Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
![]() ![]() ![]() |
Tuning motor 1.4/1.6 MPi, se poate imbunatati performanta Logan-ului?
dodoPan |
![]()
|
||
![]() eres Group: Members Posts: 65 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti/Constanta/Brasov ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- -
|
|||
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 16 Dec 2005, 19:07) Poate, dar uite că Renault scoate din motorul de 1.5dCi până la 100cp, tot prin "tuning"... Având în vedere că la lansarea acestui motor, prin 2001, avea doar vreo 62cp, e ceva, nu? Deci "se face și la gândaci".... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.366 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, si cu 100 cp devine brusc masina sport, nu? Motorul de 100 cp e altceva decat cel de logan (turbina cu VNT, intercooler). Si un logan de 90 CP tot e mai rapid decat un Clio dci cu 98cp sau cat are motorul dci de 1.5.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(dodoPan @ 16 Dec 2005, 17:28) @MoneyTalks: datele sunt date proaspete dynotest. Asta NU inseamna ca sint si adevarate... ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
dodoPan |
![]()
|
![]() eres Group: Members Posts: 65 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti/Constanta/Brasov ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 16 Dec 2005, 21:41) Asta NU inseamna ca sint si adevarate... ![]() ![]() de la a fi adevarate pana la a fi probate in conditii ce depasesc conditiile ideale in care se incadreaza testarea dyno e o mica mare diferenta. repet, astea sunt datele reale de pe dyno test. cu prima ocazie o sa testam (am mai spus-o) Logan-ul in conditii reale, in 3 ipostaze, cu 1 pasager (soferul), 2 pasageri si 4/5 pasageri pt. a afla limitele reale ale tuning-ului. rezultatele vor fi filmate/fotografiate. PS: din fraza ta repetata deduc 1. ori ai prins o zi in care doreai sa faci numai bascalie 2. testarea dyno in opinia ta nu e indicata niciunde/nicicum. alegi tu varianta care-ti convine ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 16 Dec 2005, 22:41) Asta NU inseamna ca sint si adevarate... ![]() ![]() Subscriu si eu...daca cu tunningul asta de 104CP masina atinge 210Km/h ce sa mai zic de motorul care il pune dacia din primavara pe Logan ala de 107CP...si tind sa cred ca ala nu va avea viteza maxima de 210Km/h ci de maxim 200Km/h. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni, omul a vrut sa ajute, nu cred ca a mintit cu viteza, probabil chiar asta a aratat aparatul ala. Si cum a zis si el ca nu s-a masurat intr-un tunel aerodinamic, probabil aparatul are o constanta a rezistentei aerodinamice (cum se numea? ca am uitat...) a masinii pe care o foloseste. Si care la Logan este diferita. Daca acea constanta se poate modifica in aparat, si daca se poate obtine/determina in vreun fel, sunt convins ca o sa se ajunga la date mai realiste. Stiu ca sunt oameni care se pricep la asta, de ce nu-i dati o mana de ajutor?
Pace-pace-.... ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(dodoPan @ 17 Dec 2005, 01:19) testarea dyno in opinia ta nu e indicata niciunde/nicicum. Exact, te-ai prins! Testarea aia NU ESTE ADEVARATA (reala)! ![]() ![]() ![]() PS. Poti sa vii si cu 1 milion de poze, pentru ca TOT NU E ADEVARAT ce sustii. Iar daca vei continua sa sustii asemenea lucruri nereale, TOATE posturile cu astfel de neadevaruri VOR FI STERSE! ![]() Eu am o masina cu tot atitia CP si cu un cuplu mai mare si stiu cit prinde masina pe bord si in realitate... Asa ca mai piano cu lucruri care tin de sfera fantasticului... ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dodoPan @ 17 Dec 2005, 16:11) @MoneyTalks: matale cred ca iti depasesti atributiile de moderator. eu nu vorbeam de ce se vede pe bord cum ai crezut tu eronat, eu am dat "Report Power Test" de pe Dyno Power Tester unde e stipulat tot ce-a fost testat printre care si Max speed: 210.4 km/h@6307 RPM. Inainte de a crede toate cifrele alea, calculeaza si tu ce putere trebuie pentru a deplasa o masina de 1 tona cu coeficientul aerodinamic x, cu 210 km/h. Si da-ne cu datele in cap. Ca asa si eu pot sa zic ca am prins 350 cu trotineta. Doar ca am uitat sa va zis ca ma deplasam in vid... |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dupa cum stiti (doar s-a calculat, nu?), Loganul intr-a V-a, cu turatia max, cu rotile standard, in conditii ideale (0 frecarea cu aerul, 0 rezistenta aerului la inaintare, fara patinari de ambreiaj etc) poate prinde 224 km/h.
Parerea mea sincera este ca, la forma lui aerodinamica deosebita, cu aceeasi cutie de viteza, puteti sa-i puneti si motor de porche (da' sa taie injectia pe la 6000 rpm) ca nu va ajunge neam de neamul lui la mai mult de 190 km/h. parerea mea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
dodoPan, precizeaza cine a facut resoftarea si unde s-a facut masurarea puterii.
La mine cipul e de la Aspad iar verificarea la MasterTuner. Date din fisa: Putere : 92,6 cp / 68,1 kW Cuplu max : 140 Nm / 3554 Viteza max : 199 km/h Presupun ca nu ai masurat puterea tot aici. Sunt foaarte curios care ar fi diferenta intre cele 2 masurari asa. Pe bord ajunsese la 205. putere7ii.th.jpg This post has been edited by Codrin: 17 Dec 2005, 16:15 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Daca mai continuati cu postarea de informatii false (Codrin, te vizeaza si pe tine!), topicul asta va fi inchis. Nu mai credeti in tot felul de teste de genul asta, pentru ca nu sint reale. O masina cu 92 CP prinde 199 km/h la pastile cailor, sau eventual NUMAI pe hirtie...
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Money, n-am zis ca sunt reale. De la 104 la 92 de cai e cale luunga, si in nici un caz nu e acoperita de alta harta a cipului si o teava in plus. Deci e ceva putred rau.
Om prost am fost ca n-am masurat puterea in acelasi loc inainte de modificari sa vad diferenta reala. Nu ma astept in vecii vecilor sa prinda 199. Dar cocotata pe cele 2 role si accelerata, asta arata pe bord. Hai cu avionul! ![]() |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(Codrin @ 17 Dec 2005, 17:45) Nu ma astept in vecii vecilor sa prinda 199. Dar cocotata pe cele 2 role si accelerata, asta arata pe bord. Pai de ce nu spui asa? ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
Codrin |
![]()
|
Dar am zis eu ca mi-am facut book de prezentare pe DN1?
![]() |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Codrin |
![]()
|
Inainte sa ne pupi spune cine a rescris cipul si cine a facut verificarile.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
dodoPan |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.366 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Domnul MoneyTalks, o masina poate prinde 200km/h cu mult mai putin de 100CP. Cu conditia sa fie usoara si foarte aerodinamica (Cx sub 0.20).
Ca masina aceea nu este un automobil pentru circulatia pe strazi e una, dar se poate. Recordul FIA de viteza pentru o masina cu motor de max 250cc e de vreo 230km/h, si dateaza din anii '60. Motorul nu cred ca avea mult peste 50 CP. Eroarea de vitezometru la viteza de 190km/h poate fi lejer 15km/h. This post has been edited by einstein1984: 17 Dec 2005, 19:47 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 17 Dec 2005, 18:55) Parca s-a mentionat la inceput(eu unul asa am retinut)ca datele nu au fost obtinute pe sosea ci pe tester.......Eu unul am mers cu masina lui Codrin si o diferenta se simte fata de una stoc,dar sa nu va asteptati la ceva extraordinar.Se simte doar ca trage mai bine,adica urca ceva mai repede in turatii,dar viteza maxima e aceeasi. ![]() |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
consumul cum e?
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(ICET @ 17 Dec 2005, 23:00) datele nu au fost obtinute pe sosea ci pe tester.. Pai datele obtinute pe tester sint egale cu zero, nu au nici o valoare practica. E ca si cum tu le-ai calcula cu creionul pe hirtie. Asa ca e mai bine sa nu inducem lumea in eroare cu informatii false referitor la viteza ipotetica a Loganului... |
--------------------
Lexus
ES300H
|
Codrin |
![]()
|
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 18 Dec 2005, 01:39) Corect.Dar ar fi fost totusi bine sa vedem ce date dadea pe tester inainte de modificari.Testele astea ar fi fost cat de cat relevante daca s-ar fi tinut cont si de coeficientul aerodinamic. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
einstein1984 |
![]()
|
Mai am si eu o intrebare. Cat e valoarea puterii la roata? Cei 104 CP presupun ca sunt o estimare a puterii la volant. Daca ne spui si noua valoarea masurata a puterii la roata, poate ne dam seama cat de optimista e aceasta estimare.
Metrotehnica au dinamometrul lor? Sau a-ti fost la mastertuner? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.289 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Cat costa un dyno testing ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
Codrin |
![]()
|
50 E.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Codrin @ 17 Dec 2005, 18:15) La mine cipul e de la Aspad iar verificarea la MasterTuner. Date din fisa: Putere : 92,6 cp / 68,1 kW Cuplu max : 140 Nm / 3554 Viteza max : 199 km/h Ai putea sa descrii tot ce ai facut la masina ca sa ajungi aici? Este vorba numai de chip sau mai ai si alte imbunatatiri ? |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
Codrin |
![]()
|
Dupa catalizator marita evacuarea la 50mm, fara intermediara, finala Borla. Filtru aer, poze sunt mai sus, si chip. Atat.
Diferentele atat de mari la putere intre mine si dodoPan sunt pe de o parte de la evacuare (la el e dubla) si pe de alta de la soft. Duminica la Casa Poporului am pierdut in fata unei SLZ cu aceleasi imbunatatiri ca si mine, dar cip rescris la DimSport, ca si el, cu mai mult de o masina. ![]() |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 18:10 |