Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
![]() ![]() ![]() |
Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
harry |
![]()
|
||
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
106 atata scrie n u trebuie sa iti ia ochii , la mine lampile sunt de tip banana poate la alti sunt pe dulie si a valoare de 20W.
Oricum le voi schimba cu 4 leduri. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
106.Si la mine s-a ars unul dintre becuri si am montat unul de plafoniera care nu s-a ars deocamdata,insa lumineaza mai slab.
This post has been edited by BoR: 26 Nov 2010, 15:52 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
miaghy |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 16 January 10 From: bucuresti ![]() |
107 sal baieti imi zice si mie cineva unde se afla becurile de la consola , am desfacut o si nu le am gasit am inteles ca trebuie sa fie micute
|
--------------------
dacia
super nova
2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
108. @ampt, split de la revizii sa nu fie cu off topic acolo:
Cum se "deblocheaza" repartitorul, si cum ti-au schimbat lichidul de frana? This post has been edited by Maskatu: 26 Nov 2010, 19:57 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
108. Pentru deblocarea repartitorului de frana, mecanicul a folosit celebrul WD40, dupa care a gresat foarte bine tijele de care zicea si djasu82.
La schimbarea lichidului de frana a ridicat masina pe elevator si a desfacut suruburile de aeresire. Suplimentar a scos cu o seringa lichidul de frana din borcan, iar prin cadere a lasat sa curga lichid de frana pe la fiecare roata. edit: am pus numar This post has been edited by Maskatu: 26 Nov 2010, 19:58 |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
108
QUOTE(Maskatu @ 26 Nov 2010, 19:10) @ampt, split de la revizii sa nu fie cu off topic acolo: Cum se "deblocheaza" repartitorul, si cum ti-au schimbat lichidul de frana? 108 QUOTE(Ampt @ 26 Nov 2010, 19:15) Pentru deblocarea repartitorului de frana, mecanicul a folosit celebrul WD40, dupa care a gresat foarte bine tijele de care zicea si djasu82. La schimbarea lichidului de frana a ridicat masina pe elevator si a desfacut suruburile de aeresire. Suplimentar a scos cu o seringa lichidul de frana din borcan, iar prin cadere a lasat sa curga lichid de frana pe la fiecare roata. Sa nu le pierdem siru . 108 Repartitorul se deblocheaza cu un cleste papagal e pung si poti prinde tija cum trebuie dupa aceea se da cu wd40 si se misca tija cu clestele papagal si in final se da cu vaselina. Vaselina e bine sa se greseze an de an pe rahatul ala de ax-tije . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
108. Ce tija? aveeti vreo poza? Daca nu, fac eu maine si imi aratati si mie ce sa fac.
![]() This post has been edited by Maskatu: 26 Nov 2010, 19:58 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
108 daca aveam unu desfacut il studiam pe toate partile
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
109.
Dragi colegi explicati-mi si mie cum se monteaza carenajula ala care protejeaza de noroi apa si ce mai iese la roata pe partea din fata dreapta???? eu unde am cautat prin iasi, am gasit carenajul de plastic respectiv, de origine dupa holograma d pe punga ![]() culmea ca la ambele magazine habar n-aveau domnii si doamnele cum sa explice si ce surube sau cleme sa dea pentru motaj....aruncau la misto cu pungute de surube....nasol ![]() DECI EU INTREB CINE A MAI MONTAT ASA CEVA???? este vorba de partea din fata a aripii carenajul care protejeaza farul si claxonul....tre sa-l schimb urgent...ca din cauza unui asa plastic ma lasat si claxonu, cureaua de alternator(de origine schimbata de cateva luni)scartaie de la apa care intra, si farul e mereu murdar pe exterior si cred ca semnalizarea are noroi pe interior aia de langa far...deci??? CEVA POZE, SURUBURI, SISTEME DE PRINDERE???? Astept....parerile si sugestiile..mersi anticipat ![]() This post has been edited by dymmy: 28 Nov 2010, 16:51 |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
109 Se prinde cu braduti din aia mici si negri, nu se prinde in suruburi, aia trec prin carenaj si intra direct in gaurile din tabla. Daca au ramas acolo aia vechi, trebuiesc trasi cu un patent afara si pusi altii noi. Sunt aceeasi braduti cu care se prind mochetele din portbagaj de pe laterale, partile laterale ale consolei schimbatorului, etc. Iti dai tu seama de ce braduti zic.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
djasu82 |
![]()
|
109. pai aia veche nu o mai ai ca te ghidai dupa gaurile ei si ai fi dat si la cea pe care ai cumparato daca nu are orifici .
Braduci gasesti cam 1 leu bucata sau 2 lei cum e la noi in autovit. O sa moara astia de foame cu preturile lor ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 28 Nov 2010, 20:43) 109. pai aia veche nu o mai ai ca te ghidai dupa gaurile ei si ai fi dat si la cea pe care ai cumparato daca nu are orifici . Braduci gasesti cam 1 leu bucata sau 2 lei cum e la noi in autovit. O sa moara astia de foame cu preturile lor ![]() Nu stiu cum naiba nici nu am sesizat pana acu vreo 2-3 saptamani ! eu cred ca a fost rupta sau crapata si apoi scoasa de tot de fostul proprietar(sa traiasca ![]() Pana nu m-am uitat si in stanga sa observ ca partea din fata trebuie sa fie si ea...nu am inteles! stii? eu am vazut ca are ceva aparatoare de noroi(adica aia mai mica si mai subtire din spatele rotii) si am lasat-o asa....cateva luni!!! acu nu stiu cum ar trebui sa fie...ar trebui sa o dau jos pe aialalta din stanga....insa voi incerca sa o montez.....prin incercari! DECI NU SE BAGA NICI UN SURUB AUTOFORANT??? SA INTELEG CA TREBUIE SA BAG DIRECT NISTE BRADUTI...PE CANALELE RESPECTIVE, EVENTUAL SA MAI DAU GAURI UNDE MAI TREBE OK??? Mersi! zilele astea ma apuc de treaba....insa mai pe la amiaza cand ies de la munca...sa prind un pic de soare...e frig fratilor....noaptea e ger in IASI!!! ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
109. daca ai canale in aparatoarea pe care ai cumparato e ok cumpara braduti dai roata jos verifici sa vezi unde sunt orificiile s-ar putea sa fie bechi braduri sau cel putin corpul bradutilor rupti si ramasi prinsi in tabla. Ai scoti sau ai impingi cu o surubelnita.
Iei masca o fixezi si incepi sa o prinzi cu braduti , doi trei braduti ar trebui sa intre in masca celalalta de plastic din cate imi aduc aminte. Fost propietar o fi umblat la distributie si nu a mai pus nimic... nu poti sti sau o fi tamponat aripa... |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
dymmy |
![]()
|
OK...
Am inteles...da posibil, insa nu prea as crede ca de la vreun accident...cunosteam orice mica diferenta de nuanta.... ![]() Asadar din cate inteleg..nu e deloc dificil de asezat...ar trebui sa se potriveasca super ...fara gauri suplimentare ![]() Carenajul l-am gasit! la 2 magazine...preturi diferite, insa din motive de mai multa securitate....(de acum nu ma mai grabesc sa iau nimik din prima mana, am patit-o cu schimbat de piese etc)...nu l-am cumparat! Urmeaza acum.....PENTRU CA STIU CE AM DE FACUT ![]() O seara buna...mersi de explicatii.....asu... ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
DJ37KLA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 29 November 10 ![]() |
110. masktu eu cand miam schimbat uleiu din cutie la service miau zis ca sunt mecesari 2,8 litri ulei.
mod edit: numar This post has been edited by Maskatu: 29 Nov 2010, 07:47 |
--------------------
Dacia
Nova
1996 1.6
- DJ37KLA
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
pretene treci acasa: http://www.daciaclub.ro/Dacia-Nova-f124.html
![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
110: Pai din cate stiu eu dacia nova nu are cutie de renault megane... ci cutie de "dacie", drept urmare are alta cantitate de ulei. La super nova intra fix 3.5 litri. L-am schimbat acum 2 saptamani si au intrat fix 3.5 litri pana in buza.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
110 - la nova mi-a intrat fix 4 litri (dupa golire, ceea ce poate nu au facut mecanici colegului DJ37KLA)
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
110 Da la nova intra fix 4 litri in cutia de viteze.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
111: Cat costa un rectificat de disc de frana ? Si merita ?
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
serviccom |
![]()
|
111 Ce sa mai rectifici de el cand uzura lui maxima e de 1 mm, i-a altul /altele noi ca pe urma te intrebi ce au franele, eu am asam si merg perfect de cand le am.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
djasu82 |
![]()
|
112 ma gandesc sa mut bobina de inductie de pe blocul motor cel putin mai in fata si sub ea sa trag doua placute de textolit pe care sa le prind de vechile locasuri .
Asa elimin si temperatura blocului motor care afecteaza in rau parametriii bobinei . Si mai am in cap o chestie sa fac rost de o alta bobina de inductie dar de logan , evident cu masuratorile de rigoare pentru a vedea in secundar daca are mai multe spire fata de cea pe care o am acuma . Ce parere aveti ? |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
serviccom |
![]()
|
112 Din cauza ca e montata pe capacul chiulasei, unde temperatura e mare cu motorul cald, apoi se raceste si tot asa, sunt solicitate destul de mult si am parerea ca din cauza aia si crapa. Alt motiv nu ar fi, chiar daca se incalzeste si sarma, ii modifica putin rezistenta, dar daca ii muti locul v-a trebui sa pui si alte fise mai lungi, iar fisele cu cat sunt mai lungi cu atat pierderile de energie sunt mai mari si diminuezi randamentul motorului, intelegi tu. Se poate face un suport de tabla, ceva prins tot de motor, dar fiind in apropiere tot se v-a mai incalzi, cei drept nu asa rau, dar oare merita efortul? Tu ce zici?
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
djasu82 |
![]()
|
112.de parca nu s-a inventat sarma multifilara de cupru
![]() Da merita efortul pentru a mari si puterea la scanteie si asta o voi prezenta altadata renuntand la fisele originale. O bobina de logan 1.6 de as pune mana ar fi super fiindca e mai puternica decat cea de sn avand mai multe spire in secundar. De aici va rezulta un consum mai mic un demaraj mai bun si noxe mult mai mici. Pe parcurs cand ma voi apuca de treaba o sa mai vorbesc despre ce am modificat. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
112 - am o curiozitate: cum ti-ai dat seama ca bobina de logan are mai multe spire in secundar?
dupa rezistenta secundarului nu te poti lua pentru ca e influientata puternic de grosimea sarmei, de exemplu poti avea 2 bobine cu acelasi nr. de spire dar sarme de diametru diferit, in acest caz secundarul cu sarma mai subtire iti va da rezistenta mai mare la masurare dar sarma aceea subtire iti va oferi un curent mai mic si vice-versa in celalalt caz, deci nu te poti lua ideea ca daca rezistenta secundarului e mai mare bobina e mai buna adica are mai multe spire |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
djasu82 |
![]()
|
112 . danciusergiu84 sa o crezi tu mai documenteaza-te si dupa aceea mai stam de vorba .
Oricum nu ma intereseaza in special bobina de logan ci altceva care sa imbunatatesc arderea de carburant si o energie mult mai mare dar asta cand voi avea timp si vreme buna. In primul rand trebuie scoasa bobina de pe capacul motorului fiindca e prost plasata - cam toate motoarele de reno 1.2-1.4,1.6 care au avut bobina montata pe motor au avut probleme si la mine la fel acum 4 ani. Fisele vor schimbate cu altele modificate-nu ma intereseaza de paraziti EM nu am treaba fiindca totul e fitrat. Si pe langa micile modificari alte bujii fara rezistenta interna. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
serviccom |
![]()
|
112 Montezi aprindere twinspark cu 2 bujii pe cilindru plasate strategic si vei avea aprindere mai buna. Eu unul m-am molesit, nu mai am chef de modificari pe la ea si tot felul de nebunii, poate cine stie la primavara.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
djasu82 |
![]()
|
112. S-ar putea face modificari si imbunatatiri considerabile , ce e prost ca nu gasesc bujii fara rezistenta interna pentru aceste motoare .
Poate bujii pentru motoare de curse ... E prost gandit rezistorul introdus in bujie fiindca cu timpul isi mareste rezistenta si nu mai e eficienta scanteia iar de aici incep dansurile la masina legat de consum . Vroaiam sa fac o chestie cu injectare de tensiune pe fiecare bujie in parte cel putin 100V . Am facut asa ceva la 1310 si am vazut ca de anul acesta sau de anul trecut mai bine spus si nemti au aplicat acesta tehnica - scade consumul si mai mult plus noxele sunt si mai mici . Nu as vrea sa dau bani fiindca nu e cine stie ce de construit... mai caut pe situri bujii lungi si fara rezistenta interna fiindca trebuie sa gasesc. This post has been edited by djasu82: 4 Dec 2010, 18:34 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
serviccom |
![]()
|
112 Bujiile NGK cu iridiu nu cred ca au rezistenta aia, sunt cele mai bune din punctul meu de vedere, dar si scumpe, 70-80 lei bujia. Ce e drept ca am inteles ca sunt garantate 1 milion de km, adica le-ai pus si acolo raman, dar... E adevarat ca se reduce consumul si noxele, motorul merge mai bine, pentru cine e atent la asta.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Pentru o buna urmarire a ideilor, incepand de astazi (25.05.2010):
Precedati fiecare intrebare cu un numar (urmatorul numar nefolosit). Precedati raspunsul la intrebare cu numarul corespunzator. ***ATENTIE, CINE NU PUNE NUMAR INAINTE DE CEEA CE RASPUNDE SAU INTREABA, PRIMESTE DIN OFICIU 10% WARN. LA 3 ABATERI CONSECUTIVE, RESPECTIVULUI I SE RESTRICTIONEAZA ACCESUL PE FORUM TIMP DE O SAPTAMANA. Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de dsn. Mai exact, aici puteti lansa intrebari legate de diferite probleme tehnice, si cu putin noroc, veti primi un raspuns, in cel mai scurt timp, de la alti utilizatori, care au intampinat probleme similare, sau care cunosc rezolvarea problemei Dvs. Desi majoritatea problemelor tehnice aparute pe parcursul vietii dsn-ului, au fost publicate pe forum, avand fiecare topic separat, sau chiar mai multe topicuri, se accepta intrebari legate despre subiecte deja dezbatute. Topicul nu trebuie confundat cu un loc de vanzari, drept urmare, anunturile ce contin oferte comerciale directe (persoane fizice/juridice) vor fi sterse imediat, fara o notificare in prealabil. Topicul este "lipicios", astfel incat va ramane "sus" sub linia de demarcatie (fata de topicurile importante) chiar daca nu se adauga mesaje noi. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 10:44 |