Inmatriculare Masina Second-hand, ce acte trebuie
![]() ![]() ![]() |
Inmatriculare Masina Second-hand, ce acte trebuie
Smiley |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
grosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 16 November 07 ![]() |
Nu am platit taxa pentru ca am avut o banuiala ca asa o sa se intample iar cei de la eliberari numere mi-au spus ca el trebuie sa mi le aduca ca ei nu mai fac altele.
|
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
chiticco |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 8 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu-mi dau seama cum sa ti le aduca el personal, mi se pare o prostie. Stiu ca numerele tb predate la politie in mom. in care el face inmatricularea la el in judet. El nu are cum sa tina numerele tale, e din alt judet!
Si nu vad de ce ai avea tu probleme, scos de la fisc esti (cel mai important lucru ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006
|
|
grosu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 16 November 07 ![]() |
Asa stabilisem ... in momentul in care vine sa-i dau certificatul fiscal sa-mi dea si numerele pe care eu in prealabil le plateam la circa finaciara de care apartin iar el cu copia de la chitanta ca am platit numerele mergea la circa lui financiara si isi inmatricula masina... numai ca acest lucru nu s-a mai intamplat pt ca nu a mai dat nici un semn de viata. Oricum, din moment ce am scos-o de la fisc si am si act de VC nu prea mai am de ce sa-mi fac griji ... e problema lui ca au trecut cele 30 de zile!
|
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
intr-adevar, nu mai fac ei alte placute, dar pentru faptul ca iti pastrezi numerele trebuie sa platesti o taxa (acum 3 luni era de 30 de ron, cred ca si acum e la fel). daca nu platesti taxa aia, pierzi numerele; chiar daca placutzele fizic sunt la tine, e posibil sa nu mai ai voie sa le pui pe masina.
teoretic, daca ai fi platit taxa aia, puteai sa-ti inmatriculezi cu acele numere noua masina (era suficient sa duci chitanta care atesta faptul ca ai platit taxa de pastrare numere; pe chitanta politistii trec si numarul) apoi puteai cere de la politie un nou set de placutze, pe motiv ca cele vechi au fost distruse accidental(sau s-au decolorat, ti le-a zgariat un vecin invidios etc) si in felul asta puteai pastra si vechiul numar de inmatriculare. daca numarul vechi nu are o semnificatie sentimentala prea mare, eu te sfatuiesc sa uiti povestea cu vechea masina. ai vandut-o si gata, nu mai e pe numele tau, e treaba vanzatorului cum si-o inmatriculeaza. |
-------------------- |
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Am nevoie de un pic de ajutor......prietenu si-a luat o masina proaspat adusa de afara.Problema ar fii ca tipu care a adus-o i-a facut numere rosii doar ca acestea intre timp au expirat.Intrebarea mea ar fii daca se mai pot acorda inca o data numere rosii,dar pe numele noului proprietar(prietenu) pana o va inmatricula definitiv pe numele lui.Hartiile de vanzare-cumparare intre cei doi sunt facute.
|
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(grosu @ 13 Dec 2007, 10:38) Salut, Am vandut o masina unui tip din alt judet. am facut contract de VC, am mers la primarie si am scos certificatul de atestare fiscala implicit am scos-o de la impozit si am completat si pe talon la rubrica "vehicol instrainat". Problema este ca tipul nu a mai venit sa ia certificatul de atestare fiscala si din cate vad nu prea mai are de gand sa ma mai caute ![]() Sa nu mai zic ca as fi vrut si numerele inapoi . Rog pe cei care se pricep sa ma elucideze. Merci! Stai linistit ai facut tot ce trebuia sa faci la vanzare nu mai ai nimic altceva de vandut, probleme o sa aiba el la financiar ca nu a declarat masina in 30 de zile, pasibil de amenda, tu nu ai nici un risc obligatia ta si chiar singura era sa te duci la financiar si sa o scoti din acte si sa ii scrii instrainat la pe talon si sa semnezi ![]() QUOTE(Tiberiu-Andrei @ 8 Jan 2008, 14:28) Am nevoie de un pic de ajutor......prietenu si-a luat o masina proaspat adusa de afara.Problema ar fii ca tipu care a adus-o i-a facut numere rosii doar ca acestea intre timp au expirat.Intrebarea mea ar fii daca se mai pot acorda inca o data numere rosii,dar pe numele noului proprietar(prietenu) pana o va inmatricula definitiv pe numele lui.Hartiile de vanzare-cumparare intre cei doi sunt facute. DA se plateste taxa de numere rosii inca odata |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
gygy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 May 07 From: Iasi ;) ![]() |
Am si eu o intrebare : Cat ajunge per total, inmatricularea unei dacii in val de 3000 roni??
|
--------------------
Mitsubishi
Colt
1.3 12v
- IS-xx-xxx
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
mircu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 October 05 From: Brasov ![]() |
Ma aflu si eu in postura de vanzator! Teoretic am inteles ce trebuie facut, dar la mine ar mai fi o mica problema.
![]() Eu locuiesc in Brasov, am CI de Brasov din 2007. Masina mea pe care vreau sa o vand e inca inmatriculata pe ALBA (nu i-am mai schimbat si numerele dupa ce mi-am schimbat cartea de identitate). Stiti sau credeti ca va fi o problema in momentul in care vreau sa vand masina? Pot rezolva totul in Brasov sau trebuie sa aduc nu stiu ce dovezi din Alba? Va multumesc! |
--------------------
DACIA
Logan Laureate 1.4l
- The red ones
|
|
Marius* |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 November 07 ![]() |
Daca pe fisa de inmatriculare exista viza de la Financiar, atat la tine cat si la fostul proprietar, nu vei avea probleme.
Succes ! |
--------------------
VW
1J5
ATD 2OO4
|
|
PINGUINUL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 27 December 07 ![]() |
Am si eu o problema si poate ma lamuri voi daca se poate. Am cumparat masina anu trecut iam platit talonul si inmatricularea la cec am scoso de pe numele fostului propietar de la fisc si am trecuto pe numele meu iam facut asigurarea dar nu am apucat sa ajung la rar pentru identificare si au trecut mai mult de 30 zile si am pastrat si numerele + ca am si itp ul expirat mai nou. pierd numerele in cazul asta? pot sa ii fac identificarea la rar fara itp?va multumesc
|
--------------------
DACIA
NOVA
1998
|
|
showtime |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 January 08 ![]() |
vreu sa-mi iau o masina din cluj iar eu sunt din zalau, ca sa trec masina pe numele meu va trebui sa o inmatriculez iar? sau exista o taxa prin care o trec pur si simplu pe numele meu? dace stiti va rog sa-mi raspundeti ms
|
--------------------
nu am
nu am
nu am
- nu am
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
QUOTE(PINGUINUL @ 24 Jan 2008, 11:11) Am si eu o problema si poate ma lamuri voi daca se poate. Am cumparat masina anu trecut iam platit talonul si inmatricularea la cec am scoso de pe numele fostului propietar de la fisc si am trecuto pe numele meu iam facut asigurarea dar nu am apucat sa ajung la rar pentru identificare si au trecut mai mult de 30 zile si am pastrat si numerele + ca am si itp ul expirat mai nou. pierd numerele in cazul asta? pot sa ii fac identificarea la rar fara itp?va multumesc cele 30 de zile se refera mai mult la declararea bunului achizitionat la taxe locale si impozite, faci ITP apoi identificarea, nu cred ca pierzi numerele 28 Jan 2008, 22:13: QUOTE(showtime @ 24 Jan 2008, 15:11) vreu sa-mi iau o masina din cluj iar eu sunt din zalau, ca sa trec masina pe numele meu va trebui sa o inmatriculez iar? sau exista o taxa prin care o trec pur si simplu pe numele meu? dace stiti va rog sa-mi raspundeti ms aceeasi procedura ca la orice inmatriculare, numai daca masina este din alt judet si o inmatriculezi in judetul tau trebuie sa platesti o taxa de numere (la rand sau preferentiara) This post has been edited by Adrianno: 28 Jan 2008, 22:13 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
iace |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 23 July 04 From: Suceava ![]() |
sper ca nu sunt off topic
am o nelamurire. Pe fisa de inmatriculare trebuie sa fie si viza financiara a vanzatorului si viza financiara acumparatorului? |
--------------------
renault
symbol fidji 1.4 8V 75CP
2008
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pentru inmatriculare trebuie sa fie ambele stampile de la Administratia Finantelor Publice.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Rover |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 26 August 07 ![]() |
intrebare: unde este RAR-ul din Bucuresti? Am vazut ca scrie "comuna Voluntari", dar nu stiu cum sa ajung acolo. Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna un traseu de la Piata Unirii?
|
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
Smiley |
![]()
|
e cap pe aici: http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_...tm?-12428&-4167
de la unirii mergi spre universitate, apoi faci dreapta spre Piata Rosetti, ceva mai incolo stanga pe mosilor, treci pe la Obor si mergi drept inainte. pe la iesirea din bucuresti opresti si intrebi pe careva (in principiu trebuie sa faci stanga, pe sub un pod; adica faci dreapta si apoi soseaua vireaza la stanga pe sub pod; ideea e ca nu stiu sa-ti spun al catelea pod e) |
-------------------- |
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
De la Piata Unirii mergi pe traseul marcat cu rosu, si tot inainte dupa ce se termina traseul marcat cu rosu, dupa ce iesi din Bucuresti o sa intri in comuna Voluntari si mergi tot inainte, aproape de iesirea din Voluntari o sa vezi pe partea dreapta Metro nu urci pe pod, mergi prin drepta podului sisub por faci stanga si o sa vezi indicatoare catre RAR. Sper ca iti este de folos si harta. Daca nu te descurci spune si eventual mai cautam o harta mai mare care sa cuprinda pana la iesirea din Bucuresti. Ideea este ca odata ce ai ajuns pe sos. Colentina mergi inainte pana la Metro Voluntari.
Attached thumbnail(s) harta.JPG ( Size: 243.37k ) Number of downloads: 1512 |
--------------------
.
.
.
|
|
Rover |
![]()
|
inteleg ca trebuie sa ies spre chinezi, spre targul Europa, nu?
|
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
Relu11 |
![]()
|
Da pe acolo trebuie sa mergi, treci de ei si intri in comuna Voluntari.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Rover |
![]()
|
si intrebarea 2: daca intru in comuna voluntari, inseamna ca am nevoie de rovinieta, nu? dar daca o fac acuma, avand in vedere ca masina este cu nr de DJ si nu este pe numele meu, nu o sa pierd rovinieta dupa ce o inmatriculez pe numele meu?
|
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
pentru identificare programare la 9672 Identificarea la o dacie costa cam 80 ron + tva.
teoretic iti trebuie rovigneta cand iesi din oras chiar si pentru comunele limitrofe Orasului... eu unul am circulat pe ris atunci cand am fost la identificare, si da expira dupa ce faci actele, ea fiind pe numele vechiului proprietar cam la fel ca asigurarea |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Relu11 |
![]()
|
Poati sa iei rovigneta pentru 7 zile ca sa nu arunci 100 lei pe geam, arunci doar 20 de lei, sau daca aveai numere rosii puteai sa circului fara ea legal.
Cu respect |
--------------------
.
.
.
|
|
Rover |
![]()
|
si inca o intrebare, oarecum offtopic
Am vazut ca spunea cineva aici ca inainte de a se duce la identificare a spalat motorul ca sa nu se apuce nenea ala sa zgarme prin straturile de jeg si noroi. O duc la spalatorie si cer o spalare la motor, pur si simplu? Nu ma pricep la motoare, n-are nimic cand o sa puna ala furtunul pe ea? Banuiesc ca o sa dea cu apa si pe baterie si pe toate cele. Nu se intampla nimic? This post has been edited by Rover: 9 Feb 2008, 22:49 |
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
daca are compresor sa sufle delcoul si capacul la delcou nu are nimic
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Georginho |
![]()
|
![]() Inventiv Group: Members Posts: 1.002 Joined: 6 July 07 ![]() |
Am si eu cateva intrebari in legatura cu inmatricularea unui autoturism (schimbarea proprietarului si a numerelor), in urma unei succesiuni:
1. La "Documente necesare" apare "cererea noului proprietar". Este cerere tip de la Udriste? Daca nu, atunci cum trebuie formulata? 2. "Fisa de inmatriculare": De unde se obtine? 3. "Dovada de plata a taxei de inmatriculare". Unde se face plata? 4. "Dovada de plata a a contravalorii certificatului de inmatriculare / numarului de inmatriculare". Unde se face plata? 5. Este nevoie de certificat fiscal de la Administratia publica, tinand cont ca este vorba de o succesiune / certificat de mostenitor? Multumesc! |
--------------------
|
|
berki |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 4 January 08 From: Sf.Gheorghe ![]() |
Toate ti se da dela biroul de copiat acte. Sau te duci la o firma care pentru 100 lei te rezolva in max. 24 de ore
Trebuie sa platesti pe la BCR/CEC si la politie respectiv primarie. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,4 8V
2006/decembrie
|
|
Georginho |
![]()
|
![]() Inventiv Group: Members Posts: 1.002 Joined: 6 July 07 ![]() |
Fii mai explicit. Ce anume se plateste la BCR/CEC si ce anume la Primarie? (Firmele acelea nu ma intereseaza, vreau sa rezolv singur in limita timpului)
|
--------------------
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
1. La "Documente necesare" apare "cererea noului proprietar". Este cerere tip de la Udriste? Daca nu, atunci cum trebuie formulata? 2. "Fisa de inmatriculare": De unde se obtine? - UDRISTE 3. "Dovada de plata a taxei de inmatriculare". Unde se face plata? - CEC 4. "Dovada de plata a a contravalorii certificatului de inmatriculare / numarului de inmatriculare". Unde se face plata? - CEC 5. Este nevoie de certificat fiscal de la Administratia publica, tinand cont ca este vorba de o succesiune / certificat de mostenitor? eu zic cel mai bine sa te duci la udriste la informatii sa aflii ce si cum |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 02:42 |