DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Janta aliaj inoita

post 27 Aug 2003, 17:59
Post #1

Group:

Warn: (0%) -----

Salutare!
Am reusit sa dau peste o groapa(crater) in viteza (~80 KM/h) cu masina incarcata.
Janta dr. fata s-a indoit inspre partea interioara, iar in partea exterioara a aparut o galma destul de mare (L=4cm, l=2cm - aprox). Am pus roata din fata in spate si cea din spate in fata.
Acum intrebarile mele sunt: ce pot face cu janta+cauciucul - pot rezolva ceva la asigurari? Daca imprumut de la cineva o janta buna si pun cauciucul cu galma pe ea pot sa o schimbe baietii in garantie? Daca nu pot in nici un chip sa schimb janta, se poate indrepta (mi-a spus cineva ceva de genul - strung cu role?). Exista pericolul de explozie daca am cauciucul cu galma?
Intrebarile acestea le pun deoarece sunt cam stramtorat cu banii, ca daca-i aveam ma gandesc ca se rezolva usor (dar nu si rapid).

PS: Cam cat costa de noi o janta de aliaj+cauciuc? (evidente pt. SLZ)

--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
post 27 Aug 2003, 20:23
Post #2

Group:

Daca ai casco , incearca la asigurari !La Alianz stiu ca merge(daca nu ai fransiza de 20%).

--------------------
User is offlinePM
+
aviasol
post 28 Aug 2003, 07:05
Post #3

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare!
Am reusit sa dau peste o groapa(crater) in viteza (~80 KM/h) cu masina incarcata.
Janta dr. fata s-a indoit inspre partea interioara, iar in partea exterioara a aparut o galma destul de mare (L=4cm, l=2cm - aprox). Am pus roata din fata in spate si cea din spate in fata.
Acum intrebarile mele sunt: ce pot face cu janta+cauciucul - pot rezolva ceva la asigurari? Daca imprumut de la cineva o janta buna si pun cauciucul cu galma pe ea pot sa o schimbe baietii in garantie? Daca nu pot in nici un chip sa schimb janta, se poate indrepta (mi-a spus cineva ceva de genul - strung cu role?). Exista pericolul de explozie daca am cauciucul cu galma?
Intrebarile acestea le pun deoarece sunt cam stramtorat cu banii, ca daca-i aveam ma gandesc ca se rezolva usor (dar nu si rapid).

PS: Cam cat costa de noi o janta de aliaj+cauciuc? (evidente pt. SLZ)

iti iei dovada de a politzie si apoi te duci la asigurari si iti faci constatare apoi cumperi roata si janta si apoi decontezi banu. E periculos sa circuli cu caucioace cu galma

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
User is offlineGalerie FotoPM
+
Wolfmark
post 28 Aug 2003, 07:18
Post #4

Membru autentic

Un cauciuc 165/65 R14 Matador (pt. Solenza Scala) e in targ (Vitan) intre 1mil si 1.3 mil. Eu am gasit chiar si cu 1mil + un bon de masa :? Pana acum (2 luni/2400Km) am schimbat unul ... si altul l-am vulcanizat, din cauza unui ciob sad.gif Chiar asa proaste sa fie?

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
aviasol
post 28 Aug 2003, 07:36
Post #5

Membru autentic

Un cauciuc 165/65 R14 Matador (pt. Solenza Scala) e in targ (Vitan) intre 1mil si 1.3 mil. Eu am gasit chiar si cu 1mil + un bon de masa :? Pana acum (2 luni/2400Km) am schimbat unul ... si altul l-am vulcanizat, din cauza unui ciob sad.gif Chiar asa proaste sa fie?

din pacate sunt cam slabe pentru drumurile noastre! Sunt facute pt tari cu apa calda! (apropo la mine s-a oprit apa calda - revizie)

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
Marty
post 28 Aug 2003, 09:34
Post #6

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

intr-adevar, janta se poate rolui. am avut si janta sparta la o alfa 166 (venea omul linistit pe la 2 noapte si pe valea oltului au inceput sa cada pietre, una intrindu-i sub o roata) si a trebuit sa o roluiesc dupa care sa o sudez. toata afacerea a costat 1,5 mil. cauciucul trebuie schimbat neaparat, nu te juca cu treburi d-astea !
aviasol, laseara, in baneasa, nu a fost pic de apa, de nici un fel icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif azi dimineata, era plina de rugina

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
GeorgeB
post 28 Aug 2003, 09:57
Post #7

the 7 stars of Pleiades constellation

eu am avut aceasi pb , acum vreo 4 luni am dat intr-o groapa la vreo 80 la ora. consecinte roata dreapta fata fisurata janta, roata dreapta spate doar un pic indoita marginea. pe moment nu am stiu ca janta a fost fisurata. am fost la un centru care incearca sa indrepte jantele din aliaj.
este pe calea floreasca cum vii de pe stefan cel mare o iei pe langa spitalul de urgenta si intr-o 100 de m pe dreapta e o vulcanizare acolo este. o janta au indreptat-o cealalta nu au avut cum ...

inca ceva despre jantele de pe supernova : au doua mari calitati
1. sunt casabile
2. sunt maleabile

combinate aceste calitati sunt nemaipomenite ... ti se fisureaza imediat janta ...

despre cauciucuri: eu nu am avut pb in urma impactului ...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Bobo
post 28 Aug 2003, 11:52
Post #8

Membru autentic

intr-adevar, janta se poate rolui. am avut si janta sparta la o alfa 166 (venea omul linistit pe la 2 noapte si pe valea oltului au inceput sa cada pietre, una intrindu-i sub o roata) si a trebuit sa o roluiesc dupa care sa o sudez. toata afacerea a costat 1,5 mil. cauciucul trebuie schimbat neaparat, nu te juca cu treburi d-astea !
aviasol, laseara, in baneasa, nu a fost pic de apa, de nici un fel  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  azi dimineata, era plina de rugina

aseara in aviatiei era apa, azi-dim. apa rece era neagra, plina de pamant...
am lasat sa curga juma de ora si degeaba..

--------------------
+
post 28 Aug 2003, 16:26
Post #9

Group:

si la Ardaf am inteles ca despagubesc si pentru cauciucuri.

iar cu reconditionatul jentii, da-l la draqu, sa plateasca asiguratorul dauna.

Cum spune o vorba din popor "Vara nu-i ca iarna", asa si janta ta.

Bafta

--------------------
User is offlinePM
+
post 29 Aug 2003, 08:26
Post #10

Group:

Salutare!
Am vorbit cu cei de la asigurari (Omniasig) si mi-au spus sa ma duc la Politie sa constate ei si apoi sa ma duc la ei. Deci se pare ca am sanse de a-mi schimba janta_cauciucul.
Acum fara a fi carcotas, dar va intreb: Oare nu are nimic daca voi avea 3 cauciucuri cu care am rulat ~7.000Km si unul nou-nout?

--------------------
User is offlinePM
+
Marty
post 29 Aug 2003, 09:11
Post #11

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Salutare!
Am vorbit cu cei de la asigurari (Omniasig) si mi-au spus sa ma duc la Politie sa constate ei si apoi sa ma duc la ei. Deci se pare ca am sanse de a-mi schimba janta_cauciucul.
Acum fara a fi carcotas, dar va intreb: Oare nu are nimic daca voi avea 3 cauciucuri cu care am rulat ~7.000Km si unul nou-nout?

pui cauciucul ramas intreg, de pe fata pe spate, iar cauciucul nou il pui tot pe spate. cauciucurile de pe spate, le treci pe fata. simplu ? :wink: :wink: :wink: :wink:

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
post 29 Aug 2003, 12:19
Post #12

Group:

OKA!
Am inteles. Multumesc mult pentru sfaturi!

--------------------
User is offlinePM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 03:28
Forum Renault