Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
![]() ![]() ![]() |
Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 11 Apr 2010, 18:37) M-a sunat eu_alex de pe forum si avand in vedere ca nu are net momentan, ma rugat pe mine sa aflu ceva. Cand scoate alimentarea de la injectoarele 1 si 2 motorul nu se intrerupe, dar cand scoate de la injectorul 3 si 4, se opreste motorul. Ce inseamna asta? A mai avut probleme cu injectoarele, unul fiind schimbat. Si pe langa asta ii "tremura" si motorul destul de tare. Masina are peste 200.000 km. Astept un raspuns. danke Probabil a acumulat mizerie in injectoarele 1 si 2 si nu mai inchid bine, iar benzina trece prin injector, celelalte 2, adica 3 si 4 sunt in regula si inchid bine. O curatare de injectoare ar prinde bine. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
din toba finala am observat ca curge ceva lichid.oare ce poate sa fie?
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Condens?!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Frank Martin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 9 March 10 From: Targu Mures ![]() |
mersi de raspuns:) si eu la condens m-am gandit...ce as putea sa fac ?trebuie sa schimb toba?
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
Maskatu |
![]()
|
De ce sa schimbi toba?
![]() Multi au dat o gaura mica chiar spre sfarsitul evacuarii, pentru ca apa formata sa se scurga mai usor din tobe, si pentru a preveni rugina, dar nu cred ca situatia este atat de grava, mai ales ca nici o masina nu are vreo gaura din fabrica sau ceva asemanator... Atata timp cat pleci cu masina, in cateva minute, in cativa km, condensul dispare si iese si de pe tubulatura (interiorul tobelor). |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Frank Martin |
![]()
|
mersi tare mult Maskatu
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova
2001/confort
- MS 09 FHL
|
|
robert1991 |
![]()
|
robert1991 Group: Members Posts: 922 Joined: 13 October 09 From: pitesti ![]() |
am si eu cateva nelamuriri
![]() 1. nu imi mai merge becul stanga din far pe pozitie! pe faza scurta , lunga merge! presupun ca este bec separat de faza scurta , lunga nu? cum se schimba? prin spatele farului? 2. nu imi merg becurile de mers inapoi ![]() 3. nu merge becul dreapta pe pozitie! pe frana merge! inainte nu mergea pe frana si mergea pe pozitie , l-am schimbat , acum merge pe frana si pe pozitie nu ![]() 4.farul de ceata din spate! nu sta intrerupatorul aprins! merge numai daca tin apasat pe el! trebuie schimbat intrerupatorul? cum iese si ce pret are? 5. vreau sa dau jos si sa curat farurile! cu ce sa dau pe ele ca sa se curete? multe intrebari! sper ca ma puteti ajuta! ms! |
--------------------
Renault
Megane IV
2018 Business
- B -- ---
|
|
gabilungu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 12 January 10 ![]() |
Ce simptome apar atunci cand se duce pompa de apa?
La a mea DSN se aude un harait/sasait destul de slab(dar care depaseste zgomotul tachetilor), cand te apropii cu urechea de motor, in partea stanga cum te uiti la motor. Parca ar veni din zona distributiei. Nu se vad urme de antigel... Este normal sa se auda un zgomot de acolo? 80k km, distributia schimbata pe la 70k de fostul proprietar. |
--------------------
dacia / nissan
supernova / qashqai
2002 Confort /2010 Acenta
|
|
Maskatu |
![]()
|
@obert1991
1.In far ai 2 becuri. Un bec mic tip H6W (daca nu ma insel) si becul "mare" care are faza scurta/lunga tip R2 / P45T din fabrica sau H4 daca ai montat ulterior. Becul de la pozitie nu are nici o treaba cu becul pentru faza scurta/lunga. Bec de pozitie gasesti la piese auto cu 2-3 lei bucata. 2.Nu iti merg BECURILE sau nu iti merge UN BEC? Si eu am avut aceasta problema cu becul de pozitie/frana. Din cauza plasticului prost, se tocise muchia si becul nu statea corect pe pozitie. Verifica cu atentie marginea de plastic (soclul) si incearca sa repari cumva, astfel incat becul sa stea corect. Daca nu, schimba placuta cu una noua sau sh. 3. incearca cu becul din stanga. S-ar putea sa patesti cum pateam eu... partea de jos a becului nu face contact bine cu placuta pe care se afla becurile. Ia prin eliminare... eventual cumpara alt bec, verifica-l atat pe stopul stang, cat si pe cel drept, si o sa iti dai seama singur ce nu este in regula... 4.Am patit si eu fix acelasi lucru... nici pana in ziua de azi nu stiu de la ce apare aceasta problema. Am schimbat becul, lampa, butonul, si tot asa facea. Solutia a fost sa desfac butonul din bord, care actioneaza lampa de ceata, si sa SCOT arculetul care "impinge" butonul pe pozitia de neutru. Desfa-l pe o masa cu atentie. Are niste rotite mici care gliseaza in interior si fac contact cu lamelele din buton. 5. pentru curatarea farurilor avem topicul acesta, unde vei vedea exact cum sa scoti sticla si cum sa o lipesti la loc. Dupa ce scoti sticla , foloseste o carpa din bumbac 100% impreuna cu un spray pentru curatat geamurile. Inmoi carpa si stergi usor mizeria din interior. @gabilungu Pompa de apa se schimba atunci cand nu isi mai face datoria sau atunci cand huruie. Citeste topicurile dedicate: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=36682&hl=pompa http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=118633&hl=pompa http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=91793&hl=pompa http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=3878&hl= |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
robert1991 |
![]()
|
robert1991 Group: Members Posts: 922 Joined: 13 October 09 From: pitesti ![]() |
iti multumesc maskatu!
am vazut topicul cu farurile inainte dar nu stiam cu ce sa dau pe sticla! ce fel de carpa! ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV
2018 Business
- B -- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
Atentie mare la luciul acela din interiorul farului. Se ia foarte usor daca insisti pe o anumita zona...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Confirm si eu defectul cu butonul lampii ceata spate, mie iarna mai imi face figuri in sensul ca nu isi pastreaza pozitia, banuiesc ca din cauza frigului, dar daca incerc de 3, 4 ori merge pana la urma, vara imi merge tot timpul daca o incerc, dar nu prea mai e folositoare, ca vara apare mai rar ceata
![]() In legatura cu becul de far care nu merge pe faza scurta, se poate verifica si sigurantele din interior, este grupul celor 6 sigurante verticale, poate s-o fi ars vreuna de acolo, dar si becurile se mai ard. Ma gandesc ca doar nu se ardeau dintr-o data si pozitia si faza scurta, merita verificate si sigurantele alea. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
pulbur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 23 June 09 From: SM ![]() |
Am si eu o problema...
Am fost la itp sa mi se faca o verificare , sa vad ce probleme am la masina...nu prinde frana de mana si frana spate,ataaat....si ceva furtune de la frana fata. Am fost la mecanic am cumparat piesele.2 furtune fata,set ferodouri spate,si un pistonas pt tamburul spate ca imi scapa putin lichid,desi garnitura a fost schimbata. Totul a fost schimbat,reglat,franele aerisite...si totusi,tot nu imi prinde bine frana pe spate?...ce ar mai putea fi ?! Da,intradevar este nevoie de un timp pana ferodourile iau forma tambururilor,dar totusi,si cu astea noi prinde la fel de nasol ca si cu cele vechi. |
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
Repartitorul...?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pulbur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 270 Joined: 23 June 09 From: SM ![]() |
mi-a picat o tija din repartitor cateva zile,am fost la mecanic si l-a reparat/strans la maxim...
Asta in caz ca nu le incurc cumva.Eu vorbesc de repartiroul care se afla sub masina in partea dreapta,inainte de ax... This post has been edited by pulbur: 15 Apr 2010, 07:20 |
--------------------
Dacia/Fiat
DSN
2002
|
|
gabilungu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 12 January 10 ![]() |
Legat de nefunctionare lampii ceata spate: la mine s-a rezolvat dupa ce am desfacut bucati si curatat cu spray-contact comutatorul aferent din bord. Multa mizerie acolo...
Legat de zgomotul de care intrebam ieri daca e de la pompa de apa: aseara, in conditiile unui zgomot mai mic de fond, mi-am dat seama ca zgomotul reclamat vine de fapt din partea dreapta a motorului. E ca si cum ar trage aer pe undeva. Am o mica pierdere de antigel in zona garniturii termostatului, completez o data pe luna cate 100ml. E posibil sa traga aer pe acolo din cauza depresiunii mari? |
--------------------
dacia / nissan
supernova / qashqai
2002 Confort /2010 Acenta
|
|
serviccom |
![]()
|
Nu pe acolo se aude, verifica sa fie asezat corect corpul clapeta, daca da, atunci schimba-i garniturile.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
bibiloiu05 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 8 May 07 From: bucuresti ![]() |
Va deranjez si eu cu una problema intilnita azi...si anume:
Subit nu mai merge inchiderea centralizata..azi dimineata apas pe cheie...si nimic...e aiurea sa stau sa deschid usile una cate una...si sa le si inchid...ce sa aiba? mentionez ca am schimbat bateria din cheie acum vreo luna... |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
Maskatu |
![]()
|
Bobina dezlipita, sau micro-swich-ul dezlipit de pe placuta, cum am patit eu de 2 ori la ambele chei... adica cel incercuit din poza. Din cauza apasarii, in timp se rupe fludorul si butonasul se duce intr-o parte. Deschide cheia si verifica-l.
1.jpeg ( Size: 16.33k ) Number of downloads: 407 Cheia se desface asa 2.jpeg ( Size: 5.33k ) Number of downloads: 423 Topicuri suplimentare: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2219565 http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...hl=centralizata http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...hl=centralizata http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...hl=centralizata http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...hl=centralizata |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
bibiloiu05 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 8 May 07 From: bucuresti ![]() |
am rezolvat...maskatu multam fain .... din topicurile date de tine, am facut sincronizarea simpla a cheii si se pare ca acolo a fost buba..acuma vad ca merge...sunt curios cat
![]() Inca o data multumesc domnului Maskatu!!! This post has been edited by bibiloiu05: 16 Apr 2010, 14:06 |
--------------------
dacia
supernova
2002
|
|
robert1991 |
![]()
|
maine am zi libera si nu prea am ce face! si vreau sa dau farurile jos ca sa le curat geamurile! eu am 2 tuburi de silicon acasa UNIVERSALE !
mi-a zis un prieten azi care se ocupa cu masini ca nu ar fii asa bun siliconul asta si ca ar fii bine sa folosesc silicon metalizat sau ceva de genu! chiar este mai bun? sa folosesc de asta metalizat sau cum ii zice? ![]() This post has been edited by robert1991: 16 Apr 2010, 18:45 |
--------------------
Renault
Megane IV
2018 Business
- B -- ---
|
|
theBeginner |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 29 July 09 From: Pitesti ![]() |
Azi am fost sa-mi schimb rotile cu cele de vara si am depistat un joc la roata stanga fata . A fost necesar sa schimb bieleta si pivotul iar cand am venit cu ea acasa a inceput sa scartaie in aceeasi parte. Mentionez ca directia o fac maine pentru ca nu am mai avut timp - in momentul asta o roata e dreapta si una un pic intr-o parte. De la ce poate sa fie scartaitul - trebuie sa dau cu vaselina pe undeva ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Clima =======================================
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
Am o banuiala ca e de la celalat pivot de la acea roata si anume cel de la bascula, poti sa-i bagi niste ulei cu o seringa cu ac intepand acel cauciuc al pivotului si sa vezi daca are efect, ca idee le poti prelungi viata la toti pivotii daca faci treaba asta
p.s. - la mine a tinut faza asta si nu mai scartaie This post has been edited by danciusergiu84: 16 Apr 2010, 21:54 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(robert1991 @ 16 Apr 2010, 19:44) maine am zi libera si nu prea am ce face! si vreau sa dau farurile jos ca sa le curat geamurile! eu am 2 tuburi de silicon acasa UNIVERSALE ! mi-a zis un prieten azi care se ocupa cu masini ca nu ar fii asa bun siliconul asta si ca ar fii bine sa folosesc silicon metalizat sau ceva de genu! chiar este mai bun? sa folosesc de asta metalizat sau cum ii zice? ![]() Pai da dar tu nu prinzi geam pe metal sau mai stiu eu ce , silicon negru sau transparent e perfect prinde geamul de plasticul farului perfect. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
robert1991 |
![]()
|
asa ziceam si eu! dar daca el zicea ca ala este mai bun am zis sa fiu sigur
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV
2018 Business
- B -- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
Ia un feon de 2000 W si incalzeste bine inainte sa scoti geamul, altfel nu cred ca vei reusi.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
robert1991 |
![]()
|
salut! am observat astazi ca nu mai merge niciun bec pe pozitie , nici fata , nici spate , iar pe frana merge doar cel de la eleron! am schimbat becurile si nimic! cred ca s-a ars o siguranta ceva pentru ca ieri mergeau! nu toate dar mergea pe pozitie unul pe fata si unul pe spate , iar pe frana mergeau toate! daca ma puteti ajuta ! care siguranta?
This post has been edited by robert1991: 18 Apr 2010, 14:00 |
--------------------
Renault
Megane IV
2018 Business
- B -- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
ma da ce tot ai faci
![]() As vrea sa pice si la mine cate ceva sa ma plang . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
robert1991 |
![]()
|
poi mai in fiecare saptamana se strica ba aia , ba aia
![]() pai tu ai opelu , te doare-n paispe ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV
2018 Business
- B -- ---
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Pentru o buna urmarire a ideilor, incepand de astazi (25.05.2010):
Precedati fiecare intrebare cu un numar (urmatorul numar nefolosit). Precedati raspunsul la intrebare cu numarul corespunzator. ***ATENTIE, CINE NU PUNE NUMAR INAINTE DE CEEA CE RASPUNDE SAU INTREABA, PRIMESTE DIN OFICIU 10% WARN. LA 3 ABATERI CONSECUTIVE, RESPECTIVULUI I SE RESTRICTIONEAZA ACCESUL PE FORUM TIMP DE O SAPTAMANA. Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de dsn. Mai exact, aici puteti lansa intrebari legate de diferite probleme tehnice, si cu putin noroc, veti primi un raspuns, in cel mai scurt timp, de la alti utilizatori, care au intampinat probleme similare, sau care cunosc rezolvarea problemei Dvs. Desi majoritatea problemelor tehnice aparute pe parcursul vietii dsn-ului, au fost publicate pe forum, avand fiecare topic separat, sau chiar mai multe topicuri, se accepta intrebari legate despre subiecte deja dezbatute. Topicul nu trebuie confundat cu un loc de vanzari, drept urmare, anunturile ce contin oferte comerciale directe (persoane fizice/juridice) vor fi sterse imediat, fara o notificare in prealabil. Topicul este "lipicios", astfel incat va ramane "sus" sub linia de demarcatie (fata de topicurile importante) chiar daca nu se adauga mesaje noi. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 11:54 |