
ajung la servici si dupa 8 ore e ca noua.
ce se intampla?

--------------------
DACIA 1310 BERLINA 1998
+
ghitza
post 8 Oct 2010, 15:31
Post #7

Membru autentic

in pompa este ceva zic eu

--------------------
+
comi16108
post 8 Oct 2010, 15:35
Post #8

Membru incepator

si daca e de la pompa....de ce e doar la roata aia?stg fata.care conducta corespunde cu roata fata stg?

--------------------
DACIA 1310 BERLINA 1998
+
ghitza
post 8 Oct 2010, 15:44
Post #9

Membru autentic

pai ultimele 2 conducte inspre servo merg pe fata acuma nu mai retin exact care merge pe stanga dar cred ca ultima te uiti si o sa vezi imediat

--------------------
+
dandee
post 9 Dec 2010, 21:14
Post #10

Membru autentic

ca sa nu mai deschid un alt topic scriu aici:

am schimbat placutele de frana. roata dreapta merge infranata si mai ales cand iau un viraj se aude ca si cum s-ar freca ceva. de la ce poate fi? de la pistonas? de la placute? dati-mi voi o solutie?

--------------------
dacia berlina 1999
+
ursu_florin2002
post 10 Dec 2010, 18:58
Post #11

Administrator

Ai atins aparatoarea de mizerie dinspre interiorul rotii ( cea de tabla ) , si atinge , si-a schimbat pozitia putin , s-a indoit , Da roata jos si indreapt-o....nu-i treaba decat de 5 minute.

This post has been edited by ursu_florin2002: 10 Dec 2010, 18:59

--------------------
Renault Symbol 2008 - 1,4 8v
+
PH-06-BOA
post 10 Dec 2010, 20:07
Post #12

Membru autentic

Nici nu trebuie sa dai jos roata, doar tragi de tabla s-o departezi de roata. Mai poate fi si la etrier, sa fi bagat dresit arcurile din lama de otel, care tin placutele sa nu joace , sau cele de langa pene sale fi prins sub etrier. Daca se si incalzeste, trebuia plimbat pistonul si umezit, sau sa schimbi garnitura, ca e umflata si nu permite retragere.

La fel si la tine, se incalzeste datorita pistonului care nu se poate retrage , pentru ca garnitura s-a inmuiat si a prins pelicula de cauciuc intre piston si cilindru in sensul de retragere a pistonului. Schimba garnitura si va merge. Nu e de la pompa, ca s-ar fi franat amandoua rotile. Pelicula de cauciuc, e asa de fina, ca abia o vezi cu ochiul liber, daca sti ce sa cauti. Altfel nu-ti dai seama, pentru ca distanta dintr-e piston si cilindru e foarte mica. Asta daca ai pistonul curat, si nu e depunere de sare, oxid descompuc din aluminiu. La franare merge normal, dar cu cat mai multe pedale, cu atat el ramane mai presat in placute. Nu mai merge asa cu el, ca se infierbanta pana poate sa fiarba lichidul in etrier, face gaze si instantaneu ramai fara frana, apoi arunca si vaselina de la rulmenti si vor ramane uscati.

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
dandee
post 10 Dec 2010, 21:52
Post #13

Membru autentic

multumesc de sfaturi! voi incerca mai intai cu tabla apoi cu restul daca mai este nevoie

--------------------
dacia berlina 1999
+
iordache ionut lucian
post 10 Dec 2010, 23:16
Post #14

Membru incepator

daca nu e de la etrier poate sa fie de la pompa de frina sa blocat o supapa in ea daca e pompa dubla cu 4 conducte
poti sa ii dai supapele alea jos dar nu erecomandat e treaba doar ct iiti faci rost de pompa noua io ma patit altceva mi sa blocat FRINA pe spate si de la supapele alea a fost ca nu a mai dat drumu la lichid inapoi in pompa leam dat jos si sau debocat rotile pe spate dar nu am mers mult cu ea asa ca am pus alta pompa

--------------------
Dacia si Audi Dacia 1410 BREAK Audi 80 1,6td 1999 break 1990 80 1,6 td - IF 28 JSM
+
Costy2000
post 11 Dec 2010, 09:54
Post #15

Membru autentic

Scriu si eu aici,si eu am problema cu roata stanga fata dar la mine nu franeaza mai deloc pot sa apas pe pedala de frana pana o rup ca degaba roata fata stanga nu franeaza deloc, am desfacut aerisitorul sa vad daca arunca lichid si arunca dupa aia am desfacut furtunul care intra in etrier si arunca si pe aici.
Eu cred ca e ceva in etrier ca nu am mai avut timp sa ii dau si roata joc sa verific etrierul cred ca este blocat din cauza ca a ruginit pistonasul.

Astept si eu un raspuns biggrin.gif

--------------------
Dacia 1310 1996 L
+
Kiraly
post 11 Dec 2010, 12:25
Post #16

Membru autentic

costy dai jos etrierul schimba garniturile.daca este tare ruginit pistonul atunci trebuie schimbat daca nu atunci cu smirghel fin se poate curata

--------------------
Dacia 1310 Li 2004 - BH 90 PUP
sufli in jigler pui o sarma si gata!!!
+
psanyiro
post 11 Dec 2010, 14:38
Post #17

Membru incepator

QUOTE(Costy2000 @ 11 Dec 2010, 09:54)
Scriu si eu aici,si eu am problema cu roata stanga fata dar la mine nu franeaza mai deloc pot sa apas pe pedala de frana pana o rup ca degaba roata fata stanga nu franeaza deloc, am desfacut aerisitorul sa vad daca arunca lichid si arunca dupa aia am desfacut furtunul care intra in etrier si arunca si pe aici.
Eu cred ca e ceva in etrier ca nu am mai avut timp sa ii dau si roata joc sa verific etrierul cred ca este blocat din cauza ca a ruginit pistonasul.

Astept si eu un raspuns  biggrin.gif
*

curatat si aerisit

--------------------
Dacia 1310 LI 2003
+
calin_pirotehnistul
post 17 Dec 2010, 21:04
Post #18

Membru incepator

From: Arad

QUOTE(comi16108 @ 8 Oct 2010, 09:47)
am si eu o problema cu roata fata stanga.este f ciudat ce se intampla.dupa vreo 20 de min de mers cu masina prin oras asta insemnand franari excesive roata fata stanga mi se infraneaza f mult.prima banuiala este ca ar fi de la etrier ca nu mai merge pistonul ce apasa pe placute si nu se mai retrage iar pedala este f tare aproape blocata ne mai avand cursa.CURIOS este ca daca opresc masina si o las o juma de ora sau mai mult atunci isi revine de parca nu s-ar intampla nimic.

De la ce poate fi? Ca nu vreau sa schimb degeaba etrier.
*

Lichidul de frana in mod normal se schimba cam la 2 ani. Stiu ca sunt putini aceia care il schimba, dar acest lichid nu se schimba doar de dragul de a il schimba. Se schimba pt ca lichidul de frana in timp absoarbe apa si umezeala din atmosfera, iar un lichidul de frana contaminat cu apa are punctul de fierbere mai scazut decat ar trebui sa fie normal. Ar putea fi si asta o cauza a infranarii rotii. Schimba garniturile intai si eventual si lichidul aeriseste si vezi daca mai face figuri. Ar mai putea fi si din cauza placutelor care daca sunt cam uzate se incinge mai tare etrierul.
Si la mine se infrana roata si am scapat doar prin schimbarea garniturilor.

--------------------
Dacia 1310 Berlina 1986 - AR 01 C N A
+
kamelyan86
post 18 Dec 2010, 10:06
Post #19

Membru incepator

ai grija ca se poate sa fie si de la vasul de lichid ....daca e infundata gaura aia de aerisire din capac iti face presiune in vas si nu mai lasa lichidul sa revina...si poate iti infraneaza doar o roata pt ca e mai bine aerisita decat celelalte. daca ai o carte de dacia uita-te prin ea si o sa gasesti exact chestia asta la problema care o ai tu....bn inteles pe langa alte cateva solutii prezentate mai sus , dar si asta poate fi..

--------------------
dacia break 1.4 1996 break B-12-WES 1987 berlina B-61-KMY
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 11:04
Forum Renault