DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ceva mai riscant pentru pietoni..., conform noului Cod rutier

Liviu M
post 13 Apr 2005, 10:29
Post #31

Membru

Group: Members
From: Germania

In Germania, la care multi de pe forumul asta viseaza, pietonii si biciclistii sunt zei. Adica soferii n-au voie sa-i streseze si trebuie sa se poarte cu ei ca si cu ouale. Drept pentru care pietonii/biciclistii se poarta ca atare.
Tot din aceasta cauza, in zonele rezidentiale sunt limite de viteza de 30 km la ora sau "viteza pietonului". Aici intra vestitele stradute dintre blocuri, unde, daca i se scoala pietonului sa mearga agale prin mijlocul strazii, masinile merg cuminti in spatele lui. Nu mai vorbim de trecerile de pietoni unde trebuie sa opresti daca vezi ca pietonul se apropie de ele si, indiferent de cat de "repede" se misca, nu se aude nici un claxon.
Cand mi-am preschiimbat permisul, a trebuit sa dau examen si am facut cateva ore de condus (totul se face prin scoli si astia nu te baga in examen daca nu sunt convinsi ca iei examenul). In prima ora instructorul m-a lasat sa conduc de capul meu, iar la sfarsit mi-a zis "stii sa conduci, da' nu iei examenul". Unul din motive: intr-una din zonele cu limita de 30 la ora, o babuta traversa aiurea si, cand m-a vazut destul de aproape de ea, a luat-o la fuga (ma rog, a incercat, ca nu prea ii mai iesea). Explicatia instructorului:
"eu stiu ca aveai timp sa opresti, dar din cauza ca s-a speriat si a luat-o la fuga..."
E drept ca exceptand zonele alea rezidentiale in care se stiu stapani, pietonii sunt destul de civilizati, dar aici apar biciclistii. Nu de putine ori am vazut coloane de masini mergand in spatele biciclistilor din cauza ca nu aveau loc sa-i depaseasca (teoretic cel putin, la depasirea unui "doua roti" trebuie sa lasi 1,5 m intre masina si el).
Ce vreau sa spun cu postul asta? Probabil numic. Incerc doar sa-i apar putin si pe pietonii pe care unii se pregatesc sa-i faca postere.

--------------------
Ford Mondeo
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 10:31
Post #32

Ex-membru DaciaClub

Mas te-as contrazice un pic. Si cu art asta si fara, ala tot va trece pe acolo, nu-i va schimba nimic gindirea.
Oricum si cum e legea azi, el n-are voie sa treaca pe acolo, iar el isi zice in sine : "Trec, ca doar n-o fi prost sa ma omoare".

Si acum daca ai dat peste unul care trecea aiurea poti sa scapi, dar dupa cercetari, judecari, tribunale etc. Sa nu-ti inchipui ca acum cu noul articol, daca dai peste unul "vine Garcea, constata ca n-ai baut, ca ala era vinovat si zice : Domnul Bomicabomic, mergeti acasa si stati linistit, treaba e clara". Nu deloc, la fel ca pina acum va fi, parerea mea. Omorul, tot omor ramine.

--------------------
x x - x
+
romulus
post 13 Apr 2005, 10:34
Post #33

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

De legea asta o sa stie mai mult soferii si pietonii care mai sunt si soferi. Ala care nu are masina sau nu conduce o masina nu va sti. In momentul in care o sa dea politia amenzi peste amenzi pentru traversari neregulamentare, incet incet o sa umble vorba si se vor mai corecta o parte din pietoni. Macar de frica amenzilor. Dar pentru asta ar trebui si politia sa faca ceva. Ceva gen pande radar.

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
MAS
post 13 Apr 2005, 10:37
Post #34

Le Bubulateur

From: Bucuresti

Bomica, sa stii ca marea majoritate stiu regula asta cu "dom'le daca da peste mine, ma plateste de nou si mai ia si inchisoare" si unii chiar se lasa calcati, sau unii care sunt saraci ( asa a patit un prieten de-al meu cu niste tigani pe langa care a trecut si nu stiu cum, dar s-au dat loviti, cum ca el ar fi dat cui masina peste ei, si s-a apucat omu sa plateasca la tigani ca sa-l lase in pace)se arunca in fata masinii...
Accidentele au devenit profitabile in tara noastra...

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
OCEBE
post 13 Apr 2005, 10:46
Post #35

Membru autentic

From: galati

daca se da legea asta foarte bine ptr. ca n-o sa mai stau (macar din punctul asta de vedere) cu sabia lui Damocles deasupra capului; de plecat la vanatoare de pietoni n-am sa plec (cu toate ca unii o merita cu varf si indesat dar nu sunt eu cel care imparte dreptatea); cu anii am devenit mult mai ponderat la volan si nu mi se mai incinge sangele din cauza unui inconstient; daca n-o sa mai fiu raspunzator de inconstienta lui in caz de Doamne fereste, cu atat mai bine.

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
cosmin_m
post 13 Apr 2005, 10:48
Post #36

Membru autentic

Eu am vazut mai multi soferi incalcand regulile de circulatie si punand viata pietonilor in pericol ( vezi cei care trec pe rosu, pe trecerea de pietoni deja pietonii au verde. Cati opresc ?) ,decat am vazut pietoni punand viata soferilor in pericol.
Legea data e buna pentru cazurile exceptionale, care se lasa cu decese. Rahaturile zilnice nu se for schimba nici daca se baga amenzi, pentru ca un anumit tip de roman e nesimtit si tampit, fie ca e la volan, fie ca e pe jos.

Hai sa incercam urmatorul test. La trecerile de pietoni de pe bulevarde (alea dintre Romana si Victoriei) , incercati sa treceti pe acolo citind ziarul. E dreptul vostru de pieton.
Eu zic ca din 10 incercari supravietuiti la maxim 5. In mod normal trecerea de pietoni nesemaforizata e trotuar, nu carosabil . Daca tu ca pieton oricum trebuie sa te uiti de 10 ori inainte sa treci strada, si apoi sa-ti iei calcaiele la spinare ca altfel te calca nervosii, atunci de ce sa te mai chinui cu trecerea ? Nici macar multumirea morala ca daca te omoara pe trecere face puscarie nu se mai aplica, ca daca are pile scapa !

This post has been edited by cosmin_m: 13 Apr 2005, 10:49

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
wo_name
post 13 Apr 2005, 10:50
Post #37

Membru

From: Timisoara

eu zic sa impuscam pietonii. Asa prevenim orice eveniment ulterior smile.gif (glumeam)

Pana una alta soferii dau un test care printre altele verifica si cunostintele de legislatie, din cate stiu ca sa fii pieton nu trebuie sa dai nici un test.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
madalina
post 13 Apr 2005, 10:50
Post #38

Membru autentic

Trecerea de pietoni e tercere de pietoni, nu trotuar. Trebuie sa te asiguri si tu ca pieton. Daca eu sunt la volan, am viteza maxima legala, dar mai am un metru pana la trecerea de pietoni si imi apare unul in fata, nu am cum sa nu il lovesc....

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Vlad_solenza
post 13 Apr 2005, 10:52
Post #39

Membru incepator

Mas, mai bine trece cu băgare de seama de frica amenzii, decât de frica de a fi călcat...
Cu port-arma la fel, nu cred că ar vorbi frumos, ci mai degrabă ar căuta gun-uri cât mai mari
Cea mai bună soluție este tot legea, dar formulată clar și precis, fără să lase loc la interpretări. În plus aplicarea acesteia trebuie făcută de oameni competenți (cu caschetă), ceea ce la noi sunt o specie rară.

--------------------
Dacia Solenza Europa - -
+
OCEBE
post 13 Apr 2005, 10:52
Post #40

Membru autentic

QUOTE(cosmin_m @ 13 Apr 2005, 10:48)
Eu zic ca din 10 incercari supravietuiti la maxim 5.
*

asta teoretic; ce te faci daca o furi de la prima sau a doua sau etc. incercare? mai apuci sa le faci pe celelalte pana la 10? se da statistica peste cap si de apropii de certitudine.

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
cosmin_m
post 13 Apr 2005, 10:55
Post #41

Membru autentic

QUOTE(OCEBE @ 13 Apr 2005, 10:52)
asta teoretic; ce te faci daca o furi de la prima  sau a doua sau etc. incercare? mai apuci sa le faci pe celelalte pana la 10? se da statistica peste cap si de apropii de certitudine.
*

radmasa.gif
Mai omule, sa nu cumva sa incerci !!!! blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif

Era o chestie pur teoretica.

This post has been edited by cosmin_m: 13 Apr 2005, 10:56

--------------------
Lada / Logan 1200 / 1.6 8v ABS - B-NN-MMM
+
OCEBE
post 13 Apr 2005, 11:10
Post #42

Membru autentic

QUOTE(cosmin_m @ 13 Apr 2005, 10:55)
Era o chestie pur teoretica.
*

pai eu ce-am zis?

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 11:11
Post #43

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(madalina @ 13 Apr 2005, 10:50)
am viteza maxima legala, dar mai am un metru pana la trecerea de pietoni si imi apare unul in fata, nu am cum sa nu il lovesc....
*

Da, dar esti vinovata. De aceea era buna chestia aia "cu reducerea vitezei, pentru evitarea oricarui pericol". Parca asa scria la regulament cind am facut eu scoala, acum 17 ani.

This post has been edited by bomicabomic: 13 Apr 2005, 11:13

--------------------
x x - x
+
Ant
post 13 Apr 2005, 11:20
Post #44

Utilizator resuscitat

Ieri am lasat in fata la Mall 2mm de cauciuc pe sosea ... o bezmetica iesita din mall, mai exact dintre masinile parcate aiurea in fata la mall, s-a aruncat pur si simplu in strada (daca nu stiati acolo este si un semafor care mai era si verde pentru masini si rosu la pietoni) si se asigura de zor din partea cealalta (de unde poate doar ozn-ul putea sa dea peste ea ). Aveam maxim 60km/h dar mi-a sarit la 5 maxim 7m in fata. Urletul produs de cauciuc pe asfalt au facut-o sa tresara, sa arunce o privire scarbita in spate, si sa isi continue drumul ... Nici macar nu i-am mai zis de bine ...

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
Daedalus
post 13 Apr 2005, 11:20
Post #45

sound addicted

De multe ori si eu traversez pe unde mi-e mai comod, dar nu am nici o pretentie sa ma lase cineva sa trec, iar daca ma apuc sa traversez o fac destul de repede. La fel si pe trecerea de pietoni. Nimeresc unii care merg in viteza si astept sa le vad intentia de a opri si daca au viteza suficient de mica pentru a opri, daca nu, astept aproape de banda lui de mers sa vad ce face. Daca ma lasa sa trec nu mai stau pe ganduri, traversez intr-un mers rapid, usor alergat si gata. Mi se pare cel mai simplu asa, nu risc nimic si nici nu plictisesc pe nimeni. Apai frate cand vad pe unu ca merge pe trecerea de pietoni de parca ar numara pietricelele pe care calca imi vine sa ii dau burn-out la masina si sa intru in el cu cea mai mare viteza posibila de la distanta aia. Se vede un om care nu poate sa traverseze repede si nici nu ma grabesc orice ar fi, ca e normal, puteam sa fiu si eu in locul lui si totodata se observa miserupistii care sufera de ei.

@MAS Daca eram in locul prietenului tau le dadeam omor la tiganii aia de ziceau ca i-a lovit sageata albastra nu o masina. Mor pe profitorii astia si pe nedreptate.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI 2004 - B xx FTU
mda
+
madalina
post 13 Apr 2005, 11:24
Post #46

Membru autentic

acum 17 ani. Intre timp s-a mai schimbat tongue.gif

Acum sincer, mama mea (fiind la volan) a fost lovita de un copil. Nu am scris gresit. mergea cu 20-30 km/h deaoerec stia ca acolo pietonii trec aiurea, un copil a alergat de pe trotuar si s-a oprit in aripa masinii. A cazut si si-a fracturat un picior. A stat o zi in spital, ghipsul l-a avut 3 saptamani, iar mama mea s-a ales cu amenda. A vrut initial politistul sa ii suspende permisul, dar l-a amenintat mama ca-l da in judecata, asa ca a lasat-o mai moale.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
AVT
post 13 Apr 2005, 12:06
Post #47

Membru autentic

Si eu sunt de acord cu legea, dar nu sunt de acord cu vanatoarea de pietoni.

In rest, si eu am fost lovit de o pietoan(t)a odata. Asta iarna eram la Metro si oprisem sa vb. la telefon - aveam ceva de notat(nu apucasem inca sa parchez). La un moment dat, din spate veneau doua tipe care evident stateau de vorba. Nu stiu cum dracu nu m-au observat, dar una s-a infipt in spatele masinii mele si fiind zapada pe jos a alunecat si a cazut. Am lasat telefonu si am iesit din masina sa vad ce s-a intamplat - mare greseala: tipa cazuta s-a ridicat cu greu de jos, ajutata de prietena ei, si m-a luat la injurat si balacarit de nu ati vazut asa ceva! ca, de ce am oprit masina?!?!? ce dracu caut acolo?!?! si alte d'astea (dracuielile si injuraturile nu le mai pun la socoteala)! Dar nici un moment nu si-a pus problema de ce nu m-a vazut si cum adica eu eram de vina cand stationam si ea s-a infipt in mine???!

--------------------
Chevrolet Kalos 1.4 16v 94cp - ----
Omu' e ca si tamplaru': traieste ce traieste si p'orma moare!
+
dantes
post 13 Apr 2005, 12:15
Post #48

Membru

From: Tzaranoaia

@Madalina ...Pai si e normal? Si sa zica merci ca nu s-a ales cu despagubiri si procese...Daca respectivul copil cadea in cap pe asfalt si murea?..exact ca prietenului meu?

Am zis, articolul respectiv e bun DACA vor fi si amenzi ptr. pietoni, si aplicat corect... Altfel riscam sa dam in alta extrema..adica bosii vor da peste un copil si vor vana pe unul si pe altul..
Trebuie delimitate clar conditiile din articol..fara interpretari...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
MAS
post 13 Apr 2005, 12:34
Post #49

Le Bubulateur

QUOTE(Daedalus @ 13 Apr 2005, 11:20)

@MAS Daca eram in locul prietenului tau le dadeam omor la tiganii aia de ziceau ca i-a lovit sageata albastra nu o masina. Mor pe profitorii astia si pe nedreptate.
*

Ai dreptate, atita doar ca se stransese tot tribu' de indieni,de la bulibasa si pina la "chiranda", iar el era singur....

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
lar
post 13 Apr 2005, 13:46
Post #50

Agent Smith

QUOTE(romulus @ 13 Apr 2005, 09:38)
Apoi sa vezi topicuri gen "l-am proiectat pe unu la 30 m. Un zbor coool" sau  "al dracului ca m-a vazut si l-am ratat"
*

Da, da ' sa vezi pe la tutoriale topicuri de genul : "Cum sa-l iei cu portiera daca l-ai ratat cu bara" sau " Intorci cu frana de mana si viraj ca sa-l iei prin invaluire" etc. biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
tase
post 13 Apr 2005, 13:53
Post #51

Membru incepator

From: Timisoara

QUOTE(os @ 13 Apr 2005, 10:43)
dar nu pot fi de acord cu (macar o parte din) opiniile postate de Ciombe, MAS, tase, Lexy, dantes si desigur si altii.
*

ca m-ai dat de exemplu: unde am scris eu ca pietonii trebuie calcati in debica?
am afirmat, afirm si sustin ca o astfel de lege care transfera responsabilitatea
producerii accidentului catre autor (pietonul neatent, ilegalist) dinspre sofer
e binevenita din punctul meu de vedere. nu am sustinut niciunde ca trebuie vinati
pietonii care nu traverseaza pe zebra.

si da, viata e sacra. dar daca posesorul ei e suficient de bou incit sa traverseze
in fuga pe rosu o artera principala de circulatie la ora de virf -> ca pentru el
nu e foarte sacra. daca el isi pretuieste asa putin propria lui viata, de ce ar
trebui eu s-o pretuiesc mai mult?

--------------------
dacia 1310 tx
Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
+
os
post 13 Apr 2005, 14:12
Post #52

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Peace, frate Tase!

Mai intii nu te-am dat exemplu doar pe tine; apoi, am specificat "[...]macar o parte din[...]". Concret, m-am referit la "daca se voteaza si ajunge lege, personal ma duc cu[...]ca mi-s satul de[...]"

Dupa experientele mele pe soselele patriei si prin compararea cu ce se intimpla prin alte parti, cred ca exonerarea apriorica a conducatorului auto nu-i o idee prea buna. Mai bune ar fi "incarcarea" pietonului cu raspundere si aplicarea diferentiata a legislatiei.

Ca raspuns la ultimul tau paragraf: Da, ar trebui sa pretuiesti viata "lui" mai mult decît o face "el". Pentru ca: poate e beat; poate e traumatizat sau preocupat, poate risca traversarea ca sa salveze pe cineva, poate e copil, poate, poate, poate. Stiu ca-s doar "poate", dar poti sa excluzi vreuna dinainte? Stiu ca se circula indisciplinat (asta include pietonii si conducatorii auto), si de aceea am scris mai sus ca pietonii ar trebui "incarcati" cu responsabilitate, inclusiv sanctionati (cu amenda, nu cu oase rupte) cînd nu respecta normele.

This post has been edited by os: 13 Apr 2005, 14:13

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
kaspersky
post 13 Apr 2005, 14:21
Post #53

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Pai daca o dam iar cu "poate, poate" n-am facut nimic. Legea ar trebui sa fie lege nu speculatii cu poate, poate. Pai "poate" soferu' ii da bice la masina sa salveze si ala pe cineva si il calca pe pietonu' care traverseaza ilegal, "poate" pt. a salva pe cineva. Si politistii "poate" o sa decida corect cine-i vinovat si cine nu.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Lexy
post 13 Apr 2005, 14:22
Post #54

Just ME

Da os ai perfecta dreptate ca si tase...
Dar de nu aveti un talent (vb in GENERAL) sa luati ceva zis la misto si postat ca fiind scris pe bune si judecati pe urma lucrurile prin aceea idee.
Cine naibii a scris ca mama nene ies pe strada si muci ii fac pe toti pietonii care-mi ies in cale?!?!?!Pe bune acum....

Toata lumea a zsi ca da domne bine ca se face faza asta ca astia traverseaza pe unde li se nazare....De cate ori nu era pe trecere o fufa de 2 lei care se spargea in figuri si stateam toti ca prostii sa treaca ea /sau e rosu pietonu trece ca ce draq si daca se face verde la tine si-l claxonezi se uita la tine c-o scarba ca zici ca mama nene ce i-ai facut....Era vorba de chestiuni de genul asta!Sa fie si ei mai ATENTI si RESPONSABILI

....si da sunt perfect de acord ca daca vad unu' in mijlocul drumului il ocolesc ca poate e beat mort/ drogat/nebun si cine stie ce minunatii....

Dar pe bune nu mai extrapolati atat!

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
os
post 13 Apr 2005, 14:27
Post #55

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

@kaspersky:
Corect. Dar imposibil.

De aia e nevoie de juristi, fiindca nici o lege nu poate cuprinde exhaustiv situatiile practice în variabilitatea si complexitatea lor.

Ceea ce as fi vrut eu sa se inteleaga era insa altceva: sa intelegem ca fiecare mai face si greseli (inclusiv fiecare din noi) si sa fim toleranti cu greselile altora. Sa intelegem ca nu întotdeauna stim ce-i cu altul (eu de pilda nu stiu uneori nici ce-i cu mine).

@Lexy: Peace! Am inteles, atît tu cît si eu wink.gif

This post has been edited by os: 13 Apr 2005, 14:38

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
kaspersky
post 13 Apr 2005, 14:41
Post #56

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Da, am inteles ideea! Nu se pune problema sa nu-i eviti pe cei pe care poti sa-i eviti, insa in situatia in care se intimpla beleaua si l-ai lovit politia nu trebuie sa sara pe tine sa te faca vinovat pt. ca tu circulai regulamentar cel care nu trebuia sa fie acolo este pietonul!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
asarban
post 13 Apr 2005, 14:43
Post #57

Membru autentic

Group: Banned

Se numeste caz fortuit!
Si daca e careva care nu stie inseamna "INTAMPLATOR" adica o situatie care nu putea fi prevazuta, mai presus de puterea de prevedere a omului.
Si e cauza care inlatura caracterul penal al faptei (dezincriminare dupa noul cod penal)

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Marius81
post 13 Apr 2005, 14:46
Post #58

Membru autentic

From: -

Era timpul sa existe si pe la noi o lege de genul asta , insa trebuie studiata cu foarte mare atentie pt. ca exista foarte multe aspecte discutabile.
In cariera mea de sofer , care este abea la inceput, am permisul de 2 ani si cateva luni, am avut destule probleme cu pietonii desi nu conduc agresiv. Cateodata chiar cred, ca sunt prea calm biggrin.gif .
Sunt total de acord ca pietonii sa fie obligati sa respecte trecerile de pietoni, trotuarele , etc. Dar am vazut de nenumarate ori cate o batranica trecand prin loc nepermis , tarandu-se spre partea cealalta a drumului. Parerea mea este ca sunt persoane care din cauza anumitor probleme fizice nu se pot deplasa pana la cea mai apropiata trecere de pietoni (care cateodata este la zeci de metri distanta).
insa ma innebunesc cei care alearga dupa mijloacele de transport , si nu se hatarasc daca sa treaca prin fata sau prin spatele tau. Sau cei care atunci cadn coboara din tramvai si vor sa ajunga pe trotuar , nu se duc sa treaca pe la trecerea din capatul refugiului , ci pur si simplu sar din tramvai direct pe carosabil , rezultand o ploaie de pietoni care devin posibile victime. Ma mai enerveaza la culme cei care vad ca esti pe o straduta ingusta si nu ai loc sa-i ocolesti , dar nu isi misca hoiturile mai spre dreapta , ci te privesc nepasatori zicand "n-are fraierul tupeu sa ma loveasca , si eu ca sa-i arat ce smecher sunt nu ma dau nici d-al dreq". BAI DEMENTILOR , DACA AM FI NESIMTITI, 60% DIN VOI ATI STA TOTI INTINSI PE SOSEA FACUTI ZDRENTE !!!

MESAJ PT PIETONI (desi nu cred ca sunt pe acest forum) : Invatati oameni buni sa va comportati civilizat, sa mai respectati legile, pt ca legile de circulatie nu sunt doar pentru soferi. Intelegeti ca nu suntem niste roboti sa putem evita intotdeauna pe cei care trec nepasatori strada prin fata masinilor. Daca v-ati da seama macar pe sfert la ce pericole va expuneti facand aceste lucruri sunt convins ca ar scadea mult numarul de accidente.

GATA, am terminat !!

--------------------
- - - - -
+
bomicabomic
post 13 Apr 2005, 14:53
Post #59

Ex-membru DaciaClub

Nu stiu citi pietoni stiu articolul asta si citi vor sti ce va urma:

Art. 207. - Se interzice pietonilor:
a) sa circule pe autostrazi;
b ) sa circule pe partea carosabila a drumului public daca exista amenajari rutiere destinate circulatiei acestora;
c) sa traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise ori prin locurile permise, în fuga si/sau fara sa se asigure;
d) sa prelungeasca timpul de traversare a drumului public, sa întârzie ori sa se opreasca fara motiv;
e) sa ocupe partea carosabila în scopul împiedicarii circulatiei;
f) sa se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul dintre cele prevazute la art. 32 alin. (1) din ordonanta de urgenta.

This post has been edited by bomicabomic: 13 Apr 2005, 14:55

--------------------
x x - x
+
asarban
post 13 Apr 2005, 14:54
Post #60

Membru autentic

Group: Banned

ce sa urmeze... gun3.gif post-336-1110552459.gif post-336-1110552449.gif popa.gif

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 22:18
Forum Renault