DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> help....cred ca am crapat cutia de viteze...

ionelab
post 11 Feb 2006, 14:58
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: suceava

ma poate ajuta cineva (macar cu un sfat).
La mersul inapoi, bulbul de la cutie nu il puteam desface.
Am incercat sa il defac cu o cheie tubulara, dar s-a rupt. Acum in cutie (in carcasa acesteia) este o gaura. Bulbul a ramas in interiorul carcasei.
De unde pot sa iau o carcasa?
O pot repara prin sudare?
E posibil sa fie afectata si cutia de viteza?
HELP!!!

--------------------
dacia super nova - sv 06 sro
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
electric
post 11 Feb 2006, 18:45
Post #2

in cautare de informatii

From: Bucuresti

QUOTE(ionelab @ 11 Feb 2006, 14:58)
ma poate ajuta cineva (macar cu un sfat).
La mersul inapoi, bulbul de la cutie nu il puteam desface.
Am incercat sa il defac cu o cheie tubulara, dar s-a rupt. Acum in cutie (in carcasa acesteia) este o gaura. Bulbul a ramas in interiorul carcasei.
De unde pot sa iau o carcasa?
O pot repara prin sudare?
E posibil sa fie afectata si cutia de viteza?
HELP!!!
*

cred ca te referi la intrerupatorul pentru luminile de pe marsalier ( mers inapoi ) normal nu ar trebui sa fie afectata cutia de viteze. mai bine il lasi acolo asa rupt cum e (daca nu curge ulei ) decit sa te apuci sa schimbi carcasa. te va costa prea mult.

--------------------
dacia Logan 2012
[COLOR=red][SIZE=7][B]
+
ionelab
post 11 Feb 2006, 21:57
Post #3

Membru incepator

da este intrerupatorul care face legatura pt luminile de la marsalier.
si problema este ca uleiul curge.
cam cat ar costa o carcasa?
are cineva o idee?
nu ar fi mai simplu sa il sudez inapoi?

--------------------
+
ionelab
post 11 Feb 2006, 21:59
Post #4

Membru incepator

QUOTE(electric @ 11 Feb 2006, 18:45)
cred ca te referi la intrerupatorul pentru luminile de pe marsalier ( mers inapoi ) normal nu ar trebui sa fie afectata cutia de viteze. mai bine il lasi acolo asa rupt cum e (daca nu curge ulei ) decit sa te apuci sa schimbi carcasa. te va costa prea mult.
*

multumesc tare mult de informatii...
electric...poate totusi reusesc sa il sudez...

--------------------
+
electric
post 11 Feb 2006, 22:28
Post #5

in cautare de informatii

QUOTE(ionelab @ 11 Feb 2006, 21:59)
multumesc tare mult de informatii...
electric...poate totusi reusesc sa il sudez...
*

ai grija pentru ca risti sa topesti carcasa cutiei aceasta fiind de aluminiu. cine face operatia trebuie sa fie un bun meserias .

--------------------
dacia Logan 2012
[COLOR=red][SIZE=7][B]
+
romulus
post 13 Feb 2006, 08:29
Post #6

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

Da informatii suplimentare. De unde esti si ce cutie e, adica cu 4 sau 5 trepte. Poate te ajuta careva. Sau incearca la dezmembrari. Nu te chinui sa sudezi ca risti sa topesti carcasa.

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
SYL
post 13 Feb 2006, 12:41
Post #7

doc

From: IF, Balotesti

Are DSN, deci cutia e cu 5 trepte biggrin.gif

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
ionelab
post 13 Feb 2006, 18:07
Post #8

Membru incepator

sunt din suceava.
cutia este in 5 trepte.
anul de fabricatie 2000
nu am facut nici o modificare la ea (cu exceptia gaurii din carcasa cutiei.......................) sad.gif

--------------------
+
nik1965
post 14 Feb 2006, 10:40
Post #9

Membru autentic

Fii totusi mai explicita:
-Cind a incercat sa desfaca intrerupatorul s-a fisurat carcasa sau doar s-a spart intreupatorul?
Daca doar s-a spart intrerupatorul eu zic sa incerci si la alt meserias, pentru ca eu cred ca prin "metode specifice" exista posibilitatea sa desfaca ce a mai ramas si sa puna un intrerupator nou.
Daca este fisurta carcasa da aluminiu a cutiei trebuie vazuta de cineva care cunoaste cutia de DSN iar daca acea zona fisurata este de rezistenta atunci trebuie neaparat schimbata, iar daca nu o poti lipi cu poxipol (dupa golire si dgresare a zonei respective).

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
moshulik
post 14 Feb 2006, 12:42
Post #10

Membru

Daca in carcasa a cazut ceva material altceva decat aluminiu, atunci e intr-adevar nasol, risca sa-ti strice cutia de viteze. Am vazut la o motocicleta ce a facut un simplu surub cazut in cutia de viteze - a sapat o gaura in carcasa cutiei pana a dat gaura si pe acolo. De intrat la pinioane nu a intrat, dar este posibil si asta. Consecinta va fi indoirea arborilor primar si secundar din cutie. Eu zic sa incerci intai sa scoti bulbul din cutie, bagand o tija de care legi foarte bine un magnet. Daca scoti piesa resepectiva, poti sa zici ca ai scapat de dat jos cutia si sa incerci sa lipesti gaura printr-o metoda de tip "dop", cu silicon sau cu poxipol pentru a opri curgerea uleiului. Daca insa ai piese metalice in "suspensie" prin cutie, mereu o sa ai un stres pe cap cand pleci la un drum, nu poti avea garantia ca piesa aia nu ajunge la pinioane sau la furci.

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. 2003 - b-etc-etc
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
+
fat_racer
post 22 Feb 2006, 14:17
Post #11

Membru incepator

Carcasa cutie viteze=scump...nu-i o solutie...de altfel, intrerupatoru' de mers inapoi e in contact doar cu cautatoru din cutie, daca pana acum nu ti-ai blocat cutia poti sa stai relaxat..nici mai incolo nu o sa se blocheze...
O solutie ar fi..daca tot nu esti tu impacat sufleteste sa ergi la un meserias...si zic MESERIAS, nu frizeri cum sunt majoritatea, il rogi frumos sa desfaca cutia si sa-ti scoata intrerupatoru...unul nou e undeva pe la 3 sule de mii...Incearca

--------------------
dacia logan - cj 18 tim
+
bogdan20
post 1 Mar 2006, 12:17
Post #12

Membru autentic

From: Iasi

Dau eu o varinata de reparatie babeasca da care merge la fix:
Lipseste crapatura sau spartura cu pilitura de fier amestecata cu un adeziv puternic gen super glue.

--------------------
Honda Accord ES 2007 - IS 01 DOR
+
Asi
post 6 Mar 2006, 00:18
Post #13

Camaro SS

superglu? ala care cristalizeaza si dupa 3ore devine casant mai ceva ca un cub de zahar?
mai bine poxipol sau poxilina de lipelte tevi

aluminul stiu ca se sudeaza foarte greu si scump.. ca si la inox si crom (si e mai simplu la astea un pic..) adica cere sudura in mediu inert pentru a nu oxida aluminiul expus in timpul sudurii.. si daca nu ma inser trebuie bine curatate zonele unde se sudeaza, tot in mediul inert.. pentru a ajunge si a dezveli aluminiul (ca element chimic.. orice obiect din aluminiu are la suprafata oxid de aluminiu.. acesta este foarte des incat nu lasa sa oxideze si aluminiul dedesuptul peliculei de oxid.. asadar daia nu rugineste si nu se colmateaza aluminiul... dar acea pelicula de oxid nu e buna la sudura.. asadar se curata.. dar daca o cureti in mediu deschis in urmatoarea secunda va fi iar oxid.. asadar mediu inert sau sub un lichid izolator.. adica ceva gen petrol, tetraclorura de carbon.. stuff like that. si sudura se va face in acelasi mediu.. e destul de complicata sudura la aluminiu. se poate face dar nu fara profesionisti, ustensile de calitate (scumpe) si e posibil sa nu gasesti asa un soc pentru sudat aluminu..

pentru aluminiu in general se aplica metode mai mecanice.. adica 2-3 gauri in jurul gaurii si prinsa o alta bucata de aluminiu in suruburi, etansat si strans tare. sau pentru tevi se baga pe interior sau exterior o alta teava mai mica restectiv mai mare si se etanseaza..

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 20:24
Forum Renault