DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> dacia berlina - nostalgii

bondoo7
post 18 Sep 2003, 07:45
Post #31

Membru

Group: Members
From: Roman

evident!
ce repede ne invatam cu binele!
eu am condus 1410, nova, 1300 (26 ani vechime zisa si Flintstonemobil) si SN ca masini de acasa...
cand am trecut de la nova la 1300 parca mergeam cu caruta, ce sa mai spun de diferenta cand din BMW 320i(de la serviciu) m-am suit in 1300 tongue.gif tongue.gif tongue.gif ....
eu nu regret niciodata cand schimb cu o masina mai buna

--------------------
dacia supernova confort
toate bune ?..?..?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SGN_1310
post 19 Sep 2003, 06:33
Post #32

sgn_1310

Group: Banned
From: Buftea, judetul CALIFORNIA

Stiu cum sta treaba cu Solentza, fratele meu are una bucata in serviciu de vreo luna. E adevarat ca nu am condus Solenta pentru ca nu am avut ocazia pana acum, am vazut ca are multe +-uri fata de vechea berlina.
E adevarat ca dacia berlina nu e masina buna, din start a fost proiectata aiurea, rectificata pe parcurs. Are - -suri garla shi asta e adevarul. Dar masina e asha cum vrei tu sa fie pana la un moment dat, depinde de tine cum o pastrezi.
Daca suflati in jigloare, atunci sigur ca suflati din cauza gunoaielor din benzina nu neaparat din cauza ruginei din rezervor, deci aceleashi pb'me le aveti shi acum daca luati benzina proasta. Daca nu aveati spatiu in spate, e din cauza ca nu aveti o pozitie corecta la volan. Am vazut ca unii dau scaunele in fata ca sa aiba picioarele intinse. Ce sa mai zic de pasagerul din dreapta care in berlina are pretentia sa se simta ca in sezlong(asta shi datorita faptului ca vara face plaja sau sauna).
Cineva(nu ma stresez sa mai citez, daca a sters postul las sa cad eu de prost icon_evil.gif ) compara una dintre pedale cu o flegma. Aici se vede trasatura mioritica ohmy.gif .
Nu intentionez sa fac opinie separata fata de voi. Aveti dreptate cand spuneti ca dsn'ul sau solenta sunt calitativ superioare, dar nu cand comparati berlina cu un wc'u.
In fine ce ma mai facut sa reactionez asha e faptul ca posesorii de masini mai bune ca berlina, chiar posesori de solentza shi dsn, au un aer superior in trafic. Pb'il ca va ganditi adesea: Ce dreaq cauta shi descultii astia in trafic?!
E adevarat ca tzaranii de dambovita au o slabiciune pentru berlina iar atunci cand intalnesti vreunu in trafic te miri cum de nu se darama masina aia, sau cum de are ala tupeu de a merge in fata ta cu ceatza aia neagra agatzata in coada, dar nu e regula generala.
O zi buna!

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
Costin
post 19 Sep 2003, 07:47
Post #33

Membru incepator

From: Bucuresti

Nu uitati dragii mei ca dacia berlina se trage din celebvrul renault 12 - masina care prin 68-70 a fost masina anului 2 sau 3 ani la rand.
Deci pe vremuri chiar era masina ...
Pacat ca nu prea a mai evoluat de atunci ...
Si nu uitati ca ultima versiune produsa a fost Renault 12 Alpine cu motor de 2.0, 2 carburatoare si .... 180CP !!!

--------------------
Dacia Solenza 1.4 80CP Grafit, clima - B-31-ETA
+
MariusI
post 19 Sep 2003, 08:08
Post #34

Membru autentic

Am mers relativ recent (acum cativa ani) cu un R12 autentic. NU are nici o legatura cu Dacia berlina. Canapele de piele in interior mult mai confortabile, in spate exista cotiera pe mijloc. Motor silentios si care trage mult mai bine...ce mai, alta masina. Asa ca Dacia s-o fi tragand ea din R12, dar a fost 'adaptata' de romani pe parcurs ..

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
bzip2
post 20 Sep 2003, 01:24
Post #35

Membru

Am mers relativ recent (acum cativa ani) cu un R12 autentic. NU are nici o legatura cu Dacia berlina. Canapele de piele in interior mult mai confortabile, in spate exista cotiera pe mijloc. Motor silentios si care trage mult mai bine...ce mai, alta masina. Asa ca Dacia s-o fi tragand ea din R12, dar a fost 'adaptata' de romani pe parcurs ..

Primele berline ('70) aveau si ele cotiera in spate...

P.S. @Costin: S-a concurat la noi (acu 20ani) cu R12-le cu Alpine, si parca se numea Gordini...

--------------------
loose bits sink chips
+
MMihai
post 20 Sep 2003, 12:18
Post #36

Membru autentic

From: PITESTI

bzip2 a scris:
Primele berline ('70) aveau si ele cotiera in spate...

P.S. @Costin: S-a concurat la noi (acu 20ani) cu R12-le cu Alpine, si parca se numea Gordini

Asa este ... erau Renault 12 Gordini, aceeasi caroserie ca berlina, 165 CP, prind 215km/h, e cineva de langa Pitesti (Stefanesti) cu un Renault Gordini, a aparut la tel locala, am vazut si eu masina prin Pitesti, zici ca e berlina, berlina ... dar alte piese ... mai bune binenteles, avea rollbar, a fost raliu adus din franta pt uzina de la noi, doar cateva exemplare si au fost raliuri excelente, uite de exemplu masina asta proprietarul a achizitionat-o cu 90 000lei (la o licitatie)... pe vremea cand berlina era 70 000 smile.gif si zicea ca i s-au facut oferte si de 20 000$ pt ea icon_twisted.gif

--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 110cp Noir Nacre
+
Valentine
post 19 Oct 2003, 23:28
Post #37

Old Timer

From: California

Domnilor nostalgici,
Nu stiu cum e sa dai din greaseala in mansalier cand mergi cu a 5-a laugh.gif , e interensant de vazut .  

din pacate nu poate sa intre in mansarier, decat daca este oprita! biggrin.gif asa ca nu o sa se intample nimic, pur si simplu nu o sa intre biggrin.gif:D

si eu vreau sa imi schimb berlina cu slz; am facut scoala pe DSN, apoi am condus de 2 luni pe Berlina, si sper sa termin cu slz biggrin.gif

oricum este slz este un mare improvement de la dsn, iar dsn un mare improvement de la berlina.

--------------------
Ford Focus 2009
+
viper
post 19 Oct 2003, 23:55
Post #38

Membru incepator

totusi berlina ramane masina noastra natzionala laugh.gif

--------------------
+
maddan
post 20 Oct 2003, 10:04
Post #39

Speedy Gonzales

sunt chiar curios ce o sa zica x90-arii despre solentzari... daca o sa fie la fel de vitriolanti precum solentzarii/dsn-istii fata de berlinezi... :roll:

sa fim bine intelesi, oameni buni: ce aveti voi NU sunt masini, atata timp cat sunt Dacii.
o fi berlina ultimul r***t din mijlocul drumului, dar in cazul asta DSN/Solenza sunt doar un motz peste.
si in motzul ala calca toate skodele, fiaturile, VW-urile si renault-urile, si orice alta masina 'populara' mai puteti gasi fabricata in alta tara...

ironiile de acest gen arata inca o data ca nu suntem mai departe de genunchiul broastei. cum s-a suit romanu'-ntr-o caruta cu roti de cauciuc si hamuri de piele, cum il scuipa intre ochi pe ala cu roti de lemn si hamuri de sfoara...

eh, ca de-asta traim intr-o tara atat de minunata... icon_twisted.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
SGN_1310
post 20 Oct 2003, 11:30
Post #40

sgn_1310

Group: Banned
From: Buftea, judetul CALIFORNIA

De acord cu maddan laugh.gif
P.S.
Totul e posibil!

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
Bobo
post 22 Oct 2003, 11:21
Post #41

Membru autentic

am auzit acum cateva zile la radio ca berlina o sa se mai fabrica doar in 2004 si dupa aia gata...

probabil ca or sa ramana utilitarele inca un an, doi pana or sa iasa alte versiuni ale X90;

--------------------
+
ashu
post 22 Oct 2003, 14:29
Post #42

Membru erectil

Pai io am auzit de cand a aparut Solenza ca berlina se va fabrica pana in momentul iesirii pe piata a lui X90. Mult prea mult, daca ma intrebi pe mine... Noi si aia din America de Sud ce mai fabricam modele de acum 30 de ani. icon_evil.gif icon_evil.gif

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
+
Bobo
post 22 Oct 2003, 14:57
Post #43

Membru autentic

mult intr-adevar, bine ca se termina odata..

multe mai sunt fratele meu...oare peste cat timp o sa cautam sa vedem o berlina prin oras?

--------------------
+
MoneyTalks
post 22 Oct 2003, 15:11
Post #44

-

From: Ireland

Pai uite una mai jos, proprietarul si-a si asigurat-o... icon_mrgreen.gif

Attached thumbnail(s)
dacia.jpg ( Size: 73.39k ) Number of downloads: 247

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
igs
post 22 Oct 2003, 18:25
Post #45

Membru incepator

am auzit acum cateva zile la radio ca berlina o sa se mai fabrica doar in 2004 si dupa aia gata...

pai din cate tin eu minte din 2005 intra obligatia pt euro 3 si la masinile de la productie interna. deci numai in situatia in care baietii vor sa imbunatateasca iarasi berlina (cu impact asupra pretului) va mai putea fi produsa mai incolo de 31.12.04.

Oricum e o masina care a facut istorie, citeam pe undeva ca numai porsche 911 e in fabricatie de mai multa vreme decat dacia noastra stramoseasca...

--------------------
+
Valentine
post 22 Oct 2003, 21:24
Post #46

Old Timer

From: California

subscriu si eu aici: eu am facut scoala pe DSN si am condus pana acuma Berlina. La inceput a fost grav ... aveam impresia ca nu are frane ... am dus-o la service ... turns out ca sabotzii erau busiti si franele pe spate nu functionau (banuiam eu), niscaiva probleme la planetare, si la cutia de viteze (pur si simplu nu reuseam sa o bag in a III a).

Pana la urma dupa chinuri multe, am reusit sa invat sa o conduc si mi se pare ok acuma.

De curand insa m-am urcat pentru prima oara la volanul unei slnze ....... aaaalttta viatza .... clar! biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
litza
post 27 Oct 2003, 08:27
Post #47

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Bei fratilor, eu de vreo 6-7 ani de cand am carnetul de conducere am condus doar dacii berline, mai noi sau mai vechi. De curand am avut ocazia de a conduce un Seat Leon pana in Italia si inapoi.

Cand m-am urcat in vechea mea Dacia, despre care aveam o parere f buna, am facut un shock! :shock: Ce joanghina am !!! Chiar incepusem sa-mi caut masina sa-mi cumpar. Am devenit tare nostalgic dupa SEAT! laugh.gif

Dar cum n-am prea gasit ceva sa-mi placa (cautam un Golf III cu clima), timpul a trecut si m-am re-obisnuit cu berlina mea. Si parca stau mai linistit cand parchez undeva Dacia mea de 800 euro valoare, decat o masina de 6000 euro.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
EEN
post 27 Oct 2003, 23:20
Post #48

Membru

A fost buna cea veche dar cu DSN ma simt totusi intr-o masina.

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
luxcor
post 28 Oct 2003, 10:39
Post #49

Acaru' Păuna

From: Bucuresti - Dorobantzi

Eu am facut asa cu Janghinica ... (1410) fiica lui Trancanica (1300) ... mama lui Jefulica (DSN Campus) ...

Ca sa nu dispara in cateva luni in parcare ... singura solutie e sa o vinzi ...
Ca s-o mai vezi din cand in cand, si poate sa te mai dai cu ea ... singura solutie e sa o vinzi unui prieten ...

Deci esti pe aproape ...

--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
+
kxz
post 12 Feb 2012, 19:06
Post #50

Membru autentic

From: Cuiul de la harta.

QUOTE(Marty @ 26 Aug 2003, 12:13)
Eu am vindut Dacia care m-a adus de la maternitate. Inchipuie-ti ca stiu ce-i in sufletul tau. Parerea mea este ca trebuie sa o vinzi, breloc nu o poti face ca-i prea mare si nici s-o lasi in spatele blocului sa rugineasca, nu poti. Dac-o dai, macar da-o la cineva pe care-l cunosti si stii ca va avea grija de ea!
*

Sa lasi trecutul in urma nu e un lucru usor.
Problema nu o rezolvi tu, ci lași timpul să o rezolve pentru tine. Timpul nu vindecă toate rănile sufletești, dar e un pansament bun pentru ele, poate singurul pansament. Rana nu se vindecă niciodată și chiar dacă se vindecă, întotdeauna vor rămâne cicatrici, pareri de rau...
Suferintele din trecutul tau nu te lasa sa fii fericit in prezent? Dacia care se strica, copii care oracaiau in avion?
Adu-ti aminte de primele momente de care iti amintesti cu Dacia ta. De cele mai vechi amintiri ale tale. Ramai cateva secunde sau cateva minute, chiar acum, in interiorul mintii tale si cauta sa iti amintesti o imagine sau un sentiment, sau un sunet din trecutul tau, de cand mergeai cu ea. Vei reusi asta cel mai bine seara, cand mintea ta este aproape adormita, cand nici nu esti pe deplin adormit, dar nici nu esti complet treaz. Atunci, parca mintea ta va aluneca in interior, coboara in trecutul tau si aduce de acolo o amintire foarte vie, cu Dacia, cu copii oracaitori foarte completa in emotii si senzatii.
Cauta in trecutul tau o asemenea imagine care are pentru tine o asemenea “savoare” si pe care ai vrea sa o retraiesti si in prezent. De ce faci exercitiul asta? Pentru a intra in contact cu emotii vechi ale tale, din perioada in care tu te-ai dezvoltat si ai devenit ceea ce esti azi. Acele emotii sunt pentru tine resurse de energie si daca ai ocazia sa le retraiesti si sa le prinzi iarasi “savoarea”, simti ca te incarca de energie negativa.
Foarte bine, acum gandeste-te ca viata ta pana in prezent este o suma de asemenea emotii si reactii rationale la aceste emotii. Ai devenit adult, ai adunat in sacul pe care il porti pe umeri toate aceste emotii, care acum sunt uneori benefice, alteori te coplesesc sub greutatea lor.
Pune toate emotiile negative intr-un singur sac. Gandeste-te la ele ca la obiecte, gandeste-te la suferinta ta din trecut, la criticile pe care le-ai auzit, la interdictiile care ti-au facut mai mult rau decat bine. Gandeste-te la momentele in care ai simtit singuratate si inutilitate. Toate acestea, baga-le cu mintea ta intr-un singur sac. Nu te grabi, ai timp cat doresti tu. Este important sa cauti in trecutul tau si sa bagi in acel sac toate amintirile tale negative, dureroase. Baga-le in sac ca simboluri, gandeste-te ca o palma primita in trecut poate sa fie simbolizata de o frunza de urzica, daca asta iti este mai usor. Oricum le-ai transforma, treci peste toate si pune-le in sac.
Cand simti ca nu iti mai amintesti nimic dureros, Cu Dacii sau cu copii oracaitori, imagineaza-ti ca legi sacul, ca il inchizi.
Apoi, in mintea ta, imagineaza-ti ca sacul cu suferinta este legat de un balon si ca incepe sa se ridice, iar cu cat el se ridica, cu atat tu te simti mai usor, parca ti se ia o piatra de pe inima. Toate suferintele tale se ridica si plutesc cu acel balon undeva spre soare, pana cand sunt asa de sus si asa de luminate de soare, incat sunt atrase in exact centrul soarelui si acolo sunt transformate in caldura si lumina.
Simte caldura si lumina care au emanat tocmai din transformarea suferintelor tale. Asteapta pana cand balonul si sacul au atins soarele si apoi ai simtit aceasta transformare, pe care o simti ca o renastere. Simte cum devii din ce in ce mai expansionat si mai echilibrat prin aceasta experienta.
Ramai acum cu tine, cu atentia indreptata asupra respiratiei tale calme, pentru cateva momente in care simti cum parca ai renascut, cum inima ta si mintea ta sunt usoare si pline de ganduri optimiste. Mintea ta e linistita pentru ca se simte usurata de atatea amintiri la care trebuia sa le faca fata. Emotiile tale sunt linistite si pozitive pentru ca parca totul in interiorul tau incepe acum o noua viata.

--------------------
Dacia 1410 / Opel Corsa
--------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea
Oricâte piedici m-or lovi din greu
Eu sunt stăpânul sorții mele
Sunt căpitanul sufletului meu.
+
bmwh548
post 12 Feb 2012, 19:12
Post #51

Membru cu insomnii

From: Iasi

blink.gif

--------------------
- - - - -
+
cdadan
post 12 Feb 2012, 19:15
Post #52

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

alcoholic.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
l@u
post 12 Feb 2012, 19:25
Post #53

Membru autentic

doh.gif

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
radian
post 12 Feb 2012, 19:27
Post #54

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Mai toarna-ti un pahar sa depasesti criza de melancolie... biggrin.gif

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Markos
post 12 Feb 2012, 19:29
Post #55

fost programator

From: Scursurești Vale

HSBP.. mellow.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Marty
post 12 Feb 2012, 19:39
Post #56

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Baga-ti-ai pla-n ea de bautura!!!! popa.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Markos
post 12 Feb 2012, 19:40
Post #57

fost programator

From: Scursurești Vale

Bă Marty, ai mă sac?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
corbex
post 12 Feb 2012, 19:40
Post #58

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Crezi ca e usor sa gasesti un post din 2003? Ti-a umblat la dosarul de cadre.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Altis
post 12 Feb 2012, 19:42
Post #59

Membru autentic

Voi chiar credeti ca a compus el textul ala?
Oricum, frumos conspect...

Nu stiam eu unde am citit:
http://www.nlpmania.ro/suferintele-din-tre...cit-in-prezent/

This post has been edited by Altis: 12 Feb 2012, 19:45

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
l@u
post 12 Feb 2012, 19:57
Post #60

Membru autentic

inca unu care s-a umplut de cacao!

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 12:00
Forum Renault