accident cu constatare amiabila
![]() ![]() ![]() |
accident cu constatare amiabila
aeroman |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 5 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
1995
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Probabil vei fi invitat, pentru confruntare, de catre asiguratorul tau dar nu este obligatoriu.
De aceea, nu te grabi cu reparatia daca nu este absolut necesara si nu implica riscuri. Poti sa te prezinti din proprie initiativa, impreuna cu pagubitul. Dupa aceea, cu "amiabila" incheiata, vei proceda la reparatia propriului autoturism fara alte formalitati (ori sanctiuni) pe la Politia Ruitera. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
stiu sigur ca te cheama sa mai dai o declaratie - si cum a zis si adi e bine sa nu repari inca masina
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
aeroman |
![]()
|
accidentul s-a intamplat acum o saptamana. nu "m-a invitat nimeni nicaieri" deocamdata.
daca duc masina in service..apoi ma cheama ..si le spun ca am reparat-o deja ce consecinte ar urma? adica ma cheama si cu masina? ca asa o pot repara, dupa care sa dau acea declaratie..ca doar stiu ce s-a intamplat This post has been edited by aeroman: 5 Feb 2010, 15:52 |
--------------------
Ford
Mondeo
1995
|
|
aleksanders |
![]()
|
cel mai bine suna direct la firma la care ai rca-ul si vb cu ei- la daune mici e posibil sa nu te cheme cu masina -
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
aeroman |
![]()
|
pagubitul are doar bara putin "sifonata" si grila de la radiator ..atat.
( si ca fapt divers avem asigurarile la aceeasi firma). ne-am fi dus impreuna la asigurarator dar era sambata seara) |
--------------------
Ford
Mondeo
1995
|
|
aleksanders |
![]()
|
eu am avut un accident si am utilizat constatarea amiabila - asiguratorul era tiriac - am mers si cu cel vinovat - acesta a mai scris o declaratie - ( asiguratorul mi-a zis ca daca nu se prezenta sa dea acea declaratie nu se inainta dosarul ) - si nu a fost necesar sa vada si masina lui
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Corect, vorbeste cu asiguratorul si intreaba!
Dupa descrierea daunelor, cred ca ieseai mai bine daca nu apelai la RCA si negociai direct sa repari avariile. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
adi nu iti trebuie o copie constatare rca/casco ca sa repari masina?
adica poti sa o ai botita si sa o repari fara sa fie declarata undeva? politie asigurare etc... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ba da, ai nevoie de constatarea facuta la asigurator.
Ideea este ca malusul se aplica numai pentru daune platite. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
aham, deci te duci, o declari, dar nu ceri desbagubirea...hmmmm
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
adi_ar |
![]()
|
Este legal!
Desigur, se bazeaza pe incredere. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Nu iti poti repara legal masina!!!
Iti trebuie o autorizatie de reparatii de la Politie sau un Document de Intrare in Reparatie de la asigurator. In concluzie trebuie sa te duci cu masina la asigurator, il instiintezi in scris ca ai facut o boacana si vei primi D.I.R.-ul necesar reparatiei. Daca citesti anexa albastra a constatului amiabil chiar scrie ca trebuie sa trimiti exemplarul tau la asigurator. Pe langa asta esti si obligat prin lege sa te pui la dispozitia asiguratorului, dar de ce nu ti-a cerut inca asta nu stiu. Exista posibilitatea sa nu fi putut da de tine sau poate ca respectivul s-a dus pe casco. Daca e asa , asiguratorul tau va fi instiintat de eveniment peste mai mult timp. E bine ca atunci cand ii vine dosarul de regres sa fie informat deja de catre asigurat. Nu s-a intamplat inca dar in mod sigur asiguratorii vor incepe sa dea in judecata asiguratii care nu isi respecta obligatiile. This post has been edited by kosfunny: 11 Feb 2010, 14:24 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
adi_ar |
![]()
|
Asa, si ce te-ar impiedica sa platesti reparatia, ca tot sustinem ca aceasta este politica, dupa care nu mai faci solicitarea de despagubire?
Ma indoiesc ca exista vreo societate care sa te aduca cu executor pentru a plati despagubirea! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Nu se stie niciodata, toate au un inceput. In vest nici nu iti poate trece prin cap sa nu iti avizezi asiguratorul cand produci pagube. Si asta nu pentru ca sunt strainii au alta mentalitate ci pentru ca acolo exista masuri coercitive care se si aplica.
La noi, fiecare face cum il taie capul. Iata ceva mai jos si obligatiile asiguratului: This post has been edited by kosfunny: 12 Feb 2010, 17:11 Attached File(s) ![]() |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
adi_ar |
![]()
|
Cred ca nu m-am facut inteles in ceea ce am scris mai sus!
![]() Legea si toate normele emise de CSA permit pagubitului, ba chiar il obliga, sa renunte la despagubirea din partea asiguratorului daca vinovatul il despagubeste direct, lucru despre care, evident, trebuie notificat asiguratorul in scris - notificare ce trebuie pastrata, cu numar de inregistrare, deoarece, in viitor, va fi si dovada neplatii unei despagubiri in cauza respectiva. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:35 |