Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
maho |
![]()
|
||
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 7 Oct 2012, 20:21) Io nu ma mai complic cu filtrele. Aici e greu sa faca fata. Sau or face, da n-am de gand sa dau 10 000 000 pe un filtru. Dau 1,87 lei pe 5l de apa plata pentru baut si gatit. Si cu asta basta. Ce sa-ti povestesc, am io prieten care sta-n Pipera si are apa mai proasta ca a mea. Iar apa din Bucuresti, degeaba n-are calcar ca tot nu poate fi bauta. E absolut infecta. IN-FEC-TA. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca astia te minte si dai bani pe apa calcaroasa, la pet?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Han Solo @ 8 Oct 2012, 12:40) QUOTE(DannyY @ 8 Oct 2012, 16:08) Alea duc puritatea la nivel de apa distilata. Nu cred ca vrei sa bei asa ceva, organismul e reglat pentru altfel de apa. Babaieti, ia vedeti voi ca le cam confuzati. Alea cu eliminarea calciului in exces (apa calcaroasa) sunt cu rasini, nu cu osmoza. Alea cu osmoza purifica apa, dar nu indeparteaza calciul in exces, apa ramanand cam la fel de dura ca inainte. Alea care si reduc duritatea incep de pe la 4000 de lei, dar unul la nivcel minim de suportabilitate este peste 6000 lei. Pret de depozit, FARA adaosuri. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cu banii astia cumperi apa pentru toata Namibia, trei ani de zile.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
Mai proasta, dar mai multa. Daca se roaga cu convingere o are de jur imprejurul casei, pina la genunchi.
This post has been edited by corbex: 8 Oct 2012, 15:53 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(dacis @ 8 Oct 2012, 15:39) Babaieti, ia vedeti voi ca le cam confuzati. Alea cu eliminarea calciului in exces (apa calcaroasa) sunt cu rasini, nu cu osmoza. Alea cu osmoza purifica apa, dar nu indeparteaza calciul in exces, apa ramanand cam la fel de dura ca inainte. Alea care si reduc duritatea incep de pe la 4000 de lei, dar unul la nivcel minim de suportabilitate este peste 6000 lei. Pret de depozit, FARA adaosuri. link, or it did not happen. QUOTE cet osmoseur sous évier améliore à la fois le goût et la qualité de votre eau, il est capable d'enlever : plus de 95% du total des solides dissous (plomb, cuivre, baryum, chrome, mercure, sodium, cadmium, fluorure, nitrite, nitrate, sélénium, résidus médicamenteux...) QUOTE La membrane se change tous les 2 à 5 ans selon la dureté de votre eau (plus elle est dure, plus vite la membrane se saturera). This post has been edited by Han Solo: 8 Oct 2012, 15:54 |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
e de la Circulație?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@DannyY: alea cu osmoză inversă au ultimul etaj de filtrare care se ocupă de remineralizarea apei.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
M-ati facut sa ma uit pe doua oferte de sisteme de filtrare a apei pe care le-am primit anul trecut. Erau doua variante teoretice de filtrare, una cu osmoza inversa, alta cu dedurizator. Ambele cu tancuri de remineralizare. Osmoza incepea de la 2500 de lei, iar dedurizatorul incepea de pe la 4500, dar varianta aleasa de ofertant era la 6000. Asa ca da, am gresit. Si instalatia cu osmoza inversa poate face dedurizare. Teoretic. Chestiunea este ca la mine cel care a ofertat initial instalatia cu osmoza ulterior a renuntat, pentru ca era doar teoretic utilizabila, nu si practic. Deoarece din cauza duritatii extrem de mari a apei (dupa o analiza peste 45, dupa alta la cateva luni distanta peste 50), daca as fi montat un filtru cu osmoza inversa trebuia sa inlocuiesc nu stiu ce componente / consumabile de 3-6 ori pe an, iar astea costau intre 250 si 350 de lei bucata. Asa ca am renuntat la idee, pentru ca o apa cu duritate mare ori foarte mare presupune costuri imense pe consumabile in cazul osmozei inverse (din calculele lui spre 1500 de lei anual, minim 1000!).
In alta ordine de idei, un cunoscut m-a avertizat ca ambele dispozitive duc nu doar la dedurizarea, ci si la demineralizarea apei, care nu este decat partial compensata prin tancurile / cartusele mineralizatoare ale variantelor scumpe ale dispozitivelor de mai sus. Io-te si un citat: "Duritatea apei se datoreaza in cea mai mare parte prezentei sarurilor de Ca si de Mg, cat si ionilor hidrogeno-carbonati neintalniti in apele moi. Daca apa este lipsita sau carentata in saruri de Ca si Mg, mortalitatea prin boli cardiovasculare este mult mai crescuta. S-a stabilit astfel o corelatie inversa intre duritatea apei si mortalitatea cardiovasculara: cu cat duritatea apei potabile este mai redusa, cu atat mai puternic omul este supus pericolului imbolnavirii. In functionarea inimii, Ca are un rol deosebit, scaderea concentratiei lui (CMA = 30-100 mg /10)*, ducand la aritmii, dereglari in procesele de coagulare a sangelui, agravarea rahitismului. De asemenea, Mg are un rol important in automatismul cardiac, in cazurile deficitului de Mg (CMA = 10-40 mg /l) creste riscul de morbiditate a noi-nascutilor si a crizelor hipertonice." Daca instalatiilor termice / sanitare le prieste lipsa sarurilor minerale, noua asta ne strica. Asa ca solutia este o dedurizare locala, acolo unde este cazul (masina de spalat, centrala termica etc,), iar in rest sa purificam apa fara sa o dedurizam. Pentru cei care vor sa faca o diferenta intre apele dure si cele extrem de dure (cum am eu): o apa dura lasa urme pe fainata, gresie, chiuveta, baterii sanitare etc.. O apa este extrem de dura cand sapunul nu face clabuci, iar la sfarsit, cand inchizi apa, lasa o spuma care ramane in chiuveta / cada / cabina de dus |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
Se poate bea apa distilqta cu o pastila de multivitamultiminerale
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(dacis @ 8 Oct 2012, 18:52) M-ati facut sa ma uit pe doua oferte de sisteme de filtrare a apei pe care le-am primit anul trecut. Erau doua variante teoretice de filtrare, una cu osmoza inversa, alta cu dedurizator. Ambele cu tancuri de remineralizare. Osmoza incepea de la 2500 de lei, iar dedurizatorul incepea de pe la 4500, dar varianta aleasa de ofertant era la 6000. Asa ca da, am gresit. Si instalatia cu osmoza inversa poate face dedurizare. Teoretic. Chestiunea este ca la mine cel care a ofertat initial instalatia cu osmoza ulterior a renuntat, pentru ca era doar teoretic utilizabila, nu si practic. Deoarece din cauza duritatii extrem de mari a apei (dupa o analiza peste 45, dupa alta la cateva luni distanta peste 50), daca as fi montat un filtru cu osmoza inversa trebuia sa inlocuiesc nu stiu ce componente / consumabile de 3-6 ori pe an, iar astea costau intre 250 si 350 de lei bucata. Asa ca am renuntat la idee, pentru ca o apa cu duritate mare ori foarte mare presupune costuri imense pe consumabile in cazul osmozei inverse (din calculele lui spre 1500 de lei anual, minim 1000!). In alta ordine de idei, un cunoscut m-a avertizat ca ambele dispozitive duc nu doar la dedurizarea, ci si la demineralizarea apei, care nu este decat partial compensata prin tancurile / cartusele mineralizatoare ale variantelor scumpe ale dispozitivelor de mai sus. Io-te si un citat: "Duritatea apei se datoreaza in cea mai mare parte prezentei sarurilor de Ca si de Mg, cat si ionilor hidrogeno-carbonati neintalniti in apele moi. Daca apa este lipsita sau carentata in saruri de Ca si Mg, mortalitatea prin boli cardiovasculare este mult mai crescuta. S-a stabilit astfel o corelatie inversa intre duritatea apei si mortalitatea cardiovasculara: cu cat duritatea apei potabile este mai redusa, cu atat mai puternic omul este supus pericolului imbolnavirii. In functionarea inimii, Ca are un rol deosebit, scaderea concentratiei lui (CMA = 30-100 mg /10)*, ducand la aritmii, dereglari in procesele de coagulare a sangelui, agravarea rahitismului. De asemenea, Mg are un rol important in automatismul cardiac, in cazurile deficitului de Mg (CMA = 10-40 mg /l) creste riscul de morbiditate a noi-nascutilor si a crizelor hipertonice." Daca instalatiilor termice / sanitare le prieste lipsa sarurilor minerale, noua asta ne strica. Asa ca solutia este o dedurizare locala, acolo unde este cazul (masina de spalat, centrala termica etc,), iar in rest sa purificam apa fara sa o dedurizam. Pentru cei care vor sa faca o diferenta intre apele dure si cele extrem de dure (cum am eu): o apa dura lasa urme pe fainata, gresie, chiuveta, baterii sanitare etc.. O apa este extrem de dura cand sapunul nu face clabuci, iar la sfarsit, cand inchizi apa, lasa o spuma care ramane in chiuveta / cada / cabina de dus Cate cuvinte ca sa spui ca mancasi un pic de borsh.... ![]() Nu doar teoretic. Ci si practic -- filtrul cu osmoza inversa dedurizeaza apa. In zonele cu 50-60+fH, ai 4 optiuni: - apa la sticla - "brita" - cani filtrante - 'indulcitor' sodic (rasina de-o guglaisi mai devreme) - cu efecte incerte asupra sanatatii - osmoza inversa. In rest, ramane 'crusta' pe orice - spalatul masinii e un ras daca nu o iei la 'piele de caprioara' dupa, fasolea 'nu fierbe', sapunul lasa 'mazga' etc. Tehnologia s-a ieftinit fundamental. La un filtru casnic, filtrele plus membrana te costa cam 100-150 de euri la doi ani (poate mai putin), daca insisti sa iei branduri consacrate. Ori te-a trombonit nenea, ori ai nevoi iesite din comun. This post has been edited by Han Solo: 8 Oct 2012, 20:44 |
--------------------
White Star
Titanic
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Han Solo @ 8 Oct 2012, 21:28) Omul a fost onest si mi-a spus cat m-ar costa nu doar sistemul, ci si filtrele, cumparate tot de la el. Stiu ca avea sisteme cu 5, cu 7, cu 8 si cu 10 filtre. Oferta lui era pentru unul cu 7 ori 8 componente (era si ceva cu UV sau alte "raze"). Si pentru ca am apa extrem de calcaroasa ar fi trebuit sa inlocuiesc filtrele de doua ori mai des, asa ca am preferat sa continui sa cumpar apa plata din Kaufland si mai nou Lidl. Noroc ca mi-ai amintit: am incercat sa spal masina de doua ori in curte. Prima data vara, spre asfintit. La un sfert de ora dupa ce am terminat sa o spal si am lasat-o sa se usuce natural (nu prea am praf prin zona) arata de parca o dadusem cu var cu bidineaua. A doua oara am clatit bine si am sters-o imediat cu carpe uscate. Cu toate astea, parea data cu un strat subtire de creta, care s-a dus prin stergere cu carpa. Parbrizul, geamurile si luneta au trebuit clatite din nou cu apa plata imbuteliata la bidon si apoi cu substanta de sters geamurile. Asta ca sa vedeti ce inseamna o apa foarte calcaroasa. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Han Solo |
![]()
|
Da-o-n colo.
Ori ai apa muuuult peste 50 fH, ori vederea foarte buna. Stearsa cu 'microfibra' pe tabla si servetele (sau hartie igienica) pe geamuri iese ok chiar si pe vopsea f. inchisa la culoare. |
--------------------
White Star
Titanic
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Han Solo @ 8 Oct 2012, 23:16) Sa stii ca apa pare mai dura cu trecerea timpului. Anul trecut am facut analize superficiale ale apei (de baut si gatit oricum cumpar de ani buni) iar anul asta am tot amanat sa fac analize, ca vreau sa mai adancesc fantana. Soata a remarcat ca, spre teroarea ei, o picatura de apa cazuta pe gresie dupa ce se ususca lasa o pata alba sub care culoarea gresiei (maron inchis in una din bai) aproape nu se mai vede. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
M-ati zapacit cu 50 fH asta, eu stiam de grade germane astea par a fi franceze.
Aici gasiti un link cu trecerea de la grade franceze la cele germane. QUOTE(dacis @ 8 Oct 2012, 23:04) Anul trecut am facut analize superficiale ale apei (de baut si gatit oricum cumpar de ani buni) iar anul asta am tot amanat sa fac analize, ca vreau sa mai adancesc fantana. Se pare ca te "bucuri" de o apa foarte dura, de la ce adincime extragi apa ? Si da, accesarea unei pinze freatice de la o adincime mai mare e posibil sa-ti rezolve aceasta problema insa poti da de altele, gust/miros ... E bine sa te interesezi in zona daca sint puturi de mare adincime si cum se prezinta apa. |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Cosstel @ 9 Oct 2012, 07:10) Apa este intr-adevar foarte dura. Undeva spre 50 grade germane au gasit cativa vecini care au facut analize. Eu voi incerca sa fac analize complete cand termin de adancit / curatat fantana, probabil iarna asta ori la primavara. Acum fantana are 11-12 m si nu stiu prin apropiere nici o alta sensibil mai adanca (peste 20 m). |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
lasa-le gradele alea sa fie francofone 50 fH
![]() din ce e pe la mine in Adunatii Copaceni (Gr): - prima pinza freatica aprox. 11 m dura + probleme in anii secetosi - a doua pinza freatica aprox. 20 m - pe aici sint eu dura, anul asta am sesizat ca-mi arunca pompa si aer cind udam gradina - a treia pinza freatica aprox. 30 m - niste vecini dura si oarecum gust schimbat - si ar mai fi una si pe la 60 m - nu cunosc pe nimeni insa spor la sapat. |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Voi vreti sa dati de petrol
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Sa nu dea de magma.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
DragosP |
![]()
|
cum laude
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Ca Ponta
![]() |
--------------------
|
DannyY |
![]()
|
Ariston Clas 28 FF.
Centrala.jpg ( Size: 3.06mb ) Number of downloads: 206 Aseara am facut primul dus cu apa incalzita de dumneaei. Total consum gaze ieri: 0.963 mc = 9.96 KWh = 1.19 lei. Cu ocazia acestui eveniment fericit, am trecut si pe la Electrica sa schimb tariful zi-noapte cu cel obisnuit. Utilajul se comporta bine, e silentios, reglajele sunt simple. Am facut o mica greseala de calcul: centrala e alimentata prin UPS, dar receptorul cronotermostatului nu. Aia inseamna ca daca se intrerupe curentul, centrala ar putea sa functioneze, dar contactul termostatului va fi deschis. Trebuie ori sa iau un UPS separat, ori sa duc un cablu de alimentare de la UPS-ul centralei la receptor. Scoase la pensie: - centrala electrica Protherm Ray 21 (a ramas pe post de backup) - 2 butelii aragaz (pe una am donat-o, cealalta ramane pentru diverse activitati gospodaresti in curte) - automatizare home-made pentru incalzire electrica boiler numai noaptea si numai daca trebuie. Panoul solar ramane pe pozitii, cand apa din boiler are 60 de grade, inchid robinetul centralei si deschid unul la boiler ca sa nu ard gazul de pomana. Azi ar trebui sa pun filtrul de apa. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
DragosP |
![]()
|
Numa'-n puf stai, capitalistule!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
De descoperitu' de cont n-am chef sa vorbesc acum
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Good things don't come cheap
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 17:25 |