DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Solenza pe cale de disparitie ?

gabitzu'
post 19 Feb 2010, 19:02
Post #31

Member

Group: Members
From: Bucuresti

eu iti urez bafta, si daca iti iei o solenza sa nu iti para rau ca este o masina foarte buna.A, si pentru ca tatal tau e un om "cu greutate" sa verifici de doua ori amortizoarele tongue.gif bafta si atentie mare !

--------------------
dacia / vw solenza confort / Golf 6 2004 1.4 mpi / 2011 1.4 TSI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
augustin87r
post 19 Feb 2010, 19:59
Post #32

Membru autentic

From: Rm.Valcea

Piese se gasesc si daca nu s-or mai gasit se pot inlocui cu cele pt clio sau alte tipuri de Renault. De fapt, cred ca e mai bine asa. Eu caut pe ebay pivoti pt Renault Clio si o sa ma mai uit si de alte repere.

Despre table sa spunem ca ai problema cu aripa si trebuei sa o schimbi. Iei orice aripa se gaseste la magazin, o vopsesti si apoi o antifonezi personal pe interior. Pui antifon cat vrei. Iar daca pe exterior este vospita cum trebuie nu vad cum ar aparea rugina si pe cea mai proasta tabla....

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
burtica
post 19 Feb 2010, 22:52
Post #33

Membru incepator

Ai grija cand o cumperi, de preferat de la cineva de acasa..evita targurile, sunt pline de "samsari"!

Nu te contrazic, ai dreptate pt ca si eu la prima masina(DSN) asa am facut, am luat-o de acasa de la proprietar si nu consider ca am facut o greseala insa sunt de parere ca e bine sa vezi si targul inainte de a lua o hotarare. Si apoi sa fim seriosi samsarii se conosc de la o posta doar sa fii prea ghinionist... blink.gif

Deja sunt componente de caroseie cu care nu se mai face aprovizionarea....
Am inteles ca mai sunt si alte repere pe care nu le obti dacat daca reclami la vocea clientului....si daca nu te duci la timp le pun la altu'.
Sunt patit.....

Uite de aia am eu o retinere pentru solenza sad.gif , daca am apucat sa fac pasul si o sa ajung si ziua "norocoasa"(incident rutier sau altele) voi fi nevoit sa colind dezmembrarile wacko.gif

Acuma sa va spun ceva nostim pentru mine. Eu avand supernova momentan merg adeseori ma magazinul de piese auto sa cumpar ceva pentru masina. Ce credeti? Vanzatoarea imi spune. Ne pare rau dar nu avem...avem doar pentru solenza, ca sa nu mai zic ca am cumparat odata o semnalizare si vanzatoarea era in stare sa jure ca e pt supernova, iar ea de fapt era pentru solenza.

Am cautat 1 an de zile prin magazine aparatori de noroi originale pt supernova(nu vroiau sa le aduca nici prin comanda). Intr-un final am gasit la MOTOR GRUP doar 3 bucati(stiu ca toate astea se intampla si datorita faptului ca m-am nascut in Vaslui - taramul insucceselor).

Modelele de Supernova si Solenza prin constructia caroseriei, ma refer la pozitia ei in raport cu rotile(mai ales cele din fata), necesita aparatori. Asta e parerea mea. Eu am circulat mult pe drumuri de tara si o mare parte din mizeria si noroiul de pe sosele mi-o arunca pe toata lungimea pragului si chiar pe portiere:(. Era un topic cu greseli de proiectare a solenzei(implicit DSN) pe undeva. Asta cred eu ca este una dintr ele. Pt cei care stiu despre ce vorbesc daca nu sunteti de acord cu mine astept si o explicatie plauzibila. Sa auzim numai de bine rolleyes.gif

eu iti urez bafta, si daca iti iei o solenza sa nu iti para rau ca este o masina foarte buna.A, si pentru ca tatal tau e un om "cu greutate" sa verifici de doua ori amortizoarele  bafta si atentie mare !

Mersi mult pentru incurajari oricum solenza va fi pana la urma. Sunt convins ca este o masina buna pntru pretul ei de acum coolspeak.gif

This post has been edited by burtica: 19 Feb 2010, 22:58

--------------------
Dacia Supernova 2002 Rapsodie - VS-16-BOG
+
argon
post 20 Feb 2010, 18:52
Post #34

Mesaj semiautomat

Mai bine ti Supernova, de ce sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard, ca e aceasi mamaliga, daca tot schimbi masina macar sa fie upgrade.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
burtica
post 23 Feb 2010, 12:22
Post #35

Membru incepator

Mai bine ti Supernova, de ce sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard, ca e aceasi mamaliga, daca tot schimbi masina macar sa fie upgrade.

argon am spus la inceputul topicului ca pentru tata caut solenza dar nu te invinovatesc pentru ca mi-am exprimat dorinta si interesul atat de mult incat am lasat impresia ca o iau pentru mine. Ideea e ca va fi masina noastra tongue.gif . Deci eu raman deocamdata cu DSN iar pentru tata vreau sa fie solenza(e un pas in fata)

--------------------
Dacia Supernova 2002 Rapsodie - VS-16-BOG
+
i96nds
post 23 Feb 2010, 14:32
Post #36

Stefan

Group: Moderatori

DSN si SLZ sunt apropiate ca marime. Eu daca ar fi sa am doua masini, as prefera sa fie de dimensiuni diferite - fiecare cu utilizarea ei. De aia zic ca un Logan pt cele 110 kg... e mai potrivit.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Gyno86
post 8 Mar 2010, 13:31
Post #37

Solnitzar

From: TL-CT

trebuie sa mai existe piese pe piata pana in 2014 parca....minim

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - XX-XX-XXX
+
bogdanelkva
post 8 Mar 2010, 14:15
Post #38

/\____/\____/\____/\

From: reghin

Eu zic, ca nu e pe cale de disparitie,e inca tanara,multi le ingrijesc mai mult decat pe neveste tongue.gif ;sunt atatea putregaiuri din anii '80 care inca mai circula pe la noi,nu neaparat autohtone.alea vor disparea intai.

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
+
Dan89
post 19 May 2010, 09:37
Post #39

Membru incepator

Deci in concluzie, piese sunt din abundenta. corect?

--------------------
Dacia Solenza / Scala 2003 - B 136 DAN
Drumuri bune!
+
pedros
post 19 May 2010, 18:18
Post #40

Membru

Nici chiar asa ...! De exemplu caseta de directie mecanica, nu este chiar pe toate drumurile , iar atunci cand o gasesti nu este de uzina , ci de S.R.L : ex "General Ricambi " , un S.R.L italian .

--------------------
Renault Megane 2.2 2008 - CL 79 GYA
+
alex_20
post 19 May 2010, 19:56
Post #41

membru pentru DaCia!

From: Husi

cu caseta de directie adevarat ca este o problema!e scumpa,si doar la comanda tio aduc si aia daca ai noroc sa o iei de origine plus ca pretul...e unul care te lasa gol...in portofel...bft..

--------------------
dacia solenza 2005 - vs03skp
+
Poky
post 24 May 2010, 00:25
Post #42

Membru autentic

From: Iasi

Stiti vorba aia, 243.gif sta in detalii. Multe chestii marunte nu se mai gasesc. Eu cel putin n-am gasit plasticul cu bila in interior care intra in servofrana, nici furtunul aferent, nici socluri pentru becurile din bord. Si-ar mai fi...

--------------------
dacia solenza 2003 scala
+
ramsen
post 24 May 2010, 09:20
Post #43

My Solenza

From: Pitesti - ARGES

soclurile pentru becurile de la bord sint complete cu bec cu tot...numai asa le gasesti...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004 - Inca o mai DETIN
+
augustin87r
post 25 May 2010, 12:50
Post #44

Membru autentic

From: Rm.Valcea

Un prieten a avut un accident cu masina mea, rezultand distrugerea partii din fata. Nu am gasit masca port-faruri. De fapt, am gasit traversa si ochelarii de far care trebuie sudate impreuna. Mai lipsesc niste chestii care trebuie sa rigidizeze traversa unde intra capota. Am sunat pe cineva care dezmembreaza si cerea 350 RON pe ansamblu pt 'ca si asa nu o sa gasiti nicaieri ca nu se mai face' . E culmea ca de Supernova se fac. AM luat piese de origine,dar le poti indoi intre degete. Nu exagerez deloc. Am vazut ca sunt si faruri facute de SRL-uri . O sa vad cat de repede intra apa in ele....

Repet a nu stiu cata oara: ce e de origine sau Valeo e mai bun decat orice SRL. Vanzatorii au tendinta sa spuna ca SRL-ul e la fel de bun. Nu e adevarat deloc...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
andr3y_yoo
post 27 May 2010, 11:41
Post #45

Membru ma

nu prea o sa se gaseasca multe piese de slz...eu am cautat tot vitanu un bloc de climatizare cu ac si reciclare aer si abea abea am gasit la un singur domn si era ultimul
eu zic ca in viitorul destul de apropiat nu o sa ma mai gasim mare lucru ( de SLZ zic nu de clio sau ce vreti voi sa adaptati )
aripi , capota , hayon , astea le gasiti normal da astea mai marunte sau electronice...

This post has been edited by andr3y_yoo: 27 May 2010, 11:42

--------------------
Dacia Solenza 1.4 GT Turbo - B-68-BMD

Daca Ai cap Iese Altfel

Dacia 4 ever :X
+
ramsen
post 28 May 2010, 21:40
Post #46

My Solenza

corect...sint unele piese mici care nu le mai gasesti pe piatza...asta este poate le gasim pe la clio cine stie...

--------------------
+
Maskatu
post 29 May 2010, 08:06
Post #47

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Producatorii si vanzatorii deja s-au orientat de o buna perioada de timp, pe piesele de logan, ale caror numar il depaseste cu mult pe cel al solenzelor sau super novelor. De aici si dezinteresul pentru suplinirea pieselor celor doua din urma.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
ramsen
post 29 May 2010, 21:32
Post #48

My Solenza

lasati si piesele de logan ca le stiu bine povestea si lor...de exemplu o piesa logan in magazin cind o cumperi are 2 preturi...unul de uzina care te ustura la buzunar si altul de producator...ma refer la o piesa...stop ca fac reclama gataaa...deci asta este mersul pe piatza de piese...uzina primeste piesele de la furnizorii cu care lucreaza pentru logan si furnizorul sa traiasca bine distribuie acelasi produs la jumatate de pret in magazine...asta este viatza ce sa le facem...daca nu esti atent si nu ai pe cineva care sa iti deschida ochii la magazin dai o carutza de bani pe piesa de uzina...si atentie mare ca si la logan sint multe piese SRL...

--------------------
+
blackhat
post 16 Jun 2010, 09:32
Post #49

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

corecta afirmatia cu piese logan made by srl.

This post has been edited by blackhat: 16 Jun 2010, 09:33

--------------------
Dacia Solenza Europa
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 00:11
Forum Renault