Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
![]() ![]() ![]() |
Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
AR-18-MOS |
![]()
|
||
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
||
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Amin!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
faganezu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 357 Joined: 14 October 07 ![]() |
ar 18 mos: ai facut resoftare la calculatorul de gaz sau la cel de benzina?
|
--------------------
logan 1.4 MPI GPL
laureat
2007
- B-XX-NZR
|
|
sequia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 6 September 08 ![]() |
|
--------------------
logan
preference
2006
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
faganezu |
![]()
|
si se simnte diferenta de putere, consum, cuplu si atunci cand mergi pe gaz?
|
--------------------
logan 1.4 MPI GPL
laureat
2007
- B-XX-NZR
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Da, pe GPL, sunt la "egalitate" cu 1.4 benzina stock. Consumul, depinde 7l/100Km afara, stabilit acum o saptamana pana la Bucuresti si inapoi. In oras, ~9l/100Km.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
faganezu |
![]()
|
si se simnte diferenta de putere, cuplu, consum si pe gaz
2 Jan 2009, 00:45: scuze pt repetare, am incurcat astea pe aici 2 Jan 2009, 00:47: adica trage la fel ca pe benzina modificata sau benzina stock? This post has been edited by faganezu: 1 Jan 2009, 23:47 |
--------------------
logan 1.4 MPI GPL
laureat
2007
- B-XX-NZR
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Pe benzina stock, ca pe GPL are ceva pierdere. (3 cai din spusele celor de la Dacia)Si se pot modifica hartile si de la GPL, si ar trage destul de bine, dar consumul creste foarte mult.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
faganezu |
![]()
|
deci nu fac nici o sfaraiala. pe benzina nu prea merg asa ca nu prea ma intereseaza cu trage pe benzina. pe gaz daca se putea face ceva era o chestie!?!?!
![]() |
--------------------
logan 1.4 MPI GPL
laureat
2007
- B-XX-NZR
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Se poate si pe GPL, dar creste consumul destul de mult, si atunci nu se mai merita GPL-ul.
Desi ar mai fii o solutie, cu un UniChip care se poate monta in paralel cu ECU Gaz, si printr-un controller montat in habitaclu, se pot modifica hartile din ECU Gaz. Ca ex. ai harta normala de GPL, din controller-ul din bord poti trece pe harta "sport" pe GPL la o depasire, dupa ce ai terminat, treci inapoi pe harta normala. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
faganezu |
![]()
|
si te costa cat nu face!?!? sunt multumit si asa cu toate ca nu strica un plus de putere
|
--------------------
logan 1.4 MPI GPL
laureat
2007
- B-XX-NZR
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Mda, implica costuri, si oameni capabili sa faca modificari din astea.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
diadan22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 30 December 08 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 1 Jan 2009, 21:35) Dupa ce v-ati facut remaparea a fost nevoie sa faceti ceva probe de drum ca sa se seteze anume parametri sau pur si simplu ati plecat cu masina remapata direct acasa? Bafta! da, i-am dat cu a 3-a pana la 4500 ture si am lasat-o "sa curga" pana la 1000. 2 Jan 2009, 09:56: QUOTE(argon @ 1 Jan 2009, 20:16) e foame(sete) mare, mai ales in noaptea de revelion, e mana cereasca un ban picat din cer si fara munca de la creduli...prost sa fie sa refuze orice tiunaret d'asta intreprinzator. Nu inteleg o chestie: remapare = stergere soft original si rescriere soft cu parametri modificati. Softul care se rescrie e cam acelasi folosit de toata lumea, fie ca e firma si cere 150 - 200 Euro, fie ca e "tiunaret" care cere 200 RON (ca si "tiunaretul" a luat softul tot de la aceste firme sau de la aceeasi sursa cu firmele). Atata vreme cat nu se fac reglaje manuale (unde se poate gresi... unde ai nevoie de garantie...) ci doar o rescriere de soft iar soft-ul e acelasi... de ce atata valva pe tema asta? Daca este cineva in stare sa-mi sau mai bine zis sa ne explice (argumentat bineinteles ) de ce e mai riscant ca resoftarea sa se faca de catre "tiunareti" decat daca se face de catre firme, il rog sa nu faca economie de cuvinte. Multumesc anticipat ![]() This post has been edited by diadan22: 2 Jan 2009, 09:56 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005 benzina
- BR-03-VAX
|
|
loganfan2008 |
![]()
|
![]() Volvo Group: Members Posts: 392 Joined: 6 May 08 ![]() |
QUOTE(diadan22 @ 2 Jan 2009, 09:46) <span class='edit'>2 Jan 2009, 09:56:</span> Nu inteleg o chestie: remapare = stergere soft original si rescriere soft cu parametri modificati. remapare (recalibrare, tuning) = stergerea mapelor si variabilelor vechi si rescrierea mapelor si variabilelor modificate (este valabila atunci cand se pastreaza softul) resoftare=stergere soft original si rescrierea unui soft mai nou cu sau fara parametri (harti, variabile, etc) modificati QUOTE(diadan22 @ 2 Jan 2009, 09:46) da, i-am dat cu a 3-a pana la 4500 ture si am lasat-o "sa curga" pana la 1000. <span class='edit'>2 Jan 2009, 09:56:</span> Softul care se rescrie e cam acelasi folosit de toata lumea, fie ca e firma si cere 150 - 200 Euro, fie ca e "tiunaret" care cere 200 RON (ca si "tiunaretul" a luat softul tot de la aceste firme sau de la aceeasi sursa cu firmele). Atata vreme cat nu se fac reglaje manuale (unde se poate gresi... unde ai nevoie de garantie...) ci doar o rescriere de soft iar soft-ul e acelasi... de ce atata valva pe tema asta? Daca este cineva in stare sa-mi sau mai bine zis sa ne explice (argumentat bineinteles ) de ce e mai riscant ca resoftarea sa se faca de catre "tiunareti" decat daca se face de catre firme, il rog sa nu faca economie de cuvinte. Multumesc anticipat ![]() acum depinde la cine te referi cand spui "tinareti"... la o adica riscul e identic |
--------------------
Volvo
S40
1996 Swedish car
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Imi amintesc in perioda cand si-a luat tata Logan, prin 2005, colegii lui de birou tot il sfatuiau sa nu faca prostia asta, ca e masina proasta ca rugineste, ca o sa consume mult ca dracu-lacu.
Treaba era ca nici unul nu avea logan, dar isi dadeau si ei cu parerea ca au auzit de la diversi cunoscatori care si aia ar fi auzit... Intre timp aproape toti si-au luat Logan si nu am auzit pe nici unul sa se planga, ba dimpotriva. Cam asa se intampla si pe aici. Daca vine unul si spune ca e multumit e efect placebo. Cel care incearca sa vina in sprijinul colegilor de forum cu un pret cat de cat omenesc e tiunaret intreprinzator care ii prosteste pe creduli. Dreptate au cei care nu au facut chiptuning, dar ar fi auzit de la altii ca e o mare teapa. Nu vreau sa critic pe nimeni, dar de ce nu incercati sa fiti mai obiectivi? Inca nu am auzit pe nimeni care sa isi fi modificat softul si sa se planga ca i s-a bulit motorul sau alte probleme. Ba dimpotriva toti cei care si-au facut se declara multumiti. Unde e problema? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Dupa ce am citit ultimele zeci de posturi ... parca m-am simtit in filmele lu' Stan si Bran. Pe bune mai baieti, mai usor cu rachetele astea.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Ma gandeam cum va merge Loganu' lu' romeodr, cu o resoftare ...
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca va fi nevoit sa schimbe armaturile de la scaun saptamanal, de la atata bagat in scaun.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
sequia |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 2 Jan 2009, 18:39) Dupa ce am citit ultimele zeci de posturi ... parca m-am simtit in filmele lu' Stan si Bran. Pe bune mai baieti, mai usor cu rachetele astea. Ba mitica...Mai bine mergi pe siteurile alea rusesti unde te dai rotund,daca aici te simti ca in filmele lui Stan si Bran. Nu ti-e rusine sa jignesti atatia oameni care au postat in ultimele zeci de posturi? Si bag seama ca nu ar fi pentru prima oara... This post has been edited by sequia: 2 Jan 2009, 18:07 |
--------------------
logan
preference
2006
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@sequia - desi ti se pare ca IRONIK e 'un pic ironic', te asigur ca stie ce vorbeste si are mult mai multe cunostinte despre logan decat banuiesti
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Desi stiu ca o sa sariti cu totii - mai depinde si cum expui ceea ce stii, da asta nu tine de cunostinte ci de altceva
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
sequia |
![]()
|
@Andy_ACS
Nu i-am contestat cunostiintele,ci doar felul de a trata lumea.Ca stie e meritul lui,dar asta nu-i da dreptul sa ne desconsidere pe ceilalti. Eu unul nu pot sa tac la asa ceva. Inca astept scuzele lui,in numele celor la care a facut referire. PS-Tu ce onorariu percepi ca avocat ? |
--------------------
logan
preference
2006
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(sequia @ 2 Jan 2009, 19:06) Gratis! Eu am discutat o data cu IRONICK pe PM si a fost foarte de treaba, a alocat din timpul lui sa imi explice unele chestii (pe care probabil le considera foarte simple, dar tot mi le-a explicat). Fiecrae om are felul lui de a fi, trebuie sa dai dovada de toleranta. Si tie iti sare tandara repede ![]() ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Cand am luat eu Loganul diferenta de pret intre 1.4 si 1.6 era de 450€, de aceea am luat 1.6 (daca exista la vremea respectiva luam 1.6 16V, dar nu aparuse inca).
De ce sa faci o resoftare cand poti cumpara direct un motor mai mare (bineinteles in momentul achizitiei)? This post has been edited by Amedeus: 2 Jan 2009, 20:39 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Dar daca resoftarea costa cat un plin de benzina?
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Cat costa atata si face. Daca la achizitionarea unui autoturism nou 450€ e mult si nu ii ai, mai bine ramai cu softul original.
L.E. Diferenta actuala intre cele doua motorizari e de 400€: Laureate 1.4 MPI 75 CP 7900 EUR 31729.56 RON Laureate 1.6 MPI 90 CP 8300 EUR 33336.12 RON This post has been edited by Amedeus: 3 Jan 2009, 11:09 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Dar daca ai luat deja 1.6 si vrei sa fie si asta putin mai zglobiu?
![]() Dar daca ai luat 1.6 16v si vrei sa fie si el mai sprinten? Nu neaparat pentru forje, intreceri, dar pentru placerea condusului. Iar daca pretul e bun, de ce nu? Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Acum ceva ani, pe vremea lui K6-II am incercat primul overclock. Partial reusit, am pastrat frecventa de lucru a procesorului, dar am marit FSB-ul de la 66 la 100. O crestere de performanta nu foarte mare si o stabilitate incerta. Mai crapa din cand in cand in jocuri. Sa zicem ca asta era carburatorului. Pe urma a venit era placilor de baza cu care au permis schimbarea tuturor parametrilor si a procesoarelor deblocate. De 8 ani am un pc care merge in overclock. Singurul lucru care a crapat pana acum a fost o memorie. De ce? A fost exact memoria din slot-ul asezat in margine unde flux-ul de aer marit nu ajungea cum trebuie. Sa zicem ca asta este era masinilor actuale de pana in 15k. Acum nu mai face nimeni overclok la pc-uri. Nu mai trebuie, componentele au ajuns destul de ieftine si ofera performate foarte bune. Asa se intampla si cu tuning-ul in momentul de fata. Este la moda, este ieftin, nu afecteaza motorul daca este exploatat cum trebuie si nu este tinut la maximum de putere. Si nu in ultimul rand, atentie la ce puneti pe masini. Multe din zgmotele care afectea motoarele nu se aud cu urechea si uzeza excesiv.
Evolutie ... dar cand si cum in domeniul auto. Mai ales ca in momentul de fata ne confruntam cu o criza. ![]() PS1. Asemanarea vanzatorului de cipcirip-tuning cu vanzatorul nepriceput care se da mare la magazinul de pc-uri sper ca este evidenta. Personale de fata se exclud, nu fac referire la userii de pe topicul asta. PS2. Masina cu carburator a ajuns acum vre-o 2 ani la remat. Motorul inca se mai tinea pe picioare, a doborat-o rugina. PS3. Daca nu va convine postul meu, considerati'l un pamflet. This post has been edited by IRONICK: 3 Jan 2009, 13:18 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sequia |
![]()
|
Lupule moralist...
Intamplator sau nu,si tu esti unul din ala care face "cipcirip tuning",mai mult sau mai putin sporadic.Intamplator sau nu,sunt in posesia uneia dintre mapele"soft"(asa cum iti place tie sa le spui) pe care le pui tu la masini,asa ca nu are rost sa negi asta.Vi acum sa dai lectii sau ce vrei sa spui cu asta?Ce atatea "metafore"? Tu faci ca popa sau faci ce zice popa? Zi dom'le pe fata daca ai ceva de zis referitor la avantajele sau dezavantajele chiptuningului,ca asta conteaza pana la urma. |
--------------------
logan
preference
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 11:56 |