Cuplu Maxim Supernova/RPM
![]() ![]() ![]() |
Cuplu Maxim Supernova/RPM
AdrianSavu |
![]()
|
||
![]() Supernovist Group: Members Posts: 353 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 - Clima Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
|
|||
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
cine te-a mintit chestia asta? e fix aceeasi cutie.. (inauntru)
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
AdrianSavu |
![]()
|
![]() Supernovist Group: Members Posts: 353 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 - Clima Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Cauta pe aici pe forum pe undeva pusese cineva codurile cutiilor de viteza de la SN si SZ, inclusiv rapoartele si vei vedea ca sunt identice. Difera ambreiajul
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
din cauza normelor de poluare se scade puterea motoarelor din proiectare deasemenea am auzit ca se si mareste un pic consumul ca sa ramana cat mai putin oxigen liber dupa ardere, altfel acesta se "aliaza" si formeaza mai multe noxe
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
E acelasi motor din cate stiu deci n-ar trebui sa difere. Pe noul logan 1.4 8v are 75/5500 si 112 NM si cel mai probabil norma de poluare a crescut turatia la putere cu 250/rpm si la cuplu cu 400/rpm. Puterea motorului e calculata la volanta deci nu conteaza cutia.
This post has been edited by emil_t: 25 Aug 2010, 16:06 |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Motorul de logan de 1.4 nu mai e la fel cu cel de SN sa SZ din cate stiu eu. Nu stiu ce cod motor e, dar din cate imi aduc aminte la logan motorul este patrat si e monobloc
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Discutia cu "este sau nu acelasi motor" e filosofica.
Adica pe de o parte e acelasi proiect, aceeasi forma, aceleasi principii de functionare, aceeasi cilindree, insa din cate stiu eu diferea faptul ca DSN are camasi separate pe cand la Logan sunt corp comun cu blocul, culbutorii difera si ei (la DSN parca sunt pe role si la LGN pe patina), probabil softul difera si el ca sa tina pasul cu norma de poluare, catalizator si parca inca o sonda. Sa zicem ca e acelasi motor cu mici modificari astfel incat sa il duca la E3 si mai apoi la E4. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Un motor destul de reusit si economic, tinand cont ca se bazeaza pe tehnologia anilor 90, pentru ca daca imi aduc bine aminte a fost prezent pe clio de prin anii 90. Uite ca dupa atatia ani inca isi face datoria si poate fi adus la normele de poluare din prezent, fara modificari sau costuri extraordinare.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Sunt curios daca mai pot sa il faca E5.
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
melomanuu |
![]()
|
Toate motoarele au la baza aceasi idee, marea diferenta intre cele 2 motoare e patratul la logan si suprapatratul la Sn. De aici pleaca cuplul la alte turatii si multe alte avantaje care-l are un motor suprapatrat.
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
melomanu stie el
![]() La sn se poate duce cu acelasi bloc in 1.6 la logan trebuie schimbat blocul , la sn se schimba camsile bla bla . Cati nu au facut din 1.4 un 1.6 . Mie unu imi place asa cum e cel original , nu ai unde sa alergi etc. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
offtopic: chiar a facut cineva din 1,4 in 1,6 ? S-a merita mega efortul ?
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Cuplu Maxim SupeRNova : 114 Nm / 2.750 rot/min. !
Norma de poluare : Euro 2 This post has been edited by Ampt: 27 Aug 2010, 15:57 |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 25 Aug 2010, 18:37) melomanu stie el ![]() La sn se poate duce cu acelasi bloc in 1.6 la logan trebuie schimbat blocul , la sn se schimba camsile bla bla . Cati nu au facut din 1.4 un 1.6 . Mie unu imi place asa cum e cel original , nu ai unde sa alergi etc. esti sigur ca se schimba blocul? vorbesti prostii. |
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
tu vorbesti bogdane care ai facut prafu loganul ala , blocul nu se schimba hai treaca de la mine dar de obicei se gaseste cu totul in fine nu are rost sa dezvoltam acest capitol transformare 1.4 in 1.6.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
marian_turbo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 27 May 12 From: BOLINTIN A1 ![]() |
QUOTE(melomanuu @ 25 Aug 2010, 18:12) Motorul de logan de 1.4 nu mai e la fel cu cel de SN sa SZ din cate stiu eu. Nu stiu ce cod motor e, dar din cate imi aduc aminte la logan motorul este patrat si e monobloc logan k7aj 7 e3 sn e 7 aj 2 e2 aceleasi motoare au puterea si cilindrea identice dar nu caracteristicile stiu ptr ca pe sn mea am motoru de lodan si intanpin '''probleme'' la fiecare itp This post has been edited by marian_turbo: 17 Aug 2012, 13:40 |
--------------------
Dacia
Super nova clima
2002
- GR 04 FIA dacia supernova GR 04 KMK
iveco |
|
melomanuu |
![]()
|
Si nici nu cred ca o sa ti-l treaca romanasii nostrii de la RAR in carete
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 09:38 |