selgros SUCKS, d'ale hypermarketurilor
![]() ![]() ![]() |
selgros SUCKS, d'ale hypermarketurilor
os |
![]()
|
||
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|||
Charlton |
![]()
|
![]() ان سيارتي ك Group: Members Posts: 366 Joined: 18 February 05 From: Gugulania ![]() |
Fratilor merg la Selgros Timisoara in special pentru pastrama de oaie si carnatii de oaie cu vita , o minunatie , la noi nu exista decat un market Artima iar pentru cumparaturi mai mari ne ducem in Timisoara .
|
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2005 /
- CS-05-FUB Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun. |
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
De acord cu voi vis-a-vis de metro si sell...dar si carrefour e de cacao...
Pe langa faptul ca urasc aglomeratia si statul la coada, e uneori un jeg si o dezordine de parca sunt pe maidan...Asta lasand la o parte produsele semi-mancate de aurolaci si nu numai! In plus, ultima oara cand am fost, la raionul de tigari era un nene de cetatenie germana care avea o problema cu cardul...vanzatoarea mi-a zis sa astept putin ca trebuie sa vina nus ce directoare ca aia stie ce e de facut;Bun, dupa un sfert de ora, directoarea asteptata , astepta la randul ei un alt director. Neamtul, pe un ton superior imi zambeste si imi spune ca mai avem de progresat, ca asta e comertul in Romania, la care i-am raspuns zambind gen"orbit" ca asta e comertul frantuz facut in romania... Ala a parut sa accepte ideea, dar trebuia sa vedeti fata directoarei ...juri ca mancase conopida 3 zile... Plus ca in metro macar carutasii aia striga la mine sa ma dau, pe cand in orhideea a receptinat nevasta-mea un palet de suc in spate de am crezut ca il linsez pe idiotul de il manevra...in final a cam trebuit sa il apar de nevasta-mea care luase atitudine, cu un pet de 2.5l ridicat amenitator spre el ![]() Una peste alta...toti au problemele lor...o sa incerc in Militari daca spuneti ca e mai aerisit, cert ce ca in timp ce cazusem intr-o stare de reverie dupa ce am stat 30 de minute la rand...imi imaginam cum ar fii sa avem posibilitatea sa organizam o greva a cumparatorilor...vre-o 4 zile asa... ![]() |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Incearca si Selgros Baneasa (desi fac fite cu legitimatiile alea de o zi).
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
30 minute? Eu vineri am stat 1 - 1.5 H la coada la Metro. La un moment dat, ma gandeam ce ar fi mai ieftin, sa mai stau la coada, sau sa ma duc sa pun inapoi produsele.
Si in asemenea aglomeratie si agitatie trebuie sa stai cu ochii in monitorul lor mai ceva ca ei, ca altfel, nu din rea vointa, usor reusesc sa iti bage un produs de 2 ori pe factura. Eu am ajuns sa le dictez ce si unde sa puna cititorul de bare. Pe de alta parte, e fun in aglomeratie. Am mers de nu stiu cate ori cu un cofrag de oua facturat in loc de 2, haine gratis, etc. E fain cand mergi acasa si constati cu surprindere ca Metro e "generos" cu tine si iti dau "cadouri". Nici nu stiu de ce mai stau aia cu stampilele la iesire. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
naturall |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 23 June 04 From: IIIrd World ![]() |
Eu acum vreo un an chiar a trebuit sa fac "un studiu de piata" si am fost de cateva ori la rand in Metro si am notat preturi...nu a zis nimeni nimic.si chiar asteptam sa zica ceva ...
![]() Metro mi se pare la pamant mai ales prin faptul ca nu accepta plata prin card dct de la o anumita banca, gama de produse cam aiurea selectionata, personal insuficient pregatit, aspect general Daca ai un produs si vrei sa il listezi in Metro nu ai nici o sansa daca nu ai o relatie in board + bineinteles o spaga consistenta. Poti sa oferi produse mai ieftine si mai bune asta nu conteaza absolut deloc.... This post has been edited by naturall: 19 Apr 2005, 10:28 |
--------------------
Dacia
Logan
1900 toamna
- B69XXX It's more DACIA than Renault
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
@ dirverx
Aia la iesirea din metro stau ca manance si gura lor ceva, ca oricum is tampiti. This post has been edited by SilviuB: 19 Apr 2005, 10:39 |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ceea ce nu înțeleg marea majoritate a celor care se manifestă în acest topic este că scopul principal al "magazinelor" Metro (Selgros) este acela de a oferi produse pentru REVÂNZARE iar faptul că noi ne ducem să luăm 3 paie pentru uz gospodăresc ne face la fel de vinovați ca și acel "pămpălău" car i-a spus Mădălinei din exces de zel să nu mai noteze prețuri...
O să-mi spuneți că atâta timp cât se poate lua și pe pers. fizică de ce să nu o facem???? Răspunsul meu: se pare că trăim în continuare în aceeași românie (cu r mic).... |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
DragOne intrasi tirziu in topic si intre timp ne-am clarificat cu ce face fiecare (Metro vs Carrfour).
Cine se duce acolo (ca mine) nu ia "doua paie". Practic eu imi iau provizii pt o sapt de acolo si sar bine din citeva mil. bune. Nu este vina mea ca la Carfur e inghesuiala, pe care eu nu o suport. Metro sucks big time intr-adevar dar Selgros e absolut decent crede-ma ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
DragOn , ai si n-ai dreptate.
Produsele din Cash&Carry nu sunt neaparat pentru REVANZARE. O firma de proiectare de exemplu, nu vinde hartie ci proiecte. Asta inseamna ca nu are dreptul sa cumpere hartie din metro pentru a o folosi? Sau copiatoare, sau aparatura? Important e ca se duce acolo pentru ca foloseste lunar 100 de topuri si (teoretic) iese mai ieftin decat daca le-ar lua de la librarie. Spun teoretic, pentru ca eu cumpar de la librarie pentru ca e mai ieftin ca la Metro....!!?? |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Io n-am zis că nu e voie... doar că cumpărăturile personale se fac în altă parte...
Dacă ar fi așa o să obesrvați că multe din probleme pe care le discutăm aici o să dispară subit! O firmă de proiectare ar trebui să apelez la o firmă de distribuție birotică-papetărie pt. consum. Selgros vrea să facă acea îmbinare între bunurile destinate utilizatorului final și cele destinate revânzării, însă oricât s-ar strădui cineva, lucrul amestecat miroase a.... |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dragOn @ 19 Apr 2005, 11:10) O firmă de proiectare ar trebui să apelez la o firmă de distribuție birotică-papetărie pt. consum. Asa ar fi corect, daca fiecare si-ar vedea lungul nasului, dar cum multe din firmele astea de distributie au adaosuri nesimtite, mi se pare mult mai sanatos sa cumperi de unde e cel mai ieftin. (pret marfa+transport). Intre o firma mare de distributie obisnuita probabil sa lucreze numai cu firme de stat si care vine si-ti arunca marfa la poarta, si o firmultita mica , cu 5-10% mai ieftina si care iti duce marfa pana in magazie, face livrari in maxim o ora, si iti mai da si bonus o cutie de pixuri..... In general eu prefer sa fac achizitii de la firme mici, de familie, daca vrei, din cateva persoane, decat de la giganti. Din mai multe motive: 1. Cei mici nu-si permit sa calce pe bec. Sunt mult mai politicosi si mai atenti cu clientii. Pierderea unui client ce le aduce 10% din incasari ar fi un dezastru pentru ei. Tinand cont ca radio-sant in breasla merge foarte bine, e posibil sa piarda prin ricoseu inca 2-3 clienti. 2. La fel de bine pot castiga prin reclama "din gura-n gura" inca doi trei clienti daca se observa ca sunt seriosi. 3. La preturi si conditii egale, tot pe cei mici i-as alege, macar stiu ca banii mei ajung la unul mai "sarac" 4. firmele mici, in general care nu fac afaceri cu statul sau cu multinationale, si nu sunt foarte familiarizate cu notiunea de spaga (elegant denumita comision) . |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
dragOn |
![]()
|
Și totuși cumperi de la Metro????
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
Ake |
![]()
|
NU, niciodata, daca am drum cu vreo ruda din provincie care tine mortis sa intre cu legitimatia mea, ma mai uit la preturi....
De la Selgros mai cumpar din cand in cand diverse maruntisuri. (exemplul cu hartia dat mai sus era doar teoretic) |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dragOn @ 19 Apr 2005, 10:50) Asta de unde ai mai scos-o? Se adreseaza firmelor care se aprovizioneaza de aici in cantitati mari, ori pentru uz intern, ori pentru revanzare. N-am mai auzit pana acum ca e numai pentru revanzare. Exemplul lui Ake e excelent, cel cu hartie pentru firma de proiectare. Daca ar fi cum spui tu, atunci n-ar mai face legitimatii decat pentru firmele care au in obiectul de activitate desfacerea de produse, nu la cabinete stomatologice sau firme de soft, ca aia nu revand nimic. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
dragOn |
![]()
|
Băi ashule chiar nu poți citi cu atenție?????
Scopul PRINCIPAL al "magazinelor" METRO este comercializarea produselor în scopul revânzării, nu EXCLUSIV ci principal!!!!!!!!!!!!! Nu au dorit să facă discriminări evidente între clienți dar prin obligarea de a achiziționa mai multe bucăți din același produs cred că ar trebui să ne dăm seama despre ce este vorba. Eu cunosc principiul "magazinelor" METRO din Germania de la începutul anilor 90 așa că aveți încredere că acesta este scopul lor! Că nouă ne face plăcere să ne credem într-un hipermarchet, aia e problema noastră, nu a lor! |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Bai dragOn, dar tu citesti cu atentie?
Am zis io ca sunt hipermarketuri care se adreseaza persoanelor fizice???? Scopul principal este sa vanda firmelor punct. Adica nu neaparat spre revanzare. Ca altfel nu ziceau ca se adreseaza firmelor, ci buticarilor, ma-ntelegi? Adica se adreseaza si firmelor care au nevoie de hartie ca sa printeze proiecte, si firmelor care vor faina ca sa faca gogosi, si firmelor care fac soft si vor sa ia apa minerala sau cola sau cafea la angajati. Mai las-o naibii ca nici in Germania nu se adreseaza doar aprozarelor ca ar da faliment. Edit: Faptul ca tre sa cumperi la bax nu spune nimic in sensul asta. Sau nu ce vrei tu sa spuna. De pilda firma lui Ake cumpara cu siguranta mai multa hartie decat un buticar care o ia s-o vanda mai departe. Deci nu prea mi-ai dat nici un argument, tot nu pricep de unde ai scos-o. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Ma scuzati..dar in Viena, pe Favoriten, am vazut cu surprindere un METRO la parterul unui imobil. Metro ala nu era mai mare decat Mega Image-ul din Tineretului
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Ake |
![]()
|
Pana la urma, ne certam degeaba pentru ca socoteala de-acasa e foarte diferita de cea din targ.
adica: Teoretic: Cash&Carry-urile ar trebui sa vanda firmelor marfa pentru revanzare sau uz intern In fapt: marea majoritate a marfurilor este pentru uzul personal al unei categorii de cumparatori Motivele pe care le vad eu pentru aceasta modificare de destinatie ar fi: 1. cu minus- pentru firme 1a. preturi necompetitive in raport cu micii sau marii distribuitori 1a'. preturi in general superioare chiar supermarketurilor 1b. sistem de plata absolut dezavantajos pentru firme ce cumpara cantitati medii-mari de "materii prime" 1c. sistem inflexibil (mai precis inexistent) de transport si livrare a marfurilor 2. cu plus - pentru persoane fizice (aici ma refer in special la perioada de dinaintea aparitiei Carrefour/Cora, atuci cand s-a facut acapararea consumatorilor) 2a. mediu mai "exclusivist" pentru cumparaturi - introducerea legitimatiei a indepartat marea parte a "nespalatilor" din piete 2b. timp redus de shopping pentru cumparatorul ocupat. 2c. gama suficienta de produse pentru acoperirea necesarului de consum personal. Acum exact nu stiu care a fost relatia de cauzalitate ce a determinat aceasta migrare . Pe de o parte, consumul in interes personal posibil sa fi determinat o "portionare" mai redusa a marfii, deci preturi mai mari si implicit indeparterea clientilor-firme, sau preturile mari de la inceput au indepartat firmele, drept care magazinele si-au modificat targetul. Cert e ca acum Cash&Carry-urile cred ca sunt in cadere libera, pentru ca isi pierd ambele categorii de cumparatori. In primul rand, o mare parte din persoanele fizice se indreapta catre Hypermarketuri, care ofera per total conditii cel putin la fel (daca nu mai mult) de civilizate. In al doilea rand, se pare ca scazand volumul vanzarilor, nu mai pot practica nici preturi competitive pentru firme, lanturile de distribuitori - in general foarte specializati pe categorii de produse si mult mai flexibili (si sensibili) la conditiile contractuale- fiind din ce in ce mai prezente pe piata. Cum pe directia cumparatorului persoana fizica nu pot merge decat in jos, in conditiile aparitiei de noi si noi lanturi de detailisti, singura lor sansa ar fi sa incerce sa-si optimizeze preturile si conditiile pentru reatragerea firmelor. Si probabil ca singura felie pe care ar avea sanse ar fi cea a firmelor mici si foarte mici, cele mari si medii fiind deja infipte bine in reteaua de distribuitori. Cum si acestia la un moment dat vor fi tentati de firmele mai mici, si cum din start ofera conditii mai bune , cred ca le va fi foarte dificil sa se mentina pe piata. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
afara-i vopsit gardul...... sau ce credem c-am cumparat:
http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modl...349020&topic=32 |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
costi |
![]()
|
Super tare faza.
La cit de mirlani sint cei la Metro, le doresc sa dea faliment din cauza celor doi. Au mai fost cazuri asemenatoare si nu stiu decit sa ingroape mizeria sub pres, ca "asa-i politica companiei". Vezi si faza cu Madalina pe care n-au lasat-o sa-si noteze preturile. Traiasca Selgros ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(costi @ 26 Apr 2005, 09:08) Traiasca Selgros ![]() Selgros rulzzzz ![]() |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
ciudati mai suntem noi romanii... a dat peste noi capitalismul de curand si dintr-odata pretentiile imense..
in avion de ex., daca ati observat, ca in gen. romanii sunt cei care fac mofturi si ii vezi cum cer super cocktailuri si bauturi .. strainii sunt simpli, cer in gen. apa, eventual suc... e ceva ciudat ca si io m-am surprins facand gesturi pe care acum le critic.. nu zice nimeni sa nu iti apari drepturile, dar de aici si a declara ca ala sucks, ca aia e prosti, etc, etc e cale lunga...parca vad ca multi dintre cei carora le pute selgros de ex., cumpara de multe ori de la coltul blocului sau lucruri furate, etc, etc.. pai ori ai standard inalt si ti-l mentii ori esti mai tolerant... au fost atatea discutii pe alte topicuri de civilizatie si multi nu intelegeau ca regulile comunitatii trebuiesc respectate, si dintr-o data se simt lezati cand intra intr-un magazin... macane treaba dupa parerea mea... ce legatura are selgros cu angajatul? faptul ca o fraiera de la ghiseu iti zice ceva nu inseamna ca asa si este.. va dau un ex.: la mega image a patit-o cineva cand vroia sa faca o poza copilului ei intr-un carut; a venit cineva de la paza si i-a interzis; io, stiind pe cineva cu functie de control in lant, l-am intrebat daca e ok; el mi-a zis imediat sa-i zic unde s-a intamplat sa ia masuri... deci.. luptati pentru drepturile voatre dar nu mai dati verdicte atat de usor; |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 15:12 |