Vanzare auto
![]() ![]() ![]() |
Vanzare auto
houseISmusic |
![]()
|
||
![]() Rasist Group: Members Posts: 735 Joined: 18 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|||
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
faceti si o fisa de inmatriculare, te duci la administratia financiara la tine sa iti scoata masina de la impozit si sa iti vizeze fisa de inmatriculare. Dupa, ii dai omului 1 exemplar din contractul de vanzare cumparare, fisa de inmatriculare, talonul si cartea de identitate a masinii. el iti da in schimb banii/vitele/granele etc. pe care ti i-a promis, si ati terminat.
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
houseISmusic |
![]()
|
Am inteles , deci din punctul meu de vedere , imi trebuie actul de vanzare si sa o scot de la impozit . Multumesc mult !
La taxe si impozite de ce acte am nevoie pt scoaterea din evidenta . ? This post has been edited by houseISmusic: 22 Jan 2010, 17:40 |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
copie dupa: vanzare cumparare, buletin, fisa de inmatriculare, cartea de identitate a masinii; ;fisa de inmatriculare si origianl; completezi cerere si cumperi timbru fiscal, care variaza in functie de sector
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
De la circa financiara se mai ia si certificat fiscal, fara de care cumparatorul nu poate inmatricula masina. Certificatul fiscal nu ti-l da pana nu ai achitat la zi impozitele.
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
houseISmusic |
![]()
|
Am inteles , multumesc de informatii . Ma consider lamurit !
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
Marian66 |
![]()
|
certificatul fiscal e pt firme, la pers fizice viza de pe fisa de inmatriculare atesta faptul ca nu ai datorii;
daca te consideri lamurit, te asteptam cu berile aferente ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Am cumparat Twingo-ul acum 2 luni si mi-a trebuit certificatul fiscal al vanzatorului. Mai nou, se cere de cativa ani
![]() This post has been edited by Tamango: 23 Jan 2010, 22:13 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
Marian66 |
![]()
|
am cumparat una acum 1 an si am radiat alta in noiembrie. stiam ca nu se pune viza daca ai datorii, adica asa mi-a zis functionara de acolo ultima data, pana nu platesc datoriile nu imi pune viza; cate bordeie atatea obiceie, sa nu ma dau rotund acuma ca poate asa o fi; ma pregatesc de vanzare acum si sa cumpar alta, o sa aflu si eu pe pielea mea
![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Tamango |
![]()
|
Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul
(art.8 din Ordinul MAI nr.1501/2006) DOCUMENTE NECESARE: a) fișa de înmatriculare a vehiculului - model tipizat stabilit conform reglementărilor legale - completată cu datele proprietarului și având viza organului fiscal competent al autorității administrației publice locale. În cazul înscrierii pe certificatul de înmatriculare și a altei persoane, se va depune și o a doua fișă de înmatriculare completată cu datele acesteia. În cazul înmatriculării temporare pentru export, nu este necesară viza organului fiscal competent al autorității administrației publice locale. Viza organului fiscal competent al autorității administrației publice locale de pe fișa de înmatriculare se poate înlocui prin prezentarea Certificatului de atestare fiscală ; b ) cartea de identitate a vehiculului, eliberara de R.A.R. , în original și în copie xerox; c) documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului sau remorcii, în original și în copie xerox; d) actul de identitate al solicitantului, în original și în copie xerox. În situația persoanelor juridice se vor prezenta alături actul de identitate al delegatului și copia documentului ce atestă dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul; e) dovada efectuării inspecției tehnice periodice, aflată în termenul de valabilitate al acesteia, cu excepția autovehiculelor și remorcilor noi; f) copia documentului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accident de circulație, aflată în termenul de valabilitate al acesteia, încheiată pe numele noului proprietar; g) certificatul de înmatriculare al fostului proprietar, în care acesta a înscris (pe verso CI, în rubrica specială) transmiterea dreptului de proprietate; h) plăcuțele cu numărul de înmatriculare, dacă noul proprietar are domiciliul, reședința sau sediul pe raza altui județ decât al fostului proprietar; i) dovada plății taxei de înmatriculare, stabilită potrivit legii (vezi și secțiunea Taxe și tarife); j) dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare (vezi și secțiunea Taxe și tarife); k) dovada plății contravalorii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare (vezi și secțiunea Taxe și tarife) cu excepția cazului în care acestea se păstrează pe vehicul de la vechiul proprietar; l) certificatul de autenticitate al vehiculului, cu excepția autovehiculelor destinate competițiilor sportive și a vehiculelor istorice, pentru cazurile stabilite de reglementările în vigoare; m) procura specială, după caz. Documentele originale prevăzute lit. d) și e) se restituie pe loc, după confruntarea copiilor cu acestea. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odată cu predarea certificatului de înmatriculare al vehiculului și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. Certificatul de autenticitate prevăzut la litera “l”, nu se mai solicită în următoarele cazuri: • la terminarea contractului de leasing, atunci când emiterea unui nou certificat se efectuează pe numele utilizatorului, respectiv persoana care este deja înscrisă în vechiul certificat; • la preluarea contractului de leasing de către alt utilizator; • în cazul solicitării emiterii unui certificat de înmatriculare pe numele unei persoane fizice din aceeași familie cu a titularului anterior (familia are un patrimoniu comun), precum și în cazul moștenirilor; • în cazul în care cerficatul de înmatriculare se emite ca urmare a comasării, divizării, reorganizării sau fuzionării a două sau mai multe persoane juridice. sursa:drpciv.ro Asta e doar pentru politie, dar o sa vezi ca la circa financiara, cumparatorului i se solicita si certificatul fiscal al vanzatorului. Lui ii trebuie asa ca s-o inregistreze: * fisa de inmatriculare * Declaratia de impunere * Copia actului de dobandire ( contract, factura, etc.) In cazul autovehiculelor aduse din strainatate- act tradus si legalizat de traducator autorizat * Copia actului de identitate (buletin/carte de identitate, pasaport). * Copie Cartea de identitate a autovehiculului . * Certificat fiscal de la unitatea fiscala unde a figurat vanzatorul This post has been edited by Tamango: 24 Jan 2010, 10:24 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Fisa de inmatriculare si act de vanzare-cumparare se pot face si la notariat?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
nu cred ca au notarii tipizate pentru asa ceva. de ce vrei la notar?
|
-------------------- |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ca in zona Romana nu stiu nici un ghiseu dinasta care sa faca contract de vanzare cumparare.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Tamango |
![]()
|
Ia formularele de pe drpciv.ro si le completezi. Mai simplu de atata nu se poate.
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 23 Jan 2010, 19:46) certificatul fiscal e pt firme, la pers fizice viza de pe fisa de inmatriculare atesta faptul ca nu ai datorii; daca te consideri lamurit, te asteptam cu berile aferente ![]() Cereti si certificatul fiscal sa nu faceti doua drumuri, e obligatoriu. De radiat de la fisc abia dupa ce cumparatorul o inregistreaza la circa lui financiara |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am radiat-o de la fisc în baza contractului CV. Habar n-am dacă cumpărătorul a înregistrat-o la fiscul lui sau nu, fiindcă după ce i-am dat fișa de înmatriculare (atât) vizată la fiscul meu nu l-am mai întâlnit. Treaba s-a desfășurat prin 2007.
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
St |
![]()
|
@OAP gresesti.
De la fist iti dau o adeverinta, nu mai stiu cum se numeste, de care are nevoie cumparatorul ca sa o inregistreze la el la fisc. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Tamango |
![]()
|
Adeverinta aia se numeste certificat fiscal, de care v-am spus ...
This post has been edited by Tamango: 29 Jan 2010, 14:17 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(St @ 29 Jan 2010, 15:10) @OAP gresesti. Cu ce anume gresesc? |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
St |
![]()
|
Am scris mai sus.
O radiezi de la fisc in baza Contractului de V-C. Cumparatorul nu o poate inregistra pana nu prezinta certificatul fiscal (care atesca ca vanzatorul a scos-o de la fisc si ca impozitele sunt la zi pentru masina respectiva). |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
OAP |
![]()
|
@St: hai sa iti spun o poveste, pe "puncte":
1. In Decembrie am vandut o masina, cu contract V-C pe care l-am trimis la circa financiara la mine pentru a stampila fisa si scoatere din evidenta. 2. Cand cumparatorul a mers la circa lui financiara i-au cerut certificatul ala fiscal, pe care l-am obtinut si omul si-a inmatriculat masina 3. la circa mea financiara masina nu a fost scoasa din evidenta si mi-au cerut dovada radierii. 4. Cum politia nu mai elibereaza asa ceva am trimis o copie dupa luarea in evidenta a masinii la cumparator Certificatul ala fiscal atesta ca masina poate fii vanduta ci nu ca a fost radiata Welcome to reality, here is romanica ![]() Asa ca nu gresesc deloc ![]() |
--------------------
.
.
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
nu cumva certificatul ala fiscal trebuie daca vanzatorul si cumparatorul nu sunt din aceeasi localitate sau judet?
pentru ca sotia a cumparat o masina din acelasi oras(in care locuim) si nu i-a trebuit certificat fiscal! inmatricularea tocmai am facut-0! |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
Tamango |
![]()
|
Probabil v-ati dus la acelasi ghiseu pentru scoatere / inregistrare la fisc si de lene, gagicile alea nu au mai scos actul ca sa-l inregistreze ... merge daca ii vinzi masina unui vecin ?
This post has been edited by Tamango: 4 Feb 2010, 21:57 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
St |
![]()
|
@OAP
Eu am facut acelasi lucru in oct 2008 si nu mi-a luat masina in evidenta la fisc pana nu am avut certificatul fiscal al vanzatorului ,iar lui i-au scos-o pe baza contractului VC. This post has been edited by St: 5 Feb 2010, 18:23 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
St |
![]()
|
Eu am cumparat masina din Buc si am inmatriculat-o in DB.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Marian66 |
![]()
|
"cate bordeie atatea obiceie" spunea bunicul, D-zeu sa-l ierte
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Dacus_Malus |
![]()
|
![]() OM Group: Members Posts: 757 Joined: 24 July 07 From: Brasov / Rasnov ![]() |
certificatul fiscal trebuie la circa financiara, nu la politie!
si cand vanzatorul si cumparatorul sunt din acelasi oras, apartin de aceeasi circa financiara, nu mai trebuie certificat fiscal. cred ca asta e explicatia! |
--------------------
Toyota
Prius 2
2006 Toyota Prius 1 - 2002
Autorulota Citroen C25 SanRemo - 1990 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 01:20 |