CAUCIUCURI, SE POT FOLOSI SI ALTE MARIMI PT R14?
![]() ![]() ![]() |
CAUCIUCURI, SE POT FOLOSI SI ALTE MARIMI PT R14?
catros |
![]()
|
||
![]() plin de belele Group: Members Posts: 12 Joined: 19 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
Solenza
Scala
2003,1.4MPI
- B-67-MKY
|
|||
Marius_Jay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 8 February 10 From: Galati ![]() |
De potrivit pe Janta se vor potrivi. Dar RAR-ul nu iti permite sa circuli cu ele asa, zic eu, care am 175/65/R14.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-Scala Renault Megane 3 Privilege 1.4 Tce
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am 185/60/R14 (pe spate) si merg de 3 ani asa sau mai bine fara nici o problema, ba chiar s-a imbunatatit simtitor aderenta pe spate. Ca si cauciucuri iti recomand Fulda Carat Progresso.
Atata ca atunci cand o incarci f mult atinge f.f. putin la interior. Daca bagi nasu acolo o sa vezi ca este o buza la contraaripa care daca o ciocanesti putin.. cat sa zic 1-2 mm intr-un loc nu iti mai atinge, deci nu vad nici o problema sa faci asta. In rest e super, cu ocazia asta daca pui doar pe spate 185, mai corectezi si din diferenta de encartament fata-spate ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Marius_Jay |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 8 February 10 From: Galati ![]() |
Recomand Goodyear Duragrip (foarte bune), si NU recomand DEBICA (se uzeaza mai repede decat Goodyear), fiind mai late la viraje stranse imi atinge in carenaj, si cat timp le-am avut pe DEBICA 8 luni, cauciucul era scorojit (scuzati-mi termenul) pe lateral, acolo unde facea contact cu carenajul. De 6 luni am GOODYEAR(aceasi dimensiune 175/65/R14) si lateralul este ca la inceput.
Dar si diferenta de pret era semnificativa. Debica 120 lei/buc. Goodyear. 230 lei/bucata. P.S.: la voi cei cu anvelope mai late nu va atinge in viraje in carenaj? |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
catros |
![]()
|
![]() plin de belele Group: Members Posts: 12 Joined: 19 December 09 ![]() |
Am inteles ca pe spate se poate,dar pe fata pot sa pun?
Atinge cumva la viraje de caroserie? ![]() Specific:185x60 R14 This post has been edited by catros: 10 Jun 2010, 20:31 |
--------------------
Solenza
Scala
2003,1.4MPI
- B-67-MKY
|
|
reddacy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 18 January 08 From: In inima Ardealului ![]() |
Si eu am pe fata 185/55/14 și merge bine,doar ca uzeaza mai tare telescoapele:-)
|
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- AB-29-RAZ
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Oricum telescoapele originale de SLZ sunt varza
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Marius_Jay |
![]()
|
Am telescoapele originale, de 2 ani merg cu 175/65/R14, si sunt inca PERFECTE.
Tatal meu are tot o solenza(CONFORT) din 2004 si a mers numai pe marimea originala R13, si din pacatte la el cel de pe stanga fata s-a cam slabit. Ce incercam sa spun este ca nu stiu daca e o lege cu telescoapele de solenza. ![]() Spor. |
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
Daedalus |
![]()
|
Ma rog.. poate am fost eu ghinionist dar ale mele pe spate au tinut mai putin de 10 mii km. Le am de 35.000km si nu bat inca dar dupa 10 mii km erau deja curse iar in curbe a inceput sa danseze. Cele pe fata la fel isi pierd "duritatea" daca o exista si aia. Cand zic ca se duc repede telescoapele nu ma refer la a-si da duhul definitiv, ci faptul ca isi pierd proprietatile repede.
Oricum nu prea vad legatura intre latimea cauciucurilor si telescoape. Mecanica intr-adevar e afectata. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:49 |