Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
kum |
![]()
|
||
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|||
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Scumpa apa minerala. Si dupa ce am pus gardul ala, chiar ca nu-mi mai ardea de colinde.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Te-am vazut la o nunta... cantai, te dixtrai
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(axabrt @ 13 Dec 2015, 14:19) Asta iar e o șmecherie de marketing. Cum să denumești termosistem niște polistiren, o tencuiala si-o decorativă? Eventual cu plasă, dibluri și cuie incluse. În realitate e doar un pachet de izolație pentru pereți exteriori. Nu văd nici o găselniță să iei toate astea de la un producător. Da' nici greșeală. E chestie neutră, ca apa de izvor. Casa pasivă? Asta-i un concept teoretic, la fel ca mașina care merge fără să consume și măgarul care trăiește fără să mănânce. Chiar dacă izolezi perfect, ceea ce n-ai cum, încă nu s-a inventat sistem de ventilație cu recuperare de căldură cu randamnet 100%. Și dacă ar există astea două, tot se strica kalimera când deschizi ușa să intri în casă. Ideea e să incerci un echilibru între confortul personal, cheltuielile de întreținere și investiția inițială. La fel e și cu centrala în condensație. Dacă din calcule iese ca s-ar amortiza diferența inițială de preț din economisire pe durata ei de viață, atunci merită. Dacă nu, atunci nu prea. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Victorine |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Azi esti negativist
![]() Si exista case pasive si nu e nevoie sa fie super high-tech si sa coste cat zic aia care le vand. Da na, cum zici tu, multi cumpara marketingul, cu cat e mai agresiv cu atat e omul mai multumit. This post has been edited by Victorine: 13 Dec 2015, 17:58 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Există case pasive pentru ca termenul este definit pentru un consum energetic sub o anumită valoare pe mp. Dar asta nu înseamnă ca sunt efectiv pasive, ca eu prin asta înțeleg consum zero.
Hai să luăm o locuință de dimensiuni obișnuite, gen 100 și ceva de mp utili. Cu o izolație termică decenta, în genul discuțiilor de p-aici, consumi pe an o anumită sumă pentru asigurarea confortului termic. Aceeași locuință adusă în zona de pasivă, după definițiile de marketing contemporane, va consuma anual cu (probabil) 3-4 sute de euro mai puțin. Da' punând la socoteală investiția inițială suplimentară, s-ar putea să nu-ti recuperezi banii în următorii 30 de ani. Unde mai e afacerea? ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Daca esti eco fanatic, nu mai conteaza investitia inititala...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
In Gabize Megalopolis cică se plătește si apa de la meteoriți......
![]() This post has been edited by M.C.: 14 Dec 2015, 09:02 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(cdadan @ 13 Dec 2015, 00:18) Dacă vrei să faci arogante, fă ceva pe bune, adică o vată bazaltica de 15 cm cu tencuială și decorativă de care trebuie. Izolează ca polistirenul, dar e mai durabilă. Greșit (partea cu proprietățile termoizolante). QUOTE(dacis @ 13 Dec 2015, 12:09) 10 cm de vata minerala buna izoleaza la fel ca 10 cm de polistiren. Iar vata bazaltica izoleaza si mai bine. Și mai greșit. Vata minerală bazaltică (material în bună parte natural ~97%, dacă elimini agentul de "binding" - fenolformaldehidă) are alte avantaje asupra materialelor de izolație EPS/XPS (principalul fiind faptul că e material incombustibil, clasificat Euroclasa A1 conform EN 13501·1, asigură o izolație fonică superioară, permite peretelui să "respire", etc.). Din păcate ca și izolator termic e "puțin" mai slabă. Nu întocmai semnificativ, dar dacă e să fim corecți, să o facem până la capăt. Cu vata minerală bazaltică (aplicații de placat fațada), în viața reală, se poate ajunge la un min. de 0.038 W/mK. This post has been edited by RZV: 14 Dec 2015, 09:34 Attached thumbnail(s) Insulations.png ( Size: 45.68k ) Number of downloads: 298 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 14 Dec 2015, 08:45) E frumoasa teoria. Sau poate ca esti tu mai deosebit. La mine-n sat nu le-a masurat nimeni. QUOTE(RZV @ 14 Dec 2015, 09:21) Esti tu prea tipicar. ![]() Sunt materiale comparabile, e mai simplu asa. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Sunt decât în domeniu. Nimic mai mult.
![]() This post has been edited by RZV: 14 Dec 2015, 10:44 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(cdadan @ 14 Dec 2015, 10:43) Voi sunteți deosebiți. Nici aici nu a măsurat nimeni, nimic. Da' există cel puțin doo metode folosite deja la noi: declarațiile pe proprie răspundere luate de la fiecare proprietar și ce este în acte la administrația financiară. Cert e că-n Brăila factura e: -apă -canal -meteo. Aici e altă aberație: cantitatea trecută la "apă" e cea de pe apometru. Cantitatea de la "canal" e tot aia. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
bine că nu vă trec și cotă-parte din Dunăre la canal.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Canalul acela e mai jos, la Cernavoda. Aia consuma apa grea..plata pe masura. Asa ca nu va mai plangeti.
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
DragosP |
![]()
|
Decât eu mă plâng. Încă.
Ceilanți s-au obișnuit. Sau nu plătesc. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Și la noi e la fel, aceeași cantitate și la canal. Doar că mai scump.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
kum |
![]()
|
Mai scump ca la noi nu are cum sa fie. Solutia pentru problema canal = apa este sa-ti tragi 2 coloane separate, fiecare cu apometru' ei: una pentru consum si una pentru gradina.
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(kum @ 14 Dec 2015, 12:23) Și mai departe? Că deocamdată înțeleg că aș avea două apometre. Soluția e alta: puț, da' pe neve, că dacă te citesc ăștia vin și pun și la ăla apometru. @Gabi: stați bine. În Brăila, la DUNĂRE, apa+canal e 7 lei. La care se adaugă ce ne dă Domnu' ca ploaie. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
da' voi sunteți metropolă, noi un oraș rural...
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Peacileasa apa e 2.45 lei/mc (plus TVA), canalul 1.4 lei/mc (nu se plateste TVA) si se considera ca 80% din ce curge la robinet se duce la canal.
De apa meteo n-a auzit nimeni pe-aci ![]() Da' ma rog, io stau la tzeara : ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
kum |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 14 Dec 2015, 13:31) Vezi aici: Apa: 4.76 Canal: 2.63 <span class='edit'>14 Dec 2015, 13:48:</span> QUOTE(DragosP @ 14 Dec 2015, 13:35) Și mai departe? Că deocamdată înțeleg că aș avea două apometre. Soluția e alta: puț, da' pe neve, că dacă te citesc ăștia vin și pun și la ăla apometru. @Gabi: stați bine. În Brăila, la DUNĂRE, apa+canal e 7 lei. La care se adaugă ce ne dă Domnu' ca ploaie. Mai departe este la fel, platesti cat consumi pe fiecare coloana: - 2 mc apa consum si 10 mc apa gradina. - 2 mc apa canal. This post has been edited by kum: 14 Dec 2015, 12:48 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Si Apa Canal ce spune in acest caz?Imi suna cam dubios dar daca stii vre-un caz concret in care se face asa te rog sa imi spui, chiar suna bine daca se poate.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Acu' m-ati facut curios, si am aflat si eu cat ma costa:
apă potabilă: 4,64 lei/ mc (fără TVA); 5,75 lei/ mc (TVA inclus) canalizare: 1,03 lei/ mc (fără TVA); 1,28 lei/ mc (TVA inclus) |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Apropo de facturi, cica de la 1 ianuarie scade energia electrica cu 12% in medie. Cel mai mult in Bucuresti cu 15%.
Cica ne-au incarcat nemernicii la greu. Ne-au taxat pentru investitii pe care de fapt nici macar nu le-au inceput. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Interesant. Oare certificatele verzi si cogenerarea de inalta eficienta raman pe factura?
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 07:57 |