Stergatoare parbriz!, Tipuri,marci, preturi
![]() ![]() ![]() |
Stergatoare parbriz!, Tipuri,marci, preturi
testike |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|||
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu mai cumpar scumpeturi care s-au dovedit doar cu putin mai bune decit cele ieftine...
Cumpar din astea la 10-15lei si le schimb o data pe an... |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
Dupa ce am citit destul de multe pareri cele mai buna par a fi BOSH AERO (dintr-o lamela) insa acestea sunt 130 de ron se pare
O varianta mai ieftina tot stil AERO sunt cele produse de Valeo la 60 ron perchea si cele produse de CHAMPION la 50 de ron perechea. Sper ca am dat informatii bune |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Eu nu mai stiu ce sa cumpar, ultimele le am de cateva saptamani numai, merg bine, dar scartaie tot timpul si cand ploua tare si ma enerveaza de nu mai suport.
Vreau neparat ceva recomandari pentru unele care sigur nu scartaie si merg bine, si daca costa mai mult. |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
testike |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri.
![]() |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@testike - in afara faptului ca ai nimerit stergatoare proaste, poate exista inca o explicatie pentru scartait/sters prost. Bratul sterfatorului (partea metalica ce se infige in lamela) e proiectata gresit, astfel incat lamela nu cade perpendicular pe geam, fapt ce duce la 'mici sarituri' ale lamelei pe parbriz, de unde rezulta zgomot si urme urate.
O solutie buna este sa rasucesti putin bratele astfel incat sa pice lamela perpendicular. Operatiunea o poti face cu un patent, dupa ce invelesti bratul cu o carpa ca sa nu lasi urme. Incearca si asta inainte de a da sume mari pe diverse lamele de firma. Legat de lamele - eu pot sa iti recomand ce am eu - Champoin obisnuite (nu aero). Am luat 2x53cm si au incaput bine, un an de zile au mers perfect, acum in al doilea scartaie si la mine daca e foarte putina apa pe parbriz. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(RSV @ 9 Jul 2010, 16:03) O varianta mai ieftina tot stil AERO No-name la preturi intre 10-15RON/buc schimbate anual. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
La fel, doar ca la la 7-8 lei perechea.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
IRONICK |
![]()
|
Depinde de model, eu cumpar varianta turnata, dar mai sunt unele cu capacele de plastic la capete prinse in doua sine. Alea sunt proaste rau.
This post has been edited by IRONICK: 9 Jul 2010, 15:42 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
testike |
![]()
|
Eu personal nu mai imi cumpar alte perechi fara recomandare , deja am luat 3 anul asta, 2 erau din astea model aero.
Incerc cu Bosch, si eventual recomandarea colegului Andy_ACS. |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Nu stiu cum va tin pe voi un an porcariile alea. Am luat si eu un timp..dar ma faceau cu nervii. Scartaieli, topaieli. E drept..n-am modificat nici un brat. Cea mai mare teapa mi-am luat-o cu Victor - 60 RON buc., tot tip aero. Bosch-urile sterg perfect si nu scartaie deloc. Dar dupa un an si ceva le doboara si pe ele depunerile pe lamela + ca o lamela mi s-a rupt putin cu gheata de iarna trecuta. La un drum lung de peste 100 km a dat tot timpul cu gheata pur si simplu. Ma opream din 10 in 10 km sa sparg gheata de pe stergatoare si parbriz. Ce pretentii sa mai am de la ele??
This post has been edited by Steel Tormentor: 9 Jul 2010, 15:50 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Asta iarna am dezghetat parbrizul zi de zi numai din stergatoare, stropeam geamul apoi dadeam cu stergatoarele ... si tot asa, avand aerul din masina dirijat pe parbriz.
Cand s-a terminat iarna, am luat altele, la toamna daca scartie o sa iau altele. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(testike @ 9 Jul 2010, 15:12) Valeo 15 lei bucata (am eu de ~ 1 an de zile, din sept 2009) sau Alca la 7-10 lei. Am avut si Viktor d-alea de la metro la 60 de lei bucata (ce teapa mi-am luat cu astea...). Valeo mi se par ok pentru 30 de lei cat costa un set. Le tin pana la primavara. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
tribunul |
![]()
|
Alca erau .... m-am tot chinuit sa-mi aduc aminte, cica aveau nu-s ce strat din nu-s ce material protector.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Grafit
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt la a doua pereche de Bosch Eco (cele mai ieftine de la Bosch, cam 30 lei) si sunt multumit.
Sterg bine, nu scartaie, pana in 8 - 9 luni de cand le-am pui nu produc sariturile alea dese cand e putin apa pe parbriz. La 1 an, 1 an si ceva le schimb. Iarna pe ninsoare am avut probleme pentru ca fac gheata pe lamele si sar pe parbriz. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
eu ultimele le am de la alfaromtrans... ceva aero la vreo 7 ron bucata...impecabile,fara zgomot , fara nimic. Inainte am avut alca..stergeau perfect...pana intr-o zi cand mi-a aratat cineva ca imi iesise lama din clestele metalic...si mi-a zgariat parbrizul... (scartaia ceva da nu m-am prins) deci...grija mare la astea obisnuite.
|
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
CristiDanCT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 21 February 10 ![]() |
Renault Boutique. Valeo. 26 ron setul la www.carfrance.ro
Bune. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2007
- CT-xxx-xxx
|
|
Ionut-P |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 February 06 From: Roman ![]() |
Am cautat dar nu am gasit, asa ca, cu toate scuzele de rigoare intreb: a mai observat careva ca stergatoarele PH1 au o cursa mai rapida decat cele PH2? Ma gandesc ca poate din acest motiv topaie stergatoarele pe parbriz la PH1 si poate inlocuirea bratelor cu PH2 nu inlatura topaiala... Ce parere aveti?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
- NT-09-???
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.356 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai cauta, ca a explicat Ironik de ce topaie si de ce nu are legatura cu bratele.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ironik a descoperit in ultimul timp ca mai degraba problema nu e numai de la brate ci de la articulatiile cu bila de la mecanismul motor. Acestea raman fara vaselina si incep sa aiba sincope in miscare.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Ionut-P |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 February 06 From: Roman ![]() |
Multumesc de ajutor... de maine ma apuc de treaba si am sa revin cu impresii
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
- NT-09-???
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 16 Nov 2009, 22:56) gresare a disparut din nou trepidatia Pentru ca au inceput sa trepideze usor, am gresat mecanismul din nou. Evident, acum iar merg usor si fara zgomote.Nu va mai chinuiti sa cumparati stergatoare scumpe, aruncati banii aiurea. De la mecanism este problema. Dacia inca nu a resit sa faca ceva cum trebuie. This post has been edited by IRONICK: 27 Sep 2010, 16:27 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Ionut-P |
![]()
|
Poate ar fi bine, pentru necunoscatori, sa zici cum ai procedat, ce ai desfacut si ce scule ai folosit. Cred ca jumatate de useri ti-ar fi recunoscatoare...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
- NT-09-???
|
|
IRONICK |
![]()
|
1. cu o cheie de 13 se scot piulitele la stergatoare si se dau la o parte stergatoarele
2. se ridica capota 3. se scoate grila de plastic din dreptul mecanismului (aia orizontala cu gaurele patrate) 3. se scot capacele de plastic de pe axe si se desfac piulitele de 24 4. se scoate mufa de alimentare a motorasului 5. se desface surubul de 10 din dreptul mecanismului 6. se scoate mecanismul afara 7. se scot tijele de pe bilele metalice ale mecanismului cu ajutorul unei surubelnite 8. se da cu vaselina in bucsa de plastic si pe bile 9. se monteaza totul la loc |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
mykissfm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 11 May 09 From: Bucuresti ![]() |
am pus stergatoare proaspete valeo,de 50 cm .cam scumpe 39 ron setul data viitoare revin la 15 /20 ron setul.
|
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Am SWF, a costat cam mult, dar sincer nici nu mai stiu cand le-am montat. Triunghiul galben de semnalizarea uzurii mi-a aparut de mult, insa sterg si acum exceptional. Nu le schimb pana nu vad ca lasa dungi pe parbriz.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 27 Sep 2010, 16:51) 1. cu o cheie de 13 se scot piulitele la stergatoare si se dau la o parte stergatoarele 2. se ridica capota 3. se scoate grila de plastic din dreptul mecanismului (aia orizontala cu gaurele patrate) Daca iti incape mana si ai suficienta forta se pot desface tijele si la fata locului. Atentie la muchiile taioase, eu am patit-o! |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
DR.M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 14 August 10 ![]() |
In aprilie am luat la Real o pereche de stergatoare cu 4,49 ! lei. De o luna au inceput sa stearga ca la Dacia 1300: cel din stanga sterge bine dar cel din dreapta mai mult mazgaleste pe geam mizeria. Cu proxima ocazie voi lua un set de calitate mai buna.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
2005/1.4MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 06:30 |