Traiul la curte, vs. traiul la bloc
![]() ![]() ![]() |
Traiul la curte, vs. traiul la bloc
DannyY |
![]()
|
||
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|||
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Ce 'ace baietii, inca n-au descoperit binefacerile butonului Ignore?
![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
In conditiile date e si pacat de la bunul Dumnezeu sa nu savurezi postarile moralizatoare...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
Butonul ala n-are nici un farmec. Si nici efect prea stralucit, ca ignorantul nu poate ignora citarile care-l contin pe ignorat.
Mi-am mai adus aminte de o chestie: de peste un an, un an-jumate, marea scula de bascula afisa LoBat. Nici de chestia aia nu prea le-a pasat administratorilor contorului, se pare ca l-au lasat sa-si dea duhul de tot. Le multumesc pe aceasta cale ![]() This post has been edited by DannyY: 16 Dec 2020, 14:50 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Intr-un final regia de apa locala a facut intelegere cu asociatiile de proprietari si de acum incolo voi putea, teoretic, sa-mi platesc factura la apa direct la furnizor si nu via asociatie. Dar la statutul de membru la asociatie tot nu pot sa renunt. Cica, nu ma lasa legea. Asocitatia nu-mi mai ofera absolut niciun serviciu, doar imi pretinde 10 lei pe luna pe salariile angajatilor asociatiei. Nu este o avere dar ma deranjeaza ideea ca ma tin cu japca.
Cand ne-am reabilitat acoperisul blocului cei de la asociatie ne-au trimis la plimbare, sa ne decurcam pe cont propriu, cand am ramas fara curent pe casa scarii, tot la fel, n-au cu cum sa ne ajute. Dar 10 lei lunar imi cer... Acum, in schimb, alta dandana. Cei de la Apaserv zic ca nu imi pot face contract daca nu-mi fac bransament separat pentru furnizarea de apa. Zic ei, degeaba am apometru in apartament daca apa trece in prealabil prin apometrul din casa scarii. Mi-oi face si bransament individual, asta e. This post has been edited by radian: 17 Dec 2020, 15:44 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Atata timp cat exista "partile comune", n-ai ce face in privinta asociatiei.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai apometrul ala din subsol are alta precizie fata de al tau din casa, si mai e si verificat inlocuit la un nr de x ani.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DannyY |
![]()
|
Nu numai asta. Pierderile de dupa apometrul general se repartizeaza tuturor celor alimentati prin acel apometru. Compania de apa factureaza asociatiei tot consumul, pe urma va descurcati intre voi.
Bransamentul individual trebuie facut inainte de acel apometru "general" |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.066 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Ar fi ceva sa`l faci dupa!
![]() |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
pai din ce indica ala general il scad pe al lui si ce ramane impart la aia din bloc.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
@Radian: factura individuala n-o sa vezi pana nu o sa aiba toti din bloc contract individual cu furnizorul, si asta implica o gramada. Suma apometrelor individuale nu va fi niciodata egala cu citirea de pe ceasul blocului.
A fost p-aici prin cartier, acu' vreo 10-20 de ani un caz, un avocat s-a judecat cativa ani cu compania Apa pt. contract individual (la bloc), nu mai stiu cum s-a finalizat. |
--------------------
Dacia
1310
|
radian |
![]()
|
Da, in principiu asa e cum ziceti, nu contest, dar, la nivel de bloc (1 scara) nu am avut niciodata probleme cu pierderile si nici vecini "smecheri". In linii mari suma consumului dat de apometrele de apartament bate cu ce indica apometrul de pe casa scarii. Pe de alta parte, am vecini care platesc direct la regia de apa fara sa aiba bransament individual, doar pe baza autocitirii apometrului din apartament.
In fine, daca trebuie o fac si pe asta ca n-o fi gaura in cer, atata doar ca acum, cu o saptamana inainte de sarbatori parca nici nu m-as scarpina prin buzunare dupa 6-700 de lei cat costa bransamantul individual si cu atat mai putin n-am chef nici de santier in casa, gauri prin peretei si alte cele. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ai mei au de ani buni contorizare separata de apa, ca de altfel toti din bloc. Fiecare cu a ma-sii.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(radian @ 17 Dec 2020, 17:18) am vecini care platesc direct la regia de apa fara sa aiba bransament individual, doar pe baza autocitirii apometrului din apartament. ![]() @marks: era vorba de factura individuala, contoare individuale sunt cam peste tot (sau aproape). |
--------------------
Dacia
1310
|
radian |
![]()
|
Da mai da, stiu. Dar in fapt partile comune ni le administram singuri, cel putin pentru noi, asociatia chiar este ca o frectie la picior de lemn. Nu avem lift, instalatia electrica de pe casa scarii este alimentata din apartamentul meu, femeia de serviciu o platim direct, nu prin asociatie, reparatiile la partile comune (acoperis, usa acces casa scarii, etc.) ni le-am rezolvat singuri.
Acuma chiar nu stiu daca au factura indiviuala, in schimb stiu sigur ca platesc direct la Apaserv, fara sa aiba bransament individual. Au niste bonuri de consum, formulare tipizate, pe care le completeaza lunar pe baza autocitirii si in baza acestoa isi platesc lunar consumul la regie. Am vorbit cu seful de scara, mi-a dat si mie cateva formulare. El le centralizeaza si merge la regia apelor si face plata pentru vecini. Chiar is curios, daca completez bonul si atasez declaratia de la asociatie cum ca sunt la zi cu platile daca poate sa-mi achite si mie consumul. This post has been edited by radian: 17 Dec 2020, 17:52 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(radian @ 17 Dec 2020, 17:18) Da, in principiu asa e cum ziceti, nu contest, dar, la nivel de bloc (1 scara) nu am avut niciodata probleme cu pierderile si nici vecini "smecheri". In linii mari suma consumului dat de apometrele de apartament bate cu ce indica apometrul de pe casa scarii. Pe de alta parte, am vecini care platesc direct la regia de apa fara sa aiba bransament individual, doar pe baza autocitirii apometrului din apartament. In fine, daca trebuie o fac si pe asta ca n-o fi gaura in cer, atata doar ca acum, cu o saptamana inainte de sarbatori parca nici nu m-as scarpina prin buzunare dupa 6-700 de lei cat costa bransamantul individual si cu atat mai putin n-am chef nici de santier in casa, gauri prin peretei si alte cele. Vezi ca trebuie sa tragi teava de apa pe undeva pana la apartamentul tau. Asta inseamna prin spatiul comun, deci trebuie aprobarea tuturor. Apoi, grija mare la inghet... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(maho @ 17 Dec 2020, 17:36) ![]() @marks: era vorba de factura individuala, contoare individuale sunt cam peste tot (sau aproape). Contorizare individuala: contract pe apartament cu regia de apa si canal. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
radian |
![]()
|
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(radian @ 17 Dec 2020, 17:43) Aici m-as oferi sa te ajut zilele astea, dar e complicat sa tragi 300 km de cablu pentru asta. Nu cer nici o plata, fac o donatie. Hmmmm, mi-a venit o idee. Daca CEZ mai doarme in papuci, as putea ajuta niste prapaditi din vecinatate... Sa le trimit o intrebare (alora de la CEZ): cand schimbati contorul? Doi ani, trei? This post has been edited by DannyY: 17 Dec 2020, 18:45 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
radian |
![]()
|
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
Gata, au schimbat bijuteria. Vrednici baietii, la ora 9:00 dimineata erau calare pe stalp.
Acu' sa vedem ce surpriza vine pe factura. Noul index o sa-l verific cand ajung acasa. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Electricitatea si puterea sovietelor...V.I. Ulianov(Lenin)
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
O lectură lejeră, de seară...
This post has been edited by AR-18-MOS: 21 Dec 2020, 12:58 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.066 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
La lampa cu gaz neaparat ca sa`ti dai seama de importanta electicitatii...
![]() |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
DannyY |
![]()
|
Imi povestea tata ca atunci cand au electrificat Jurilovca, multi s-au imbatat lemn (ceva normal pe acolo) si au aruncat lampile de gaz, ca nu le mai trebuiau. Dupa cateva ore s-a dat dracului reteaua si au ramas si fara curent, si fara lampa
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Au taiat si vandut cablurile
![]() ![]() 21 Dec 2020, 20:31: Moshe, iti povestea bunicul cand erai mic ce om mare era tov. Ulianov ![]() This post has been edited by bion: 21 Dec 2020, 19:31 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DannyY |
![]()
|
A venit si fractura. Zero KWh, valoare totala 15.4 lei (rezervarea).
Sa fie primit. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
radian |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 17 Dec 2020, 16:55) Pai apometrul ala din subsol are alta precizie fata de al tau din casa, si mai e si verificat inlocuit la un nr de x ani. Aseara am discutat cu un amic, inginer la "ape" sa ma puna in legatura cu vreun meserias autorizat sa-mi faca bransamentul individual. Imi zicea ca, contorizarea sa va face tot cu contorul de apartamentu, ala cu precizie redusa, pe care-l am acum, daca este in perioada de valabilitate a verificarii metrologice. L-am intrebat, daca facturarea se face in baza consumului inregistrat de acelasi aparat, la ce PLM mai trebuie sa modific reteaua de alimentare cu apa? Doar asa sa mai cheltui eu niste bani si sa aiba Dorel de lucru? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
Pentru ca exista posibilitatea ca intre consumul general si suma consumurilor individuale sa apara o diferenta, caz in care ar trebui sa platesti o cota din diferenta, dar n-au baza legala sa-ti factureze asa ceva.
Daca apa ta nu mai trece prin apometrul general, nu mai participi la diferenta. This post has been edited by DannyY: 3 Jan 2021, 08:47 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
|
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 09:36 |