Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu pe tine bre, pe baronu' șela de Olt.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Lasa-ti imaginatia libera
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Rimele si cirtitele ce mai face?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Oct 2012, 09:44) Bine ca ai precizat, ca urma sa te intreb daca apa are broaste. Ca filtrul deja montat opreste decat broastele. Sa-ti traiasca centrala si s-o folosesti sanatos. In alta ordine de idei, ce suprafata (mai corect ar fi sa zic volum) incalzesti, ca e potenta bine centrala ta? Ti-as fi zis eu cate ceva despre reglarea puterii de ardere proportional cu volumul realmente incalzit (unde vrei ca t.int.>= 18C) si cu temperatura exterioara, dar nu stiu cat de simplu se regleaza puterea la centrala asta. In plus, vazand ca treci pe gaz de la o centrala electrica, macar cateva luni chiar nu o sa iti pese cat consuma, ca bani. Ca vei plati maxim 60% din cat plateai la incalzirea electrica (inteleg ca aveai tarif zi-noapte si, asa, banuiesc ca utilizai centrala macar 65-70% din timp noaptea) |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DannyY |
![]()
|
@corbex:
Nu mai stiu. Vreau sa cumpar un rimotron, care alimenteaza rima cu energie si un rimograf, care-i traseaza traiectoria in gaura. Rimoscop si rimometru am. DiCaprio cred ca m-a parasit, nu i-am mai vazut urmele in ultima vreme. Poate s-a uscat, din cauza secetei. In schimb, am exterminat 3 sobolani care colonizasera magazia. Vina mea, lasasem acolo un sac plin de rontaiele pentru caini... Bairam, nu alta. @dacis: E vorba de filtrul ala de acum cateva postari, care face apa plata din apa de la robinet. Suprafata incalzita: 140 mp, cu h mediu de 2.3 m. Consum maxim energie in 24 de ore: 163.23 KWh pe 29.01.2012 (zi de duminica, ger de crapau pavelele, 38 lei nocturni). Pe gaz m-ar fi costat 20-25 lei, in functie de PCS si randamentul centralei. Sunt convins ca am supradimensionat instalatia, la mine asta e deformatie atat profesionala, cat si genetica. Consumurile mi le iau zilnic si la gaz si la curent. De exemplu, gaze am de 12 zile, timp in care am consumat de 9.64 lei. Imi pasa chiar foarte mult cati bani dau pe utilitati, de aia prefer sa fac investitii acum, cand pot, ca sa ma folosesc de ele atunci cand nu va mai merge jucaria. Cat mai tarziu, sper. Sambata am program de viticultura si floricultura, mai bine zis de sapat si plantat. Jumatea cea buna a comandat 20 de trandafiri, pe langa care am mai luat si eu 12 butasi de vit(z)a. Trebuie sa fac rost iar de niste caca de la vaca. Duminica probabil o sa dorm, mort de oboseala. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
DragosP |
![]()
|
Apropos de traiul la curte.
De ceva vreme mă seacă ăstia de la "Compania de utilități publice", adică apa-canal. Pentru 10mp3 de apă, taman ce am plătit 70 de lei, ceea ce mi se pare imens. Mă uit pe factură: -apă. 10m la a 3-a; -canal: 14m la a 3-a. ![]() Păi da: 10m sunt ăia de au intrat, nu? Cât bagi atâta iese: nu mai transpiri, nu mai uzi o grădină, nu mai nimic. Și 4m de la ploaie. Că plătesc și apa de ploate care le umple lor canalizarea. Da' în Brăila n-a mai plouat de nu știu când... Ce pălăria mea se poate face împotriva ăstora? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nu se poate face nimic.
In alta ordine de idei, a avut cineva experiente cu case facute pe structura de lemn? |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
DannyY |
![]()
|
Pai ai baut 2000 de PET (la 2 litri) de apa plata pe care ai deversat-o apoi in canalizarea lor, prin obisnuita mictiune. Sau ai scuipat 4000 de litri in canal.
In contractul meu de canalizare scrie ca platesc 80% din consumul citit pe apometru. Mi se pare ca te-au luat de fraier (sau bun samaritean) si vor sa te tepuiasca. Fa-le un memoriu, altceva nu prea ai ce face. Sau da-i in judecata, daca-ti permiti sa pierzi vremea pe acolo. Pretul e mare rau... |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pretul nu e chiar atat de mare, eu am impresia ca la noi in urbe, la bloc, platim chiar putin mai mult. Nu cred ca-si permit aia sa bage in preturi aiurea, daca asa e in contract si contractul e semnat, nu prea mai ai ce sa te certi cu ei. D-aia e buna si fantana proprie, unde exista posibilitatea.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
QUOTE(Merced @ 17 Oct 2012, 12:39) Am un amic care si-a facut prin 2006 casa din lemn, in afara de faptul ca se misca plafonul cand te plimbi la etaj si ca s-au strans in pereti colonii de soareci nu are nici o problema. This post has been edited by Wolfman: 17 Oct 2012, 11:44 |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
ce te-ar interesa la casele de lemn Mercede?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
DannyY |
![]()
|
Daca ai fantana proprie care deserveste casa, trebuie sa pui apometru tocmai ca sa se poata estima cata apa suplimentara bagi in canalizare.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Merced |
![]()
|
@kog: Pai asa, generalitati, daca e chiar mai eficienta d.p.d.v. termic, fonic, si daca iese simtitor mai ieftin una d-asta, dar facuta cum trebuie, nu la caterinca.
@Wolfman: E facuta cu simt de raspundere sau la misto? Ca nu prea e normal sa se intample ce zici tu daca ar fi facuta cum trebuie. Printre altele-s si fan hazna. ![]() This post has been edited by Merced: 17 Oct 2012, 11:47 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Merced @ 17 Oct 2012, 12:42) daca asa e in contract si contractul e semnat, nu prea mai ai ce sa te certi cu ei. D-aia e buna si fantana proprie, unde exista posibilitatea. Eu mă îndoiesc de faptul că ar exista un contract semnat de mine cu ei, de vreme ce factura vine pe numele lu' mamaia, și dânsa săraca e moartă din '97. Cât despre fântână, cred că e primul lucru ce-l voi face la anul: săparea unui puț la vreo 50m. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Oct 2012, 11:56) Suprafata incalzita: 140 mp, cu h mediu de 2.3 m. ........... Sambata am program de viticultura si floricultura.... Trebuie sa fac rost iar de niste caca de la vaca. La suprafata si volumul ce ies din calcule, o centrala obisnuita de 24 kw ar fi fost de ajuns (teoretic si foarte aproximativ, rezulta un necesar de in jur de 18 kw termici). Cat priveste agricultura si mai ales florile, da-mi voie sa iti zic ca ai cam dat de dracu'. Ai de munca de behai si, in plus, daca-i o iarna ca asta ce-a trecut, ai toate sansele sa-ti inghete toti butasii de trandafir. Drept ii ca anul asta nici barbatilor nu le-a mers prea bine: am plantat in primavara fro 40 de corzi de vie luate si preparate de un dr. oenolog. In afara de 2 s-au prins toate, au ajuns pana la stadiul de corzi noi si frunze cat palma si cand a venit seceta turbata de dupa 15 iunie s-au uscat toate. Fix toate, fara macar o exceptie. La anu' o iau de la capat! PS Daca esti racit strasnic, ai nasul infundat si nici o sansa de revenire in urmatoarele saptamani, cauta gunoi de gaina (=gainat). Se zice ca e cel mai bun ingrasamant natural. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Merced |
![]()
|
@DragosP: Sa nu uiti si haznaua.
![]() Nu e vina lor ca nu ai fost sa faci contract nou dupa ce a murit bunica, gasesc ei ceva cu care sa-ti scoata ochii. Astia fura cu acte in regula, ca multe firme ce deservesc populatia. Vezi ca pretul unui foraj pana la 50 de metri e destul de mare in ziua de azi, per ansamblu nu cred ca se justifica, chiar si cu pretul considerat umflat. This post has been edited by Merced: 17 Oct 2012, 11:51 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
depinde de dimensiune. Lemnul e foarte scump mai ales busteanul de constructii. Pe langa asta e nevoie de meseriasi care sa imbine lemnele sa nu te trezesti ca iti fug colturile. Meseriasii astia adevarati se gasesc cam greu. Ca eficienta termica e buna, vara tine racoare, peretii respira mai bine. Acuma nu e la fel de eficienta termic ca si una izolata cu polistiren. Fundatia trebuie sa fie o idee mai inalta sa nu traga umezeala sa putrezeasca etc.
Cu rozatoarele nu sunt probleme mai mari decat la alte constructii. NU ii deranjeaza nici betonul armat nici otelul nici vata minerala nici lemnul. Daca sunt rozatoare intra in orice In rest eu as prefera oricand o casa de lemn in defavoarea uneia de caramida, apartament etc. |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Merced |
![]()
|
Eu am vazut ca-s in tara firme care s-au specializat in asa ceva, multe produse de-ale lor mergand la export. Plus ca am vazut si placate cu polistiren, sunt unele la care te uiti si nu realizezi initial ca de fapt e structura de lemn. Dar sunt si d-alea tip cabana.
Iti dai seama ca cu rozatoarele e o problema maricica daca apuca sa intre intr-un perete d-ala, care-i plin cu vata pe interior. Prin aia de caramida nu pot sa roada, poate doar sa profite de anumite slabiciuni ale constructiei si sa-si faca un drum ca sa intre in casa. D-aia si intrebam daca respectiva casa era facuta cum trebuie. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
kog |
![]()
|
probleme ar fi la foc. Acolo trebe atentie marita. Instalatia electrica nu face casa buna cu lemnul. Orice contact imperfect intr-o doza poate aprinde cosmelia, dar sunt si pentru asta solutii cu tuburi ignifuge etc.
Americanii au necazuri mari cu termitele, dar la noi nu cred ca e cazul This post has been edited by kog: 17 Oct 2012, 12:11 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 17 Oct 2012, 12:45) Daca ai fantana proprie care deserveste casa, trebuie sa pui apometru tocmai ca sa se poata estima cata apa suplimentara bagi in canalizare. Ce spui tu acolo?! Vorbesti serios?! Docomentu', te rog frumos! QUOTE(Merced @ 17 Oct 2012, 12:45) Pai asa, generalitati, daca: e chiar mai eficienta d.p.d.v. termic, NU NEAPARAT. O casa facuta din caramida si betoane, cu izolatie temeinica (minim 10, ideal 12 cm polistiren pe laterale, politsiren extrudat de minim 3 cm sub placa parter si minim 20 cm de vata peste ultimul etaj) este cam la fel de bine izolata ca o casa de lemn cu exact aceleasi materiale izolatoare; daca la astea mai adaugi o tamplarie cu tripan 4S+6F+4AS problema izolatiei este clarificata fonic NU si daca iese simtitor mai ieftin una d-asta, dar facuta cum trebuie, nu la caterinca. Facuta la caterinca iesi cam la acelasi pret cu caramida + beton. Pentru o casa de lemn facuta serios, iesi cu 15-30% mai scump decat la caramida si betoane. Printre altele-s si fan hazna Io nu-s, da' n-am avut incotro. Daca vrei un proiect de treaba facuta temeinic, nu foarte ieftin, cu vidanjare calculata la 3-4 ani, trimite PM (Acuma io sper ca tu prin hazna intelegi fosa septica, ca daca-i buda din fundul curtii!...) QUOTE(DragosP @ 17 Oct 2012, 12:48) Ori ai deja o comoara, ori speri sa gasesti una sapand. Un put facut temeinic te costa de la 250 lei / ml, in sus. Daca meseriasul ti-i pretin, poti iesi cu 200. Fara facturi, chitante etc. Ori poate vrei sa il sapi singur?!.... ![]() This post has been edited by dacis: 17 Oct 2012, 12:13 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 17 Oct 2012, 13:12) Daca meseriasul ti-i pretin, poti iesi cu 200. Fara facturi, chitante etc. Ori poate vrei sa il sapi singur?!.... ![]() Așa și știam, un 10k lei aș băga oricând într-un puț. Am vorbit cu cineva (cât de cât prieten) care produce utilaje de săpat puțe și mi-a zis că cu tot cu tuburi mi l-ar face undeva la maxim 200 lei/m. Da' cică tre' să am apometru pentru "Apele române". Să aștepte! |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
QUOTE(Merced @ 17 Oct 2012, 12:45) @Wolfman: E facuta cu simt de raspundere sau la misto? Ca nu prea e normal sa se intample ce zici tu daca ar fi facuta cum trebuie. Printre altele-s si fan hazna. ![]() Omul a bagat o gramada de bani in ea (vreo 70000 de EURO), deci n-a vrut s-o faca la misto, probabil singura greseala e ca i-a pus acoperis din tigla Bramac (total vreo 12 tone, a calculat el) pe structura din lemn; a, si a doua greseala e la dimensionarea grinzilor, le-a pus mai rare, de aia se misca plafonul cand se plimba cineva pe sus. Cu soarecii n-ai ce face, aia intra in structura de lemn, in zidarie nu prea au cum. Insa omului nu-i plac pisicile, poate si de-aia (se stie ca soarecii nu se prea prasesc unde simt miros de pisici). This post has been edited by Wolfman: 17 Oct 2012, 12:20 |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Wolfman @ 17 Oct 2012, 13:17) ... probabil singura greseala e ca i-a pus acoperis din tigla Bramac (total vreo 12 tone, a calculat el) pe structura din lemn; a, si a doua greseala e la dimensionarea grinzilor, le-a pus mai rare, de aia se misca plafonul cand se plimba cineva pe sus. Cu soarecii n-ai ce face, aia intra in structura de lemn Casele de lemn au multe alte probleme decat cele din mesajul tau, Lupule. Adica: lemnul insuficient uscat "lucreaza". Daca e prea uscat, iarasi lucreaza, ca absoarbe umiditate si se dilata. Apoi, in timp componentele de lemn se incovoaie (au structuristii un termen dedicat, da' nu il stiu). Problemele spuse de tine se explica / rezolva astfel. 1. Cand calculeaza structura de lemn a acoperisului, structuristul ia in calcul ca elemntul cel mai important zapada. La Bucale parca standardele zic de 200kg/mp, mie, la Iasi, mi-a facut calculele (nu tin minte precis) cu 240kg/mp. Ori, daca tii seama ca tigla traditionala e cam 40-50kg / mp, iar tabla cam 5kg, vedem ca daca calculul e facut serios, zapada e cel mai important factor de "stress" mecanic pentru acoperis. 2. De obicei plafonul nu se misca pentru ca grinzile sunt rare. (Efectul este incovoierea acestuia.). Plafonul se misca atunci cand structura nu este bine rigidizata. Intreaba-l cate colțare perforate, plăci si benzi perforate a folosit la imbinari si apoi vei avea explicatia / raspunsul 3. Dusmanul cel mai mare al soricimii si sobolanimii la casele de lemn este vata minerala si, suplimentar, lipsa mancarii. Daca toate locurile de trecere ar fi blindate cu vata nu trece nici mama soarecelui. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 17 Oct 2012, 13:12) Nu e cazul meu, mi-a povestit cineva (om cu greutate) ca l-au obligat astia de la primarie sa-si puna apometru. La mine nu s-a pus problema pentru ca atunci cand aveam casa alimentata de la fantana nu exista canalizare, iar acum sunt alimentat de la "oras", nu de la fantana. In plus, vezi mai jos ce s-a scris mai sus: QUOTE(DragosP @ 17 Oct 2012, 13:17) Esti sigur ca trebuie sa sapi asa de adanc? Daca ai o panza freatica buna la 10-15 metri, un fantanar priceput iti face gaura intr-o zi. Am mai auzit de varianta "teava batuta", mi-a spus cineva ca e excelenta, dar n-am vazut cu ochii mei. "3. Dusmanul cel mai mare al soricimii si sobolanimii la casele de lemn este vata minerala si, suplimentar, lipsa mancarii. Daca toate locurile de trecere ar fi blindate cu vata nu trece nici mama soarecelui." ![]() O sa fac o poza cu balotul de vata minerala din magazie ros de soricei & sobolani. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Merced |
![]()
|
Ma eu acuma nu stiu ce sa zic, da' am vazut case d-astea din structura de lemn la niste bani simtitor mai putini decat una din caramida. Cu 30.000 de euro case aproape la cheie, ce-i drept fara etaj si nu cu vreo suprafata sa te lafai, ~80mp. Ce dracu faci cu 30.000 de euro din betoane?
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
QUOTE(DannyY @ 17 Oct 2012, 10:56) Sambata am program de viticultura si floricultura, mai bine zis de sapat si plantat. Jumatea cea buna a comandat 20 de trandafiri, pe langa care am mai luat si eu 12 butasi de vit(z)a. De unde ai luat? Eu am comandat la Ciumbrud si inca nu au sosit. This post has been edited by nik1965: 17 Oct 2012, 12:48 |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
DannyY |
![]()
|
De aici
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 17:18 |