DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

176 Pages « < 124 125 126 127 128 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Traiul la curte, vs. traiul la bloc

DannyY
post 17 Oct 2020, 08:22
Post #3751

Marele plictisit

Group: Members

QUOTE(dizzy @ 17 Oct 2020, 08:29)
Dannyy poți da, te rog niste detalii despre smochin?
*

Pai nu-s prea multe de spus. Acu' vreo 5 ani am luat doi "pui" de la tara, prelevati cu cazmaua, si i-am plantat intr-un colt de curte. S-au prins imediat, in doi ani s-au facut doua tufe destul de aratoase. In doua ierni mai geroase au degerat, dar s-au regenerat in primavara. Rod nu prea au dat dupa degeraturi, cred ca nu au fost 15 fructe pe an. Iarna trecuta a fost blanda si nebunii au dat fructe de foarte timpuriu. Am avut trei sedinte de cules: sfarsit de iunie, inceput de septembrie si saptamana trecuta.
Anul asta as vrea sa-i invelesc, astept niste pasla speciala de pe net. La anul, dupa ce-si termina Dorel al meu masteratul pentru ultraj, probabil o sa-i invelesc cu coceni de porumb.

QUOTE(Merced @ 17 Oct 2020, 09:04)
Termostat există? Întreb pentru că eu l-aș seta pe o temperatura ok in dormitor și aș lăsa și sufrageria sa se încălzească cat se încălzește, că sunt pierderi și acolo o sa fie mai frig, sunt de acord, dar nu cred că încălzirea cantității de apă din acel calorifer in plus fata de restul instalației are un impact atât de mare in factura.
*

Nu e vorba de volumul de apa din calorifer, ci de circulatia apei prin el si caldura cedata incaperii.

This post has been edited by DannyY: 17 Oct 2020, 08:23

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 17 Oct 2020, 08:44
Post #3752

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

@Radian: daca (pe motiv de catel) lasi in continuare usile deschise, n-ai facut nimic cu opritul unui calorifer.
Cu blocul e clar, mai depinde de tine ce pretentii de temperaturi ai pt. apartament.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
dizzy
post 17 Oct 2020, 09:02
Post #3753

Work smart not hard!

QUOTE(radian @ 17 Oct 2020, 09:16)
De izolare exterioara nu se pune problema. Blocul are o vechime de cca. 70 de ani, peretii exteriori sunt din caramida cu grosime de cca. 60 cm. O izolare exterioara nu ar rezolva mare lucru.

Din punct de vedere energetic, apartamentele din aceste blocuri mai au un dezavantaj major, 6 din cele 9 apartamente din fiecare bloc au pereti exteriori pe trei laturi ale blocului. la ambele camere am cate 2 pereti exteriori.

Ce draperie ai vazut in fata usii? Sau nu mie imi era adresata intrebarea si m-am bagat in seama aiurea...
*

Daca pui o draperie din material din ăla gen catifea, in fata ușii de la intrareizolează bine dpdv termic.
La fel și în fața geamurilor, o draperie crează o perdea de aer izolator.
Și ar trebui să ai un dezumidificator.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
User is online!Galerie FotoPM
+
GBX
post 17 Oct 2020, 09:10
Post #3754

Membru autentic

From: aproape de Cluj

La geamuri, dacă draperia acoperă caloriferele, efectul e invers față de cum l-ai descris.

--------------------
ex. Renault 19 Europa 1997
+
radian
post 17 Oct 2020, 17:06
Post #3755

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Ei, acum ca m-am "mutat" la garsoniera, sunt deschise toate usile mai putin cea de la sufragerie.

Tocmai asculam la stiri, inca o nunta cu cantec in Bihor, Marghita. Mireasa, dupa nunta confirmata pozitiv, este asistenta medicala la ATI...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
axabrt
post 17 Oct 2020, 19:46
Post #3756

Membru autentic

From: Ploiesti

Eu am instalația din calorifere dimensionata cam optimist. Tine fara probleme 22 sau 23 de grade , dar că să fac 24 de grade in casa devine problematic.
De fapt sincer așa a fost calculată, pentru 22 de grade.
Puterea însumată a tuturor caloriferelor este de 33kw, centrala are 28kw dar e modulata din placa de baza la 24 kw și merg cu 52 grade pe retur.

Normal la setarile astea ar fi trebuit caloriferele să aibă putere instalata spre 40 kw dar asta ar fi dus la niste calorifere de 2 metri in camere.

Am pus d alea de 1.6 m și doar in camera orientata la nord unul de 1.8m
Problema a fost și că am pus calorifere cehești , ceva cu k...la denumire , și 1.8m era lungimea maxima. De 2 metri găseam , dar turcești.

Plus că am rămas restant la izolația podului, acolo mai trebui îmbunătățit , dar pe principiul ce nu am făcut atunci când am făcut casa nu știu cand o sa mai fac că deja au trecut 3 ani de când zic că fac ceva.

Pe 23 de grade vin facturile in lunile de iarna , zicem ianuarie , februarie cam 600 Ron , ceea ce e rezonabil. In schimb daca vreau 24 grade nu știu de ce dar devine cam nerezoanbila factura. Creste cel puțin 150 ron.
Cum la mine cifra aia psihologica e 600 Ron, e bine să rămân la valoarea aia. Pentru 200mp construiți de încălzit la 23 grade e rezonabil.

Anul asta n am făcut nimic, dar nimic. Am strâns ceva bani pentru la anul, poate daca o fi mai bine sa fac gardul de la strada , sa torn o placa de 50 mp in curte și blaustrada la scara interioară și să pun gresie pe terasa. Cred că o să coste vreo 5000 de euro. Oi vedea.

This post has been edited by axabrt: 17 Oct 2020, 19:50

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
DannyY
post 17 Oct 2020, 20:12
Post #3757

Marele plictisit

Mai pune, bre, o patura.

--------------------
+
Victorine
post 17 Oct 2020, 20:30
Post #3758

Membru autentic

From: Timișoara

Sau sa se învelească cu gardul, placa, balustrada si gresia... sau se muta cu pilif. Parca nu v-ai obisnuit ca prioritățile lui axa sunt cam aiurea. Primul exemplu care îmi vine în minte, pijama vs. partenera.

This post has been edited by Victorine: 17 Oct 2020, 20:35

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
DannyY
post 17 Oct 2020, 20:32
Post #3759

Marele plictisit

Gizas, ce-ai fumat?

--------------------
+
Victorine
post 17 Oct 2020, 20:39
Post #3760

Membru autentic

From: Timișoara

Am editat, corectat greșelile și adăugat o posibilitate. Prima sugestie era evident la figurat, ideea era ca alea in care vrea sa bage banii n-o sa-i tina de cald iarna, nici n-o sa scadă factura la gaz. Mai ales placa și gardul de-fara. Ca io asta am înțeles ca e problema lui, caldura si factura. Dar na, unii dacă ii doare spatele se duc sa-si cumpere un dosar cu șină, nu le trece, dar măcar raman cu dosarul. Asta apropo de prioritati.

This post has been edited by Victorine: 17 Oct 2020, 20:41

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
axabrt
post 17 Oct 2020, 20:54
Post #3761

Membru autentic

QUOTE(DannyY @ 17 Oct 2020, 20:12)
Mai pune, bre, o patura.
*

Patura cu craci e bună , aia te încălzește cel mai bine.
Alea obișnuite gen pilote sau poliester or fi bune dar la un moment dat tot mă trezesc dezvelit.
Cel mai bine dorm la 22 grade. Mult mai bine decât vara la 25 grade.
Și atât timp cât aia in tarile nordice sau in anglea zic că temperatura in casa pe timpul nopții poate sa fie și SUB 20 grade , nu vad de ce eu care stau la 22 stau prost...

Na...experții britanici recomanda.
[attachmentid=1628121580]

This post has been edited by axabrt: 17 Oct 2020, 20:56

--------------------
+
Merced
post 17 Oct 2020, 21:37
Post #3762

No fear. No limit. No equal.

Eu nu as putea dormi la 18 grade. Ma trezesc cu nasul rece. Ca idee eu dimineata am in jur de 35 de grade temperatura corpului masurata la axila, chiar si vara cand in general am 26-27 grade in dormitor.
Depinde cu ce ma invelesc, dar daca am o pilota de iarna dorm la 21 de grade in chiloti, invelit bine pana sus. Altfel daca las o pilota mai subtire, in tricou si 22 de grade, iar dorm ok. Important sa nu simt nasul rece, deci aerul sa nu fie chiar nenorocire. D-aia ma saturasem asta primavara si la tara, de cate focuri am facut, pana la 1 iunie eu bagam lemne in soba pentru ca nu simteam ca dorm ok. Vor mai trece ani pana cand o sa rezolv cumva problema incalzirii acolo, mai ales ca e casa neizolata si nici nu vreau sa-i stric aspectul(adica sa acopar bolovanii aia de rau cu polistiren), nici la tamplaria aia de lemn nu vreau sa renunt(desi probabil pierderile din cauza ei nu se compara cu alea date de peretii de caramida clasica, plina, neizolati. Ele inchid destul de ok, mult mai bine decat ce aveam pe vremuri la bloc, de exemplu, nu simt sa intre aer rece pe langa ele.
Daca s-ar baga printr-o minune gaze cred ca as pune calorifere de neam prost si centrala asemenea sa vad ce iese. Pe curent nu ma risc. Din ce am citit la case cu izolatie proasta merge centrala aia fara oprire si consumul este astronomic. Centrala pe lemne necesita camera separata, nu mai am de gand sa construiesc si nici n-am chef sa ma trezesc noaptea sa bag pe foc, din aceeasi cauza, de izolare slaba. Ma mai gandeam la un termosemineu pe lemne in bucatarie in paralel cu un puffer de 1000l bagat in magazia pe care am construit-o in spatele bucatariei. Si sa pun trei calorifere, unul in dormitor, unul in sufragerie, altul de super neam prost, gen trei metri, pe hol, plus ceva prin baie. Si iarna sa pun un capac izolat pe casa scarii(teoretic l-as putea face cumva destul de ok, a mai fost blocata gaura aia pe vremuri cand nu era scara consturita), si sa incalzesc doar parterul, cam ce face radian acum. Dar trebuie sa ma consult cu ceva meseriasi adevarati inainte sa fac pasul asta, ca nu vreau sa ma trezesc ca nu face fata. Nu prea am auzit neaparat de bine de termoseminee. Imi plac alea pe peleti dar inteleg ca la cat costa peletii ajung sa platesc tot ca si cum as avea pe curent. Lemne inca sa zicem ca mai gasesc pe acolo, nu m-ar deranja daca cu un puffer as stii ca nu mai trebuie sa ma trezesc noaptea si ca ar reusi sa incalzeasca casa la un nivel decent, cat sa nu patesc cum patesc acum, sa ies din dormitoru' in care arde soba si sunt 22 de grade, pe hol in 14 grade(asta prin aprilie, iarna nu vreau sa ma gandesc) si sa ma duc in baie unde or fi vreo 15-16... Pur si simplu sunt obositoare diferentele astea de temperatura. D-asta analizez partea cu un calorifer de neam prost pe hol, care este de fel racoros, din ce imi dau eu seama pe partea aceea a casei peretii sunt mai subtiri cumva, pe partea cu fatada dar si cu laterala unde este peretele dormitorului si al bucatatiei din cauza fazei cu bolovanii de rau peretele are un pic mai multa grosime, si parca se mentine mai bine temperatura.
Eu oricum si la bloc sunt singurul nebun care a pus de 1m la dormitoare, am vecini care au pus de 800mm, unul chiar de 600mm. Peste tot am pus supradimensionate si poate si din cauza asta nu ma rupe iarna la facturi.
Plus ca eu cand am bagat centrala acum zece ani am dat cam 8.000 lei cu totul, in timp ce vecinii respectivi au dat 10.000, respectiv 11.000 lei. Eu am schimbat un senzor la Motan, si ala degeaba, ca tot prost moduleaza apa calda pe timpul verii, si daca nu dai debit mare o supra-incalzeste, altul a avut batai de cap cu Viesmann, de s-a saturat, cu vana aia de belea.
Nici macar caloriferele de tabla din baie n-au ruginit cine stie ce, ala din veceul de serviciu mai deloc, ala din baia unde se foloseste mai mult dusul si se face abur, are in partea de jos rugina, dar trebuie sa te uiti foarte atent. In ritmul asta cred ca mai dureaza inca zece ani pana sa se patrunda.
Ar fi trebuit sa postez pe topicul dedicat cu centrale, unde ma certau unii meseriasi de pe aici ca de ce fac economie si nu iau o marca de centrala consacrata. Ce-i drept in prezent n-as mai lua Motan. Am citit ca s-au dus in cap la fiabilitate, si am si trait pe propria piele, la vara-meu in Tunari, casa de nici 2 ani care a fost dotata cu un model de Motan in condensare, deja ii picase ceva si ii oprea flacara dupa 5 secunde, indiferent ca ii dadeai sa faca ACM sau caldura. Cica era un contact imperfect pana la urma, dar oricum, dubios.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
dizzy
post 19 Oct 2020, 07:48
Post #3763

Work smart not hard!

Calculul se face cu 50W per metru cub de aer din camera.
Orice radiator are scris pe el Wattii pe care ii poate da; atenție la ce temperatura da Wattii aia.
Nu are rost supradimensionarea.

La o camera de 20mp cu inaltime 2.5m, ai 50m cubi rezulta ca ai nevoie de 2500W pe calorifiara
https://www.dedeman.ro/ro/calorifer-otel-ma...cluse/p/2002709
Produsul are puterea termica de 2519 W, la t1 / t2 [°C] pentru tr [°C] , unde:

t1 [°C] = 90°C (temperatura de intrare a agentului termic);
t2 [°C] = 70°C (temperatura de iesire a agentului termic);
tr [°C] = 20°C (temperatura de referinta a mediului).
Latime (mm) 1200
Inaltime (mm) 600
Adancime (mm) 104

Ai putea sa iei de exemplu pasul urmator: 1400 lungime sau 700 800 inaltime.
https://www.dedeman.ro/ro/calorifer-otel-fe...cluse/p/2002426
Putere (W) ΔT = 60°C 2961

In plus, daca tot faci calculul pe toata casa, cel mai bine e sa ai cat mai mica variatia dimensionala, ca sa aibe cam aceeasi rezistenta la presiune. Daca ai o camera mult mai mare decat celelalte, mai bine pui, sa zicem doua de 800 decat unul de 1400.

This post has been edited by dizzy: 19 Oct 2020, 08:48

--------------------
+
Merced
post 19 Oct 2020, 08:35
Post #3764

De ce nu ar avea? Unul mai mare nu are nevoie de temperatura foarte ridicata sa dea randamentul dorit.

--------------------
it's a kind of peace.
+
maho
post 19 Oct 2020, 08:45
Post #3765

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Puterea maxima o da cu robinetul deschis la maxim, da daca ai unu' mai mare, mai inchizi/deschizi robinetul in functie de necesar.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
GBX
post 19 Oct 2020, 08:56
Post #3766

Membru autentic

From: aproape de Cluj

QUOTE(dizzy @ 19 Oct 2020, 07:48)
Calculul se face cu 50W per metru cub de aer din camera.
*

50W sau 50 kcal? Adică aprox. 60W.
Iar acest calcul se face pentru temperatura agentului termic de 60 grade. Cine vrea să coboare temperatura la 50, să beneficieze de condensație, trebuie să supradimensioneze. Și dacă mai are începerea prost izolată....
Ce vreau să spun este că matematica asta simplistă se pretează pentru blocuri izolate, cu un perete exterior.
La altfel de construcții este indicat consultarea unui expert, devine ceva mai complicat. Mai ales acolo unde înălțimea încăperilor este pe la 4m, sau mai mare.

This post has been edited by GBX: 19 Oct 2020, 08:58

--------------------
ex. Renault 19 Europa 1997
+
dizzy
post 19 Oct 2020, 09:19
Post #3767

Work smart not hard!

Eu asa am facut calculul, cu 50W si am luat caloriferul din dimensiunea mai mare cu un pas fata de calculul rezultat.
La mine la apartament sunt camere cu 1 si 2 pereti afara.
La una dintre camerele cu 2 pereti afara am ales sa mai pun un calorifer mai mic intr-un colt in care stiam ca se face mucegai, la cealalta cu doi pereti afara am pus caloriferul la fel ca in camera mai mare, deci are 20% in plus.
Acu, asta inteleg si eu ca e o chestie empririca, ca mai tii cont si de design, etc.
Dar ai o baza de plecare.

This post has been edited by dizzy: 19 Oct 2020, 10:58

--------------------
+
DannyY
post 19 Oct 2020, 10:39
Post #3768

Marele plictisit

Io am calculat caloriferele dupa metoda ruseasca infailibila: cat mai mari si inca un pic.

--------------------
+
DragosP
post 19 Oct 2020, 10:50
Post #3769

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(Merced @ 17 Oct 2020, 22:37)
Imi plac alea pe peleti dar inteleg ca la cat costa peletii ajung sa platesc tot ca si cum as avea pe curent.
*

Niciodată!
Costurile ajung comparabile cu situația în care te-ai încălzi cu gaz.
Ai fost dezinformat.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Merced
post 19 Oct 2020, 10:59
Post #3770

La bloc e mai simplu, dar la tara, intr-o casa neizolata, unele camere au si doi pereti afara, holul racoros, nu vad ce rau ar face sa fie supradimensionate caloriferele. Oricum anul asta nu mai fac nimic, sa trecem cu bine de iarna asta si sa vedem ce mai e la anu', de ce finante dispun si o sa aduc evident pe cineva de specialitate cu care sa ma sfatuiesc inainte sa iau o decizie.

--------------------
it's a kind of peace.
+
dizzy
post 19 Oct 2020, 11:22
Post #3771

Work smart not hard!

Am avut biroul 3 ani intr-o casa unde aveam sobe cu gaze. Prima iarna, a fost iarna destul de grea, porneam luni sobele la ora 8, mergeau pana la ora 19, asta era programul zilnic, pe miercuri se facea cald, joi si vineri era bine, peste weekend nu veneam, luni erau 10-12 grade in casa. Casa veche, facuta prost, neizolata. Am realizat ca mai bine facem cu randul cu colegul de birou, veneam sambata si duminica si dadeam drumul la sobe 2-3 ore;
Iarna urmatoare am pus automatizari de flacara de soba ceva gen asta:
https://www.prodimar.ro/automatizare-pentru...cota-p3389.html , si mai avea si pe arzator ceva.
Alta viata, boierie si in realitate nu ne costa mai mult si eram si in siguranta.
Deci poti sa iei in considerare si un arzator pe gaz in soba, o butelie mare de GPL afara, si aia e.
Chestia e ca daca peretii sunt bocna, dureaza pana se dezmortesc.

This post has been edited by dizzy: 19 Oct 2020, 11:23

--------------------
+
Merced
post 19 Oct 2020, 16:20
Post #3772

Ce ai nene, sobele pe gaze erau ceva când era gazul de pomană. Plus că nu sunt fan butelii. Daca ar fi fost gaze naturale în sat, băgam centrala mâine, fara doar și poate.
Cum nu sunt și cum vreau sa evit investiții aiurea dar și să fac trei focuri in trei sobe distincte, îmi face mult cu ochiul un termosenineu, daca as știi că are, împreună cu un puffer, șansa să îmi țină parterul la temperaturi decente. Tehnic vorbind nu este vorba de vreo imensitate de casă, sufrageria are in jur de 12mp, dormitorul cam 10-11mp, bucătăria in jur de 9mp, holul sa fie de vreo 17mp și baia la vreo 6mp. Asta din ochi așa. Înălțimea planșeului undeva la 230cm. Daca era casa "noua" din poroterm acoperit cu 10cm de polistiren și tâmplărie termopan, pentru ce zic eu aici la bun de nu puneam centrala pe curent electric și basta. Dar am înțeles că pe curent la o casa neizolată din cărămidă plina și cu tâmplărie de lemn ar merge centrala aia continuu...

--------------------
it's a kind of peace.
+
DragosP
post 19 Oct 2020, 16:43
Post #3773

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Tu înțelegi mereu ciudățenii...
"Merge" în funcție de putere.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Merced
post 19 Oct 2020, 17:59
Post #3774

Pai excludem aici pe alea de 24kwh pe electric că nu am trifazat, nu plănuiesc să pun și atâta putere plătită sub forma de curent electric este mult prea costisitoare.

--------------------
it's a kind of peace.
+
axabrt
post 19 Oct 2020, 18:15
Post #3775

Membru autentic

QUOTE(DannyY @ 19 Oct 2020, 10:39)
Io am calculat caloriferele dupa metoda ruseasca infailibila: cat mai mari si inca un pic.
*

Calculat cu 50W îmi dă 22 kW putere în calorifere per total
Dar puterea aia e valabilă la 90 grade pe tur sau așa ceva .
Deja la 50 grade pe tur ai mult mai puțin ceva in genul 10 kw.

Deci o dimensionare corecta ar fi fost că 22kw aia eu sa pun vreo 40 după metoda lui danny. Din considerente practico economice am pus 33kw și se pare că sunt cam subdimensionat pentru funcționare în condensare.

--------------------
+
dizzy
post 19 Oct 2020, 18:34
Post #3776

Work smart not hard!

Merced aia cu soba era acu 15 ani.
Poți să pui centrala cu peleți, butelie GPL, sa faci mușchii mari de la lemne.
Cum poți pune trifazat?
Mie pe calcul îmi iese ca ți-ar ajunge vreo 12 kw.

--------------------
+
axabrt
post 19 Oct 2020, 19:03
Post #3777

Membru autentic

Cam 12 kw da, dar dacă pereții sunt neizolați se mai adaugă încă cel puțin vreo 50% pierderi deci ar avea nevoie de vreo 18 kw.
Cu ceva rezerve o centrala de 20 kw ar fi tocmai buna.
Depinde ce combustibil dorește.
O centrala moderna pe lemne cu gazeificare e optima , deși are nevoie de lemne de calitate stejar sau fag neapărat uscate timp de un an înainte. Dar o centrala pe lemne este cel mai rentabil mai ales daca pune și puffer și pompa de circulație. Baga câteva lemne seara și aia e.

Aia cu peleți e o prostie. Daca poți să faci rost de peleți pe gratis e o soluție.
Dar sa cumperi cu sacul din magazin e scump

In localitățile unde sunt gaze nici nu se discuta , aia pe gaz e soluția.

--------------------
+
Merced
post 19 Oct 2020, 19:48
Post #3778

Lemne as avea de unde sa iau, problema este că nu vreau sa construiesc camera tehnica, de aceea eram curios daca un termosenineu de 20 și ceva de kwh, pe lemne, ar fi bun de ceva. Ăla ar merge în bucătărie in loc de soba cu plită, cos există, nu mai ies afară când trebuie alimentat, mi-ar scuti din probleme.
Perete in perete am și o magazie unde mi-ar intra un puffer, știu că fără ăla te chinuie rău orice centrală, în nopți geroase mai cere completare cu lemne, na gândesc că un termosenineu pe care nu îl poți încărca foarte mult oricum o sa fie și mai și.

--------------------
it's a kind of peace.
+
DannyY
post 13 Nov 2020, 09:51
Post #3779

Marele plictisit

Iaca_ca_contorul electric nu mai afiseaza decat "PL 36 FF".
Ieri am citit ultimul index.
De acum urmaresc cu atentie si ingrijorare ce si cum se factureaza la regularizare.
Contor.jpg ( Size: 134.92k ) Number of downloads: 154

Alte activitati semi-rurale: golit instalatia exterioara de apa, termoizolat caminul de apa, pus varza murata, trecut contact termostat centrala printr-un ioLogik 1214 ca sa o pot porni de la distanta.
In weekend dau cu aspiratorul de frunze. Daca nu ploua.

--------------------
+
sorin1983
post 13 Nov 2020, 10:24
Post #3780

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

ti-l inlocuiesc... pare ca a murit si teoretic nu inregistreaza smile.gif

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
176 Pages « < 124 125 126 127 128 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 08:18
Forum Renault