Dacia Solenza vs Vw Golf IV
![]() ![]() ![]() |
Dacia Solenza vs Vw Golf IV
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
motoarele SDI sunt foarte fiabile, duc mai mult decat un TDI, singura problema e putere mica la cilindree mare.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
In motoarele benzinare din ultimii 10-15 ani oricum nu ai nevoie sa umbli, si daca e sa umbli o faci mult mai ieftin decat a umbla intr-un motor diesel.
Un motor benzinar de la Renault (pana si banalul K7J de pe Logan) se poate dovedi mult mai fiabil si mai ieftin de intretinut decat un 1.9 tdi de la VAG. In primul motor bagi doar benzina si consumabile in primii 2-300 de mii de km, nici macar ulei nu completezi, in dieselar pleci cu bidonul de ulei dupa tine de cand e nou si daca mai prinzi si ceva motorina "buna", ti-au crapat injectoarele si te-a facut fericit. Sa continui cu vreo turbina crapata, vreun intercooler spart sau mai stiu eu ce? ![]() Dar, pana la urma, nu stiu de ce se uita lumea fix la motor cand vorbeste de fiabilitate, motorul il poti pune lejer pe alta caroserie, ce crapa la masini, indiferent ca sunt dieseluri sau benzinare, sunt elementele de directie si suspensie, recte capete de bara, bielete, pivoti, bucse, amortizoare. La un dieselar poti sa bagi dintr-un foc bani in injectoare (la Logan 1.5 dci te ajunge cam 1500 de euro toata distractia) doar ca sa mai poti iesi cu ea din parcare, cam cat ai fi bagat sa pui la punct toata partea de suspensie. Atunci nu mai bine imi iau benzinar si cu banii de injectoare imi pun suspensia la punct? Sau, daca iau o masina mai putin cotata, dar cu mai putini kilometri si intr-o stare mai buna, cu banii de injectoare imi fac un concediu calumea in Europa? Ca oricum la benzinarie fara 150-200 ron nu te duci sa faci plinul, fie ca e diesel, fie benzinar. Cu aceasta ocazie urez sincere felicitari nemtilor care renunta la Golf 3 si 4 tedei in favoarea unui Logan sau Sandero nou si imi exprim compasiunea fata de romanii care cumpara Golf 3 si 4 tedei de la nemti deoarece le pute Loganul. This post has been edited by Laurentziu83: 22 Feb 2010, 11:22 |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mitul neamtului modest incepe sa il bata pe cel al neamtului blond.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
solenzoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 11 November 07 ![]() |
Sunt si eu de acord cu cei care recomanda ceva pe benzina si de capacitate mica . Mai apoi precizez ca nu sar la gatul nimaniu si nu incerc sa schimb parerea nimanui dar pentru "mikemaniac" incearca daca vrei sa mergi dincolo sa iei cu tine pe cineva care cunoaste germana fara accentsi ceva parcuri cum se cade. Om fi noi romanii rasati si trecuti prin multe dar nici aia din parcurile de dincolo nu sunt chiar de lepadat. E frustrant , parerea mea, sa mergi in parc si sa intrebi care masina e de vanzare. Daca persoana care a intrebat a fost neamt get- beget i s-a spus ca nici una nu e de vanzare , dar in momentul in care s-a mentionat ca masina va pleca in Romania , ca prin minune , toate au fost de vanzare. Nu va ganditi ca aia le vand pe toate de bune , sau ca le vand exact in jurul a 120.000-130.000 km. In plus de ce oare nemtii si nu numai cumpara destul de bine Logan si Sandero iar romanii asa cum zicea cineva inaintea mea iau golf 3 si golf 4? In primul rand poate pentru ca fiecare isi face un calcul cata nevoie are de masina , de cate ori pe saptamana umbla cu ea , daca astfel este eficient diesel-ul sau benzina , ce dotari sa aiba s.am.d. Din pacate la noi , in general lucrurile stau altfel: cu cat avem unii mai putine resurse financiare cu atat mai mult luam masina mai "tare" sa moara vecinu , nu de alta si apoi stau si se uita la ea in parcare, ca deh "ochii stapanului ingrasa vita". Revenind , pentru initiatorul topic-ului , ia frate ceva romanesc , fara mari cheltuieli , cu ceva dotari si bucura-te si de viata asta ca masinile oricum nici unul dintre noi nu le luam acolo sus sau jos.Hai salut la toata lumea!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003, Scala
- Cj-75 LAR
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Cand ma plimbam ca turist cu metroul, autobuzul, tramvaiul, etc, prin Viena, sau Paris, sau Istanbul, ma uitam la cei din jurul meu si incercam sa ghicesc cam ce salarii au respectivii. Cei din vest cel putin, aveau minim 2 mii de euro majoritatea si, daca as fi intrat in vorba cu ei sa-i intreb ce masina au, sigur multi dintre ei probabil nici nu posedau masina, sau poate aveau ori vreo vechitura, ori vreo ieftinaciune de pana in 10 mii de euro.
La noi, cei cu 2 mii de euro salariu deja au BMW, daca nu si mai mult, cei cu 500 de euro salariu deja au masina de 15000 de euro. Si atunci, daca vesticul cu un salariu ce pe mine personal ma face invidios, poate folosi transportul in comun sau o masina ieftina, eu de ce trebuie sa fiu aratat cu degetul atunci cand ma sui in Matiz si ma declar multumit de el? Insa aici, chiar si pe forum, ar fi macar 10 care ar considera ca Matizul meu nu-i masina. In ochii vesticului eu ar fi trebuit sa scurm in gunoaie daca mi-ar vedea statul de salariu, caci si un asistat social castiga mai mult la ei. This post has been edited by Laurentziu83: 22 Feb 2010, 21:37 |
--------------------
.
.
.
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
cred ca de snobism a auzit toata lumea laurentiu. acelasi sfat il dau si eu..bucurate de viata frate. lasa adevaraciunile de nemtoaice pe seama altora. am o satisfactie iesita din comun atunci cand imi cumpar un ulei bun la masina mea iar cel de langa mine cu a4 ii spune vanzatorului ca vrea si el un panter20w50 ca nare bani de 5w40. nu sunt rautacios dar parca merita sa se trezeasca la realitate.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 22 Feb 2010, 21:36) deja au masina de 15000 de euro Daca stau sa citesc ce ai scris prin alte parti, te critici singur pe tine. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ai calatorit cumva cu mijloacele de transport public din strainatate? Nu-i asa ca sunt un pic diferite de ale noastre? Daca ai mers cu transportul public din Paris atunci intelegi de ce nu are sens sa ai masina acolo pentru drumurile de zi cu zi, poate doar pentru aprovizionarea saptamanala si concediu.
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
mikemaniack |
![]()
|
![]() Membru Maniac Group: Members Posts: 357 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
n-as merge cu ratb nici mort, eu cu masina fac 5-10 minute pana la munca daca iau ratb fac nsmepii de minute, de ce trebuie sa ma duc sa astept in statie n minute sa vina masina plina de tot felul de oameni. cand poti sa ie imasina.daca as avea un smart diesel e mai ieftin decat abonamentul la ratb.
Acum referitor la useri ce au scris mai sus, pai nene voi nu vreti masini puternice inseamna va multumiti cu ce aveti, eu unul nu ma multumesc cei 75 de magari ai solnitzei , pt ca eu masina o exploatez la maxim ,dau in ea cat se poate, cat duce.nu merg economic deloc pt ca la mine e mai important timpul. |
--------------------
BMW
320D
TOURING EX SOLENZA CLIMA 2004
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
QUOTE(mikemaniack @ 23 Feb 2010, 16:25) n-as merge cu ratb nici mort, eu cu masina fac 5-10 minute pana la munca daca iau ratb fac nsmepii de minute, de ce trebuie sa ma duc sa astept in statie n minute sa vina masina plina de tot felul de oameni. cand poti sa ie imasina.daca as avea un smart diesel e mai ieftin decat abonamentul la ratb. Si de unde crezi ca e aglomeratia asta in fiecare zi in bucuresti, din cauza baietilor care pt un km doi iau masina ca deh, e tare jegos ratb-ul sau mai nou masina e folosita pe post de umbreluta cand ploua. hai sa-ti spun o chestie, eu dimineata ajung mai rpd la munca cu ratb-ul decat cu masina si vin din rahova, asa ca traficul nu e prea linistit. This post has been edited by ursul_bipolar: 23 Feb 2010, 16:07 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
lasa frate pentru el mai importanta e moartea pana in cele din urma uite asa mai injur unu ca tine care taie calea si circula serpuit... de aceea iti doresti si mai multi cai putere.
Cine doreste sa devina pilot se duce frumos si face scoala de piloti 1000 de coco da dupa aceea isi prepara rabla pentru VTM si se da pana cand o sa-i stee limba pluta dar in oras cred ca trebuie sa respecti pe ceilalti participanti la trafic . Ai respecti pe ceilalti te respecti pe tine ... cum e aia cu pitipoancele asa e si cu vitezomanii. Eu unu de cand incepe primavara pana toamna ma duc la lucru cu bicicleta si ajung mai repede decat cu masina plus ma simt mult mai bine .. Riscul e altu ca un tampit care circula serpuit sa dea peste tine ! Am CDTI si nu a simtit motorul sa-i bag ulei cum se plang altii , de cand i l-am pus e la semn pe joja ca la inceput. Mai depinde si cum exploatezi motorul. This post has been edited by djasu82: 23 Feb 2010, 16:35 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 23 Feb 2010, 17:32) lasa frate pentru el mai importanta e moartea pana in cele din urma uite asa mai injur unu ca tine care taie calea si circula serpuit... de aceea iti doresti si mai multi cai putere. Eu unu de cand incepe primavara pana toamna ma duc la lucru cu bicicleta si ajung mai repede decat cu masina plus ma simt mult mai bine .. Riscul e altu ca un tampit care circula serpuit sa dea peste tine ! asule de ce crezi ca vezi toti cocalarii pe strazi serpuind si mergand haotic? sunt jalnici si nu isi dau seama cat de penibili sunt, dar pt ei asta e "jmecheria" adevarata. citez: "cum frate sa merg eu pe jos???? euuuuu care m-am nascut in masina, pfaaaaa, ma jignesti frate.... cu bicicleta???? ejti nebun la cap frateee, nici cand eram mic nu ma plimbam...." cam asa stau lucrurile din pacate. hai ca suntem offtopic dar imi pare rau ca initiatorul topicului in loc sa primeasca niste sfaturi pertinente, i se spunee "frateeee, 75 de cai pt orasss, frate sunt putin frateeee!!!!" |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
mikemaniack |
![]()
|
![]() Membru Maniac Group: Members Posts: 357 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
sunteti niste tembeli , n-ati inteles nimic , cu viteza merg AFARA NU IN BUCURESTI!
in bucuresti merg incet ca de, consuma. afara merg tare , am si precizat ca pt bucuresti smart e ideal. |
--------------------
BMW
320D
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu zic sa iti revizuiesti limbajul in primul rand, in al doilea rand sa nu te mai porti ca si cum ai fi detinatotul adevarului absolut.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 23 Feb 2010, 10:55) Megane-ul e trecut pe una din firmele la care lucrez, nu e pe numele meu. Daca e sa nu-l mai am, nu m-ar deranja un Matiz sau un Logan 1.2 16V. Daca voi ajunge sa-mi petrec concediile cu avionul sau cu autocarul, ar fi foarte bine. QUOTE(dizzy @ 23 Feb 2010, 15:58) Ai calatorit cumva cu mijloacele de transport public din strainatate? Nu-i asa ca sunt un pic diferite de ale noastre? Daca ai mers cu transportul public din Paris atunci intelegi de ce nu are sens sa ai masina acolo pentru drumurile de zi cu zi, poate doar pentru aprovizionarea saptamanala si concediu. Exact, cu ele am mers. Intr-adevar, in vest masina e un lux, in Ro e o necesitate, insa ceea ce face un Golf, Passat, etc, face foarte bine si un Cielo sau Logan 1.4, dar pe mai putini bani. Si, cand iti iei masina la SH, clar nu te dau banii afara din casa. Eu nu voi avea niciodata dureri de cap pe tema turbinelor, a injectoarelor de diesel sau mai stiu eu ce, pentru simplul motiv ca masinile cu asa ceva sunt in afara preferintelor mele. This post has been edited by Laurentziu83: 24 Feb 2010, 20:20 |
--------------------
.
.
.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(slider2 @ 18 Feb 2010, 21:09) si 75cp de cai super vioi (de care are si solenza ta) din ce cilindree se obtin?? eu nu inteleg cum critici tu cei 87 de cp ai motorului 1.6 8v de pe logan, cand tu ai doar 75cp pe solenza ![]() Eu nu am pretentie ca a mea are motor de ultima generatie , dar a mea e facuta in 2003 , nu in 2010 ! Orice Logan de acum , are motor de 1.6 de 87-90 CP . Eu nu mai am 75 Cp , ci 86 CP de muuult timp ![]() QUOTE(mikemaniack @ 24 Feb 2010, 14:14) ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 24 Feb 2010, 21:34 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu te-ai luat de masinuta mea , eu ti-am spus parerea mea de Logan !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
eu m-am luat de tine pentru ca ai denigrat motorul 1.6mpi (care este inca folosit cot la cot cu 1.4mpi) de pe un logan din 2004-2005 (asta i-am recomandat eu) cand tu deti o masina din aceeasi perioada, cu un motor de cam aceeasi tehnologie...
This post has been edited by slider2: 24 Feb 2010, 21:45 |
--------------------
symboala
neagra
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
voua nu va e somn ?
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
slider2 |
![]()
|
de la ora asta in nici un caz
![]() |
--------------------
symboala
neagra
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Mai conduc si eu din cand in cand un "cazan" (Dacia Logan 1.4 Laureate) , o masina optima pentru mine , spatiul interior este suficient pentru "gabaritul" meu (105 kg si 1.86 m , nu sunt burtos ) , scaunul soferului se regleaza pe inaltime , cat si volanul (sus-jos) astfel imi pot gasi o pozitie optima la volan si confortabila ceia ce in Solenza nu am putut obtine , cu greu am gasit o pozitie acceptabila numai ca daca vroia cineva sa se urce in spate nu prea mai avea loc .
Eu nu vreau o masina de ultima generatie , vreau o masina in care sa ma simt bine si care sa-mi placa . Acest "cazan" ar fi pe gustul meu. |
--------------------
-
-
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 24 Feb 2010, 22:34) Eu nu mai am 75 Cp , ci 86 CP de muuult timp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zici de parca ai 150 CP turbo. ![]() Solenza nu mi-as lua la SH decat moka. Prefer totusi un Logan SH in locul ei, e singura masina care scapa de eticheta "e dacie...". Loganul de bine de rau bate la fundul gol la fiabilitate multe modele de la Renault. |
--------------------
.
.
.
|
|
mikemaniack |
![]()
|
Si eu am 1.85 107 kg si sunt burtos recunosc, si tot intru in solniza asa ca cazanul nu e cu 2 stele peste o solnitza.
|
--------------------
BMW
320D
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
De la a putea intra si a avea o pozitie optima pentru condus e o diferenta mare si nu am spus ca virgula "cazanul" e cu doua stele peste Solenza ,nu-mi displace Solenta doar ca spatiul interior al ei este mult mai mic decat al "cazanului" chiar mai mic ca si al berlinei.
|
--------------------
-
-
-
|
|
dacada |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 10 June 09 ![]() |
nu stiu ce sa mai zic/fac
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1989 Berlina
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Oricum, o masina noua , e masina noua chiar daca e Logan sau Solenza si tine obligatoiu mai mult decat orice second. Nu exista second mai bun decat o masina noua (la ora actuala cand nu se mai produc solenza si altele care nu erau la standarde europene).....O masina din 2005 e mai buna decat una din 1999 chiar daca cea din 1999 e bmw . Materialele imbatranesc imediat dupa ce au iesit din fabrica. Dupa 10 ani nu se poate sa nu trebuiasca sa nu schimbi ceva, oricum le schimbi mai devreme decat la o masina mai tanara....
Desi nu e cazul aici, sunt multi care cumpara Golf din 1992 (175 mii km reali) ca oricum e mai bun decat Solenza sau Logan.... Masina SH nu stii cum a fost hartanita chiar daca straluceste... 25 Feb 2010, 22:04: Am uitat sa adaug ce mi-a spus cineva care a circulat si in Germania. Aia alearga masinile pe autostrazi in stil barbar chiar daca nu toate masinile sunt la fel de rezistente..., asa ca la 200 mii km reali le vand ca cine stie cand incepe sa pice ceva sau sa consume ulei... Cunosc un sofer care mergea cu break-ul mereu foarte tare pt strazile tarii si pt masina: 120km/h ....el era persoana de la garaje care cerea cei mai multi bani pt masina ca trebuia sa faca setul motor mai des decat altii(in anii cati a lucrat acolo) This post has been edited by augustin87r: 25 Feb 2010, 21:04 |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 11:19 |