3G, lansat azi de Connex
![]() ![]() ![]() |
3G, lansat azi de Connex
RIon |
![]() ![]()
|
||
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
pai tu ne intrebi pe noi ?
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai va costa multicel si in plus doar in cateva orase-8 va fi disponibil,si pe dn1 BUcuresti _bv!!tre sa ai tel barosan!!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
A treia generatie a telefoniei mobile poarta numele de 3G. Principalul avantaj adus odata cu 3G este viteza mare de transfer a datelor in cadrul retelei. Aceasta noua generatie cuprinde trei mari segmente de dezvoltare. Este vorba de UTMS, CDMA2000 si TD-SCDMA
UTMS(Universal Mobile Telephony System) este realizat pe suportW-CDMA. La aceasta tehnologie au apelat in special tarile ce aveau deja implementat sistemul GSM. Pentru realizarea conexiunilor sunt utilizate canale radio de 5MHz rata de transfer fiind de 1920kbps. Un terminal mobil cu functionare exclusiva in banda GSM nu poate fi conectat in cadrul unei retele UMTS. Vice-versa este insa valabila. CDMA2000 (Code Division Multiple Acces) are la baza tehnologia CDMA. CDMA2000 este utilizat doar in America, Coreea si Japonia. Pentru transmisie este utilizat canalul de 1.25MHz. CDMA2000 are la randul sau mai multe ramuri de dezvoltare: CDMA2000 1x, CDMA 1xEV si CDMA 20003x TD-SCDMA este o tehnologie dezvoltata de China pentru spatiul teritorial propriu. (sursa: supliment PC Magazine) |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
stiu ca-i portocaliu dar orisicum......
romulus tata zi-le si tu sa le pricepem: merge mai bine/mai rau, abonamente mai scumpe/ieftine, tel mai scumpe/ieftine, alea, alea..... This post has been edited by costi: 15 Apr 2005, 10:56 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Pai, din start, trebuie alte telefoane. Tot de acolo (din start) merge mai bine... alta rata de transfer, alte posibilitati deschise. Pretul... inca nu stiu nimic oficial Aveti aici link catre Connex. Nu cred ca va fi foarte utilizat in sectorul utilizatorilor simpli
later edit: moderatori, va rog nu o luati ca pe reclama ![]() This post has been edited by romulus: 15 Apr 2005, 11:17 |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare oarecum off-topic: Zapp nu se lauda ca foloseste tehnologia CDMA?
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Nu trebuie neaparat alte telefoane. Unii au deja terminale 3G care se pot folosi bine mersi in regim GSM ca si pana acuma (cel mai cunoscut fiind cred eu Nokia 6630
![]() Nu stiu de ce se agita lumea atata ca e clar: cine nu are nevoie de internet mobil mare viteza (si foarte scump!), sau de video-calling (necesita doua terminale compatibile - care ori sunt foarte scumpe gen 6680 ori sunt fooarte mari ca si volum - aka caramida sa ![]() ![]() This post has been edited by Valentine: 15 Apr 2005, 11:42 |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
costi |
![]()
|
asa vezi, asta vroiam sa stim ; multumesc Valentine
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
romulus |
![]()
|
Nu. Nu se lauda. Chiar o foloseste.
Aceasta tehnologie foloseste ca platforma pentru tehnologia 3G. Functioneaza prin conversia vocii in informatie digitala, aceasta din urma fiind transmisa sub forma unui semnal radio uintr-o retea de telefonie mobila. Este utilizat un cod unic de identificare pentru fiecare convorbire, fiind astfel oferita posibilitatea mai multor persoane de a utiliza in acelasi timp undele radio. Aceste operatiuni sunt realizate fara zgomot de fond, convorbiri suprapuse sau interferente. Telefoanele utilizate in reteaua Zapp nu folosesc cartela SIM, identificarea acestora in retea fiiind realizata exclusiv prin intermediul telefonului. Din acest motiv, terminalele nu pot fi utilizate si in alte retele GSM din Romania. This post has been edited by romulus: 15 Apr 2005, 11:39 |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
RIon |
![]()
|
Asa e, nu mai sunt rosu ci portocaliu
![]() Ideea era de feed-back, nu sa discutam de tehnlogii, ca ne vom pierde in subiect. Ce parere aveti, ati folosi, stie cineva cam cat e un telefon? Cam ce abonamente vor fi? Din astea pareri frati si surori... |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
romulus |
![]()
|
Valentine, eu ma refeream la telefoanele obisnuite ca trebuie schimbate pentru compatibilitate 3G. Normal, cele cu suport 3G sa nu fie necesar sa fie schimbate.
Eu personal, nu am nevoie de asa ceva si nu voi arunca bani pe asta. Un simplu telefon, mie mi-e de ajuns. Chiar daca nu e "amestecat", cum zicea cineva... ![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
|
|
cbuhu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 10 June 03 From: Suceava ![]() |
|
-------------------- |
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Valentine @ 15 Apr 2005, 11:34) Nu trebuie neaparat alte telefoane. Unii au deja terminale 3G care se pot folosi bine mersi in regim GSM ca si pana acuma (cel mai cunoscut fiind cred eu Nokia 6630 ![]() Nu stiu de ce se agita lumea atata ca e clar: cine nu are nevoie de internet mobil mare viteza (si foarte scump!), sau de video-calling (necesita doua terminale compatibile - care ori sunt foarte scumpe gen 6680 ori sunt fooarte mari ca si volum - aka caramida sa ![]() ![]() Ceea ce ai spus tu despre 3G vine in completarea serviciilor oferite pana acum de GSM. Cert este ca 3G ofera tot ce ofera GSM si in plus viteza mare de transfer de date si video call-ul. Un prim avantaj ar fi mutarea a unei parti din incarcarea retelei GSM Connex catre 3G Connex. Vor avea de castigat si clientii de GSM si cei de 3G astfel: 1. Clientii de GSM vor avea liniile mai libere si va scade probabilitatea de aglomerare a retelei (... va mai aduceti aminte centul... sa zicem vara ... la mare...?) 2. Clientii de 3G vor beneficia de noile servicii oferite. Nu cred ca pentru serviciile echivalente vor fi costuri mai mari. Adica pentru voce si SMS prosti sa fie sa puna tarife mai mari pt ca raman pe GSM. Valoarea adaugata va fi pe noile facilitati de transfer de date si video call. This post has been edited by bj: 15 Apr 2005, 13:36 |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
gap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 23 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bj @ 15 Apr 2005, 13:36) Ceea ce ai spus tu despre 3G vine in completarea serviciilor oferite pana acum de GSM. Cert este ca 3G ofera tot ce ofera GSM si in plus viteza mare de transfer de date si video call-ul. Un prim avantaj ar fi mutarea a unei parti din incarcarea retelei GSM Connex catre 3G Connex. Vor avea de castigat si clientii de GSM si cei de 3G astfel: 1. Clientii de GSM vor avea liniile mai libere si va scade probabilitatea de aglomerare a retelei (... va mai aduceti aminte centul... sa zicem vara ... la mare...?) 2. Clientii de 3G vor beneficia de noile servicii oferite. Nu cred ca pentru serviciile echivalente vor fi costuri mai mari. Adica pentru voce si SMS prosti sa fie sa puna tarife mai mari pt ca raman pe GSM. Valoarea adaugata va fi pe noile facilitati de transfer de date si video call. ![]() intrati pe www.connex.ro la produse si servicii. prima optiune Servicii 3G http://www.connex.ro/personal/produse_si_s...x.jsp?locale=ro si o sa vedeti ca este super oferta. Este moka..practic, telefoanele sunt super accesibile. Connex iar a dat lovitura... ![]() datele se ieftinesc 30 centi pe mega, la viteze uluitoare ![]() This post has been edited by gap: 15 Apr 2005, 13:58 |
--------------------
LGN
1.6 Laureate
|
|
RIon |
![]()
|
Mda, par bune la prima vedere, insa necesita o investitie mare... si nu stiu pana la termenul promotional limita cine se va abona... si tot nu stiu ce va face concurenta , hm, aici va fi interesant.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Le-a dat rusine astora de la Orange (ei avand parca pachet de 50mb trafic - 50$) iar la Connex ai 500Mb la 40$.
![]() Iar oferta aia promotionala a vine exact la fix. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
IMi aduce aminte de anul 1997 cand gigeii de la Connex..pt a fi ei primii au plimbat vreo cateva saptamani niste masini cu antene de retransmisie prin Buc ca sa poata sa spuna ca "au acoperire in tot Bucurestiul!"...
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
gap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 23 September 04 From: Bucuresti ![]() |
la 33$ ai 273 de minute nationale, 213 de videocall, 33 mms, 33MB LUNARRRRRRR.
asta in primele 11 luni; dupa cele 11 luni ramai cu 213 nationale , 10 videocall, si 10 MB eu zic ca e o oferta de milioane si ca o sa fie omor.. This post has been edited by gap: 15 Apr 2005, 14:29 |
--------------------
LGN
1.6 Laureate
|
|
RIon |
![]()
|
Eu nu; depinde de zona, in Bucuresti e zona C dar in Ardeal O.
Si in transmisiunea directa de pe Irealitatea TV aveau multe intreruperi ![]() Oricum, nici occidentalii nu prea folosesc, iar ce zicea cineva mai sus, 500 Mb la 35$ e pe ab. 3G adica in cateva orase. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
gap |
![]()
|
QUOTE(RIon @ 15 Apr 2005, 15:50) Eu nu; depinde de zona, in Bucuresti e zona C dar in Ardeal O. Si in transmisiunea directa de pe Irealitatea TV aveau multe intreruperi ![]() Oricum, nici occidentalii nu prea folosesc, iar ce zicea cineva mai sus, 500 Mb la 35$ e pe ab. 3G adica in cateva orase. "" Bucuresti, 15 aprilie 2005 - Connex, liderul pietei de telefonie mobila si prima retea de servicii video mobile din Romania, anunta lansarea serviciilor 3G in Romania, incepand cu data de 25 aprilie 2005. Servicile 3G vor fi disponibile in opt orase (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Craiova, Ploiesti) si pe DN1, intre Bucuresti si Brasov. "' cred ca e mai mare decat acoperirea zapp.. oricum doar ptr lansare e foarte mare. ![]() |
--------------------
LGN
1.6 Laureate
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(gap @ 15 Apr 2005, 15:26) la 33$ ai ...... ....... eu zic ca e o oferta de milioane si ca o sa fie omor.. Eu zic ca n-o sa fie ![]() |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
gap |
![]()
|
QUOTE(Obscuru @ 15 Apr 2005, 17:20) eu zic ca toti abonatii care au connex 200 o sa treaca automat la acest abonament.. (connex 200 = 43$) la 33$ ai 273 minute nationale (in primele 11 luni) dupa aia 213 minute national.. basca restul de megi si videocall. Ca sa nu mai zic ca ai posibilitatea sa iti reinnoiesti contractul si sa-ti iei super telefon la numai 333$ (nu gasiti o oferta mai buna ptr nokia 6630) La fel chiar si tot amaratul care plateste 4$ mai baga 3$ ptr optiune isi ia super telefon si are si 3g. (cu reinnoirea contractului). Ca doar stim ca asa e romanul isi ia telefon ultimul racnet, si se joaca jocuri pe el. ![]() |
--------------------
LGN
1.6 Laureate
|
|
RIon |
![]()
|
sincer, nu cred ca va avea mare impact... sa vedem...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Valentine |
![]()
|
Cei care comentau de internet si tarife mari la Orange le reamintesc ca pentru 80$ / luna au trafic NELIMITAT (!) (deci nu 500 MB!) pe tehnologia EDGE (care in contextul terminalelor disponibile in acest moment, este aproape la fel de rapida ca si UMTS-ul!).
Asa ca nu mai visati prostii. Ce sa faci cu 500 MB pe telefon? E prea mult. Pentru calculator e prea putin. Pe total e un compromis de cacao. PS Si video-callingul ... hmm, ganditi-va cand de greu va mai fi sa mintiti consoarta ca sunteti la service cand de fapt sunteti la o bere cu baietii in oras, sau mai stiu eu ce ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
RIon |
![]()
|
Valentine = prima parere a unui om cu picioarele pe pamant; pareri de genul asta mai are cineva?
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
gap |
![]()
|
QUOTE(RIon @ 15 Apr 2005, 18:28) Daca tu iti iei telefon 3g asta nu inseamna ca o sa-i iei si lu nevasta..sau inca ceva tu poti sa respingi apelul de Video si sa preiei numai vocea. (asta sa fie problema ![]() daca arunc un ochi pe abonamente sa le zicem asemanatoare ca minute nationale: orange 180=40$ connex 200=43$ orange 300=60$ si connex 3g cu 213 min nationale = 33$ (nici nu vb de maruntisuri ca internet si video call), pret telefon nokia 6630 = 333$ si SE v800=333$ cu abonament.. Daca imi spuneti ceva comparabil (619$!!!!! de exemplu costa nokia 6630 la orange shop) pur si simplu trebuie sa fii orb sa nu observi avantajele. I rest my case. |
--------------------
LGN
1.6 Laureate
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Lasa frate ca intr-un an o sa fie abonamentu max. 20 de parai si telefonu maxim 200
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 22:15 |