Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
![]() ![]() ![]() |
Probleme Tehnice - Topic general DSN, intrebari + raspunsuri rapide
p_alecsu |
![]()
|
||
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
(3) cel putin face priza alta solutie e sa faci rost de o camera de bicicleta o tai si o bagi pe teava pe post de manson si in final furtunul.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
robyvol33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 809 Joined: 5 May 07 ![]() |
QUOTE(slash21 @ 24 May 2010, 23:58) am si eu o problema la masina mea.in ce consta,cand iau curba si pisc unpic acceleratie imi troncane ceva dedesupt la masina dar cand nu accelerez nu troncane nimic.cred ca m-am invartit in cerc vreo 5 minute.a mai avut cineva problema asta? (-1)si la mine la fel se intimpla cind iau total stinga si accelerez se aude un troncanit dar numai la viraj stinga si acceleratie ,in viraj dreapta si in linie dreapta nu face si mie mi-sa spus ca e planetare dreapta ![]() |
--------------------
opel astra 1.7cdti
ex.dacia supernova 1.4
2001 Urasc trufia,minciuna si prostia
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
(4) care stiti care este firul de antena pt comanda inchideri centralizate si a alarmei?sau ce putem sa-i facem sa mearga telecomanda de la o distanta mai mare
|
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
(5)O parere vreau si eu...e posibil sa vibreze interiorul masinii din cauza catalizatorului??motorul merge rotund,nu are vibratii evidente cand deschid capota,bieleta antirasturnare am schimbat-o de 2 sapt..nu atinge nimic pe dedesubt,scut,sau altele...dar vibreaza volanul de zici...doamne!ce sa aibe...eu ma gandesc k ar fi de la catalizator..e posibil??am scos zilele trecute sonda lambda si am gasit-o neagra de funingine(papa ulei motorul)dar asta nu ar fi o cauza ptr vibrat...mentionez k numai la relanti se manifesta fenomenul..
This post has been edited by marcykone: 26 May 2010, 09:36 |
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
(4) si eu am intrebat acelasi lucru mai demult. Nu am aflat raspunsul insa cred ca nu exista nici o "antena" a inchiderii centralizate din fabrica, care este defapt uce decodorul. Cred ca "antena" este incorporata in uce decodor, de aceea are o raza de actiune atata de mica.... maxim 20-30 metri.
(5)Jantele le ai echilibrate? Mai degraba de la asta ar fi problema. As fi banuit bielete anti-basculare dar ai zis ca ai schimbat-o... In orice caz este ceva ce are legatura cu directia, daca zici ca iti vibreaza doar volanul. Verifica bieletele de directie, axul volan, planetarele + echilibrat roti. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
4) Sa-ti pui alarma. Desi e mai bine sa vezi masina atunci cand apesi pe buton, ca nu o descui din greseala.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
(4)chiar daca o deschizi din greseala nu ar fi o problema prea mare. Mai toate alarmele au functia de auto inchidere, in 10-20 secunde, in caz ca nu a fost deschisa nici o usa in acest interval. Si super nova are aceasta functie la uce decodor, care controleaza inchiderea si alarma.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
liviu242006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 11 May 09 ![]() |
(4) 20-30 metri? la mine merge de la maxim 7 metri asta daca nu exagerez.apas butonul de deschidere si pana termina alarma de bipait eu deja sunt linga masina
This post has been edited by liviu242006: 26 May 2010, 10:53 |
--------------------
dacia
supernova clima
2002
- gj-69-bic in femeie si in guvern sa nu ai incredere
|
|
Maskatu |
![]()
|
(4) Depinde... daca mai sunt alte masini in jur, depinde si de pozitie... mai demult am reusit sa o descui de la balcon, adica de la 40-50 de metri... depinde si de bateria din cheie daca mai are "curent" in ea.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
QUOTE(marcykone @ 26 May 2010, 09:33) (5)O parere vreau si eu...e posibil sa vibreze interiorul masinii din cauza catalizatorului??motorul merge rotund,nu are vibratii evidente cand deschid capota,bieleta antirasturnare am schimbat-o de 2 sapt..nu atinge nimic pe dedesubt,scut,sau altele...dar vibreaza volanul de zici...doamne!ce sa aibe...eu ma gandesc k ar fi de la catalizator..e posibil??am scos zilele trecute sonda lambda si am gasit-o neagra de funingine(papa ulei motorul)dar asta nu ar fi o cauza ptr vibrat...mentionez k numai la relanti se manifesta fenomenul.. (5) Aceeasi problema cu tremuratul volanului la relanti o am si eu.In mers trage foarte bine.Am motorasul pas cu pas,senzorul de turatie,injectoarele,bujiile,filtrul de benzina ok. |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
(5)vibreaza din cauza sistemului de evacuare , si la mine face asa dar o las fiindca acum 2 ani am schimbat sistemul de evacuare de la catalizator si nu am schimbat si cauciucurile de amortizare . Unii colegi de la logan au montat niste batatoare ceva de genul care preia socul de tremurare la relantii.
Daca va vibreaza si schimbatorul de viteza atunci se schimba problema aveti probleme cu tampoanele mai precis cel rasturnat fiindca de obicei e responsabil cu asemenea cauze . This post has been edited by djasu82: 26 May 2010, 19:30 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
(5) la care tampon "rasturnat" te referi? Tobele sunt prinse cu tampoane "clasice" de dacie, pe toata lungimea evacuarii. De obicei se rup aceste tampoane, fiind facute dintr-un cauciuc care cu timpul se usuca si isi pierde din flexibilitate. Nu ar strica ca o data la 4-5 luni sa verificati tampoanele.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
(5) 1 leu bucata de tampon pentru suspendarea traseului de evacuare. Si eu o sa le schimb fiindca e am pe cele originale ... mai tin dar baraie haionul fiindca intra si ala in rezonanta la 750 de ture.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
(5) Nu lua dalea la 1 leu ca sunt proaste. Vezi ca sunt unele la 4-5 lei care sunt mai "elastice", au cauciucul mai bun, si sunt un pic unsuroase...am inteles ca alea ar fi cele "originale".
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
(5)Eu am schimbat acele tampoane acum doua sapt asa k elimin aceasta posibilitate....app...am fost ieri cu masina la service la nea viorel si n-au putut sa determine cauza vibratiilor din volan....dubios fier mai am...
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
(6) ma innebuneste masina asta! cand credeam ca am scapat si eu de pierderile de antigel s-a gasit sa curga prin alta parte.pe la termostat mai exact!am desfacut, am dat cu silicon rosu si nu mai curge cateva zile, apoi incepe sa curga din nou.nu mai stiu ce sa ii mai fac.ce as putea sa ii fac sa nu mai curga pe acolo?
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
(6)Eu am avut asta-iarna mici pierderi de antigel pe la calorifer.Dupa ce am pus 1/2 sticluta de Stop Leak de la ''2+2'' nu am mai avut probleme.Este un lichid ce are in interior niste particule ce astupa porii.Nu am avut ulterior probleme cu sistemul de racire.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
(6) pai mie imi pierde pe la porcaria aia de plastic care tine termostatul.adica intre aia de plastic si aia de fier care e prinsa pe chiulasa.oare daca pun solutie din aia ''stop leak'' nu mai pierde.sau sa fie garnitura de la termostat naspa si din cauza asta sa piarda?
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Maskatu |
![]()
|
(6) Garnitura de la termostat este crapata/rupta, sau nu sunt stranse suruburile suficient. Verifica garnitura, eventual cumperi silicon rosu de la piese auto si pui putin de jur imprejur cat sa faca priza prinderile si sa nu mai curga. Bafta
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tr04www |
![]()
|
(6) maskatu am pus silicon din ala rosu de jur imprejur, suruburile sunt stranse cat de mult am putut, dar am observat ca garnitura de la termostat are pe ea o urma ca si cand nu ar fi fost termostatul centrat pe ea si s-a tasat acolo unde nu a fost centrat.se gaseste doar garnitura sau trebuie cumparata cu tot cu termostat?
si inca ceva, o intrebare la care cred ca ma fac de ras.garnitura de la termostat se pune pe plasticul ala sau se pune intai termostatul si apoi garnitura?ca atunci cand am desfacut nu am fost atent la ordinea lor.si cand am montat la loc am pus intai termostatul in suport si apoi garnitura si apoi am dat cu silicon rosu de jur imprejur. si tot curge!!!!!! ![]() |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Maskatu |
![]()
|
(6) Eu am luat termostat de la klaxcar asta iarna si mi l-a dat FARA garnitura... dar sincer sa fiu nici nu am intrebat daca au garnitura separat. garnitura care era pe termostatul original era foarte buna. Incearca la piese auto, poate ai noroc si gasesti doar garnitura. Cred ca termostatul original se vinde cu garnitura.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tr04www |
![]()
|
(6) multumesc maskatu.ce e ciudat e ca atunci cand merg cu masina nu curge, doar cand sta masina oprita
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Maskatu |
![]()
|
(6) in mod normal apa scapa pe acolo cand motorul este turat... adica peste 1500-2000 ture... in orice caz cauta garnitura la piese auto, daca nu, incearca sa potrivesti garnitura ei cat de bine poti si sa pui silicon rosu, dar nu foarte mult, pentru ca dupa aceea se prelinge in termostat. Pui cat sa faca o mica "garnitura" in jurul suportului termostatului.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tr04www |
![]()
|
(6) am mers astazi cu masina vreo 30 km prin oras si cand am oprit era uscat pe acolo pe la termostat, deci nu mai curge.am mai fost la masina sa verific si dupa vreo doua ore si tot la fel, nu mai era umed pe acolo.chiar am pipait cu degetele. sper sa nu mai curga.
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
(6) Se gaseste numai garnitura de cumparat si e ieftina, nu e bine sa pui gasket ca poate sa intre pe la termostat si sa il blocheze. A ramas garnitura tasata si nu mai etanseaza, iar cand motorul e cald se dilata aluminiul si preseaza mai bine pe garnitura si nu curge.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
eugenionutz |
![]()
|
![]() S.E.I Group: Members Posts: 20 Joined: 24 February 09 ![]() |
(7)salut baieti, azi am schimbat cutia la dsn-ul meu. si dupa ce am puso pe roti am am observat ca atunci cand plec de pe loc se aude un pacanit din zona planetarei stangi, pacanitul se aude numai cand schimb sensul de mers inainte si inapoi si doar cand e pe roti am ridicato pe cric sa vad mai bn ce era si nu se mai aude cand e suspendata, pe langa cutie am mai schimbat si distributia urmand indicatiile de pe forum si am schimbat si basculele , dar am cam batut in ele si ma gandesc k de la ele ar putea fi .voi ce ziceti?
This post has been edited by eugenionutz: 30 May 2010, 13:43 |
--------------------
dacia citroen
supernova C5
2002 2005
|
|
gabilungu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 12 January 10 ![]() |
Salutare!
(8) De cand am luat masina, inchiderea centralizata nu bloca si portiera stanga spate. Sambata asta am avut ocazia sa desfac portierele pt a inlocui niste opritori. Am masurat cu un aparat de masura(voltmetru) si ce comanda electrica ajunge la motorasele responsabile cu blocarea portierelor. Daca la celelalte trei portiere aparatul indica +12v / -12V pt cele doua operatiuni, la portiera cu problema pe abia apareau 0.3V. Mentionez ca am masurat si in gol, cu acel conector de langa motoras desfacut si nu e nici o deosebire. Ma gandesc ca daca toate coemnzile de inchidere/deschidere pleaca din acelasi loc, poate e un contact imperfect pe undeva. Imi poate spune cineva unde este acest nod, adica unde se leaga impreuna firele care merg spre cele 4 portiere? Nu am gasit o schema electrica a inchiderii centralizate... Toate bune! This post has been edited by gabilungu: 31 May 2010, 15:41 |
--------------------
dacia / nissan
supernova / qashqai
2002 Confort /2010 Acenta
|
|
Maskatu |
![]()
|
(7)
QUOTE Se recomanda ca la momentul schimbarii oricarui element din cadrul sistemului de directie (bieleta, bucsa, pivot, capat de bara etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) sa se efectueze geometria rotilor, pentru corectarea eventualelor deficiente care apar odata cu aceste schimbari. De asemenea, la inlocuirea anvelopelor se recomanda echilibrarea acestora si efectuarea geometriei rotilor, stiut fiind faptul ca o anvelopa dezechilibrata conduce nu numai la uzura prematura a acesteia dar antreneaza dupa sine si uzura elementelor sistemului de directie si suspensie. Nu ar strica un test de rampa (verificarea bucsilor bascula, bieletelor, planetarelor, pivotilor, planetarelor,etc) Mai multe detalii aici. (8) Cablajul vine de la uce decodor... cablurile vin pe sub mocheta prin coltul de langa prag, in spatele plasticelor ce acopera pragul in interior. Comanda pentru blocare usi la uce decodor este pozitia B2 , 20D iar cea pentru deblocare usi este B5,20C. Uite si schema. Attached thumbnail(s) uce_decodor.jpg ( Size: 97.21k ) Number of downloads: 298 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
speedy andrei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 3 July 09 ![]() |
(9) Cum pot rezolva problema cu inchiderea portbagajului? clema si supotul de plastic s-au deplasat si nu mai se pot prinde la loc, de unde gasesc altul sau cum pot sa il repar? Banuiesc ca e problema comuna.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Pentru o buna urmarire a ideilor, incepand de astazi (25.05.2010):
Precedati fiecare intrebare cu un numar (urmatorul numar nefolosit). Precedati raspunsul la intrebare cu numarul corespunzator. ***ATENTIE, CINE NU PUNE NUMAR INAINTE DE CEEA CE RASPUNDE SAU INTREABA, PRIMESTE DIN OFICIU 10% WARN. LA 3 ABATERI CONSECUTIVE, RESPECTIVULUI I SE RESTRICTIONEAZA ACCESUL PE FORUM TIMP DE O SAPTAMANA. Acest topic a fost creat pentru a veni in sprijinul posesorilor de dsn. Mai exact, aici puteti lansa intrebari legate de diferite probleme tehnice, si cu putin noroc, veti primi un raspuns, in cel mai scurt timp, de la alti utilizatori, care au intampinat probleme similare, sau care cunosc rezolvarea problemei Dvs. Desi majoritatea problemelor tehnice aparute pe parcursul vietii dsn-ului, au fost publicate pe forum, avand fiecare topic separat, sau chiar mai multe topicuri, se accepta intrebari legate despre subiecte deja dezbatute. Topicul nu trebuie confundat cu un loc de vanzari, drept urmare, anunturile ce contin oferte comerciale directe (persoane fizice/juridice) vor fi sterse imediat, fara o notificare in prealabil. Topicul este "lipicios", astfel incat va ramane "sus" sub linia de demarcatie (fata de topicurile importante) chiar daca nu se adauga mesaje noi. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 11:36 |