DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Caut jante pt Solenza (si pneuri), Need help

thunder
post 30 May 2005, 22:09
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Pitesti

Da, multe jante mai mari de 15" arata superb, dar daca te uiti la unele de 14" identice ca model sunt mai naspa. Diametrul mai mic le face prea incarcate. Eu am ales jante de 14" cu 7 spite pt. ca aratau bine ... dar acum mi se par putin cam ingramadite.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GABONE77
post 4 Aug 2005, 22:49
Post #62

el jefe

From: Bucuresti

am fost azi la metro au bagat jante de aliaj 6 X 14 " arata f misto. uite ca la pret nu m-am uitat dar stiu ca e model nou.

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
cristyyy2003
post 8 Aug 2005, 20:18
Post #63

R.I.P. Marli

Aprox 770 RON.

--------------------
Suzuki SX4 2008 - B 67 TMK
"Greierii" ma innebunesc!
+
El Mariaci
post 18 Jan 2006, 14:27
Post #64

Membru incepator

QUOTE(free_fiber @ 21 May 2005, 07:10)
Cele de 15" ating rau pe spate. Du-te la masina si baga degetele intre roata din spate si caroserie; vei observa ca intre anvelopa si metalu caroseriei sunt aprox 7mm. Asta se intampla cand inca ai janta lata de 5,5, dar gandeste-te ca cea de 15" are 6,5. Ca sa intre cat de cat bine va trebui sa dai cu ciocanul in muchia aia de metal in care atinge roata (mentionez ca ating doar cand e masina incarcata). Inevitabil, va aparea rugina.
In fata nu pot sa ma pronunt prea mult, dar cica ar atinge si acolo pe undeva.
Daca totusi isisti sa-ti iei de 15", orienteaza-te catre o janta cu ET-ul cat mai mic (cat mai iesita in afara). De asemenea, cumpara un pneu cu talon cat mai mic posibil (195/50/R15 sau chiar 185/50/R15 - care se gasesc f greu).
Cat despre omologarea RAR, chiar habar n-am cum sta treaba. Oricum la garantie si la ITP pui si tu rotile originale si gata.
Bafta.
P.S. Tine minte ca scade demarajul
*

Nu se pot pune distantiere ?
Eu vreau sa-mi iau jenti 7x15 si gume 195/50/R15. Teoretic ar trebui sa aiba cam acelasi diametru total; iar cu latimea... ar trebui sa se rezolve prin distantiere:

http://www.cartuning.ro/distantiere_universale.htm

--------------------
Solenza Confort
+
marius80_eugen
post 18 Jan 2006, 20:57
Post #65

Membru autentic

Parerea mea este ca exagerezi !!! Iti vor atinge de aripa si de interiorul lonjeronului cand iei volanul total pentru parcari ! Stiu sigur ca 185/70/14 ating , dar nu pot spune ca sunt ce-a mai fericita alegere . Apoi la faza cu distantiere ... observi ca au si astea ceva greutate , iar ideea era ca vrei sa fie usoare rotile , ca sa nu mai spun de pret ...
La RAR nu cred ca ii vei convinge pentru ca marimea totala a rotii nu este egala cu cea din fabrica si cat timp kilometrajul iti va arata alta viteza nu iei omologarea .
Alta problema este cea vizuala ... am vazut cateva supernova cu jenti late , care erau scoase in afara si nu pot spune ca aratau bine , indiferent de frumusetea jentilor . Iti trebuie si niste cauciucuri bune , pentru ca , altfel risti sa ajungi si tu la "testul elanului" , iar cauciucurile se pot taia foarte usor la gropi si borduri .

Offtopic : am vazut multe jenti de aliaj cu un fel de rugina pe ele ( si la mine ) , care ataca aliajul . Ce se intampla cu janta si cum pot sa scap de probleme ??? Nu se curata cu nimic pentru ca este "mancata" janta . Ce idei aveti ?

This post has been edited by marius80_eugen: 18 Jan 2006, 21:23

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
sorriro
post 13 Jan 2008, 10:57
Post #66

Membru incepator

A pus cineva 185/60 R14? Vreau sa-mi iau asa ceva si nu stiu daca ating sau nu...

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 - B 88 SFD
+
Psych0
post 13 Jan 2008, 16:24
Post #67

Membru

eu am pe jentile de vara 195 / 50 / 15 si nu-mi ating pe fata decat la bracaj maxim ca a fost lovita masina pe dreapta si pe spate la hopuri

si pe jentile de larna pe spate am 185/60 pe 14 si nu am treaba cu ele ...

+ ca masina este si coborata din arcuri putin

--------------------
Dacia Solenza 2003
+
sharkky
post 14 Jan 2008, 14:07
Post #68

Membru autentic

Pai baga si tu niste poze daca ai ...

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 16:02
Forum Renault