Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
![]() ![]() ![]() |
Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
turturel |
![]()
|
||
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Normal ca este antigelul, am zis eu ca ar fi altceva? 4 litri de antigel, din care 3 sa puna in instalatie si 1 sa il aiba de rezerva. In caz de complectare, sa pui doar antigel, sau poti sa pui 1/2 antigel si 1/2 apa distilata. Eu cand complectez pun numai antigel.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
RaZzVAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 2 April 10 ![]() |
multam fain pentru raspunsuri. imi vor fi de mare ajutor.. ne mai auzim in caz de evenimente sau ma rog neclaritati. vreau sa va felicit ptr forum. faceti o treaba minunata. toate cele bune si numai bine. salutare.
|
--------------------
dacia
super nova
clima 2002 [IMG]http://img151.imageshack.us/img151/852/31682344.jpg[/IMG]
|
|
x_dadu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 27 April 08 From: Pecineaga (CT) ![]() |
intrebare :
Unde trebuie sa ma uit sa verific pentru a depista comportamentul anormal al gurilor de aerisire din bord, pentru ca atunci cand modific pozitia butonului din centru al consolei de climatizare (daca asa ii zice) respectiv sa dau aer la picioare, piept sau parbriz, mereu, inclsuiv cand dau pentru aer numai sus, gura de aer de la picioare scoate mai mult aer decat cea centrala de "piept". Eu stiu ca daca dai pe piept sau parbriz pe la picioare tot scapa un 10-15% ca de, asa face toate, dar la mine problema e ca indiferent cum reglez, la piept da mai incet decat la picioare, ceea ce necesita cand e prea frig sau cald sa dau pe treapta a 2-a de ventilator unde stiti si voi cum se aude, simt ca decolez. This post has been edited by x_dadu: 5 Apr 2010, 12:30 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021 Confort
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
face pe orice treapta faza asta?
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
@x_dadu: citeste postul acesta.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
x_dadu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 27 April 08 From: Pecineaga (CT) ![]() |
pe orice treapta ar fi, la picioare scoate mai tare decat la bord (sau piept). Daca dau sa scoata numa pe picioare scoate intradevar numai la picioare, insa daca vreau sa fie si la bord acelasi debit ca la picioare, nicio sansa.
@Maskatu - nu-mi dau seama unde anume sunt facute pozele alea 2 cu cablul respectiv ![]() L.E. PRICEPUT cred, la capacul de la "cal" de la pasager This post has been edited by x_dadu: 5 Apr 2010, 15:48 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021 Confort
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
salut.astazi pe drum cand veneam de la alexandria spre bucuresti(afara ploua cu galeata, balti pe asfalt), masina vreo 30 km a avut un comportament ciudat:daca vroiam sa o accelerez brusc nu se accelera,si incepea sa tremure, daca o luam incet mergea.o fi din cauza ca am dat prin balti cu ea si a sarit apa pe la motor pe undeva, pe la fise(precizez ca nu mai am plasticele alea de sub aripa si cand am deschis capota era apa pe la motor), ca dupa un timp si-a revenit singura.o ideee aveti ce ar putea fi?
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Maskatu |
![]()
|
@x dadu: Cablul in cauza este situat in partea dreapta a consolei centrale, sub torpedou in stanga, la picioarele pasagerului. Pentru a avea acces la acesta, trebuie sa scoti masca aceea mica de plastic care acopera ventilatie catre picioarele pasagerului dreapta.
Prea mare lucru nu ai ce sa faci pentru ca reglajul este prost din fabrica, dar este posibil sa fi scapat un pic clema de pe cablu si sa nu faca cursa complet. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
lvio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 9 July 09 ![]() |
si totusi nu stie nimeni seriile rulmentilor de alternator?
are cineva documentatia cu toate sondele de pe motor(amplasare si descriere)?multumesc |
--------------------
dacia super nova
rapsodie
2001
- ag-10-avl
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
stai cu ochi pe forum ca o sa le pun eu cit de curind
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Maskatu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
alexSkyAngel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 3 July 08 From: Ploiesti ![]() |
Salut am si eu o intrebare cand actionez stergatoarele la prima treapta imi raman cam pe la jumatate nu se retrag in josul geamuluide de la ce sa fie sa nu mai poata motorasul sa traga in rest merg impecabil se misca normal.
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- PH-10-GOX
|
|
Maskatu |
![]()
|
Mai patesc si eu uneori, dar nu se opresc la jumatate, se opresc jos dar cu 1-2 cm mai sus decat trebuie... Cred ca este de la releu, pentru ca el comanda motorasul. Si motorasul functioneaza atata timp cat primeste curent din releu...
Releu romanesc, ce pretentii sa ai ... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
alexSkyAngel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 3 July 08 From: Ploiesti ![]() |
Si as mai avea o intrebare trebuie sa schinb bara antirotatie sau ceva de genu e bara aceea care mentine motorul fixat de caroserie si e sub motor are miste tamburi se poate schimba in fata blocului cu masina urca pe o rampa sau trebuie neaparat sa merg la service
8 Apr 2010, 11:25: si care este acel releu k sa-l inlocuiesc sa imi mearga si mie stergatoarele cum trebuie This post has been edited by alexSkyAngel: 8 Apr 2010, 11:25 |
--------------------
dacia
supernova
2001
- PH-10-GOX
|
|
Maskatu |
![]()
|
Se numeste bieleta antibasculare, arata cam asa
123.jpeg ( Size: 85.74k ) Number of downloads: 417 Trebuie sa te bagi sub masina pentru a o scoate. Fara rampa o sa te chinui. Legat de cursa stergatoarelor, am gasit in manual informatii: (Stergatorul parbriz functioneaza la ambele viteze, dar nu se opreste la punct fix): Daca exista +12Vla firul alb de la stergator, si pe firul negru la cursa de intoarcere, se verifica functionarea corecta a temporizatorului si comutatorului. Daca sunt defecte se inlocuiesc. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
RaZzVAN |
![]() ![]()
|
buna..revin cu acceasi problema din topicul "
buna..sunt mai nou pe zona..si as vrea sa va intreb si eu ce se poate face in cazul in care am probleme de turatie. deci problema se pune cam asa. aveam sa raman fara benzina masina mi s-a oprit de 2-3 ori si am pus de la cineva 3 litri..dar benzina de asta infecta de moldoveni..probabil avea si apa. ei bine am mai parcurs 100 km cu benzina petrom si inca am probleme masina se tura in 2000 inainte fara sa dau pedala iar acum sta turata uneori in 1500. dar asta foarte rar. pe turatii de 1100 sta foarte des iar cateodata pierde putere si sta pe liber la turatie de 500-600 . e total anormal si as vrea sa stiu daca se poate remedia si cum.. e posibil sa fi stricat pompa? de asemenea am probleme cu semnalizarea nu mai merge deloc.. ma gandeam ca e de la siguranta.. restul tot merge pe bord dar semnalizare si avarie pauza. si culmea cand inchid centralizat se aprind semnalizatoarele. mersi si ast raspuns. " am schimbat releul si merge si filtru de benzina..am facut 100 km.. am scaderi de turatie pe liber pe motor cald.. cade in 700-800 uneori ? deci filtru pe care l-am schimbat era plin de apa..sa se fi stricat ceva la motor ? uneori merge absolut normal..fuge de rupe..insa totusi de ce are scaderi de turatie uneori pe liber. am ceva probleme la pivotu cu bucsa..nu stiu daca se numeste chiar asa. trancane un pic. are ceva daca mai merg asa ? ![]() ![]() mersi anticipat inca odata. |
--------------------
dacia
super nova
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
daca mai circului cu rezervorul pe minim o sa dai din buzunar 200 de lei pentru o noua pompa de benzina.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
@RaZzVAN:
Daca nu iti permiti sa bagi benzina si sa o repari nu mai circula cu ea... 1. pentru semnalizare verifica sigurantele. Daca sunt in regula, consula un electrician, sa nu faci stricaciuni si mai mari. 2. legat de turatii, la relanti motorul sta turat in ~750 rpm. Verifica totusi bujiile, pompa de benzina ( se poate sa o fi infundat cand ai mers fara benzina), injectoarele, rampa injectoarelor, filtre, bujii. 3. care pivot cu bucsa? Te referi la pivotul de directie, montat pe bascula? Daca da, costa 20 de lei srl si 45 original. Eu zic sa il schimbi si sa nu mai fortezi piesele pana la punctul de cedare pentru ca nu faci bine. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
RaZzVAN |
![]()
|
ok mersi
|
--------------------
dacia
super nova
|
|
lvio |
![]()
|
va salut
stiti cumva unde este senzorul map(masoara presiune pe admisie)?aveti vreunul indicator de consum instantaneu si daca da o schema va rog.se poate realiza prin masurarea timpului de injectie(asa e si la logan)sau tensiunea de pe senzorul map multumesc |
--------------------
dacia super nova
rapsodie
2001
- ag-10-avl
|
|
Maskatu |
![]()
|
Senzorul MAP este senzorul de presiune absoluta in galeria de admisie aer.
MAP = Manifold Absolute Pressure. De pe reno.ro.... QUOTE(bubu782001 @ 28 Oct 2008, 20:46) Uite aici o poza cu majoritatea senzorilor si elementelor motorului D7F. 1. Modul bobina aprindere 2. Senzori oxigen (sonde lambda) - cred ca de fapt aici sunt conectorii 3. Senzor presiune colector (senzor MAP) 4. Corp clapeta cu senzor temperatura aer integrat - deci ca la D4F 5. Potentiometru pedala acceleratie Senzorul de turatie il gasesti SIGUR la unirea cutiei cu motorul deasupra cutiei - deci cum te uiti in jos la el in poza atasata este piesa aia neagra ce se vede de sus. 123.jpeg ( Size: 537.06k ) Number of downloads: 385 Legat de consumul instantaneu, cel mai bine iti montezi ceasuri de logan. Nu stiu la ce te-ar avantaja un "consum instant" . Eu unul la ceasurile de logan pe care le am montate, am toate functiile cb-ului , exceptand ci (consumul instant) care oricum nu este relevant... |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
lvio |
![]()
|
consumul instant te ajuta la adaptarea stilului de mers pt. un consum cat mai mic.
stiu ce inseamna MAP dar care este(o poza ar fi utila) si pentru liviu242006 se pare ca unul dintre rulmenti este 6303(am vazut tot pe forum) This post has been edited by lvio: 10 Apr 2010, 13:36 |
--------------------
dacia super nova
rapsodie
2001
- ag-10-avl
|
|
x_dadu |
![]()
|
azi cascand ochii pe sub capota am vazut ceva neplacut. Pe chiloasa, cred, in corpul si pe partea in care este prins senzorul de apa, dar deasupra acestuia, la un surub ce se vede in poze, era umezeala de ceva gen ulei, asa ca o mizerie. Pare a fi de mult, ca e o pata mai mare si pare veche pe latura aceea a chiuloasei. Nu-mi dau seama sigur daca e de la acel surub sau de la imbinarea dintre chiuloasa si partea de deasupra (capac chiuloasa sau cum ii zice). Un prieten a incercat sa mai stranga usor acel surub, fara sa-l rupa, s-a strans cam un sfert de tura si l-a lasat asa de teama sa nu faca vreo buba. Acum am sters bine zona sa urmaresc ce se intampla. Ce e la acel surub, ce scapari pot fi acolo si cat de grav poate fi ?
Capul surubului e asa curat ca am dat eu cu degetu sa vad ce e acea scursura. http://i44.tinypic.com/23mkb4i.jpg http://i41.tinypic.com/mlhuva.jpg http://i42.tinypic.com/11vt821.jpg p.s. stiu, puteam sa trag naiba cablul ala mai intr-o parte. This post has been edited by x_dadu: 10 Apr 2010, 15:11 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021 Confort
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Eu am avut problema cu manseta aia neagra, e ca un dop care vine la capatul axei cu came, Aveam un pic de pierdere pe acolo si imbibat cu praful se facuse un pic de imbacseala. Am rezolvat cu schimbarea mansetei. E de cauciuc cu insertie de tabla, ca un simering fara gaura pe mijloc, se vede in poza de mai sus. Cred ca aceeasi problema e si la tine.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
lirutza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 9 May 09 From: București/Buzău ![]() |
In treptele 1, 2 si 3 (cel putin asa se simte) masina trage oarecum mai greu pana la aproximativ 2000 de rpm, dupa care isi da drumul dintr-odata. Ce ar putea fi? Mentionez ca nu mi-am pus turbina
![]() |
--------------------
DSN
Confort
2001
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Va rog ajutati-ma intr-o problema.Daca circul pe drum cu pietris , piatra cubica sau cu multe denivelari se aude in partea stinga o tacaneala o trepidatie,concomitent cu tremuratul volanului.Pe sosea buna nu se aude nimic.Am cautat pe forum ceva asemanator,si a reesit ca ar fi de la palierul antizgomot al casetei de directie.Astazi impreuna cu un prieten am schimbat palierul respectiv(a doua oara n-o mai fac ,ca a fost chinuiala mare)dar doua din cele trei aripioare ale palierului sau rupt doar una am reusit sa o bag in locasul ei .S-a atenuat din zgomot ,dar nu prea mult.Intrebarea este ,are caseta de directie si in stinga ceva asemanator palierului antizgomot,o bucsa ceva.Mentionez ca am identificat locasul de gresaj de sub colier si mi-a intrat ceva vaselina .Multumesc anticipat
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
in stanga nu este acea bucsa destinata palierului anti-zgomot, in schimb este un "surub" (cap inbus cu siguranta de tabla) pentru reglajul de strangere a cremalierei pe pinionul de atac ce e actionat de ax volan (se vede de sub masina), de aici poti avea acel joc sau de la crucea inferioara a axului volan cea de deasupra casetei de directie, pune pe cineva sa miste usor si putin de volan si uitate sau pune mana sa simti daca e din crucea cardanica jocul, daca e din reglajul casetei cred ca ar avea joc cremaliera in partea stanga in caseta exact cum e in dreapta cand e bucsa uzata
This post has been edited by danciusergiu84: 10 Apr 2010, 23:23 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
x_dadu |
![]()
|
QUOTE(serviccom @ 10 Apr 2010, 18:49) Eu am avut problema cu manseta aia neagra, e ca un dop care vine la capatul axei cu came, Aveam un pic de pierdere pe acolo si imbibat cu praful se facuse un pic de imbacseala. Am rezolvat cu schimbarea mansetei. E de cauciuc cu insertie de tabla, ca un simering fara gaura pe mijloc, se vede in poza de mai sus. Cred ca aceeasi problema e si la tine. schimbarea acelei "mansete" dopu ala negru ce se vede bine in poza 2 din postul meu de mai sus, implica demontarea chiuloasei sau a capacului ei? adica schimbat ceva garnituri scumpe!..., oricum eu am vazut ud acolo la surub, ca o fi de la el sau de la imbinarea de deasupra lui, nu stiu, nu ar fi fost asa clar ud la el si la dopul ala nu, daca ar fi fost problema numai la acel dop! Dar are cineva idee ce face acel surub acolo, ce tine el? This post has been edited by x_dadu: 11 Apr 2010, 07:26 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2021 Confort
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Cred ca zgomotul si trepidatia volanului de care vorbeam mai sus sunt de la bucsa de jos a axului volan superior(partea care se poate rabata).Dupa piulita care stringe volanul se afla un rulment ,iar mai jos aproape de crucea cardanica(nu stiu daca termenul e corect)este o bucsa sau poate tot un rulment.Daca tin mina pe ea si misc de volan,,tras stinga -dreapta nu rotit, nu se mai aude nici un zgomot.Ce parere aveti se schimba greu acea bucsa sau ce-o fi.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Pentru o buna urmarire a ideilor, incepand de astazi (25.05.2010):
Precedati fiecare intrebare cu un numar (urmatorul numar nefolosit). Precedati raspunsul la intrebare cu numarul corespunzator. ***ATENTIE, CINE NU PUNE NUMAR INAINTE DE CEEA CE RASPUNDE SAU INTREABA, PRIMESTE DIN OFICIU 10% WARN. LA 3 ABATERI CONSECUTIVE, RESPECTIVULUI I SE RESTRICTIONEAZA ACCESUL PE FORUM TIMP DE O SAPTAMANA. Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de dsn. Mai exact, aici puteti lansa intrebari legate de diferite probleme tehnice, si cu putin noroc, veti primi un raspuns, in cel mai scurt timp, de la alti utilizatori, care au intampinat probleme similare, sau care cunosc rezolvarea problemei Dvs. Desi majoritatea problemelor tehnice aparute pe parcursul vietii dsn-ului, au fost publicate pe forum, avand fiecare topic separat, sau chiar mai multe topicuri, se accepta intrebari legate despre subiecte deja dezbatute. Topicul nu trebuie confundat cu un loc de vanzari, drept urmare, anunturile ce contin oferte comerciale directe (persoane fizice/juridice) vor fi sterse imediat, fara o notificare in prealabil. Topicul este "lipicios", astfel incat va ramane "sus" sub linia de demarcatie (fata de topicurile importante) chiar daca nu se adauga mesaje noi. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 12:06 |