Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
MuciX |
![]()
|
||
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|||
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Sau ar mai fi o solutie, un cum dracu-i zice, calorifer ventilat, ventiloconvector. Pui una bucata mai mare pe unde-ti ies tevile si gata.
O varianta la [URL=http:// http://www.romstal.ro/ventiloconvector-de-...5kw-p49451.html]intamplare[/URL]. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Pentru ala trebuie chiller nu centrala cum are el.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(zax @ 25 Nov 2015, 22:25) Si io: Ia-o p-aia care-ti place si care costa cat sa-ti mai ramana bani si de reparatii ca proaste-s toate. Iar pe injinier il iei degeaba cu tine "ca cand" e gata nu prea are ce sa vada iar daca incepe sa ceara hartii nu-ti mai iei casa. PS: ce injinier zici ca vrei sa iei cu tine? La o constructie sunt minimum 3 specializari: arhitect, structurist si instalator (la o casuta se descurca si singur dar in mod normal sunt 3 - electrice, apa, incalzire). Si toti astia-s proiectanti. Iar "inginerul constructor" poate sa fie unu' care are idee cum se conformeaza o structura sau poate sa fie vreun santierist cu "scoala vieti", care le stie pe toate desi e posibil sa n-aiba nici bac-ul (a nu se intelege ca toti din santier sunt asa dar din pacate se gasesc multi in domeniu) ok, imi convine, dar cat sa pun de o parte. ca la masini stiu cat sa pun: o distributie, un set de anvelope si in functie de model, in total o mie de Euroi. la casa sa fie o mie, doua, 7, 9, 12, ? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma, problemele pot fi multiple, de la o usa care nu se inchide, o pompa de hidrofor, sau o centrala termica care cedeaza pana la niste geamuri proaste sau montate prost prin care ploua si-ti umfla parchetul... Stiu pe cineva care dupa prima iarna in casa noua s-a apucat sa schimbe tot termosistemul pentru ca era atat de subtire ca ii mucegaise toata casa.
Acum nu zic c-o sa se intample si ca trebuie sa ai 20 000 la ciorap dar macar sa fie loc de un credit pentru o suma d-asta n caz de nevoie. Acum io-s constient ca par negativist dar casa este, in viata multor oameni, investitia cea mai scumpa, cea mai complexa si facuta o singura data ceea ce face ca vaianta optima sa fie extrem de greu de ales si in plus odata aleasa trebuie sa traiesti cu ea. In mod normal ti-as recomanda sa-ti iei o echipa de proiectanti si sa stai cu ei pana alegi varianta cea mai potrivita pentru tine dar nu-ti pot garanta ca: - arhitectul pe care il gasesti o sa fie un bun psiholog incat sa ajunga sa-ti cunosca nevoile dar si disponibilitatile mai bine decat le cunosti tu si ca o sa stie/vrea sa proiecteze pentru tine si nu pentru a-si satisface orgoliul lui de artist - structuristul va avea rabdare sa dimensioneze nu doar corect dar si economic asa incat sa nu platesti mai mult decat este necesar - instalatorul va face un proiect exact pentru ce ai tu nevoie si nu copy/paste de la un alt proiect asemanator la care a facut copy/paste de la un alt proiect asemanator la care... - toti astia vor sta la masa si vor lucra ca o echipa in interesul tau fara sa gandeasca "imi bag picioarele ca eu am 10 proiecte de facut luna asta ca sa raman cu ceva bani, daca asa vrea, asa i-l fac" - tu vei avea rabdarea de a sta la discutii, de a accepta modificari peste modificari dar si disponibilitatea de a plati pentru asta... Si pentru ca nu-ti pot garanta toate astea, iti recomand ca macar sa faci un topic, aici, pe SP, prin alte parti, si sa intrebi oamenii cu ce probleme s-au confruntat ei dupa ce si-au facut casa; pe unele poate le poti evita, pe altele poate le poti indulci, cu altele te impaci. This post has been edited by zax: 27 Nov 2015, 09:17 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Dizzy, casa e nou-nouta sau a fost locuita si isi schimba proprietarul?
O postare memorabila (#39) din topicul de fata pentru cine vrea sa se mute de la bloc la curte: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2348449 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
zax, iti multumesc pentru opinii, ai dreptate in ceea ce zici.
Treaba e cam asa: - Acum familionul e format din mama , doi copchii, unul de 6,7 si unul de 1,7 ani si ultimul pe lista - taxu din acte- adica io. Avem un apartament de tri camere comuniste. Bun, nu comentez, are niste avantaje pe care nu le voi mai gasi probabil in alta parte dar e mic, al naibii de mic. Cand mai vine si socra-miu sa mai stea cu unul dintre ei cand e bolnav e cam decalotata situatia, mai ales ca avem o singura baie. Dimineata ne kkm cu cronometru. Paranteza: socra-miu vine din provincie deci nu il pot trimite zilnic acasa. Deci ne gandim sa ne extindem. Cum varianta urmatoare e un apartament cu 4 camere si doua bai care costa aproximativ 100.000 EURoci prin zona unde stau, m-am gandit ca mai bine imi iau casa. Acu incepe dansul: unde, cat de mare, cat teren, ce vecini, de-a gata sau sa o construiesc eu, etc. Fiecare varianta cu avantaje si dezavantaje. La capitolul constructii nu ma pricep si nici nu ma simt atras de subiect. Intr-o tara normala, as apela la un "dezolator", ala mi-ar arata o lista cu proiecte, as alege 1-2 , mi-ar face un deviz, am bate palma si aia e. Dar aici e Absurdistan si nu merge asa. Ar trebui sa stiu eu macar jumate din meseria lui ca sa nu imi dea un cotet la pret de Beverly Hills. Daca iau de-a gata, ma mut si-mi vad de treaba mea. Din fericire am destul de lucru, sa zicem ca diferenta de bani data pe una de-a gata acoperind adaosul dezvoltatorului nu ma deranjeaza cat sa invat eu cum se face. Eu sunt destul de usor de multumit, ce as avea nevoie ar fi: 3 dormitoare , 2 bai, un birou, o sufragerie, o bucatarie separata de sufragerie cu loc de luat masa, plus dependinte: debara, camara, etc. Daca mansarda ar fi separata as renunta la birou. Localizare ar fi Nord, sau Est din cauza de serviciul nefestii si al meu. As vrea langa strada asfaltata. Nu mi-e teama de schimbat un termopan, un hidrofor, un calorifer. In schimb, m-as enerva sa trebuiasca sa schimb acoperisul, sa trebuiasca sa fac vreo subzidire, etc This post has been edited by dizzy: 27 Nov 2015, 15:23 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Eu am facut asta acum 3 ani cand m am mutat efectiv din apartament la casa in afara orasului.
Casa "la gata" o sa ti se ofere asa cum e daca e noua si orice modificare dorita de tine face ca negocierea in jos a pretului sa fie imposibila (ba mai vrei o acoperitoare la o terasa ori masina, gardul si portile nu stiu cum etc) si chiar sa creasca pretul. La constructie proprie e imposibil sa nu aplici solutii care un dezvoltator le considera ineficiente in pretul final si face ca valoarea sa fie mai mare si creditul mai greu. La cumpararea unei case de constructie recenta dar locuita de cativa ani poti sa ai avantajul functionalitatii dar si a unor situatii (culoarea baii, centrala deja obosita si care necesita reparatii, va rugam sa pastrati si cainii ca sunt buni pe langa casa si cuminti, dar si pomii gata crescuti si pe rog, curtea sa fie amenajata cat de cat sau poate chiar frumos) - aceste situatii implicand bani noi sau economiii facute fiind deja lucruri bine facute. O casa gata finisata si locuita poate sa coste destul de multisor daca are si un design dar poate fi si o oportunitate dupa caz sa prinzi o casa cu adevarat frumoasa si functionala pentru un pret surprinzator. Mare atentie sa acorzi utilitatilor obligatorii: curentul si poate gazul. Curentul sa fie definitiv disponibil si nu doar pe amenajari de santier. Se poate verifica la ENEL posibilitatea bransarii definitive daca e o parcela virgina iar la gaz verificat cine e propietarul conductei principale si ce costuri despagubiri implica bransamentul. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DannyY @ 25 Nov 2015, 16:07) Good point. Mutam condensul la unitatea exterioara, care se va umple de gheata si, la un moment dat, va crapa. QUOTE(AR-18-MOS @ 25 Nov 2015, 17:02) Unii, pe forum-uri, mai recomanda sa îl scoți din priza iarna dacă nu îl utilizezi, dar în manual scrie mare sa nu fie deconecta de la rețea, pentru a evita înghețul. |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(dizzy @ 26 Nov 2015, 22:30) ok, imi convine, dar cat sa pun de o parte. ca la masini stiu cat sa pun: o distributie, un set de anvelope si in functie de model, in total o mie de Euroi. la casa sa fie o mie, doua, 7, 9, 12, ? Pe mine m-a costat cam 15-20% din pretul casei in plus, in timp. Nu pot generaliza, dar cred ca un 10% e minimul. Asta include reparatii absolut necesare, nu chestii gen "schimbat gresia ca nu-mi place modelul". |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Aici [virgula] pe SoftPedia [virgula] etcaetera.
This post has been edited by MuciX: 27 Nov 2015, 14:39 |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
dizzy, intrebarea ta e prea complicata ca sa primesti raspunsuri specifice. Exact cum ai zice ca vrei sa te insori si ceri sfaturi unde si ce fel de nevasta sa cauti.
Sunt niste lucruri pe care trebuie sa le gandesti in functie de nevoi si posibilitati. Daca vrei sa-ti construiesti ceva, ia in calcul niste ani, mult timp si multi nervi consumati. Daca cumperi ceva gata facut si nou, e ceva mai simplu. Daca cumperi o chestie in curs de ... edificare, cred ca-i mai bine, in sensul ca poti urmari ce si cum, poti face diverse modificari si adaptari. Daca te-ai referit la un buget pentru a transforma o casuta din stadiul de semifinisat in finisat, un 20 de mii de euroi pleaca instant. Ma refer la finisaje de calitate, nu' la fitze sau scumpeturi. Mobila si alte alea intra in alta categorie. La fel si finisajele exterioare. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Du-te si munceste! Uite la aphopis cum trage, saracul, pe DC, pe SP, pe CG... Abia mai razbeste cu cat are de postat.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dizzy |
![]()
|
ce e CG?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Curu' Găinii???
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
MuciX |
![]()
|
ComputerGames. Nimic nu stiti
![]() |
--------------------
-
-
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Scuzatz, galinaceei.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Sa nu se mai repete !
![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Nu va descurajati. Daca aveti banu in 2 ani va mutati. Am renuntat la a mai schimba masina considerand ca oricum pot sa mai trag de masina de acum inca vreo 3 ani. Am mai vandut un teren la tara si o garsoniera in oras. Si am inceput treaba. Din aprilie pana in septembrie cam asa[attachmentid=1628015453]
Urmeaza interioarele...aci o sa fie naspa. Dau decat o mana de lavabil pe pereti si aia e. M am mutat. Restu le fac in timp. Din ce am facut pana acum la constructie ma refer am gasit unele chestii care as fi putut sa le imbunatatesc. Daca eram foarte atent chiar as fi facut si economii de cateva mii se euro dar probabil mi as fi pierdut mintile. Nu cred ca s ar fi meritat. Poate cineva cu mai multa experienta reusea. Eu sunt abia la a doua casa. Macar n am repetat greselile de la prima (de ex BCA) . Daca as face a treia casa as face o pe cadre. As mai modifica ceva pe la coloana de la baie. Parca dormitorul de la parter mergea mai mare un pic. As face un luminator suplimentar pe casa scarii la parter. Tre sa ma gandesc daca imi ajunge centrala pe gaz sau.sa fac una aditionala pe lemne.n am luat in calcul a doua centrala si nu am camera tehnica. Tre sa mai constuiesc in curte inca o magazie si sa fug iarna prin zapada la centrala. Sper sa nu fie cazul. O sa pun izolatie ca lumea si poate factura la gaz va fi pana in 1000 ron. Asa sper. Daca nu...pun centrala pe 10 grade si dau fuga la bloc. Aci caldura e berechet si costa vreo 300 pe luna. O sa mai scriu despre asta dupa ce o sa ma.mut ... prin 2017 asa... Inca am probleme de acomodare...ce conteaza 1000 ron pe luna cand iti faci casa de 80.000 euro. Da. Acum nu conteaza dar eu stiu...poate o sa conteze in viitor. Habar nu am. Sper sa fie bine This post has been edited by axabrt: 28 Nov 2015, 22:05 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
axabrt din ce vad in poza si din ce-mi imaginez ca ar mai fi, ai o casa mare si bine facuta.
Ce suprafata utila are si care au fost costurile pina in etapa asta ? Si ca tot romanul circotas ![]() Nu inteleg de ce te nemultumeste faptul ca nu a fost construita pe cadre ? ca din ce vad eu pare totul in ordine. Aaaa si inca ceva, ce ai impotriva BCA-ului ? eu agreînd-l. Succes in continuare, este pe calea cea buna ![]() Am uitat sa zic, poate ca in loc de o centrala pe lemne existenta unui semineu, bine amplasat ar putea fi o solutie de backup buna. Vezi pe SP si la sobe din zidarie sint pe acolo niste variante de luat in calcul. This post has been edited by Cosstel: 29 Nov 2015, 07:57 |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Casa nu i nici mare nici mica. As zice ca e potrivita. Are 170 mp utili total si 230 construiti total. Ca idee am langa mine case cu 400 mp pe nivel deci a mea e mica. Depinde cu ce compari. Io de atat am avut bani. Am folosit ciment de la statie adus cu cifa si turnat cu pompa.
Terenul asa l.am gasit cu 12 m deschidere. Asa i toate in zona.are 600 mp. Terenu a fost 11000 euro. Actele au fost 2000 euro cu proiect rezistenta instalatii. Casa a costat pana acu 31000. Ma astept sa mai bag inca pe atat. Loc de semineu am lasat. Dar are acelasi dezavantaj ca si centrala pe lemne...mirosuri. mizerie. N as vrea sa ma transform intr un fochist. Adica sper sa nu fie cazul. Ca idee BcA ul din experienta mea respira mai putin decat caramida. Tine umezeala cumva...asa mi se pare. Si nu cred ca e indicat la pereti portanti in zona seismica cu acceleratie 0.25g. Pentru casa parter merge si BcA ca nu are ce sa se intample cred. Dar daca pui etaj eu zic caramida.portanta This post has been edited by axabrt: 29 Nov 2015, 08:23 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
M.C. |
![]()
|
Daca se poate,in ce zona este terenul?
Paulesti? |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
axabrt |
![]()
|
Strejnic.
Ca idee la paulesti pretu pe metru patrat e cam 40 euro. Diferenta care m a facut sa aleg strejnic este tipul de sol. In zona unde am cumparat eu, terenul este pietris de la juma de metru in jos. Excelent pt fundatii. Uite asa arata [attachmentid=1628015462] Plus inca o chestie dupa ploile astea eu nu am pic de apa in curte. Inspre paulesti balteste apa pe campuri. O sa fac si eu un mic sistem de drenaj dar la mine problema e din start rezolvata de natura terenului. Daca faci elevatia un pic mai inalta. Sa zicem 3 trepte acolo atunci n ar trebui sa iti intre apa in casa. Cel putin asa sper. In paulesti terenul este argilos de nu stiu ce tip. Una galbena de cenzurat. Au nevoie de fundatii mai solide. Eu am luat cam la 20 euro mp la strejnic. Plus ca sunt mai aproape de strejnic decat de paulesti. Cu diferenta de bani am turnat fundatia sa zicem. This post has been edited by axabrt: 29 Nov 2015, 09:01 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
M.C. |
![]()
|
Mercic.
Da,este mai buna zona decit la Paulesti. Plus ca ai multe centre comerciale destul de aproape. |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
DannyY, am vazut ca ti-ai schimat gardu'... Ti-ai pus unu' de tabla.
Misto ![]() 12360202_787573351353749_9144625688731978045_n.jpg BTW, cu cat dai fasolea? This post has been edited by kum: 9 Dec 2015, 23:40 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 07:41 |