fasait dinspre ferodouri, la franari usoare, la viteze mici
![]() ![]() ![]() |
fasait dinspre ferodouri, la franari usoare, la viteze mici
free_fiber |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|||
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Poate ca aveai discurile murdare, usor nisipoase sau ude si tot asa cu putin nisip. Dupa un drum mai lung in oras la viteza mai mare daca pui frane lungi repetate si faci "testul" ala din nou, se intampla acelasi lucru ?
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, la fel face in orice conditii; nu e vorba de mizerie depusa pe moment. In primii 5000km nu facea, desi masina e cumparata in iarna 2005 (zapada, mizerie, sare, nisip, etc.); dar dupa 5000km, au inceput ferodourile sa imi "cante".
|
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
ferodo e un brand. ca si xerox.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
nvmirel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 7 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Aceeasi problema am avut-o si eu. Cei din service au spus ca trebuie curatati tamburii, cum a spus Daedalus. Dar nu era asa. Curgea un cilindru. De fapt supura si nu mai actiona in parametri normali. Du-te si schimba-l. Nu incerca sa te uiti sub masina dupa pete sau mai stiu eu ce, supureaza atat de putin ca de abia daca murdareste interiorul fuzetei.
|
--------------------
Dacia
Solenza
|
|
cristyyy2003 |
![]()
|
![]() R.I.P. Marli Group: Members Posts: 736 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Problema identica si la mine. Dar la mine face de vreo 12000km. Daca chiar ar curge un cilindru nu trebuia sa existe deja efecte mai grave?
Multumesc. Cristi |
--------------------
Suzuki
SX4
2008
- B 67 TMK "Greierii" ma innebunesc!
|
|
Vlad_solenza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 4 January 05 ![]() |
si la mine se aude la fel. am fost la service si au zis ca nu are nimic. nu stiu ce sa zic...mai am un pic pina la revizie si vad atunci cind schimb placutele.
|
--------------------
Dacia
Solenza Europa
- -
|
|
free_fiber |
![]()
|
Cum observ ca face doar cand e rece...
Sa inteleg ca e mizerie pe acolo si fasaie pana se racaie si cade? Dar de ce de fiecare data se aduna iar? |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
razvan ion |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 6 January 06 ![]() |
Si eu patesc la fel de cateva mii de km....acum am ~20 k
E ffffff stresant...... This post has been edited by razvan ion: 24 Feb 2006, 11:02 |
--------------------
Solenza
Solenza
- B-70-RZN
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie desfacuti tamburii. Acolo se aduna multa mizerie rezultata de la uzura sabotilor. Daca nu sunt curatati nici frana nu merge cum trebuie (de ex nu treci ITP - franre spate)
Defacarea tamburilor e relativ simpla, dar iti trebuie o cheie tubulara de 32 destul de serioasa, se scoate tamburul si se curata cu hartie abraziva destul de bine. Deasemenea e bine sa se verifice si stare pistonaselor, daca nu curg si sa se bage niste vaselina la garniturile care-i acopera. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
free_fiber |
![]()
|
Acum m-am intors de la service. Mi-au desfacut tamburii, i-au curatat cu o solutie de-a lor, au siflat cu aer p-acolo si atat. Problema e ca tot face (parca mai putin, dar tot face).
Frana tine foarte bine, chiar ei au facut niste teste pe acolo cu ea (la plangerea mea ca se blocheaza intai rotile din spate). |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
Sigur vine de la tamburi/discuri ?
Nu cumva este zgomotul normal de servofrana ? Si la mine face, dar este din zona pedalei de frana. S-ar putea sa fie acelasi lucru si la tine. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
free_fiber |
![]()
|
Nu e de la discuri (alea fac alt zgomot - scartaie placutele pe ele);
Nu mi se pare DELOC normal sunetul, mai ales ca inainte nu facea asa; Fasaitul respectiv vine din zona din spate a masinii si vine exact cand franez ==> tamburii sunt vinovati ![]() |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Face si la mine. Am schimbat placutele de vreo 2 saptamani si scartaie din cand in cand, fasaie si face naspha. Explicatia e ca placutele mele foarte tocite dealtfel, au facut ca cilindrii de frana sa iasa prea mult, iar dupa ce am pus placutele noi au fost fortati inapoi cu tot cu mizeria si rugina si cauciucul de la garnituri, acum am un lichid de frana de zici ca e apa cu noroi. Problema e ca cilindrul nu mai culiseaza bine in etrier si apar blocaje temporare din cate vad. Lucrul asta nu e bun pe termen lung. In manualul de service se cere verificarea etrierilor, dar aia din service se feresc sa umble la ei din cauza ca e mult de munca si garniturile nu sunt de calitate, adica poti sa nimeresti unele care fac sa curga lichidul pe la etrier, cel putin asa mi s-a plans unul dintre ei. Au dreptate, e adevarat ca garnituri fac niste SRL-uri, dar asta nu e motiv de mintit cum ca frana iti merge bine sau in cazul altor caucioace-bucsele de la stabilizatoare, stai linistit ca te mai "tine" 10 mii de km, da alea deja troncane.
This post has been edited by george_slz: 28 Feb 2006, 12:27 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
sorin_tcm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 6 March 06 ![]() |
Am schimbat placutele de frana(de vreo luna si cateva zile) si acum fluiera INFIORATOR . Mai mult daca depasesc 80 - 90 km/ora pe drum drept sau virez total la dreapta fara sa pun frana se aude un scartait de la roata din stanga de nu iti mai trebuie claxon....Cei de la service au zis ca ii in regula ca asa suna pe timp umed.
|
--------------------
dacia
Logan Prestigios 1.6 16v - FURIA GRI -
2007
- cj55DFG
|
|
canea_dragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 660 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
aia din service sunt mari dobitoci!
masina nu are voie sa scoata nici un sunet cand nu este actionata frana si se afla in rulare in afara de zgomotul produs de motor si de la trenul de rulare(frecarea dintre cauciuc si asfat) probabil a ramas ceva blocat pe acolo si freaca si la mine cand apas ceva mai tare frana fie ca e soare,fie ca ploua se aud ferodourile cum haraie..dar na..au mizerie si e normal zic eu avand in vedere mizeria din ele(nu le-am curatat niciodata si am 56k) |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort
- PH 88 CDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:09 |