Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Ceea ce mai devreme decât te aștepți se va întâmpla.
Sau ți se vor usca plăntuțele, pe motiv de celălalt senzor. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
Capetele alea vor fi cositorite, nu raman asa sa cocleasca.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Te-ai scos!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
DannyY |
![]()
|
Ma tem ca o sa ma excomunice daca merge...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
DragosP |
![]()
|
De mers o să meargă. Oleacă.
P.S. De excomunicat ne excomunicam singuri... |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(DannyY @ 1 Feb 2018, 14:15) Pai matale crezi ca dau drumul la apa inainte de a testa dracovenia electronica? Oricum, vasul va fi afara, cel mult va produce o mocirla mare sub el daca nu decupleaza. Pai matale cit timp o sa testezi mantocaria aia? O sa stai pina se strica ceva? Nu`ti fa iluzii, se strica mai repede decit crezi daca mergi pe fire cositotite si dezizolate. Crezi ca toate masurile de siguranta is luate asa de dorul lelii? Electronica este minunata insa nu prea se intelege cu apa, deoarece merge cu fum! Cind din componente iasa fumul acestea inceteaza sa mai functioneze. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
DragosP |
![]()
|
Altu' care-l excomunica. .
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Nici nu a facut omul jucaria si deja s-a stricat! Railor!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
Pai daca a bagat-o in apa...
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Exact, utilizare neconforma, nu pupa garantie.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Uite aici automat pt pompa daca ai curaj. Totusi se poate simplifica mult daca se alimina anumite chestii (partea de comanda manuala si protectia pt sorb).
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
DannyY |
![]()
|
Bai, savantilor, cine dreacu' a zis ca montajul electronic o sa stea in apa? Doar tubul ala cu sarme o sa stea in butoi.
GIC: Schema de am desenat-o eu face, teoretic, exact ce vreau si e si foarte simplu de facut. Daca as vrea complicaciuni, as pune la bataie un IOLogic 1214 de la MOXA, dar jucaria aia o sa o tin pentru scopuri mai nobile. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
Bagi sarmele in apa? O sa curentezi plantutele.
Edit. Am avut acasa sistemul din desen cu intrerupatoare cap scara multi ani. A functionat fara probleme pana cand s-a tras apa de la oras si l-am demontat This post has been edited by kog: 2 Feb 2018, 19:09 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
DannyY |
![]()
|
Am loat pesele si o placa perforata pentru teste.
In urmatorul weekend liber ma apuc de lipit. Doar ca nu stiu cand va fi urmatorul we liber ![]() De ce nu gaseam ce gasesc acum atunci cand eram chiar pasionat de asa ceva? ![]() LE: @GIC: Multam, esti primul care nu ma excomunica ![]() This post has been edited by DannyY: 6 Feb 2018, 21:11 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
In ultima vreme ma chinuie un pitic de pe creier: sa-mi pun automatizare de inchis/deschis poarta. Prin urmare m-am apucat sa testez apele.
Am gasit asa: - automatizare cu motoare de curent continuu la 24 V, buna pentru porti mici, cum am eu, la 1,5m canatul si lejer sub suta de chile. Din ce ziceau cei care o comercializeaza, e buna daca nu ai policarbonat pe poarta, sau nu e "plina", in caz contrar vantul forteaza motoarele si le distruge - automatizare cu motoare de curent alternativ la 230 V, buna pentru porti mici/medii/mari. Cica motoarele astea rezista mai bine la fortarile vantului. Tot comerciantii zic ca ambele variante ar trebui asezonate cu o iala electrica, pentru ca altfel poarta poate fi fortata suficient cat sa intre infractorul, sau o deschide un vant mai puternic, distruge motoarele si asta nu intra la garantie. La ambele variante antena se vinde separat, e optionala pentru extinderea razei de actiune a telecomenzii. Cei care aveti montat asa ceva, pentru ce varianta ati optat (motor cc sau ca?) si de ce. Avantaje/dezavantaje? Recomandati vreo marca anume? Buget: max. 1800 lei. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Mă interesează și pe mine subiectul, dar mai pe la toamnă. Dacă alegi o soluție, spune aici.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Inca nu am montat, urmeaza.
Voi alege 230V pentru ca nu mai ai o sursa separata iar curentul e mai mic. Asta inseamna pierderi mai mici pana la motor si firele normale suficiente |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Nici la aia de 24V nu ai sursa separata. E totul in centrala, intra 230 V ca dar comanda motoarele cu 24 V cc. Sectiunea firelor de alimentare motor 1,5 mmp.
Alt avantaj pe care-l ofera aia la 24 Vcc e ca are circuit de incarcare acumulator de backup. Se ia curentul, te doare-n basca. Mai are, spre deosebire de cealalta, si iesire pentru "courtesy light": tine un bec aprins cat timp deschide poarta si inca 3 minute dupa inchidere, ca sa vezi drumul ![]() In schimb aia cu motoare de c.a. are mai multe optiuni programabile, si deschide mai rapid: poti seta un punct in care sa franeze, si de acolo merge incet, ca sa nu loveasca puternic in opritoare, poti seta sa inchida cu impuls la capat, daca ai incuietoare electrica, pentru ca sa treaca peste piedica, tot felul de moduri de functionare auto/semiauto/manual, si tot felul de protectii. N-are courtesy light, dar cred ca nu-mi va fi greu sa improvizez. La consum sta mai rau: de 3 ori cat aia in cc. 180W per motor vs. 60 W per motor. This post has been edited by marksman: 15 Feb 2018, 19:19 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
marksman |
![]()
|
Dimineata si seara, in principal. Ideea mentionarii consumului era pentru posibilitatile de a fi alimentate ambele din surse alternative. Aia cu motoare de cc are nativ posibilitatea instalarii de baterii de backup. Ma intreb insa daca se justifica circuitul suplimentar (100 lei) si bateriile (pana in 100 lei). Plus ca automatizarea cu motoare de ca are bratele reglabile, de la 647 la 962 mm, cea de cc are bratele fixe, de 750 mm. Am mai multa libertate la montaj cu aia de ca.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Un motor de AC e mai sanatos ca unu cu perii de CC (m-a smira sa ai brushless la banii aia). dar astea tin motoru alimenata ca sa stea poarta inchisa, nu are incuietoare??
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Nu-l tin alimentat. Au un mecanism de blocare, dar nu de forta. Poti instala o iala electrica, si se poate programa centrala sa tina cont de ea la deschidere (o deblocheaza) si la inchidere (ii da un impuls canatului ca sa treaca de piedica ialei si in felul asta se incuie/blocheaza).
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Ca să scapi de ups, dacă e pană de curent nu se poate deschide manual poarta? Că n-o fi foc sa faci puțin efort uneori...
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Pentru 2000 lei este in comert din aia de duce 2X500kg cu telecomanda etc.Alea pentru saraci e cu 900 lei.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Casa mica in oras, gazul inca nu i tras.
Dilema este cu boiler electric, de care sau un instant? La Dedeman am vazut ceva potrivit dar specificatia Dedeman la instanturi este sa ai firele de 4 mm. Eu le am prospat trase de 2.5 mm. Ce boilere / instanturi care sa duca o chiveta de bucatarie sau o cabina de dus si care sa mearga pe fire de 2.5 mm? Mai am in plan ca cei in total de 40 mp sa i incalzesc cu AC de 12 000 btu? |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(rue @ 1 Apr 2018, 15:53) Pai, mai ai in plan? Daca da, pot sa-ti dau cateva sfaturi ca si eu ma incalzesc/racesc cu A/C in principal (dar trec la pompa de caldura). This post has been edited by AR-18-MOS: 1 Apr 2018, 19:20 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Te rog
|
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 00:04 |