DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme cu presiunea la ulei

dogyflory2peu
post 16 Oct 2009, 15:43
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut!.am o problema care eu zic cai cam grava.presiune la ulei mai mare am doar cand uleiul ii rece.cand se incalzeste presiunea scade pana aproape de rosu.chiar dak ii in sarcina sau la relantiu acul tot asa ramane,mai tresare cate un pic din cand in cand.motorul are set,arbore,pompa ulei doar de 5000 km.ma confrunt cu aceasta problema cam de asta vara.uleiul este elf 20w50 schimbat recent(cativa km).sonda si indicatorul din bord indica bine pt ca leam probat la un amic.

--------------------
dacia 1310 break dacia 1310 break 1992 tlx - is-02-wvu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EUROPE_
post 16 Oct 2009, 16:48
Post #2

membru reactiv

From: Craiova

Nu sunt sigur, dar am avut o problema asemanatoare.
Schimba acel pinion intermediar de antrenare a pompei de ulei. Acolo cred ca e problema.

Le fel si eu, am presiunea cam mica cu motorul cald ( cam 1.7 atm ), am schimbat acel pinion si presiunea era si mai mica, asa ca l-am pus tot pe acela.
Concluzia, nu se mai respecta dimensiunile, toti fac piese acum...
Sau ar mai fi supapa de supra-presiune a pompei.

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
vladut88
post 16 Oct 2009, 18:51
Post #3

Membru autentic

From: Beius judetul bihor

sau palierele de la axul cu came

--------------------
dacia ARO SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA 2004 1994 - bh 10 twa
I hate BMW
+
dogyflory2peu
post 18 Oct 2009, 18:40
Post #4

Membru incepator

multumesc de raspunsuri dar nu prea m-am lamurit.intre timp temperatura de afara a mai scazut asa ca presiunea nu prea mai scade sa de tare.

--------------------
+
panter1
post 19 Oct 2009, 21:41
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

eu am avut o dacie pe carburatie cu indicator de ulei si am mers cu ea de cand am cumparat-o pana cand am vandut-o in total vro 40.000. km si nu s-a intamplat nimic daca a avut presiune mica. Iar ca ulei.. din cate stiu 20W-50 este mai prost decat 20W-40 astia acum mai nou au produs uleiuri 0W-30 cifrele cu cat snt in scadere de regula cu atat mai bine, bafta

--------------------
Dacia 1310 2002
+
CandyMan13
post 20 Oct 2009, 20:22
Post #6

Membru autentic

From: Roman-Iasi

tu nu te lua dupa cel ac indicator...gandeste'te un pic...ce masina din zilele noastre mai are AC indicator pt presiunea uleiului...Doar daca sesizezi tu o putere mai scazuta atunci da,ai dreptate ca e presiunea scazuta.Eu am avut probleme pana si din cauza unui filtru de ulei prost(ce va albastru EURO nush'cum).Dar cel mai probabil la tine e din motor(linia sau chiar set prost)sad.gif

--------------------
DACIA 1410 1996E - NT-01-BSZ
cea mai buna masina e masina pe care o ai
+
dogyflory2peu
post 23 Feb 2010, 14:39
Post #7

Membru incepator

mam interesat si in stanga si in dreapta.............cei mai multi miau spus ca trebuie sa bucsez axul cu came ca sa am presiune la ulei.ma puteti ajuta cu indicatii si poze (cum sal dau jos,cum sal "repar" si cum sa il pun la loc fara sau cu o adresa de net unde pot gasi manualul de reparatii ca sa l downladez.

23 Feb 2010, 14:41:
mam interesat si in stanga si in dreapta.............cei mai multi miau spus ca trebuie sa bucsez axul cu came ca sa am presiune la ulei.ma puteti ajuta cu indicatii si poze (cum sal dau jos,cum sal "repar" si cum sa il pun la loc fara avea probleme cu reglajele) sau cu o adresa de net unde pot gasi manualul de reparatii ca sa l downladez.

This post has been edited by dogyflory2peu: 23 Feb 2010, 14:41

--------------------
+
pirvumark
post 23 Feb 2010, 17:00
Post #8

Membru autentic

sigur nu e bila de retur(nush exact denumirea) de la pompa de ulei ramasa pe deschis?

--------------------
dacia 1310 1987/tx/1289cc - GL-03-ZVI
+
dogyflory2peu
post 23 Feb 2010, 20:14
Post #9

Membru incepator

daca bila de retur ar fi ramasa pe deschis la rece de ce am presiune full.si la pompa veche tot la fell imi facea.

--------------------
+
burlacu marian
post 23 Feb 2010, 20:21
Post #10

Membru

From: MURFATLAR

QUOTE(dogyflory2peu @ 23 Feb 2010, 14:39)
mam interesat si in stanga si in dreapta.............cei mai multi miau spus ca trebuie sa bucsez axul cu came ca sa am presiune la ulei.ma puteti ajuta cu indicatii si poze (cum sal dau jos,cum sal "repar" si cum sa il pun la loc fara sau cu o adresa de net unde pot gasi manualul de reparatii ca sa l downladez.

<span class='edit'>23 Feb 2010, 14:41:</span>
mam interesat si in stanga si in dreapta.............cei mai multi miau spus ca trebuie sa bucsez axul cu came ca sa am presiune la ulei.ma puteti ajuta cu indicatii si poze (cum sal dau jos,cum sal "repar" si cum sa il pun la loc fara avea probleme cu reglajele) sau cu o adresa de net unde pot gasi manualul de reparatii ca sa l downladez.
*

This post has been edited by burlacu marian: 23 Feb 2010, 20:28

--------------------
renault symbol 2006/1,4 8v - CT 17 ***
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 23:24
Forum Renault