Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
Cosstel |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Numa' de pruna sa nu fie ca aia-i amorsa pentru guta...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
QUOTE(axabrt @ 31 May 2020, 06:36) Dar anul asta nu a făcut nici măcar o caisa. Nu stiu ce s`a intimplat la dumneavoastra dar la mine stiu precis de ce am maxim 40 de caise, cind erau in floare a venit un inghet tirziu, undeva pe la -6C. Ciresii au scapat, inca nu erau in floare, caisii nu. Totusi la ciresii timpurii am avut culegatori de succes, graurii, a scapat unu mai tirziu. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Așa a fost și pe la caișii mei.
Ba unul chiar s-a uscat după înghețul care l-am prins în floare. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
M-am laudat recent cu aricii, azi si-a facut unul curaj sa iasa si ziua: IMG17113.jpg ( Size: 606.56k )
Number of downloads: 82
La bloc e nasol cu florile (zilele trecute mi-au ciordit "ciorile" iar o parte din bujori, la toamna cred ca-i scot pe toti 5 si-i duc la tara), daramite cu pomii fructiferi. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Am un cires care face visine foarte timpurii. Deja sunt foarte bine coapte (sunt primele fructe care se coc la mine in gradina). Nu sunt mare fan visine, dar productia e destul de buna si ma bate gandul sa fac niste visinata. Intrebarea este daca pot folosi fructoza in loc de zahar.
Am doua borcane de cate 10 litri, ar trebui sa-mi ajunga pe vreo doi ani, daca experimentul reuseste ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mi se rupe sufletul cand ma uit la ardeii mei de pe balcon. Cu vara asta, cea mai calduroasa din ultima suta de ani de cand se fac masuratori / inregistrari meteo, bietele plante au incremenit din crestere. Cu temperaturile astea caniculare (temperaturile cumulate din trei zile coneecutieve dau de o zi caniculara...) is ramase in urma cu cresterea cu cca. 4 - 6 saptamani.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Cosstel |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 2 Jun 2020, 05:37) ... mă bate gandul sa fac niste visinata. Intrebarea este daca pot folosi fructoza in loc de zahar... habar n-am dar încerc sa speculez un pic bazindu-ma pe experienta mea de pînă acum zaharul se pune peste vișine cu un rol multiplu, extrage apa din fructe ocazie în care migrează și aromele și alte componente, intensifică gustul, dă acea onctuozitate lichidului final (creste viscozitatea) iar pectina ramîne în fruct, pectina avînd prostul obicei sa floculeze (gelifieze) în alcool concentrat după una-două săptămîni punem și alcoolul să-și facă treaba în cel puțin o lună acum dacă fructoza se comporta la fel nu cunosc dar presupun ca dacă tot dispui de ea să o folosești fiindcă la final îți va place fiind doar făcută de tine tot scriind aici mi-am dat seama ca nici miere nu se folosește sau nu am auzit eu de asa ceva cit timp vei mai avea fructoza folosește-o și spune-ne ce se intimpla de sfaturi nu vei duce lipsă ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.971 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Am un cires care face visine foarte timpurii
Deci nu pricep e cires altoit cu vișin sau cum ? |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Cosstel |
![]()
|
și-și
am și eu așa ceva dar ii zic vișin cu fructe dulci acrisoare sa vad cînd îl culeg ca e copt, dacă mai pot culege ceva după ploile astea |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(axabrt @ 2 Jun 2020, 07:59) Eu l-am primit ca cires. A crescut ca un cires, adica are aspect de cires, frunzele sunt late ca ale ciresului, nu face "pui" in jurul lui ca visinul. Dar fructele sunt visine pure. Si ciudatenia mare e ca se coc inaintea cireselor ![]() Am vrut sa-l scot si sa-l inlocuiesc cu altceva, dar m-am lovit de un veto necrutator al mostenitoarei coroanei. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Eu ma invecinez cu gardul de o balta ce apartine primariei. De fapt, pana la balta este o portiune de cam 20 si ceva m cu vegetatie si ceva arbori frucctiferi maturi. In dreptul meu la vreo 6 m de gard este si o constructie ruina la rosu/caramida abandonata si fara acoperis, dominata de vegetatie.
Initial, acum 8 ani cand m am mutat, era dupa gardul meu o gramada de moloz impamantenita si acoperita de porumbari, rugi, gunoaie. Progresiv am igienizat portiunea intre gardul meu si constructie, platind in final un excavator care sa aduca la o forma locul, apoi punand gazon. In urma cu 2-3 ani primaria si a ingradit terenul baltii si am putut intra rapid doar sarind gardul sau ocolind cartierul pe la poarta unde e amenajat si loc de picnic de catre primarie. De vineri mi am montat poarta in gard, iar acum pot sa igienizez vegetatia dupa gard fara sa le mai dau peste gard cositoarea si firul etc, copiii ies cu cainii pe acel teren/livada si sa se bucure de privelistea baltii: 2 lebede si o multitudine de pasari de apa, care isi au rezidenta pe insulita din mijlocul altii, inconjurata de stuf. Ieri mi am pus si fir cu plumb, carlig si pluta la undita luata de acum 3 ani din Grecia de la chinezarii la indicatia copilului. Nu am prins nimic... dar a fost prima data. Sambata am inceput sa igienizez ruina de pamantul acumulat din frunze si praf in peste 10 ani si care permitea sa dezvolte vegetatie, pe langa un nuc si 2 corcodusi ce au crescut acolo pe placa si prin placa. O sa caut ceva paleti din care sa fac un chill room sub cerul liber pe viitor., sua inventez pe un colt o acoperitoare cu design... This post has been edited by rue: 2 Jun 2020, 09:24 Attached thumbnail(s) b4.jpg ( Size: 677.96k ) Number of downloads: 193 b3.jpg ( Size: 596.34k ) Number of downloads: 179 b2.jpg ( Size: 653k ) Number of downloads: 172 b1.jpg ( Size: 888.42k ) Number of downloads: 166 b0.jpg ( Size: 594.92k ) Number of downloads: 165 b5.jpg ( Size: 998.79k ) Number of downloads: 58 b6.jpg ( Size: 938.63k ) Number of downloads: 55 b7.jpg ( Size: 866.79k ) Number of downloads: 54 b8.jpg ( Size: 940.42k ) Number of downloads: 57 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
Agrig |
![]()
|
QUOTE(radian @ 2 Jun 2020, 05:58) Cu vara asta, cea mai calduroasa din ultima suta de ani de cand se fac masuratori / inregistrari meteo, Domnule, inca este primavara, una capricioasa dar vara ca anotimp astronomic inca nici nu a inceput, abia pe 21 iunie este vara la modul oficial si apoi avem vreme destula sa induram canicula, 2-3 saptamini de pirjol sint suficiente, asta din experienta anilor trecuti. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.971 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Fructoza e tot de sinteza.
Zaharul e mai natural |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Natural obținut prin procedee chimice.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
Daca astept raspunsuri savante, mi se usuca visinele-n cires.
O sa fac testul, ce se poate intampla? Promit sa nu ma ating de metilic. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Dca tot zici ca ai multe, fa si tu juma - juma, in doua borcane.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
DannyY |
![]()
|
Nu poc. La hacienda, zaharul e interzis...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
tatabobu |
![]()
|
Cu limitarea asta as incerca o varianta apropiata de fabricarea sloe gin: pus totul deodata (se spala, usuca si apoi se inteapa toate fructele, se pun in vas, se adauga indulcitorul si alcoolul, se agita zilnic timp de vreo 7 zile, se lasa la intuneric sa-si faca de cap). E mai bine sa nu risti sa-ti fermenteze visinele, chiar daca n-o sa iasa chiar cum ar trebui.
Sau ma rog, ai loc de experimentat cu diversi indulcitori. Poti calcula 6 pastilute de ciclamat ca fiind echivalentul a vreo lingurita jumate - doua lingurite de zahar ![]() |
--------------------
DACIA
1300
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
despre ciclamat :
QUOTE Regulatory Status Because of concern over potential side effects, the U.S. Food and Drug Administration banned the use of cyclamate in foods in 1969. Another petition of approval for cyclamate is currently pending with the FDA, although is not being actively considered. Cyclamate does not occur naturally, and foods that contain cyclamate are considered to be in violation of the FDA's tampering and alteration policy. Cancer Risk Early studies in the 1970s linked the use of artificial sweeteners containing a mix of cyclamate and saccharin to an increased risk of bladder cancer in lab animals. Other early studies showed that bacteria in the intestines may convert cyclamate to cyclohexamine, a carcinogen. However, follow-up studies and use abroad has suggested that there is no evidence that cyclamate causes cancer or increases the risk of another substance causing cancer. Further research has demonstrated that cyclamate does not pose an increased risk of bladder cancer in humans, and that the mechanism appears to be distinct to rodents. Other Risks A study published in "Toxicological Sciences," found that cyclamate contributed to testicular atrophy and interrupted the maturation of sperm in a subset of monkeys fed cyclamate over a long period of time. However, the results were sporadic and do not demonstrate conclusive evidence of cyclamate's toxicity. Additionally, the levels fed to monkeys were 20 to 100 times higher than the acceptable daily intake of other artificial sweeteners. 3 Jun 2020, 11:46: QUOTE(tatabobu @ 2 Jun 2020, 23:15) Poti calcula 6 pastilute de ciclamat ca fiind echivalentul a vreo lingurita jumate - doua lingurite de zahar ![]() Sigur lingurite nu linguri?! This post has been edited by miki: 3 Jun 2020, 10:46 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
axabrt |
![]()
|
Depinde de utilitatea linguriței.
Daca e din aia de argint de împărtășanie anti covid, e mai buna decât lingura |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
DragosP |
![]()
|
Teologu-le!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.381 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DannyY @ 2 Jun 2020, 06:37) Am un cires care face visine foarte timpurii. Deja sunt foarte bine coapte (sunt primele fructe care se coc la mine in gradina). Nu sunt mare fan visine, dar productia e destul de buna si ma bate gandul sa fac niste visinata. Intrebarea este daca pot folosi fructoza in loc de zahar. Am doua borcane de cate 10 litri, ar trebui sa-mi ajunga pe vreo doi ani, daca experimentul reuseste ![]() scopul fiind sa ce, o faci dietetica pt diabetici? Nu merge ca se strica visinele in loc sa fermenteze. Faci sirop de visine si-l amesteci cu alcool. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(DannyY @ 2 Jun 2020, 08:58) Eu l-am primit ca cires. A crescut ca un cires, adica are aspect de cires, frunzele sunt late ca ale ciresului.... Pai tu ca orice rus esti un mic miciurinist. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Agrig |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
La tara e belirea poolii cu pomii fructiferi: toti sunt manati, plini de puricei, gandacei, fructele majoritatea bolnave... deocamdata doar via se prezinta bine.
Astea-s de la bloc (+ flori, o gramada): IMG17234.jpg ( Size: 555.17k ) Number of downloads: 41 IMG17233.jpg ( Size: 379.3k ) Number of downloads: 41 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Agrig |
![]()
|
Dupa ce au inmugurit pomii fructiferi am inceput cu stropitul, fara cele de dinainte pina acum am 4 stropiri si inca voi mai face minimum 3 la meri.
Asta este situatia si tot mai am ceva fainare scapata precum si monilioza la visini... Vremea este cum este. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
axabrt |
![]()
|
Stropești cu pompa sau ai d aia cu motor ?
Cu ce dai de făinare ? Eu foloseam dithane m45 dar nu știu , as incerca sa fac o stropire pe luna. Roșiile și castraveții sunt oricum atacați, nu mai pot sa salvez. Macar mere și struguri sa iasă. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 10:14 |